Pogledao sam bezbroj filmova,serija,onih popularnijih i u bilo kojem filmu,seriji u više od 90 % slučajeva glumac koji radi nešto na laptopu,računaru skoro uvijek koristi onaj iz firme Apple :)
Windows skoro nikada ne viđam 
Pogledao sam bezbroj filmova,serija,onih popularnijih i u bilo kojem filmu,seriji u više od 90 % slučajeva glumac koji radi nešto na laptopu,računaru skoro uvijek koristi onaj iz firme Apple :)
Windows skoro nikada ne viđam 
to je prikrivena reklama, po istrazivanja nekih 10% ljudi u Americi koristi Apple laptope
A gdje ti je pitanje tu? :P
To ti se inače zove reklamiranje, platiš i onda koriste tvoj proizvod u filmu. Prilično jednostavan koncept zapravo ;)
jedanput sam vidio windowse u filmu, inače se tu vrti macbook, ipod...
Windows daleko popularniji a nigdje se ne reklamira :D
Windows daleko popularniji a nigdje se ne reklamira :D
e upravo zbog toga se ne reklamira :D
Meni isto nije jasno zašto apple ili svojevremeno dok je bila in - nokija ili motorola ili u bondu bmw. Stručnjaci s foruma bi im mogli složiti puno bolje, kako oni kažu, konfe. Bar za horore. Ali šta se može, glupi ameri.
probaj ti snimit neki ekran pa ce se isto dogodit, neznam zasto, ali tako je (mislim da sa lcd-ovima nema tih problema, ali nisam siguran)
probaj ti snimit neki ekran pa ce se isto dogodit, neznam zasto, ali tako je (mislim da sa lcd-ovima nema tih problema, ali nisam siguran)
Evo odgovora: http://electronics.howstuffworks.com/question336.htm
...nema, jer je slika na lcd monitorima statična, za razliku od CRT monitora gdje se kotrljajuci
efekt dobije ako je frekvencija ispod 70 herca...
A koliko je onda mercedes kostalo da u sex i grad 2 voze njihova auta ;)
4 maybaha plus ostalo.
Vidio sam u par meksičkih i kolumbijskih sapunica koje su se vrtile na HTV-u, da su protagonisti koristili Win XP-e (inače ne gledam sapunice al taj put sam baš bio ispred TV-a i slučajno vidio) 
Inače najčešće u filmovima koriste neke izmišljene OS-ove.
jedan lik na ovom forumu je izjavio da to filmaši mukte reklamiraju apple na filmovima jer kao koriste uglavnom apple proizvode pa daju besplatnu reklamu,ha ha ha će ti hollywood nešto mukte reklamirati a da to dobro ne naplate
Imas onu seriju o porodici lihvarima, ne znam joj ime tu imas kompove sa ogromnim logoima windowsa na monitorima :)))
U seriji "Chuck" su se pojavljivali windowsi.
i cod4, spominje se photoshop.
znaju ameri sta valja
kakve sad ima veze Photoshop s windowsima?
kakve sad ima veze Photoshop s windowsima?
samo spominjem, da smo se držali teme bila bi rasprava o appleu samo. i photoshop, kakve ima veze? ide na windowse :)
U seriji chuck se sve vrti oko MACova. Glavni lik (Chuck) je u jednoj prilici rekao "We are Mac people.". Onda, ono njihovo intersect racunalo je zapravo Apple II. I tako, stalno se apple vrti.
samo spominjem, da smo se držali teme bila bi rasprava o appleu samo. i photoshop, kakve ima veze? ide na windowse :)
ide i na mac xD
X OS 90% ljudi koristi za Adobijeve programe.
Baš me interesira kako bi izgledalo i koju konfiguraciju bi imalo računalo za holiwud da ga sastavljaju bug-ovi forumaši.
Hajde krenite da vidimo!
Baš me interesira kako bi izgledalo i koju konfiguraciju bi imalo računalo za holiwud da ga sastavljaju bug-ovi forumaši.
Hajde krenite da vidimo!
ili ne.
Hajde krenite da vidimo!
A ti si baš žešći trol...