Hitno izdavanje putovnice

poruka: 20
|
čitano: 67.189
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

imam problemčić, za 2 tjedna bi trebao ići u Italjiju, ali sam vidio da mi je putovnica istekla,i sad jel mi kasno da idem raditi novu,mislim hoce li to biti gotovo,i jeli problem ako su mi roditelji otputovali vec,mislim ja sam maloljetan,imam 17 godina i mogu li ja sam predati zahtjev za putovnicu? hvala :)

17 godina
Re: Hitno izdavanje putovnice
mislim da po hitnom postupku treba 2 dana ali je velika naklada oko 600kn. moram provjeriti jer nisam siguran. a kaj se tice italije ja sam prosle godine isao u gardaland bez putovnice, ali s osobnom. u sloveniji sam dobio papiric da sam usao u eu.
16 godina

Možeš i sa osobnom! Nemaš frke

| Do you fear... death? Do you fear that dark abyss? All your deeds laid bare, all your sins punished? |
15 godina
neaktivan

trebao bi doći u postaju i dati zahtjev za žurnim izdavanjem putovnice ali mislim da trebaš imati neki razlog ili tako nešto.

ja sam imao takav slučaj i putovnica mi je bila gotova za dva dana s tim da sam im donio potvrdu faksa da mi treba za putovanje na terensku  nastavu  u austriju..

i još k tome sam bio u zg-u u petrinjskoj ulici pa je možda to malo pridonjelo brzini

sretno

16 godina

Koliko znam kad predaš zahtjev za izdavanje putovnice prođe oko 15-20 dana dok putovnica dođe u tvoje ruke tj. u pravilu do 30 dana. No postoji i žurni postupak kada platiš putovnicu malo više, ali tij je onda brže izdaju.

Unatoč glupome nadimku kojeg ne mogu promijeniti,ne igram CoD i sl.
16 godina
neaktivan

ma trebat ce meni putovnica,nego me sad zanima mogu li ja onda sam podnijet zahtjev za hitnim izdavanjem,posto sam maloljetan

15 godina
neaktivan

možeš, ali najbolje skokni do postaje i ponesi lovu {#}

16 godina
neaktivan

oću.al ajde ako jos znas ako ti nije problem da ne lutam po gradu,di se to moze u splitu :D

kod 1.policijske,tamo di sam osobnu izvadio?

15 godina
neaktivan

ako si vadio osobnu onda nebi trebalo biti porblema ni s putovnicom

17 godina

Za maloljetne osobe zahtjev za izdavanje putovnice podnosi roditelj.

U običajenom postupku izdavanje putovnice traje obično od 10 do 15 dana.

Putovnica u žurnom postupku može biti gotova isti dan - ako ujutro predaš zahtjev, putovnicu možeš podići isti dan poslije 16 sati. Ne treba nikakav poseban razlog ili zahtjev, dovoljno je napisati npr. "privatni put u inozemstvo". Cijena je veća 240 kuna u odnosu na uobičajeni postupak i koliko znam zahtjev za žurno izdavanje putovnice se može podnijeti samo u Zagrebu u Petrinjskoj.

http://www.mup.hr/main.aspx?id=44#1

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.4.2011 19:34 (klimama).
18 godina
neaktivan
GeRRarD!? kaže...

imam problemčić, za 2 tjedna bi trebao ići u Italjiju, ali sam vidio da mi je putovnica istekla,i sad jel mi kasno da idem raditi novu,mislim hoce li to biti gotovo,i jeli problem ako su mi roditelji otputovali vec,mislim ja sam maloljetan,imam 17 godina i mogu li ja sam predati zahtjev za putovnicu? hvala :)

Suvišno bi bilo davati ti razne savjete koji možda jesu i nisu točni, na kraju ćeš ostati dezinformiran.

Pogledaj: http://www.mup.hr/44.aspx

Ukoliko tamo nisi saznao sve što te zanima nazovi mup-ovu službu za korisnike i informiraj se iz prve ruke.

http://micromanagements.blogspot.com/
14 godina
neaktivan

Molio bih hitno za jednu informaciju. Djeci mi je istekla putovnica i moram ići na žurni postupak u Petrinjsku u zg. Zanima me moram li za produljenje ponesti i novi izvod iz matične knjige rođenih za djecu. Bitno mi je jer nisam iz zg pa da ne gubim vrijeme u matičnom uredu. Please hitnu informaciju.

Pozz

15 godina
neaktivan

Da ne otvaram bezveze novu temu...
Dali možda znate kada pravim putovnicu dali ju mogu zahtjev napraviti u Zagrebu a da mi putovnica dođe u moju policijsku postaju (slavoniju)?
EDIT: i nije hitno izdavanje putovnice, već normalno. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 21:10 (Liverpool1892).
15 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...

Dali možda znate kada pravim putovnicu dali ju mogu zahtjev napraviti u Zagrebu a da mi putovnica dođe u moju policijsku postaju (slavoniju)?

itko?

14 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...
Liverpool1892 kaže...

itko?

Nevjerujem da to itko na forumu zna.
Odi i pitaj

Neznam se potpisat..xDD
15 godina
neaktivan
IMVK kaže...
Liverpool1892 kaže...
Liverpool1892 kaže...

itko?

Nevjerujem da to itko na forumu zna.
Odi i pitaj

Zvao sam ih danas, i ovaj što se javio ne zna /valjda je dežuran) i rekao da nazovim u Ponedjeljak.
Na njihovoj stranici sam našao da se može putovnica izraditi u bilo kojoj policijskoj postaji i da se podiže u toj kojoj je i napravljena, ali nema nigdje da piše jel mogu poslati u moju policijsku postaju. Nazovem ih u Ponedjeljak pa budemo vidjeli.
Jer u Zagrebu sam još najmanje 1tj. pa kad odem doma, onda moram ponovo se vraćati po putovnicu a to mi se financijski ne isplati a ako čekam dok dođem doma pa da onda pravim, onda mi neće na vrijeme biti gotova. 

14 godina
neaktivan

Ovak, hitno je, do 29.5. trebam putovnicu jer idem u Poljsku. Jel bilo kako moguće do onda dobiti putovnicu (npr. ako ju idemo vadit u ZG) al da ne plaćam 600 i nest kn?

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2013.
14 godina
Diplomirani pješak kaže...

Ovak, hitno je, do 29.5. trebam putovnicu jer idem u Poljsku. Jel bilo kako moguće do onda dobiti putovnicu (npr. ako ju idemo vadit u ZG) al da ne plaćam 600 i nest kn?

Mislim kako je to nemoguće, morao se budeš oprostiti od 600 kunića osim ako nemaš neku jako dobru štelu u policiji.

15 godina
Tiby kaže...
Diplomirani pješak kaže...

Mislim kako je to nemoguće, morao se budeš oprostiti od 600 kunića osim ako nemaš neku jako dobru štelu u policiji.

Evo ti procedure, razlika ti je 240 kn između žurnog i običnog postupka. Na tvom mjestu ja bi odabrao žurni.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
neaktivan

A ok, možda više neću imat priliku ići, a ionak idem s orkestrom, zapravo će roditelji odlučit jer jedino pasoš problem, do sad je stalno bilo nećemo još vadit ionako nikam ne putuješ, a sad kad treba će doći skupo. Ajde hvala:D

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2013.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice