Pa nije svjetlost drugacija u nekom drugom djelu svemira nego na zemlji, nego je potpuno ista i uvijek ce bit ista i oduvijek je bila i zakoni fizike su svugdje isti! I svatko tko ima imalo mozga u glavli moze sam zakljucit/potrazit zasto se nemoze putovat brzinom svjetlosti, a ako nekome bas treba objasnjenje ili nemoze sam potrazit/zakljucit rado cu mu objasnit, samo neka napise u svom postu da nezna ili da zeli objasnjenje.
Mi za sada znamo da je nemoguće putovati brzinom svjetlosti. Isto tako smo znali da je Zemlja ravna sve dok Magellan nije oplovio cijelu Zemlju. PAF! Promijenila se činjenica. Zašto smo to mislili? Zato što nismo uspjeli dokazati suprotno, a tvrdnja da bi ljudi padali sa Zemlje kad bi bila okrugla nam je bila dovoljna da tu mogućnost odbacimo. Sada nam je Einsteinova tvrdnja dovoljna da odbacimo mogućnost putovanja bržeg od svjetlosti. Pa mi ni ne znamo što je svjetlost!
Ista stvar je i sa kisikom. Zašto ljudi misle da ako na nekom planetu nema kisika - nema ni života? Život na Zemlji se razvio na način da je svim bićima potreban kisik. Biljke prilikom fotosinteze udišu ugljikov dioksid. Možda vanzemaljci udišu helij? To što su se ovdje (na Zemlji) razvili životi koji udišu kisik ne znači da je to pravilo.
Ako ništa drugo, moguće je da postoje druge dimenzije u kojima ne vrijede naši zakoni fizike. Ali to je čovjeku još manje shvatljivo, stoga nema smisla o tome raspravljati.