Legalizacija opojnih droga zaključana tema

poruka: 425
|
čitano: 81.380
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Legalizacija opojnih droga

Konoplja je lijek i treba dat narodu da je uzgaja.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
17 godina
neaktivan
Re: Legalizacija opojnih droga
TriP kaže...
...
ajoj, imaš toliko logičkih pogrešaka da ti neću moći na sve ni odgovoriti...
Definicija "droge" nije jedinstvena, pa će drogu ili opojna sredstva definirati različito razne grane znanosti, pravosuđa ili umjetnosti. Ili jer je mama tako rekla. U dobrom dijelu svih aspekata, konzumacija marihuane djeluje na organizam - kao droga.
To što "marihuana je tu od nastanka svijeta" ne znači ništa. Ni da je dobra ni loša ni pametna ni glupa. I muhare su tu od nastanka svijeta pa ih nećeš jesti. Ili ići maziti tigra jer je on sav prirodan i od nastanka svijeta. Ni udisati vulkanske pare jer su prirodne...
Imaš jako veliki broj primjera gdje su ljudi uzrokovali prometne nesreće pod utjecajem marihuane.
Ako marihuana ima ljekovita svojstva, to ne znači da je treba pušiti freestyle, ili je u redu cuclati brufene umjesto Orbita.
Ljekovita svojstva alkohola? Ajde proguglaj pa ćeš nać. Iako ne smatram da bi ga trebalo zbog toga tući ko Fabijan Šovagović šljivu u Sokolu ili bilo kojem idem-šorom-filomom.
potrudi se još malo, naći ćeš valjane argumente za legalizaciju... ovi nabrojani nisu
iddqd
15 godina

Pogledao sam sada dva dokumentarca od sat vremena o kanabisu i mogu samo reći da su oni ljudi koji su ga zabranili LUDI. Od kanabisa se može proizvesti/dobiti jaaaaaaako puno stvari; auti, lijekovi (protiv raka), benzin, kuće, beton, hrana... I većina ljudi koja nikad prije nije vidila ni čula šta radi kanabis misli da je to najteža droga na svijetu skupa sa heroinom, ekstazijem i slično. Tu je ključnu stvar odigrala korupcija i politika i narod masovno umire samo zato što su korumpirane budale zabranile jednu od najkorisnijih biljki na svijetu. {#}

Još kada bi naši političari uvidli koristi kanabisa i da ga legaliziraju. Mi bi izašli iz krize samo tako. Turisti bi se prejedali kolačićima, lječili bi razne bolesti.. Da ne kažem samo kako bi ta vijest odjeknula u svijetu. I hrvatska bi bila prepoznata u svijetu.

www.facebook.com/Battlefield3.Info
14 godina
neaktivan
badmad kaže...
TriP kaže...
...
ajoj, imaš toliko logičkih pogrešaka da ti neću moći na sve ni odgovoriti...
Definicija "droge" nije jedinstvena, pa će drogu ili opojna sredstva definirati različito razne grane znanosti, pravosuđa ili umjetnosti. Ili jer je mama tako rekla. U dobrom dijelu svih aspekata, konzumacija marihuane djeluje na organizam - kao droga.
To što "marihuana je tu od nastanka svijeta" ne znači ništa. Ni da je dobra ni loša ni pametna ni glupa. I muhare su tu od nastanka svijeta pa ih nećeš jesti. Ili ići maziti tigra jer je on sav prirodan i od nastanka svijeta. Ni udisati vulkanske pare jer su prirodne...
Imaš jako veliki broj primjera gdje su ljudi uzrokovali prometne nesreće pod utjecajem marihuane.
Ako marihuana ima ljekovita svojstva, to ne znači da je treba pušiti freestyle, ili je u redu cuclati brufene umjesto Orbita.
Ljekovita svojstva alkohola? Ajde proguglaj pa ćeš nać. Iako ne smatram da bi ga trebalo zbog toga tući ko Fabijan Šovagović šljivu u Sokolu ili bilo kojem idem-šorom-filomom.
potrudi se još malo, naći ćeš valjane argumente za legalizaciju... ovi nabrojani nisu

ma slažem se ja s tobom u potpunosti. ali ti si malo krivo shvatio moj post. to nisu moji argumenti za legalizaciju niti za reklamu marihuane,nego sam samo želio dokazati da je narod tvrdoglav i da ne prihvaća znanost koja dokazuje nešto nego se rađe drži politike i onogo šta neki političar priča. Ljudi u prijašnjim postovima stavljaju marihuanu u isti rang sa teškim drogama i nikako im se nemože dokazati da to nije istina.

uff..kako sam zgodan. sve mi se cure sviđaju. :)
15 godina
protjeran

Evo i mog mišljena o drozi.

Droga, je veoma korisna u medicini ali samo u medicini.

Nema potrebe da ju uzgaja pućanstvo.

Nego da su uzgajaju na mjestima odobrenim od vlade (ne naše{#})

i da ju uzgajaju ljudi odobreni od vlade, te pod nadzorom.

Ali ljudi ju sade za svoje potrebe ili za prodaju.

Ja nemam ništa protiv da se ona prodaje (to se jednostavno nemože sprijećiti) ali neka se prodaje ljudima do 18+

jer oni imaju svoju volju, znaju posljedice i neka si sami uništavaju živote.

Ali maloj djeci se to nebi smjelo prodavati niti nuditi da probaju.

17 godina
neaktivan
TriP kaže...

ma slažem se ja s tobom u potpunosti. ali ti si malo krivo shvatio moj post. to nisu moji argumenti za legalizaciju niti za reklamu marihuane,nego sam samo želio dokazati da je narod tvrdoglav i da ne prihvaća znanost koja dokazuje nešto nego se rađe drži politike i onogo šta neki političar priča. Ljudi u prijašnjim postovima stavljaju marihuanu u isti rang sa teškim drogama i nikako im se nemože dokazati da to nije istina.

Oke, hvala na pojašnjenju, u načelu se slažem, stavljanje kanabisa u rang sa heroinom je jednostavno pogrešno. Zabrana uzgoja mi je jednaka tome da se zabrane flomasteri jer umjesto da crta s njima netko se može dobro usnifati. Zapravo bi svaki dućan boja i lakova trebalo tretirati kao potencijalno narkomansko žarište.

Drugi problem oko legalizacije lakih droga vidim u nedosljednoj provedbi zakona. Netko koga uhvate sa jointom može proći od toga da ga policija ignorira, da pobere ćepu od policajca i ode doma; da mu sudac izrekne ukor do toga da završi u zatvoru kao da dila heroin pred školom. Ili neka se legalizira ili neka se svi kažnjavaju. Ovakav idi mi - dođi mi sustav koji ovisi o trenutnom raspoloženju  policije ili suda ili koga li ne služi nikakvom suzbijanju zlouporabe koji se već zagovara.

iddqd
16 godina
neaktivan
badmad kaže...

Ne valja ti analogija. Muhare se jedu, jele su se tijekom povijesti, pa čak su poznati i primjeri gdje je vlastela jela muhare, a siromasi su skupljali njihov urin za svoju konzumaciju. Možda si mislio na zelenu pupavku? Premda se radi o istoj porodici amanita, postoje razlike. To što su danas poznatije za te potrebe gljive iz roda psilociba, drugi je par cipela, da ne dužim. Isto tako nije zakonom zabranjeno maziti tigrove, kao niti udisati vulkanske pare..

Vrlo je upitno koji je uopće razlog zakonom zabranjivati bilo koju bilju koja prirodno raste. Nisam vidio niti jedan logičan razlog, premda se svijet trudi već više od stoljeća ga naći. S druge strane postoje biljke koje su izrazito otrovne, koje nisu zakonom zabranjene. Znam barem dva primjera biljaka koje svaka druga baba u vrtu ima (neću spominjati koje su da netko ne bi došao na nekakve bedaste ideje) kao ukras, a samo jednom biljkom možeš potrovati grad poput Zagreba. Nije sve crno-bijelo, u igri je politika, a politika znamo što je. Tada se kazneno goni i bakica koja ima u vrtu grm maka za makovnjaču..

16 godina

Konoplja je stavljena van zakona jer oni koji vode svjetsku politiku imaju interes, da takva jeftina sirovina od koje se skoro sve može proizvesti i koja je dokazani lijek protiv raka bude dostupna svakom, normalno da to neče tako lako ići.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
16 godina
neaktivan

Nisam čitao dublje u temu.

No, testirao sam sebe pod utjecajem opojnih droga, alkohola te cigareta odvojeno.

Korišteno

Trava: Obična, nešpricana, svijetlo zelena.

Alkohol: Jack Daniels

Cigarete: Drina Sarajevska.

Pređimo na stvar, trebalo mi je samo pola boce jack danielsa, da bi se napio, cijela boca, da bih se ispovraćao, te se zatim osjećao kao usrano govno iste noći, sutradan još gore, glavobolje neopisive.

10 dana kasnije sam sebe stavio na dvosedmični test sa cigaretama, u 2 sedmice, nakon pušenja kutije cigareta dnevno, dosta se nisam osjećao dobro, imao sam mučnine ponekad, izgubio sam osrednji kapacitet pluća, pala mi je kondicija, smršao sam za 1 kilu, iako sam jeo isto kao i prije.

Nakon toga, sam zadnja 2 dana, subotu  i nedjelju, pušio travu sa još 3 prijatelja na dvodnevnom izletu, ne da mi je bilo predobro, ne da se nisam osjećao kao govno, nakon 8 ispušenih "bluntova" u 2 dana, osjećao sam se predivno, a nakon toga, nije bilo kajanja,

Ljudi dragi, mediji, roditelji, ostatak familije, vam je kao djeci punio priče da je Marihuana teška droga kao i sve ostale, a za cigarete i alkohol su samo pričali kako su se oni zaje*ali te da ne bi željeli da se isto i vama desi, to je ono bilo, "alkohol i cigarete mogu podnijeti, ali da konzumiraš marihuanu nema šanse, odrekao bi te se."

A kad se sve sabere, mnogo veću štetu, MNOGO, oko 20 puta veću vam nanesu alkohol (koji uništava jetru, te vas jako često čini nervoznim) te cigarete (koje uzrokuju rak (da i marihuana uzrokuje, ali trebao bi pušiti ogromne količine da se to desi, i to ne zato što je to marihuana, već jer se konzumira bez filtera, a dim se drži poduže u plućima) pluća, te uništavaju mozak, srce, i ko zna šta već ne) dok marihuana, dugotrajnim konzumiranjem samo uzrokuje smanjivanje koncentracije, te vas čini "usporenim", odnosno neko vas zove, odazovete se tek kad vam baš dopre do mozga, kao da ste odsutni, ali bob marleyu se to nije desilo, neće ni vama, čovjek je živio od marihuane, a umro o raka nožnog prsta.

Konzumiram marihuanu, meni je lijepo, mojim prijateljima također, znam istinu o njoj, smatram je drogom samo u smislu jer ima THC u njoj, ali koji je mnogo bezopasniji od nikotina, o kojem se postane ovisan, a o THC-u ne može nastati ovisnost.

Meni je lijepo, i boli me ku*ac jel neko misli da sam narkoman ili ne. Majka mi zna, i kaže: "Ne bih voljela da to radiš, ali bolje to, nego cigarete i alkohol." , hvala, ćao.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 1:53 (BannedOnThisForum).
15 godina
neaktivan
BannedOnThisForum kaže...
Meni je lijepo, i boli me ku*ac jel neko misli da sam narkoman ili ne. Majka mi zna, i kaže: "Ne bih voljela da to radiš, ali bolje to, nego cigarete i alkohol." , hvala, ćao.

Neka dobra mama {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 20:02 (F1-IVO).
17 godina
neaktivan

It breaks down like this: it's legal to buy it, it's legal to own it, and, if you're the proprietor of a hash bar, it's legal to sell it. It's still illegal to carry it around, but that doesn't really matter 'cause... get a load of this: if you get stopped by the cops in Amsterdam, it's illegal for them to search you. I mean, that's a right the cops in Amsterdam don't have.

{#}

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
16 godina

Možda nova Vlada nešto sada poduzme. Barem da THC stave kao legalan lijek, kako je u npr. 13 saveznih država SAD-a.

(stalno bih visio kod doktorice {#})

SAD

Europa

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
17 godina
BannedOnThisForum kaže...

No, testirao sam sebe pod utjecajem opojnih droga, alkohola te cigareta odvojeno.

Nakon toga, sam zadnja 2 dana, subotu  i nedjelju, pušio travu sa još 3 prijatelja na dvodnevnom izletu, ne da mi je bilo predobro, ne da se nisam osjećao kao govno, nakon 8 ispušenih "bluntova" u 2 dana, osjećao sam se predivno, a nakon toga, nije bilo kajanja,

Ljudi dragi, mediji, roditelji, ostatak familije, vam je kao djeci punio priče da je Marihuana teška droga kao i sve ostale, a za cigarete i alkohol su samo pričali kako su se oni zaje*ali te da ne bi željeli da se isto i vama desi, to je ono bilo, "alkohol i cigarete mogu podnijeti, ali da konzumiraš marihuanu nema šanse, odrekao bi te se."

A kad se sve sabere, mnogo veću štetu, MNOGO, oko 20 puta veću vam nanesu alkohol (koji uništava jetru, te vas jako često čini nervoznim) te cigarete (koje uzrokuju rak (da i marihuana uzrokuje, ali trebao bi pušiti ogromne količine da se to desi, i to ne zato što je to marihuana, već jer se konzumira bez filtera, a dim se drži poduže u plućima) pluća, te uništavaju mozak, srce, i ko zna šta već ne) dok marihuana, dugotrajnim konzumiranjem samo uzrokuje smanjivanje koncentracije, te vas čini "usporenim", odnosno neko vas zove, odazovete se tek kad vam baš dopre do mozga, kao da ste odsutni, ali bob marleyu se to nije desilo, neće ni vama, čovjek je živio od marihuane, a umro o raka nožnog prsta.

Konzumiram marihuanu, meni je lijepo, mojim prijateljima također, znam istinu o njoj, smatram je drogom samo u smislu jer ima THC u njoj, ali koji je mnogo bezopasniji od nikotina, o kojem se postane ovisan, a o THC-u ne može nastati ovisnost.

Samo jedno pitanje imam za tebe. Jesi li ti ovaj cijeli svoj zakljucak o travi donio na osnovu 8 jointa koje si pusio u dva dana?

15 godina
neaktivan
Micek kaže...

Možda nova Vlada nešto sada poduzme. Barem da THC stave kao legalan lijek, kako je u npr. 13 saveznih država SAD-a.

(stalno bih visio kod doktorice {#})

SAD

Europa

Evo baš čitam za SAD i ugledah gospona hehe:

Doli doturi, doli medičina! Doli ignjoranstvo, živila filozofija!!
17 godina
neaktivan
Sint1 kaže...

Samo jedno pitanje imam za tebe. Jesi li ti ovaj cijeli svoj zakljucak o travi donio na osnovu 8 jointa koje si pusio u dva dana?

Čak i ako je zaključak donesen samo nakon 2 dana, stojim u potpunosti iza njega sa svojim višegodišnjim iskustvom.

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
17 godina

Nije bitno je li mu zakljucak ispravan ili ne nego je stvar u tome da se sud o travi ni u kom slucaju ne moze doniti nakon DVA DANA konzumiranja.

16 godina
neaktivan
Sint1 kaže...

Ne, pušim travu 4 puta sedmično.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 20:02 (F1-IVO).
14 godina
neaktivan

Sve sta konzumiras vise od 1 put tjedno ovisan si o tome ja mislim.

Jel zna neko di se moze nabaviti DMT -duhovna molekula stvar je prebolesna al nema nigdi za rjesiti to.

16 godina
neaktivan
stipe1771 kaže...

Jel zna neko di se moze nabaviti DMT -duhovna molekula stvar je prebolesna al nema nigdi za rjesiti to.

Sumnjam, probao sam prestati par puta sa marihuanom, uspjelo je, ali jednostavno, želim da nastavim, ne smeta mi kao recimo cigarete, već uživam u tome, a i još mi je bolje kad shvatim da mi ne šteti tako mnogo

17 godina
neaktivan
stipe1771 kaže...

Oh, fuck, bolje da se onda odmah bacim s mosta, jer sam svaki dan na netu po 5 sati minimalno. Goddammit, ovisan sam.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
14 godina
neaktivan

Ocito ste krivo protumacili poruku ja tako smatran da si ovisan sad vi kako ocete .

Pitanje je jel zna ko di ima DMT--a

16 godina
neaktivan
stipe1771 kaže...

Ocito ste krivo protumacili poruku ja tako smatran da si ovisan sad vi kako ocete .

Pitanje je jel zna ko di ima DMT--a

Smijem pitati za što će ti?

14 godina
neaktivan

A sta ti mislis zasto {#}

14 godina

Trava učestalom konzumacijom shebe imunološki totalno. Jednom tjednom koliko znam su čak negdje preporučali...

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski
15 godina
stipe1771 kaže...

ja marihuanu konzumiram 1-2 puta tijedno, dakle petak večer, eventualno subota, definitivno je smatram manje štetnom od alkohola a pogotovo duhana! i izuzetno me nervira mišljenje ljudi o njoj, alkohol je u redu ali canabis nije, vesel si, dan ti je dobar, nema mamurluka, a s obzirom da imam dijabetes ne mogu ni konzumirat alkohol pa se ne trebam dvoumit, također teorija da ubiva moždane stanice temeljena je na majmunima koji su 15 minuta dobivali dim i nešto malo kisika, nakon toga je ponovljen test, majmunima je u razmaku od godinu dana davana količina dima od 7-8 jointa dnevno i mozak im je bio u savršenom redu, imam masu prijatelja koji konzumiraju poprilične količine i mozak im radi ko urica, dovoljno vam je znat da jedan živi od programiranja, a đta se tiče dmt-a, to je ono što se izlučuje u snu?? da,čuo sam da to nema nigdi uzet.

EDIT: treba znat i da konzuimranje thc-a ovisi o samoj osobi, tj da li je osoba debil i hoče li se psihološki navuč pa pušit svaki dan,mene je dijabetes naučio disciplini i samokontroli tako da nema šanse da taknem išta tokom radnog tjedna, niti bi mi bilo užitak.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 20:02 (athlon64).
14 godina
neaktivan

Nemam ja nista protiv marihuane slazem se da je bolja od alkohola ,al mislim da se ljudi psihicki navuku. Jer znan likove koji su presli sa 1 put tjedno na 3 puta dnevno pa se lako izgubi kontrola.

15 godina
stipe1771 kaže...

Nemam ja nista protiv marihuane slazem se da je bolja od alkohola ,al mislim da se ljudi psihicki navuku. Jer znan likove koji su presli sa 1 put tjedno na 3 puta dnevno pa se lako izgubi kontrola.

ne izgubi se kontrola lako ako nisi kreten, ja iz principa neču zapalit tokom radnog tjedna,zato što bi onda sam sebi ispao kreten koji se nezna kontrolirat, a ništa me ne nervira više od ovisnika, da znate, jigsaw mi je najdraži serijal, jer je u pravu, sve poviše 120kg bi ja metak u čelo, a tek ovisnici o duhanu,zabia bi mu goruči vrh u oko, ne može noč prospavat a da se ne probudi zapalit, kako jadno, nema mi ništa jadnije,tako da psihički se navučeš samo ako si takva osoba.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan

Izrazito sam protiv alkohola i cigareta, ali travu u potpunosti podržavam iako ništa od navedenog aktivno ne konzumiram, iskreno nemam ni potrebe, imam drugačije načine za opuštanje.

Marihuana > Alkohol&Cigarete.

17 godina
odjavljen
athlon64 kaže... 

EDIT: treba znat i da konzuimranje thc-a ovisi o samoj osobi, tj da li je osoba debil i hoče li se psihološki navuč pa pušit svaki dan

stipe1771 kaže...

@stipe: To više na spada u raspravu o opojnoj drogi već o ovisničkom ponašanju. Iako na prvi pogled to izgleda kao jedna te ista stvar, to nije tako. Neke supstance uzrokuju jaču ili slabiju ovisnost, organizam ih jednostavno "traži". Osim velikog broja droga, u tu kategoriju spadaju i neki (legalni) lijekovi. Fizička ovisnost se u pravilu manifestira kroz razne simptome prilikom prestanka uzimanja, međutim, kod nekih lijekova su prilikom naglog prestanka uzimanja moguća i oštečenja nekih organa, čak i smrt.

S druge strane, razvijanje psihičke ovisnosti ovisi o samoj osobi. Tu zapravo sama supstanca uopće ne mora izazivati ovisnost, čak se ne mora raditi o supstancama. Radi se o osobama koje imaju problema sa suočavanje sa životnim problemima i samo traže sredstvo koje će im služiti kao bijeg. Kod takvih osoba samo sredstvo bijega može biti bilo što što im omogućava da se odspoje od stvarnosti - bilo kemijska supstanca, klađenje, videoigre, seks... Korištenje takvih ljudi kao argument za zabranu marihuane je jednako opravdano kao i za korištenje istih za pokušaj zabrane klađenja, videoigara, seksa i sl. Takvim ljudima neće pomoći nikakva zabrana, već im može pomoći samo okolina (prijatelji, obitelj) koja će im pružiti podršku za suoćiti se sa problemima.

S druge strane, postoje ljudi kojima je iz medicinskih razloga stvarno potrebno lagano udaljavanje od stvarnosti i prepisuju im se relativno jaki lijekovi za smirenje koji uzrokuju određenu štetu organizmu, izazivaju navikavanje, a neki i ovisnost, dok bi s druge strane nekima od njih marihuana djelovala dovoljno snažno, uz puno manje negativne posljedice.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
15 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

S druge strane, postoje ljudi kojima je iz medicinskih razloga stvarno potrebno lagano udaljavanje od stvarnosti i prepisuju im se relativno jaki lijekovi za smirenje koji uzrokuju određenu štetu organizmu, izazivaju navikavanje, a neki i ovisnost, dok bi s druge strane nekima od njih marihuana djelovala dovoljno snažno, uz puno manje negativne posljedice.

jbg moraju i farmaceuti od nečeg živjeti {#}

ali realno alkohol je daleko veće zlo od travice.. ne samo što je učinak daaaleko blaži, nego i samim time što je legalan.

netko je gore spomenuo maricu i vožnju? uvijek, bez iznimke bi prije dao napušenom čovijeku da me vozi nego pijanom ili samo pripitom.

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice