Kupnja laptopa

poruka: 10
|
čitano: 2.075
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Kupnja laptopa

neznam gdje bih postavio ovu temu,evo ovdje

jučer kupio laptop, compaq, 3000 kn, sve ok, račun, garancija

kako treba i meni i mojoj dragoj majci (više njoj), platili smo pošteno, 50/50

no, ja došao sa laptopom, a ona kaže da je mali ekran, da bi ona veći (17 inch), itd...

ja kazah, daj još 700 kn pa ću kupiti lenovo, slično sve, složili se, ja danas u linxa, kao ono, na kasi piše, nema vraćanja! samo ako je pokvaren, na servis, pa eventualna zamjena za drugi

sada vas pitam, pošto mi je ovo prvi put da kupujem laptop (nemože ni biti 10.), kakva je politika ostalih kompanija?

meni je malo glupasto, nakon 20 sati ja vraćam laptop na zamjenu i nemogu...

nešto je praodavač rekao, kao, dobili ste windowse 8 na tome, pa što, nisam ništa radio, uostalom, upitno je odakle ti windowsi, stavili na laptop moj a ja CD nemam ?

16 godina
neaktivan
Re: Kupnja laptopa

WIN dolazi na zasebnoj particiji, koja je nevidljiva, a pristupa joj se putem BIOS-a. Kad si upalio comp rvi put WIN su se digli.

Što se tiće povrata, trgovac nije obvezan uzeti robu natrag.

http://potrosac.mingorp.hr/hr/potrosac/clanak.php?id=12494

9. “Kupio sam proizvod, ne sviđa mi se, želim ga zamijeniti.”

Ne postoji zakonska obveza trgovca da zamjeni  proizvod, osim ukoliko je proizvod neispravan. Trgovac može, djelujući u skladu s dobrom poslovnom praksom, udovoljiti želji potrošača i zamijeniti ispravan proizvod. Interesirajte se unaprijed kakva je poslovna praksa trgovca po tom pitanju. (To se ne odnosi na proizvode kupljene izvan poslovnih prostorija trgovca i ugovore sklopljene na daljinu, na koje se odnose posebne zakonske odredbe.)

Doduše dobar dio trgovaca će ti izaću u susret, recimo Futura-IT. Međutim zakonski gledano nisu obvezni.

15 godina
neaktivan
garak kaže...

neznam gdje bih postavio ovu temu,evo ovdje

jučer kupio laptop, compaq, 3000 kn, sve ok, račun, garancija

kako treba i meni i mojoj dragoj majci (više njoj), platili smo pošteno, 50/50

no, ja došao sa laptopom, a ona kaže da je mali ekran, da bi ona veći (17 inch), itd...

ja kazah, daj još 700 kn pa ću kupiti lenovo, slično sve, složili se, ja danas u linxa, kao ono, na kasi piše, nema vraćanja! samo ako je pokvaren, na servis, pa eventualna zamjena za drugi

sada vas pitam, pošto mi je ovo prvi put da kupujem laptop (nemože ni biti 10.), kakva je politika ostalih kompanija?

meni je malo glupasto, nakon 20 sati ja vraćam laptop na zamjenu i nemogu...

nešto je praodavač rekao, kao, dobili ste windowse 8 na tome, pa što, nisam ništa radio, uostalom, upitno je odakle ti windowsi, stavili na laptop moj a ja CD nemam ?

Zakonski nisu obavezni, ali koji bi debil odbio zaradu od 700 kn (nadoplata za drugi laptop).

Paske kaže...

WIN dolazi na zasebnoj particiji, koja je nevidljiva, a pristupa joj se putem BIOS-a. Kad si upalio comp rvi put WIN su se digli.

Što se tiće povrata, trgovac nije obvezan uzeti robu natrag.

http://potrosac.mingorp.hr/hr/potrosac/clanak.php?id=12494

9. “Kupio sam proizvod, ne sviđa mi se, želim ga zamijeniti.”

Ne postoji zakonska obveza trgovca da zamjeni  proizvod, osim ukoliko je proizvod neispravan. Trgovac može, djelujući u skladu s dobrom poslovnom praksom, udovoljiti želji potrošača i zamijeniti ispravan proizvod. Interesirajte se unaprijed kakva je poslovna praksa trgovca po tom pitanju. (To se ne odnosi na proizvode kupljene izvan poslovnih prostorija trgovca i ugovore sklopljene na daljinu, na koje se odnose posebne zakonske odredbe.)

Doduše dobar dio trgovaca će ti izaću u susret, recimo Futura-IT. Međutim zakonski gledano nisu obvezni.

Već mi se sere od reklamiranja Future It na ovom forumu.

13 godina
neaktivan
Kupnja laptopa

mogao bi ići na to da je u ponudi istaknut operativni sustav win 8, a ja nisam dobio cd, znači nije legalno, zar ne?

13 godina
neaktivan

hmm, ne snalazim se na ovim wind...

znači imam kao što vidim c: disk, od 450 GB

te d: recovery od 14,5 gb, zauzeto je negdje 13 gb... jesu li na recovery windowsi?

16 godina
neaktivan
garak kaže...

hmm, ne snalazim se na ovim wind...

znači imam kao što vidim c: disk, od 450 GB

te d: recovery od 14,5 gb, zauzeto je negdje 13 gb... jesu li na recovery windowsi?

Jesu.

Recovery vraća sve na tvorničke postavke, pa tako i Windows u prvobitno stanje.

Što se tiće - samo bi budala odbila 700 Kn, prića je ipak malko više "začkoljena".

Naime trgovac mora prihvatiti proizvod koji je očito otvaran i taj isti prodati kao novi, a nije ili ga vraćati dobavljaču ukoliko se isti ne proda. Generalno zezancija koja se nekima neda jer im netreba.

Što se tiće reklamiranja Future - alternativa ti je ADM. Isto vrlo kvalitetna trgovina.

Links  -  osobno ih preferiram, ali su "tvrdi" kod nekih stvari. Kao što Grak može potvrditi.

EDIT: Što se tiće nedobivanja CD-a, nigdje nije naveden medij na kojem dolazi OS. Windows su isporučeni, u to nema sumnje. Na kojem mediju, to je već druga stvar.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.11.2012 20:36 (Paske).
13 godina
neaktivan
Kupnja laptopa

sada se meni neda natezati sa njima, jedino ih to malo upilati za windowse bez cd-a

još me zanima kako napraviti dvije particije, jer imam sam c: na kojoj su windowsi

jeli to ide isto kao i sa pc-jem? može li se recoveri izbrisati ako idem formatirati c:

16 godina
neaktivan
garak kaže...

sada se meni neda natezati sa njima, jedino ih to malo upilati za windowse bez cd-a

još me zanima kako napraviti dvije particije, jer imam sam c: na kojoj su windowsi

jeli to ide isto kao i sa pc-jem? može li se recoveri izbrisati ako idem formatirati c:

AKo je recovery na zasebnoj particiji - ne.

Međutim ako nisi "doma" sa instalacijom Windowsa, preporučio bih da to prepustiš nekome iskusnijem.

Dodatne particije se mogu napraviti sa programima ala Partition Magic isl.

Što se tiće pilanja oko neisporuke fizičkog medija, to nije do trgovca nego proizvođaća. Trgovac garantira da češ primiti kopiju Windowsa, što i jesi, ništa više.

Doduše ako te je volja sramotiti se u trgovini, ti samo daj. Kao bivši trgovac, to nam je uvijek bio veseli dan kad netko dođe pun "pravednog gnjeva" i onda radiš budalu od njega jer osoba svim silama neće prihvatiti objašnjenje.

Kasnije na pivi u krug prićamo prićice o "posebnim" kupcima.

13 godina
neaktivan
Kupnja laptopa

milijon puta sam instalirao,ali nikad nisam radio sa laptopima, pa neznam dali je isto

npr, virus mi pojede sve na kompu, ili mi se uništi hard disk, što ću napraviti, otići u njihov servis da mi stave opet windows 8, kojeg sam platio? jer nemam medij

još jedno pitanje, ja sada izbrišem sve i stavim win 7, dali to nešto mijenja neke točke garancije? (kasnije ću je detaljno pročitati)

16 godina
neaktivan
garak kaže...

milijon puta sam instalirao,ali nikad nisam radio sa laptopima, pa neznam dali je isto

npr, virus mi pojede sve na kompu, ili mi se uništi hard disk, što ću napraviti, otići u njihov servis da mi stave opet windows 8, kojeg sam platio? jer nemam medij

još jedno pitanje, ja sada izbrišem sve i stavim win 7, dali to nešto mijenja neke točke garancije? (kasnije ću je detaljno pročitati)

Koliko znam - ne.

Garancija se odnosi na sam hardware. Tako da možeš gore staviti bilo koji OS.

Princip je isti kao i na desktopu. Laptop je desktop u malom pakiranju :D

Što se tiće - virus ubio comp - boot from D: ( kako sam shvatio to je recovery particija ), recover Windows, pratiti onscreen upute i to je to.

Ako umre HDD  -  javiti se u servis.

Inaće slažem se da je praksa stavljanja OS-a na HDD teško s*anje, ali to ide na dušu proizvođaća.

Trgovac s time ima veze koliko i osoba koja ti reže salamu u trgovini.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice