Legalizacija opojnih droga zaključana tema

poruka: 425
|
čitano: 81.255
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Legalizacija opojnih droga
SOS kaže...

Klađenje nema veze s konzumiranjem droga.

Ali stvara veću ovisnost nego marihuana. {#}

uff..kako sam zgodan. sve mi se cure sviđaju. :)
17 godina
neaktivan
TriP kaže...
SOS kaže...

Ali stvara veću ovisnost nego marihuana. {#}

To je upitno i individualno. I osim toga, marihuana je zabranjena svima, klađenje nije.

16 godina
neaktivan
SOS kaže....

Sta pricas ti, pa imas i temu o kladionici a tvome sinu nije dozvoljeno tj. ilegalno se kladiti sa 13 godina. Pretpostavljam da radis u SOPA-i? 

Nema ni kišobran sa šibicama pa su oboje legalni.

Danas sam bio na kladomatu na kojem piše: KLAĐENJE MOŽE IZAZVATI OVISNOST.

BTW i u Nizozemskoj je zabranjena? 

Supporting Barcelona = fashion, Supporting Real Madrid = tradition ♥ Amor patriae nostra lex • EnlightenedPhoenix R.I.P. 24.06.2011. • PROUD AND LOUD SINCE 1986
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2012 17:34 (Fićo_CoD 5).
16 godina
odjavljen
SOS kaže...
Random. kaže...
SOS kaže...

Znam da čokolada ima taj efekt (koji osim tog, uopće nije jak), kao i uostalom sva hrana potiče neke kemijske reakcije u tijelu, ali čokolada nije droga i hej, čokolada ne remeti rad mozga.

Prvo, čokolada jest droga. Sa Wikipedie:

"A drug, broadly speaking, is any substance that, when absorbed into the body of a living organism, alters normal bodily function."

To jest, droga je svaka supstanca od koje tjelesna funkcija funkcionira na način drugačiji od onoga kada supstanca nije bila prisutna u našem organizmu.

Prema tome - mnoge stvari su droge.

Druga stvar - imaš li link na neko istraživanje koje pokazuje da konzumacija marihuane, citiram te "remeti rad mozga"?

Ispričavam se onda, čokolada je, po ovoj definiciji droga, ali drug na engleskom može značiti i "droga kao ilegalna supstanca" kao i lijek, to je izvor moje zabune.

Ima dosta likova po webu, ali neću ništa linkat jer sumnjam u pouzdanost.

Samim time što mijenja čovjekovu percepciju, trava remeti rad mozga.

@Strahoslav Trta je u potpunosti u pravu.

Znači, ako je trava druga u smislu ilegalne supstance onda je to dobar argument protiv legalizacije - pa je*ote da je legalna, nitko (čak ni krajnje upušen) ne bi tražio legalizaciju!

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
17 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...
SOS kaže....

Sta pricas ti, pa imas i temu o kladionici a tvome sinu nije dozvoljeno tj. ilegalno se kladiti sa 13 godina. Pretpostavljam da radis u SOPA-i? 

Nema ni kišobran sa šibicama pa su oboje legalni.

Danas sam bio na kladomatu na kojem piše: KLAĐENJE MOŽE IZAZVATI OVISNOST.

BTW i u Nizozemskoj je zabranjena? 

Da, i marihuana i klađenje mogu biti ovisnosti, ali klađenje nije zabranjeno punoljetnima dok marihuana je, i klađenje nije ilegalna supstanca.

MrBlc kaže...

Znači, ako je trava druga u smislu ilegalne supstance onda je to dobar argument protiv legalizacije - pa je*ote da je legalna, nitko (čak ni krajnje upušen) ne bi tražio legalizaciju!

Uopće nisam shvatio što želiš reći? Molim te preformuliraj.

15 godina
protjeran
Legalizacija opojnih droga

Zanimljiva rasprava. Iskoristio bih priliku i upozorio dame iz Arabije (ako ih ima na forumu) da ne pričaju o nelegalnom uživanju otkrivanja dijelova svoga tijela.

16 godina
neaktivan
SOS kaže...

Da, i marihuana i klađenje mogu biti ovisnosti, ali klađenje nije zabranjeno punoljetnima dok marihuana je, i klađenje nije ilegalna supstanca.

To sve zavisi od države do države, postoji država u kojoj je klađenje zabranjeno, a i država u kojoj je marihuana legalna, zar ne? 

Supporting Barcelona = fashion, Supporting Real Madrid = tradition ♥ Amor patriae nostra lex • EnlightenedPhoenix R.I.P. 24.06.2011. • PROUD AND LOUD SINCE 1986
17 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...
SOS kaže...

To sve zavisi od države do države, postoji država u kojoj je klađenje zabranjeno, a i država u kojoj je marihuana legalna, zar ne? 

Govorim za Hrvatsku.

16 godina
neaktivan
Strahoslav Trta kaže...

Mislim da je ova tema pustena da se vodi na nacin da forumasi pisu kako se osjecaju pod utjecajem marihuane NELEGALNA i zakonom kaznjiva.

Tko god pise o tome kako se osjeca dok pusi travu, priznaje da je napravio prekrsaj ili krivicno djelo jer je koristio ilegalne opojne supstance.

Ako je zabranjeno pisati o skidanju ilegalnih igara s torrenta ilegalna je i ova tema (pisuci o osobnim iskustvima pusenja kanabisa) , te zato molim moderatore da je obrisu i zakljucaju jer temu cita i moj trinaestogodisnji sin i na njega necije "pozitivno iskustvo koristenja nedozvoljenih supstanci" moze lose djelovati.

Molim da se tema zakljuca.

Molim da napišeš ovaj post sa svog pravog accounta.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
protjeran
SOS kaže...
Fićo_CoD 5 kaže...
SOS kaže...

Govorim za Hrvatsku.

Oces rec da tvoj stav o travi ovisi o tvom geografskom polozaju?

17 godina
neaktivan
ansha kaže...
SOS kaže...
Fićo_CoD 5 kaže...
SOS kaže...

Govorim za Hrvatsku.

Oces rec da tvoj stav o travi ovisi o tvom geografskom polozaju?

Ja sam specificirao primjer za Hrvatsku jer ipak ovdje živim/o (Većina, doduše ima i onih iz BiH, Srbije..., ali mislim da se podrazumijeva ono što želim reći, ja ne pričam o Filipinima i Čileu ili bilo kojoj drugoj regiji ). Ono što ti insinuiraš je potpuno netočno.

15 godina
protjeran

I sta je onda bitno dal je legalno il nije? Jel ti ljudi objasnjavaju da su puno gore stvari od trave legalne. Whats your point?

13 godina
protjeran
Arnold Layne kaže...

Evo priznajem.. privedi me molim te ja sam tolko napusen da sam nemogu doc do obliznje policijske stanice ili ces temu privest ?

Vidim da si napusen po gramatickim greskama.

Canabis tako djeluje na mozak da covjek postane nepismen i nezainteresiran za realnost, poput tebe.

Tko god na ovoj temi napise da je pusio canabis pocinio je prekrsajno ili krivicno djelo (ovisi o kolicini) jer je od "nekog" nabavio, dobio ili kupio taj canabis.

Dakle, imao je i ima ceste kontakte s kriminalnim miljeom i kao takav pretstavlja opasnost po okolinu, jer tko zna kad ce ponestati novaca a ostanes duzan kriminalcu.

Ni jedan pusac marihuane ne moze kupiti HD 7970 jer mu "ne treba", "dobra je i ona "stara 9600 pro" (koju mu je tata kupio dok jos nije pusio maricu.)

Nema novaca jer se marihuana ne dijeli i nije jeftina.

Tko pusi marihuanu taj je glup, odn. bit ce glup jer canabis zaglupljuje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2012 21:06 (Strahoslav Trta).
15 godina
protjeran
Strahoslav Trta kaže...

Canabis tako djeluje na mozak da covjek postane nepismen i nezainteresiran za realnost, poput tebe.

Tko god na ovoj temi napise da je pusio canabis pocinio je prekrsajno ili krivicno djelo (ovisi o kolicini) jer je od "nekog" nabavio, dobio ili kupio taj canabis.

Dakle, imao je i ima ceste kontakte s kriminalnim miljeom i kao takav pretstavlja opasnost po okolinu, jer tko zna kad ce ponestati novaca a ostanes duzan kriminalcu.

Ni jedan pusac marihuane ne moze kupiti HD 7970 jer mu "ne treba", "dobra je i ona "stara 9600 pro" (koju mu je tata kupio dok jos nije pusio maricu.)

Po ovome sta pises, ti mi definitivno djelujes najnapuseniji...

16 godina
neaktivan
Strahoslav Trta kaže...
Arnold Layne kaže...

Evo priznajem.. privedi me molim te ja sam tolko napusen da sam nemogu doc do obliznje policijske stanice ili ces temu privest ?

Bravo, ajd sad pojedi kekse, pohvali se tati ( ili ujku, ili kome već ) kako si ti dobar momčić i ajd leć.

When you're young you don't mind being pretentious, but it gets a little bit embarassing as you get older - Graham Coxon.
16 godina
neaktivan

Cool {#}

Ma ja se samo bojim probati da ne postanem ovisan, ne fizicki ovisan nego psihicki, npr. da cu imati zelju vise puta u tjednu dozivljavati sve to... i strah me da se ne prepadnem dozivljaja kad prvi put probam pa da mi se ne ukazuju neki demoni, zmije i slicno :-D Ugl. trebao bih probati sa frendovima i frendicama (oko 5-6 nas), neki od njih i sad puse a neki kao ja nismo jos probali :-)... i ne zelim probati samo da izigravam nekog frajera u drustvu i da budem opasan nego cisto tako radi dozivljaja... e i zanima me sta radite dok ste high, da li izvaljujete ili ste u stanju izvaliti nesto sto ne bi trebali reci tipa nekih traceva (samo da mi se to ne desi) ili nekih svojih tajni? Slusate li neku odredjenu muziku ili slicno? 

Ma neće, samo moraš iamti koliko toliko izgrađen karakter i znati se kontrolirati, to je kao da kažeš da se bojiš snimiti neku igru zato što bi mogao ostati doma i ne ići u školu jer češ je igrati, ništa za to.

Demoni i te gluposti ti se neće pojavljivati, barem ne onako kako ti to sad zamišljaš, nemoj ni misliti o tome kad budeš pušio, budi vedar, rekao sam ti, trava je katalizator.

Ako puši s vama neka ženska koja još nije pušila vjerojatno će vam bit očajno doduše, jer mulice imaju tu tencendiju da glume da su prepušene ko' svinje da ispadnu kul, a zbog nervoze ih ni ne takne.

Kad si high... pa, budi normalan, prati kakvo je stanje oko tebe, kakva je ekipa i onda ubaci neku priču ( ako ide "var", nasmijavaj, kesni, guštaj ), ako vidiš da ragovor ide u smjeru koji te ne paše laano se isljuči, ako počneš sve hvatati ljude se lako zamrti ( ja ih osobno puno bolej kužim tada ), tračeve, tajne i ostalo drži za sebe, razmišljaj o nečem takvom ali štui, osim ako je ekipa baš dobra i dvoje, troje vas je, ako je više nemoj.

Od glazbe preporuđaj Floyde, Blur i nešto takvo, ali za onaj dio s tupilom, kad vas puca smijeh ne treba vam to.

Usput, isprike za dupli post. :)

When you're young you don't mind being pretentious, but it gets a little bit embarassing as you get older - Graham Coxon.
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2012 21:24 (thuglife).
15 godina
neaktivan
Strahoslav Trta kaže...
Arnold Layne kaže...

...

Are u Fu*king kiding me?

ček, Are you* Fu*kiding me*. Progutao sam dva slova mora da sam napušen.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2012 21:29 (shady1024).
16 godina
neaktivan
Strahoslav Trta kaže...

Pa necu zbog trave uskracivati svoje nekakve "osnovne" potrebe (iako 7970 nije bas osnovna), ako imam nesto viska love kupit cu, jer zaboravio si - ne izaziva ovisnost.

16 godina
neaktivan

Vidim i po tvojoj racunalnoj konfiguraciji da puno trosis na canabis.

Ti bi volio bolju graficku, bolju maticnu, memoriju, CPU, al` bolje je "ponekad" zapaliti joint.

Ma da, nisi ti ovisan uopce, ma jok.

Steta, tako mlad covjek, zivot ces si upropastiti.

Ovo je zakon.

Ne baš, imam neke druge interese, izvan računala ( i trave ), možda za njih štedim pa ne želi uzeti računalo ( ono što mi ostane od cigle trave mjesečno naravno ), možda mi je kupiti auto kad položim bitnije, znaš, za lakše švercanje preko grane i tako, ili ti živiš samo u kompovima pa je sve ostalo nebitno? {#}

Ili ti jednostavno trolaš, dvojim da neka osoba koja je u stanju čitati i pisati može biti na ovakve pameti. {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2012 21:34 (thuglife).
15 godina
neaktivan

A mogao bi ti biti malo kulturniji i ne govoriti ljudima na šta da troše novce, kako te nije sram? Glavno da ti držiš lekcije drugima kako živiti, a nemaš niti kulturnosti niti obraza. Da si sada isprid mene zalipio bi ti šamar makar ti imao +2m i +100 kg.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2012 21:35 (shady1024).
17 godina
neaktivan
Strahoslav Trta kaže...

Ti bi volio bolju graficku, bolju maticnu, memoriju, CPU, al` bolje je "ponekad" zapaliti joint.

Ahahahahaha, gle ti ovog. Dežurni moralista i socijalni radnik, a tek prvi dan na forumu. Velika budućnost je ispred tebe sine.

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
16 godina
protjeran

Pusite travu ako nista na biljnoj je bazi {#}

A sad nesto ozbiljnije, istina je da marihuana ma koliko se zeljela pokazati kao medicinski prihvatljiva zapravo veca je steta od koristi.Mislim nemam nista protiv ko ima potrebu za marihuanom kao sredstvom za ljecenje(postoje takvi ljudi posebno bolesni od metastaze raka itd).Ali glupo mi izgleda sad izgleda sad fol idemo legalizirat marihuanu zato sto mozda ima procenat prihvatljivih sastojaka.Ako iskreno polazimo svi sastojci droge zapravo mi i konzumiramo samo legalno tako sto pijemo tablete ko pozna hemiju moze da jasno pronadje sastojke kokaina u odredjenim lijekovima.

http://s7.ba.gladiatus.org/game/c.php?uid=21829
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2012 21:50 (311008).
16 godina
neaktivan
thuglife kaže...

Ovo je zakon.

Ne baš, imam neke druge interese, izvan računala ( i trave ), možda za njih štedim pa ne želi uzeti računalo ( ono što mi ostane od cigle trave mjesečno naravno ), možda mi je kupiti auto kad položim bitnije, znaš, za lakše švercanje preko grane i tako, ili ti živiš samo u kompovima pa je sve ostalo nebitno? {#}

Ili ti jednostavno trolaš, dvojim da neka osoba koja je u stanju čitati i pisati može biti na ovakve pameti. {#}

Neki ljudi (u ovom slučaju drot vjerovatno), ne razumiju da ne postoji fizička ovisnost o marihuani {#}

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
protjeran
Fićo_CoD 5 kaže...

Pa necu zbog trave uskracivati svoje nekakve "osnovne" potrebe (iako 7970 nije bas osnovna), ako imam nesto viska love kupit cu, jer zaboravio si - ne izaziva ovisnost.

Interesantno je sto svi vi koji ste pljugali maricu stalno spominjete tu parolu "ne izaziva ovisnost".

Znas li ti da je 99% (istrazivanja s psihijatrijskog odjela klinike Rebro) heroinskih i kokainskih ovisnika prvo krenulo s cim ?

S marihuanom. (mislim da je to uopce poznata stvar).

To ne znaci da ce svi postati heroinski ovisnici ali tko god voli "zapaliti samo jedan joint" potencijalna je zrtva kriminalcima da ga "navuku" na jace droge.

Slijedeca stvar je kad poznajes dilera da ti kad-tad ponudi da povuces jednu "lajnu" bijelog.

Normalno, ti neces, ali ces doc jedan dan u kafic iznerviran.

Posto si ti faca koja se zna kontrolirati i ne pijes pivo iz "velike boce" jer to piju seljacine, ti ces otici u malu prostoriju iza sanka povuc tu jednu lajnu, jer ti od jedne nece biti nista, "normalno."

Mislim da ce te drugi put "gazda" lokala, kafica i pocastiti s bijelim jer si ti "super lik", "ispravan" i cool.

Hoces dalje...?

Ma ne, nikom tko ovdje pise da je pusio canabis to se ne moze dogoditi jer VI imate tzv "kontrolu".

15 godina
protjeran

Strahoslave iskreno žalim takve umove kao što si ti. Vjerojatno su te odgojili snobovi koji lječe svoje komplekse na djetetu i vjerojatno ti je život striktno isplaniran od rođenja pa do smrti. Pametno dijete u vrtiću, odlikaš u školi, kralj plesnjaka na maturi. U slobodno vrijeme uči. Nevin do 30-e kada ipak propada tvoj život po šabloni. Greškom pojedeš nekoliko griotta na tulumu samaca i pod utjecajem istih napraviš dijete psihološki nestabilnoj kečerici koja te fizički i psihički zlostavlja. Bježiš natrag mami i tati koji su od tebe to i napravili - frustriranog jadnika.

15 godina
protjeran
Strahoslav Trta kaže...

Ti si vjerojatno jedan od ovakvih "zdravih" mladicha, ne daj boze da trava upropasti taj prekrasan duh i tijelo {#}

15 godina
makimakimaki kaže...

Strahoslave iskreno žalim takve umove kao što si ti. Vjerojatno su te odgojili snobovi koji lječe svoje komplekse na djetetu i vjerojatno ti je život striktno isplaniran od rođenja pa do smrti. Pametno dijete u vrtiću, odlikaš u školi, kralj plesnjaka na maturi. U slobodno vrijeme uči. Nevin do 30-e kada ipak propada tvoj život po šabloni. Greškom pojedeš nekoliko griotta na tulumu samaca i pod utjecajem istih napraviš dijete psihološki nestabilnoj kečerici koja te fizički i psihički zlostavlja. Bježiš natrag mami i tati koji su od tebe to i napravili - frustriranog jadnika.

Svaka čast {#}

15 godina
neaktivan

Tema nije o tome da li pusite ili ne pustie, da li se bodete i gdje se bodete... nego jeste li za legalizaciju ili ne...

Otisli ste u debeli offtopic...

OnTopic:
Nisam ovisan o nikakvom poroku ali znam neke cinjecine o marihuani, npr. da je manje stetna od nikotina, da pomaze pri ljecenju nekih bolesti itd.

Ako je to uistinu tako, mislim zasto ne? To je biljka kao i svaka druga, prirodno nastala, bogom dana ili kako vam je draze... nema smisla braniti takvo nesto kad je to dio prirode koja nas okruzuje... 

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka
16 godina
neaktivan
Strahoslav Trta kaže...
Fićo_CoD 5 kaže...

Interesantno je sto svi vi koji ste pljugali maricu stalno spominjete tu parolu "ne izaziva ovisnost".

Znas li ti da je 99% (istrazivanja s psihijatrijskog odjela klinike Rebro) heroinskih i kokainskih ovisnika prvo krenulo s cim ?

To ne znaci da ce svi postati heroinski ovisnici ali tko god voli "zapaliti samo jedan joint" potencijalna je zrtva kriminalcima da ga "navuku" na jace droge.

Slijedeca stvar je kad poznajes dilera da ti kad-tad ponudi da povuces jednu "lajnu" bijelog.

Posto si ti faca koja se zna kontrolirati i ne pijes pivo iz "velike boce" jer to piju seljacine, ti ces otici u malu prostoriju iza sanka povuc tu jednu lajnu, jer ti od jedne nece biti nista, "normalno."

Mislim da ce te drugi put "gazda" lokala, kafica i pocastiti s bijelim jer si ti "super lik", "ispravan" i cool.

Hoces dalje...?

Ma ne, nikom tko ovdje pise da je pusio canabis to se ne moze dogoditi jer VI imate tzv "kontrolu".

Iako uvjeren da si trol nastavljam borbu s vjetrenjačom ( ni sam neznam zašto ).

Ti znaš da je 100% narkomana prije igle pilo vodu barem jednom u životu, prokleta voda, oh, prokleta voda, zasigruno je ona razlog kasnijem okretanju drogama.

Btw. nije vrag da si toliko nizak karakter, po tvom generaliziranju svih ljudi vidim da si posve primitivna konzervativna osoba koja je boji samog sebe, a i vanjskog svijeta.

Ili si trol, a ja sam debil. :D

Da, ovo je stvarno OT, dalje neću, netreba mi karton zbog ovakvih stvari.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2012 21:51 (thuglife).
17 godina
neaktivan
Strahoslav Trta kaže...

Hoces dalje...?

Pogodi s čim su počeli svi alkoholičari.

Pogodi gdje su krenuli sve ubojice/silovatelji/zločinci ovog svijeta sa 7 godina.

Pogodi gdje sam kupio kruh danas.

Ta logika je u kur*u totalnome momak.

I očito nisi na sceni jer ti nitko, NITKO, neće ponuditi "lajnu bijelog" besplatno. Dobro neki frend mozda hoće, diler nikad.

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice