Grecov spoj, referat

poruka: 8
|
čitano: 20.172
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Grecov spoj, referat

pozdrav, ljudi!

evo moram za sutra napisat referat o nečemu što se zove Grecov spoj. pošto ni ne znam kako se to piše ( Graetzov, Gretzov, Groetzov spoj?) imam poteškoća s nalaženjem ičega korisnog o tome na netu.

trebam vašu pomoć, da mi bar netko kaže kak se to uopće piše, ili da mi da konkretan link?

unaprijed hvala :)

17 godina
neaktivan
Grecov spoj, referat

Gretzov spoj je punovalni ispravljač s četiri diode:

evo neki link koji sam izguglo, treća slika je gretzov spoj

http://hr.wikipedia.org/wiki/Ispravlja%C4%8D

18 godina
RE: Grecov spoj, referat
16 godina
neaktivan
somy kaže...

Gretzov spoj je punovalni ispravljač s četiri diode:

evo neki link koji sam izguglo, treća slika je gretzov spoj

http://hr.wikipedia.org/wiki/Ispravlja%C4%8D

thanks, man! :D

16 godina
neaktivan
Grecov spoj, referat

Ako ti nešto nije jasno,pitaj jer to trenutno učim na el.sklopovima.

oko za oko,pasta za zube
16 godina
neaktivan

imam ja pitanje.. ovako.. imam tomosa masina malo nabrijana, max brzina oko 95... i sad neznam tocno koliko mi je najvisi napon na motoru, kad mu dam gasa.. probal sam izmjeriti sa mj. instrumentom, ali nisam uspel... stavil sam i gratzov spoj, i opet nisam mogo izmjeriti jer mi je stalno padal i povecaval se napon... i dosal sam do zakljucka da trebam staviti kondenzator na gretz... napon na motoru mi je inace 6V..  znaci posto sam nabrijal masinu ocito motor ima i visi napon... i kakav kondenzator bi trebao staviti, kojih el. velicina.. ( uglavnom, hocu si spojiti led diode za zadnje svijetlo na motoru ).. dali zna netko kakav kondenzator trebam staviti?

15 godina
Grecov spoj, referat

EEE momci imam jedno pitanje radio sam vjedžbu POJAČALO U SPOJU SA ZAJEDNIČKIM EMITEROM snimali smo sinusni oblik itd i dosao sam do dva pitanja 1kakv je utjecaj ampitude ulaznog napona na oblik izlaznog napona pojačala-tude smo povećali ampitudu ulaznog signala na 100mV ..to je utjecaj amplitude ulaznog signala na djelovanje pojačala...

i 2Kako opterećenje pojačala utjeće na iznos naponskog pojaćanja??-TUDE SMO DODALI OTPR Rp=3.3kilo ohma prema masi(-) ..te smo morali izmeriti pojaćanje opterećenog pojačala uz ulazni sinusni napon 10mV..frekvencija 1000Hz molim ljdu pomoc na ta 2 pitanja..

17 godina
Grecov spoj, referat

za ovo 2.

uvijek se skoro koristi frek od 1kHz znaci srednje frekvenicije

naponsko pojacanje ili Av jest omejer napona na izlazu i napona na ulazu

Av=Uiz/Uul ili

Av= Ai Rp/Rul

po ovome vidis da naponsko pojacanje ovisi o otporu Rp, jer

je to u biti izlazni napon, pa sto je veci otvpor veci je pad napona

s time vece je i naponsko pojacanje....

Najbolji osjećaj je upala mišića........ Krema Foruma!!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice