Izgradnja pa potom legalizacija

poruka: 6
|
čitano: 4.210
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav, zanima me dali netko možda zna ili me može malo više informirati o navedenome,

Dakle planiram napraviti krov na terasi koja se nalazi odmah pokraj kuče od cca60 kvadrata.

Papiri koliko za sada znam prije same gradnje me koštaju oko 3000€ a pošto mi jedni vele ti prvo napravi pa potom legaliziraj mene zanima dali je uopče to izvedivo i kako jer nebih želio imati probleme a opet s druge strane neda mi se plačati 3000€ samo za papire jer mi je to suludo i nenormalno skupo kad če sam krov terase toliko doči.

Svaka informacija dobrodošla. Hvala

11 godina
protjeran

Hm, pa napraviš, pa ćeš možda morati rušiti. Tko zna. Ovo je zemlja kakva jest, pa je sve moguće.

dzg
13 godina
neaktivan

To me i brine kad mi jedni vele da ide bez problema dok drugi vele da ču poslije imati problema i sad ti znaj, pa me zanima dali je možda netko imao istu situaciju.

13 godina
Re: Izgradnja pa potom legalizacija
Evo ispuni ode podatke i gradi šta oćeš

https://www.hdz.hr/pristupnica
13 godina
neaktivan

Haha dobra samo treba upast u kradeze prvo

15 godina
Re: Izgradnja pa potom legalizacija
marioxxxspeed kaže...

Pozdrav, zanima me dali netko možda zna ili me može malo više informirati o navedenome,

Dakle planiram napraviti krov na terasi koja se nalazi odmah pokraj kuče od cca60 kvadrata.

Papiri koliko za sada znam prije same gradnje me koštaju oko 3000€ a pošto mi jedni vele ti prvo napravi pa potom legaliziraj mene zanima dali je uopče to izvedivo i kako jer nebih želio imati probleme a opet s druge strane neda mi se plačati 3000€ samo za papire jer mi je to suludo i nenormalno skupo kad če sam krov terase toliko doči.

Svaka informacija dobrodošla. Hvala

Ukoliko ti kuća ima uporabnu dozvolu, a planiraš nadozidati čvrsti objekat (zasto 60m²?) koji nije pergola ili sjenica, a koji je veći od 20m² (provjeri u urb.planu) trebaš napraviti sve kao da zidas kucu. Prvo do arhitekta pa sve po redu do uporabne dozvole. Također ovisi da li ti je postojeca terasa legalna, vezana za kuću ili se vodi kao dio okućnice (jer postoji maksimalna izgradjenost parcele itd).

Bez točno konkretnih podataka nemoguće ti je dati savjet osim da se konzultiras s lokalnim arhitektom. Ponesi uporabnu dozvolu (u njoj je i broj cestice itd) i za par minuta znat ces sve. 

Legalizirati mozes sve sto je u skladu sa trenutnim urbanistickim planom (za razliku od one "legalizacije" iz 2013. gdje se moglo maltene sve legalizirati). Ne isplati se uglavnom jer ces sve isto morat napraviti samo sto ce te vise kostati, a i riskiras kazne ili cak i rusenje. Poanta danasnje legalizacije je da se sam prijavis i platis kaznu za vec napravljen zahvat, ali ako te ukebaju prije nego pokrenes legalizaciju...

Guglaj lokalne arhitekte i nazovi, reci joj/mu sto bis htio i to je to. 

Ovaj potpis nije u skladu s propisima.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice