Evo jedan zanimljiv članak našega Krešimira Mišaka - click here
Preporuka, pročitati do samog kraja.
Edit:
Link je na novom mjestu, ispravni je upisan.
Edit:
Link je na novom mjestu, ispravni je upisan.
Pretpostavljam da je porast oboljelih od raka koze isto hoax. Ozonu u atmosferi je jednostavno dosao kraj i mi nemamo veze s tim.
Pa bilo bi i to - hoax, da vele da su za te bolesti krivi - ljudi. Sada se to može krivo i protumačiti, jasno.
A vezano da ili nisi pročitao do kraja ili nisi upoznat sa stvarnom situacijom. Čovjek prekratko i živi da bi mogao uopće tvrditi da je za globalno zatopljenje kriv - čovjek. Jasno daleko od toga, kriva je vodena para ali nju ne mogu staviti u subjekt promatranja - jasno.
Prvo moram reći da, na svoje iznenađenje, u godinu dana, koliko se tema za emisiju Na rubu znanosti o globalnom zatopljenju kristalizirala, na svoje iznenađenje, nisam sreo niti jednog stručnjaka koji bi potvrdio da se globalno zatopljavanje događa. A spektar jer širok.
.
Zar je on imao uopće nekog stručnjaka u svojoj emisiji?
Pa bilo bi i to - hoax, da vele da su za te bolesti krivi - ljudi. Sada se to može krivo i protumačiti, jasno.
Ti si tako pametan da pucaš po šavovima, to je sastavni dio sunčevog procesa koji jasno utječe na zemlju pa tako i na ljude i sva druga bića. Promjene su se događale i stoljećima prije a ljudi i prekratko žive da ih mogu osjetiti na vlastitoj koži i iz tog razloga puše - hoax. I između ostalog ti miješaš kruške i jabuke. Malo prati istraživanja nevladinih organizacija i institucija koje jasno nisu sponzorirane prljavim novcem.
Bnaci objasni mi koje su tvornice uzrokovale prošla ledena doba i prekide istih? Isto neki ljudi? Mi utjecemo sigurno ali glavni uzrok smatram da nismo...
Ti si tako pametan da pucaš po šavovima, to je sastavni dio sunčevog procesa koji jasno utječe na zemlju pa tako i na ljude i sva druga bića. Promjene su se događale i stoljećima prije a ljudi i prekratko žive da ih mogu osjetiti na vlastitoj koži i iz tog razloga puše - hoax. I između ostalog ti miješaš kruške i jabuke. Malo prati istraživanja nevladinih organizacija i institucija koje jasno nisu sponzorirane prljavim novcem.
dobro jutro
kaj mislite kaj je otopilo ledenjake poslije svakog ledenog doba?
jel znate kaj se događa prije ledenog doba? zemlja se zagrijava, i dok dođe do vrhunca kreće ledeno doba, ledena doba dolaze svakih 10 000 godina (otprilike), a zadnje je bilo prije 10 000 ... pa si računajte
Ja cu sad kao onaj kolega u temi za Radeonke 5xxx:
Smak svijeta je 2012. tako da se ne morate brinuti oko ovoga...
Bnaci objasni mi koje su tvornice uzrokovale prošla ledena doba i prekide istih? Isto neki ljudi? Mi utjecemo sigurno ali glavni uzrok smatram da nismo...
možda je hoax, a možda i nije.
ako se otope polarne kape, a na more ćemo ići u u gorski kotar i još k tome koristiti losion sa zaštitnim faktorom milion.E onda ćemo znati sa sigurnosću.
Prvo moram reći da, na svoje iznenađenje, u godinu dana, koliko se tema za emisiju Na rubu znanosti o globalnom zatopljenju kristalizirala, na svoje iznenađenje, nisam sreo niti jednog stručnjaka koji bi potvrdio da se globalno zatopljavanje događa. A spektar jer širok.
.
Zar je on imao uopće nekog stručnjaka u svojoj emisiji?
Ali najbolji su mi ovi "borci za Zemlju i ekologiju". Ma ja bi njih sve strpao na neku pustopoljinu bez struje, vode i shopping centra pa nek mi oni koji prežive mjesec dana melju i tome kako trebamo "save the planet". Bit će on još ovdje daleko nakon što mi svi izumremo.
Nisam jos procitao clanak do kraja, ali hocu jer mi se cini zanimljivo.
Cinjenice koje imam za iznjeti u vezi osobnih opazanja i iskustva:
Imam i jedno pitanje do kojeg sam dosao nekom logikom, valjda ima netko strucniji da mi objasni:
Dakle, ako se zagrijava atmosfera, to znaci da se otapaju ledenjaci od topline, ali po meni to znaci i vise isparavanja vode sto znaci vise kise sto znaci hladnija klima, sto znaci vise zaledjivanja.... valjda.... gdje sam pogrijesio u ovom slijedu?
Promjene su nepobitne. Samo se radi o tome da li je to sve "prirodno" ili mi imamo prstice u tome. Ja mislim da imamo, posto kad 6,9 milijardi ljudi prdne, ima da se osjeti. Atmosfera je jako tanak sloj. Covjek bez maske moze do samo 6-7 kilometara nadmorske visine od ukupno 120 km. Nije to bas takav sloj da se ne moze zagaditi.
Ukazao bi na brzinu promjene. Stvari se desavaju maltene naocigled. Nijedno prirodno ledeno doba se ne desava takvom brzinom da vas tatica moze reci da je bila drugacija klima kada je on bio djecak. Kad bi oduvijek bilo ovakvo stanje ledena doba bi se izmjenjivala u 500 godina a ne 25 000.
Imam i jedno pitanje do kojeg sam dosao nekom logikom, valjda ima netko strucniji da mi objasni:
Dakle, ako se zagrijava atmosfera, to znaci da se otapaju ledenjaci od topline, ali po meni to znaci i vise isparavanja vode sto znaci vise kise sto znaci hladnija klima, sto znaci vise zaledjivanja.... valjda.... gdje sam pogrijesio u ovom slijedu?
Ali najbolji su mi ovi "borci za Zemlju i ekologiju". Ma ja bi njih sve strpao na neku pustopoljinu bez struje, vode i shopping centra pa nek mi oni koji prežive mjesec dana melju i tome kako trebamo "save the planet". Bit će on još ovdje daleko nakon što mi svi izumremo.
Nekada na sjevernom polu je bila - tropska prašuma (zato je sada to područje bogato naftom).
Postoji jedan kalendar, ne mogu mu se sijetiti imena, koji prema kojem zemlja cijelo vrijeme ide od globalnog zatopljenja prema globalnom zahladnjenju i obratno...
Prije 10 000 godina je bilo zadnje ledeno doba. Čistom logikom zaključujemo kuda Zemlja ide.
Inače, istina da je ozon poprilično načet (iako nije ni blizu da bude uništen. Da kojim slučajem je ozbiljnije oštećen ozon -> nema života uopće), međutim, ozon isto tako se može regenerirati (električna pražnjenja u atmosferi).
Nekada na sjevernom polu je bila - tropska prašuma (zato je sada to područje bogato naftom).
E, sad, nisam 100% siguran, ali mislim da je u Šetnji s dinosaurima bilo prikazano neko doba gdje su na polovima obitavali Dino & friends u prašumama...
Ne znam je li netko spomenuo, ali da se klima na Zemlji stalno mijenja, i da uopce ne treba utjecaj industrije da bismo dozivjeli ovo sto mislimo da danas dozivljavamo evo jedan link
http://www.hrvatska-povijest.info/index.php/Ekohistorija/Malo-ledeno-doba.html
A to sto se ledenjaci otapaju ne mora znaciti da ce biti sve toplije i biti manje kise, iako logika nalaze da sto je veca povrsina vode vise ce se topline upijati, u odnosu na led kod kojeg se sunceva svjetlost (toplina) u najvecem postotku odbija, pa bi podrucja bila toliko suha da cemo vidjeti pustinju do Zagreba (malo ironije), ali ako dodje do velikog otapanja grenlandskog leda i otpustanje ogromne kolicine te vode u ocean moglo bi poremetiti Golfsku struju, a to bi moglo znaciti novo ledeno doba, pogotovo za Europu, ali i ostatak svijeta...
EDIT:
Ne znam vise tocno radi li se samo o teorijama ili znanstvenoj cinjenici, ali danasnji zaledjeni polovi nekad doista nisu bili zaledjeni, nego naseljive povrsine, kao uostalom i sibir...
Da ako niste znali ljudi su vrsta koja ce unistiti zemlju.Jer ono sto ne mogu pojesti ubiti ce iz zabave.Iskoristiti ce sve moguce resurse samo radi bogatstva.Zapocet ce ratove radi bogatsva i porobljavanja drugih ljudi.Nisam zeleni ali ljudi nisu za suzivot ni sa prirodom,ni sa drugim ljudima,ni sa zivotinjama niti sa bilo cim.A kraj svijeta bi trebao biti 2017 kada treba udariti onaj asteroid u zemlju tzv.ELLE.Pa uzivajte dok mozete...
Da ako niste znali ljudi su vrsta koja ce unistiti zemlju.Jer ono sto ne mogu pojesti ubiti ce iz zabave.Iskoristiti ce sve moguce resurse samo radi bogatstva.Zapocet ce ratove radi bogatsva i porobljavanja drugih ljudi.Nisam zeleni ali ljudi nisu za suzivot ni sa prirodom,ni sa drugim ljudima,ni sa zivotinjama niti sa bilo cim.A kraj svijeta bi trebao biti 2017 kada treba udariti onaj asteroid u zemlju tzv.ELLE.Pa uzivajte dok mozete...