Izrada glazbe na PC-u (FL Studio)

poruka: 6
|
čitano: 8.571
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Izrada glazbe na PC-u

pokušavam napraviti instrumentalnu skladbu u programu FL studio, i nikako mi ne ispada ništa dobro. shvaćam da je to zbog toga što je moje znanje glazbene teorije nikakvo... trebao bih par savjeta za kompoziciju pjesama, što napraviti da bi to zvučalo melodično, pamtljivo, ili da se bar razlikuje od obične buke....

17 godina
moderator
RE: Izrada glazbe na PC-u

Pocni prvo s ultra-jednostavnim tehno ritmom:

kick: 1000100010001000

clap: 0000100000001000

hat:  0010001000100010

A za sam pocetak mozda ti je najbolje za melodiju uzet neki arpegijator - znaci ti mu das notu C, a on tebi zauzvrat odsvira i jos par nota gore/dolje koje se pasu. Probaj recimo s F4, zatim C#4, D#4, H3 - i eto ti vec neke melodijice - ovako bezve probao i uz arpegijator sasvim dobro zvuci - uzeo sam 3x Osc > Arpeggio 10. Dodaj tu jos neki bas (iz kategorije TS4004) i vec imas nesto...

16 godina
neaktivan

vau.... fora,, idem probat

16 godina
neaktivan

da nepravim novu temu...

jel mozda neko zna neki program koji vadi note iz pjesme..

treba mi da napravim mix jedne pjesme..

u fl studiu..

Ako sam ovo ja ... onda si to ti ... !!!
17 godina
neaktivan
RE: Izrada glazbe na PC-u (FL Studio)
flyboy333 kaže...

da nepravim novu temu...

jel mozda neko zna neki program koji vadi note iz pjesme..

treba mi da napravim mix jedne pjesme..

u fl studiu..

Ne postoji takav program koji bi vadio note iz mp3 pjesme. Zapravo, postoji jedan program, ali je netočan do bola.

Ali postoji program u kojem se mogu izrađivati fajlovi koji sadrže note/tablature, a reproduciraju midi. Riječ je o programu Guitar Pro (ili besplatna alternativa TuxGuitar), a fajlove možeš skinuti na nekoj od tražilica GP fajlova, npr. 911Tabs. Dakle, pronađeš pjesmu na tražilici i otvoriš ju pomoću Guitar Proa ili TuxGuitara.

We must repeat...
16 godina
neaktivan

Jako me čudi što postoji tako malo zaintersiranosti na ovom forumu....(ili sam fulao topic) . Profesionalno se bavim produciranjem glazbe pomoću poznatih Pro Toolsa,na početku Fruitiloops.sada (10 kasnije ) FLstudio koji je upravno najbolji za početnike zato što je pregledan i jednostavan za učenje.Meni je osobno trebalo oko pola godine,da ozbiljno shvatim čemu služi svaki onaj knob,ili. svi onih milijun gumbića što možete vrtjeti i podešavati ,tj. manipulirati zvuk koji želite najbolje. 

No,sada postoji hrpa drugih,recimo malo boljih ali mnogo kompliciranijih daw-a ,kao što je Ableton Live,Cubase, ali ljudi moji pojavio se jedan super softver za sve ljubitelje i umjetničke duše. Radi se o PRESONUS Studio One 3- po mnogim stranicama odabran čak kao najbolji,ispred Pro Toolsa ! Ima toliko dobar engine,i VSTI alate bez kojih danas svaki moderan,novi program za produciranje glazbe ima,pa tako i sam FLStudio 12 koji isto se bazira na tim VSTI pluginovima.

Ali sjećam se prije dok je Fruityloops zvučio kao ono pjesma iz igrice Super Mario....nema tu pomoći ni kod masteringa jer je engine jednostavno bio slab,ove nove verzije vam jedu 8Gb radne memorije i cpu je pod velikim opterećenjem.

Ja zato koristim eksternu zvučnu karticu----ali to je sada druga tema.

Isprobajte sve te programe...jer o ukusu se ne raspravlja....pa zato...nekom ce FLStudio biti super dok ce drugom biti super Reason. 

p.s. Prodigy je na početku isto većinom koristio takve programe ,ali u studiu gdje se sve slaže kao lego kockice i danas ne samo oni nego i Dr.Dre ,Calvin Harris,Guetta, ma svi oni u studiju koriste takve programe kako bi si olakšali posao.Najpopularniji duo,elektronske glazbe današnjice Chemical Brothers,su davno u jednom intervjuu izjavili da u studiju koriste Logic Pro .   Ultra popularan kad je izašao (ima ga samo za Mac),ultra težak,te isto tako ogromno kvalitetan softver koji je skup kao dragi kamen !

To je to društvo i kolege,..za sada. Ako netko ima pitanje vezano uz ovaj topic,pitaj !

Everybody Lies.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice