Gradnja kuče (neka procjena)

poruka: 23
|
čitano: 33.050
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
protjeran

Znam da je teško pitanje i odgovor je idi u građevinsku tvrtku pa neka ti oni to sve lijepo reču, ali ima li nešto na netu gdje mogu nači išta korisno da bi mogao npr znati koliko love treba za 100 kvadrata kuče, točnije dobar temelj da može držati 2 kata i prizemlje betonirat prostorije+ploča i naravno, ugradnja vode, struje i kanalizacije.

Nebi htio ići u građevinsku firmu jer to bi sve naplatili, a mene zanima čisto onako. Ako tko ima dobar odgovor ili link na nešto korisno molim da postate, hvala.

17 godina
neaktivan
Re: Gradnja kuče (neka procjena)

500-600€ m2, ovisi tko gradi, tj. koja firma itd. Ali to je nekakva srednja cijena. 

Napiši u kojem mjestu/gradu, pa ćeš dobiti više informacija ..

GL&HF
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2015 2:34 (AmD).
10 godina
protjeran

Župa Dubrovačka

11 godina
neaktivan

Sam materijal je 10-15k €,firme obicno udare jos troduplo za ruke

16 godina
neaktivan

Moj stari je rekel da bi ti napravil za 50 000€, s ti mda bi ti nametal pun k željeza u kuću tak da nema šanse da ti ikakav potres nešto uništi u njoj. Napravil bi ti za 3 mjeseca. Još ti more pokazati već na gotovoj kući kolko željeza stavlja dok gradi kuću,koliko su zidovi ravni itd. S tim da bi na materijal potrošio oko 35 000€

http://www.youtube.com/user/Brzi559
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2015 12:37 (Gremlin144).
11 godina
neaktivan
Gremlin144 kaže...

Moj stari je rekel da bi ti napravil za 50 000€, s ti mda bi ti nametal pun k željeza u kuću tak da nema šanse da ti ikakav potres nešto uništi u njoj. Napravil bi ti za 3 mjeseca. Još ti more pokazati već na gotovoj kući kolko željeza stavlja dok gradi kuću,koliko su zidovi ravni itd. S tim da bi na materijal potrošio oko 35 000€

Kakvih sve gluposti na ovom forumu čujem....

16 godina
neaktivan

pogledaj kaj se dogodi dok je kuća slabo vezana željezom, zato najbolje na željezu ne šparati

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2015 13:35 (Gremlin144).
11 godina
neaktivan
Gremlin144 kaže...

pogledaj kaj se dogodi dok je kuća slabo vezana željezom, zato najbolje na željezu ne šparati

Hoćeš reći da armirani beton na klizištu igra ulogu u stabilnosti kuće?!?!?

16 godina
neaktivan

ako je kuća slabo vezana , lako se prepolovi na tak nekom kklizištu. Da je jako vezana nebi do toga sigurno došlo, već bi vjerojatno samo odklizila i nebi se srušila na taj način

16 godina
moderator
Gremlin144 kaže...

Moj stari je rekel da bi ti napravil za HRK394,346.06 (50 000€), s ti mda bi ti nametal pun k željeza u kuću tak da nema šanse da ti ikakav potres nešto uništi u njoj. Napravil bi ti za 3 mjeseca. Još ti more pokazati već na gotovoj kući kolko željeza stavlja dok gradi kuću,koliko su zidovi ravni itd. S tim da bi na materijal potrošio oko HRK276,042.24 (35 000€)

Da mi netko dođe s ovakvim izjavama, taj bi mi radio kuću jedino da svi drugi nestanu s planeta Zemlje...

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
11 godina
neaktivan
Gremlin144 kaže...

ako je kuća slabo vezana , lako se prepolovi na tak nekom kklizištu. Da je jako vezana nebi do toga sigurno došlo, već bi vjerojatno samo odklizila i nebi se srušila na taj način

Da,samo bi skliznula i više ne bi bila sigurna za korištenje(u ovom slučaju,bolje da se sruši,barem ju ti nećeš morat rušit).....

Ako je tlo nekoherentno nijedna armatura tu ne može pomoć,jer kad dolazi do klizanja površinskog sloja u kojem se nalaze temelji zgrade onda čitava zgrada kao cjelina ode u qurac jer gubi stabilnost i izlazi van granica svog težišta.Izvini,ali građevina je ipak nešto više od ''pogađanja''

11 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
Gremlin144 kaže...

Moj stari je rekel da bi ti napravil za HRK394,346.06 (50 000€), s ti mda bi ti nametal pun k željeza u kuću tak da nema šanse da ti ikakav potres nešto uništi u njoj. Napravil bi ti za 3 mjeseca. Još ti more pokazati već na gotovoj kući kolko željeza stavlja dok gradi kuću,koliko su zidovi ravni itd. S tim da bi na materijal potrošio oko HRK276,042.24 (35 000€)

Da mi netko dođe s ovakvim izjavama, taj bi mi radio kuću jedino da svi drugi nestanu s planeta Zemlje...

Stari je prošle godine ugovorio sa šefom jedne velike kompanije izgradnju vile na osamljenom otoku(kompliciran prijevoz materijala-brodom),za grube radove su uzeli 100 000€,ovaj lik za 100m2 obične kuće bi uzeo polovicu tog iznosa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2015 13:50 (CyberPlague).
16 godina
neaktivan

grubi radovi su najlakši za napravit..

11 godina
neaktivan
Gremlin144 kaže...

Ajde nemoj više,molim te...

Grubi radovi su osnova svake kuće,dolovno kostur koji će držat zgradu na okupu narednih 100 godina.

Po tvojoj logici fini radovi(estrih,pločice....) su teži od ovoga,lol

15 godina
neaktivan
Kresimir4 kaže...

Znam da je teško pitanje i odgovor je idi u građevinsku tvrtku pa neka ti oni to sve lijepo reču, ali ima li nešto na netu gdje mogu nači išta korisno da bi mogao npr znati koliko love treba za 100 kvadrata kuče, točnije dobar temelj da može držati 2 kata i prizemlje betonirat prostorije+ploča i naravno, ugradnja vode, struje i kanalizacije.

Nebi htio ići u građevinsku firmu jer to bi sve naplatili, a mene zanima čisto onako. Ako tko ima dobar odgovor ili link na nešto korisno molim da postate, hvala.

Mogu ti napraviti izračun ali bi mi trebala projektna dokumentacija. Također, napiši barem koliko će objekt imati podzemnih, a koliko nadzemnih etaža (npr podrum+prizemlje+1.kat + 2.kat - ukupno 200-300 kvadrata brutto.) jer nisam shvatio kako misliš 100m2 na 3 etaže.

Ovako vrlo odokativno, gradnja "ključ u ruke" ti se kreće od 600€/m2 do nekih 1000€/m2, ovisno o kvadraturi, nagibu terena, fasadi (debljini izolacija) kvaliteti stolarije, kvaliteti keramike/parketa, broju kupaona itd. Ispod toga je šit, preko toga je nepotreban luksuz (ili iznimno kompliciran teren/gradnja).

Računaj si da ti je najjeftinije otići nekom projektantu/arhitektu i s njim prije svega napraviti dobru i kvalitetnu projektnu dokumentaciju. Nakon toga trebaš pronaći dobrog nadzornog inžinjera i više manje si se riješio brige ako se radi o kvalitetnom i provjerenom izvođaču radova.

Naravno, ako misliš zidati sâm, to je prilično "jeftinija" opcija gledano s financijske strane, no ako želiš sve po "peesu", od projektne dokumentacije, građevinske dozvole, završnog izvješća nadzornog inženjera itd, morati ćeš otići do projektnog ureda i s njima dalje sve rješavati.

Neka srednja kvaliteta, 100m2 nebi trebalo koštati preko 70.000€. Na to dodaj namještaj i uređenje okoliša (kamene zidove, kovane ograde, travnjaci-biljke, tlakovci itd). ALi da, preopširno je tvoje pitanje da bi ti itko dao dovoljno kvalitetan odgovor.

16 godina
neaktivan
CyberPlague kaže...
Gremlin144 kaže...

Grubi radovi su osnova svake kuće,dolovno kostur koji će držat zgradu na okupu narednih 100 godina.

jesi ti kad radio tako neki posao?

11 godina
neaktivan
Gremlin144 kaže...
CyberPlague kaže...
Gremlin144 kaže...

jesi ti kad radio tako neki posao?

Naravno,s pet godina sam počeo hodat po gradilištima sa starim i ''punio'' rupe među blokovima.Cijelo djetinjstvo sam proveo pomažući po gradilištima jer me zanimalo.

S 12 sam počeo crtati u CADu i izračunavati funkcije sin/cos,nagibe krovova,odnose kuteva među istima i tako.

Kao što ivan reče,sve to visi u zraku,jer je pjesnik nešto ipak rekao,a u drugu ruku nije ništa rekao.

P.S. ništa nije lako,postoje samo lakši poslovi,ali nijedan posao nije lagan.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2015 14:09 (CyberPlague).
17 godina

A jesi razmišljao možda o montažnoj kući?

Ima stvarno lijepih kuća za odabrati, brzo se slože i nisu ništa skuplje od običnih (mislim da su čak i jeftinije), a izolacijom su često i bolje.

Možeš čak i niskoenergetsku ili pasivnu odabrati da ti slože. Da ja sebi idem raditi išao bi na montažnu umjesto klasične gradnje.

Evo pa razgledaj malo 

http://www.domusplus.hr/hr/katalog/

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2015 14:28 (lllnuclearlll).
11 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

A jesi razmišljao možda o montažnoj kući?

Ima stvarno lijepih kuća za odabrati, brzo se slože i nisu ništa skuplje od običnih (mislim da su čak i jeftinije), a izolacijom su često i bolje.

Možeš čak i niskoenergetsku ili pasivnu odabrati da ti slože. Da ja sebi idem raditi išao bi na montažnu umjesto klasične gradnje.

Evo pa razgledaj malo 

http://www.domusplus.hr/hr/katalog/

U tom slučaju radije bih se odlučio za Ytong,bolja izolacija,ne treba žbukanje(samo se ogleta) i nešto je ipak jeftinije,a i lakše je prenosit materijal(lakši su blokovi i lakše se pilaju)

17 godina
CyberPlague kaže...

U tom slučaju radije bih se odlučio za Ytong,bolja izolacija,ne treba žbukanje(samo se ogleta) i nešto je ipak jeftinije,a i lakše je prenosit materijal(lakši su blokovi i lakše se pilaju)

Da, s YTONG ciglom se i rade niskoenergetske/pasivne kuće. Inače izuzetno zahvalan materijal, pili se ručnom pilom za drva 

O izolaciji ne moram ni pričati, jer ako se kuća pravilno složi i okrene dobije se tako dobra izolacija da je navodno zimi nepotrebno grijanje ili je potrebno izuzetno malo dogrijavati tako da se kuća jako brzo isplati.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2015 14:35 (lllnuclearlll).
11 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...
CyberPlague kaže...

Da, s YTONG ciglom se i rade niskoenergetske/pasivne kuće. Inače izuzetno zahvalan materijal, pili se ručnom pilom za drva 

O izolaciji ne moram ni pričati, jer ako se kuća pravilno složi i okrene dobije se tako dobra izolacija da je navodno zimi nepotrebno grijanje ili je potrebno izuzetno malo dogrijavati tako da se kuća jako brzo isplati.

Ove na linku se rade od osb panela,knaufa i drvene konstrukcije(američki način),ako se ne varam,ne izgleda mi baš kao ytong..

Još ako staviš low-e stakla punjena argonom imaš super kombinaciju.(50+% gubitaka energije nastaje zbog prozora i vrata)

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2015 14:42 (CyberPlague).
17 godina
CyberPlague kaže...

Ove na linku se rade od osb panela,knaufa i drvene konstrukcije(američki način),ako se ne varam,ne izgleda mi baš kao ytong..

Još ako staviš low-e stakla punjena argonom imaš super kombinaciju.

E sad ne znam za ove s linka, stavio sam samo da si čovjek pogleda okvirno kako to izgledau slučaju montažnih kuća.

Koliko ja znam "obične" se rade ovakvim načinom koji si opisao, niskoenergetske i pasivne bi trebale ići sa siporeks blokovima, no naravno i nešto su skuplje onda, mislim da se radi o 20-40% ovisno dali se radi o niskoenergetskoj ili pasivnoj. Postoje tu i razni certifikati naravno, a ima još firmi u RH koje se bave ovim. Znam da je domus jedna od najjačih, viđao sam i njihove reklame po TVu.

I da, na pasivne i niskoenergetske ide obvezno stolarija PVC ili ALU sa trostrukim staklima i duplim LOW-E premazom, te argonom kako si i rekao. Još uz solarne kolektore za toplu vodu i dogrijavanje, mislim da su troškovi grijanja i hlađenja iznimno malo, barem sam tako čuo i čitao. Ne odlučuje se puno ljudi u RH za takve kuće još nažalost... Sad ili su ljudi nepovjerljivi prema tome ili je nešto drugo u pitanju, ne znam, no meni se koncept sviđa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2015 14:45 (lllnuclearlll).
11 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...
CyberPlague kaže...

Još ako staviš low-e stakla punjena argonom imaš super kombinaciju.

E sad ne znam za ove s linka, stavio sam samo da si čovjek pogleda okvirno kako to izgledau slučaju montažnih kuća.

Koliko ja znam "obične" se rade ovakvim načinom koji si opisao, niskoenergetske i pasivne bi trebale ići sa siporeks blokovima, no naravno i nešto su skuplje onda, mislim da se radi o 20-40% ovisno dali se radi o niskoenergetskoj ili pasivnoj. Postoje tu i razni certifikati naravno, a ima još firmi u RH koje se bave ovim. Znam da je domus jedna od najjačih, viđao sam i njihove reklame po TVu.

Radimo i mi krovove s ytongom(umjesto betonskih ploča) i poneke pregradbene zidove jer je lagan materijal za obradu,a unutar kuće ti je svejedno hoće li bit standardan blok ili ytong(osim ako je nosivi zid).

http://www.domusplus.hr/hr/proizvodnja/

evo princip rada Domusa

Kod mene je low-e u kombinaciji s argonom,ali je problem što ne planiram useljavati uskoro,a argon,naravno s vremenom iscuri,i onda si praktički bacio pare pri kupnji.

Isto tako se planiraju kolektori na krov i kombinirani bojler u podrumu kao i etažno grijanje(već postavljeno)
Za izolaciju će ići 5cm stiropora,sasvim dovoljno,sve preko 8 je preseravanje.

P.S. ako želiš slike ili te nešto zanima,slobodno PMaj

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.7.2015 14:51 (CyberPlague).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice