Global warming - hoax!

poruka: 32
|
čitano: 4.858
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Global warming - hoax!

Evo jedan zanimljiv članak našega Krešimira Mišaka - click here

Preporuka, pročitati do samog kraja.

Edit:

Link je na novom mjestu, ispravni je upisan.

s.t.a.l.k.e.r. semi-pro
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.6.2009 11:14 (stalker).
16 godina
protjeran
Global warming - hoax!

Pretpostavljam da je porast oboljelih od raka koze isto hoax. Ozonu u atmosferi je jednostavno dosao kraj i mi nemamo veze s tim.

16 godina
neaktivan
Global warming - hoax!

Pa bilo bi i to - hoax, da vele da su za te bolesti krivi - ljudi. Sada se to može krivo i protumačiti, jasno.

A vezano da ili nisi pročitao do kraja ili nisi upoznat sa stvarnom situacijom. Čovjek prekratko i živi da bi mogao uopće tvrditi da je za globalno zatopljenje kriv - čovjek. Jasno daleko od toga, kriva je vodena para ali nju ne mogu staviti u subjekt promatranja - jasno.

s.t.a.l.k.e.r. semi-pro
17 godina
neaktivan
Global warming - hoax!

Prvo moram reći da, na svoje iznenađenje, u godinu dana, koliko se tema za emisiju Na rubu znanosti o globalnom zatopljenju kristalizirala, na svoje iznenađenje, nisam sreo niti jednog stručnjaka koji bi potvrdio da se globalno zatopljavanje događa. A spektar jer širok.

.

Zar je on imao uopće nekog stručnjaka u svojoj emisiji?

16 godina
protjeran
RE: Global warming - hoax!
stalker kaže...

Pa bilo bi i to - hoax, da vele da su za te bolesti krivi - ljudi. Sada se to može krivo i protumačiti, jasno.

Jesi ti sam otisao iz skole ili su te izbacili?
Postoji medjunarodni dan zastite ozonskog omotaca. Zasto? Zato sto ga unistavamo svojom djelatnoscu, on prestaje filtritati stetno UV zracenje i mi pusimo rakove koze.
I nije ti nimalo sumnjivo sto se ledenjaci stari 4500 godina odlomljavaju bas sada? Gle cuda, cekao tolike godine...
16 godina
neaktivan
Global warming - hoax!

Ti si tako pametan da pucaš po šavovima, to je sastavni dio sunčevog procesa koji jasno utječe na zemlju pa tako i na ljude i sva druga bića. Promjene su se događale i stoljećima prije a ljudi i prekratko žive da ih mogu osjetiti na vlastitoj koži i iz tog razloga puše - hoax. I između ostalog ti miješaš kruške i jabuke. Malo prati istraživanja nevladinih organizacija i institucija koje jasno nisu sponzorirane prljavim novcem.

s.t.a.l.k.e.r. semi-pro
17 godina
neaktivan

Bnaci objasni mi koje su tvornice uzrokovale prošla ledena doba i prekide istih? Isto neki ljudi? Mi utjecemo sigurno ali glavni uzrok smatram da nismo...

16 godina
protjeran
stalker kaže...

Ti si tako pametan da pucaš po šavovima, to je sastavni dio sunčevog procesa koji jasno utječe na zemlju pa tako i na ljude i sva druga bića. Promjene su se događale i stoljećima prije a ljudi i prekratko žive da ih mogu osjetiti na vlastitoj koži i iz tog razloga puše - hoax. I između ostalog ti miješaš kruške i jabuke. Malo prati istraživanja nevladinih organizacija i institucija koje jasno nisu sponzorirane prljavim novcem.

34 industrijski najrazvijenije zemlje potpisu sporazum iz Kyota (ako znate sta je to) osim SAD-a koji jedini kaze da je to glupost. A on sam je najveci zagadjivac. Vjerovatno je greenpeace rekao u povjerenju Bushu da je sve to hoax, da ne pristaje na te prljave igrice. :D I vi mu vjerujete!!
17 godina
protjeran
Global warming - hoax!

dobro jutro

kaj mislite kaj je otopilo ledenjake poslije svakog ledenog doba?

jel znate kaj se događa prije ledenog doba? zemlja se zagrijava, i dok dođe do vrhunca kreće ledeno doba, ledena doba dolaze svakih 10 000 godina (otprilike), a zadnje je bilo prije 10 000 ... pa si računajte

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy
17 godina
neaktivan
Global warming - hoax!

Ja cu sad kao onaj kolega u temi za Radeonke 5xxx:

Smak svijeta je 2012. tako da se ne morate brinuti oko ovoga...

Za sve koji prate (i vole) Prison Break: http://www.prisonbreaker.bloger.hr/
16 godina
protjeran
mislav_01 kaže...

Bnaci objasni mi koje su tvornice uzrokovale prošla ledena doba i prekide istih? Isto neki ljudi? Mi utjecemo sigurno ali glavni uzrok smatram da nismo...

Tako je imas pravo na misljenje. Ti i Bush se slazete a ja ipak slusam drugu stranu greenpeace, japan, EU..
So je prirodnom ciklusu trebalo tisuce godina mi cemo to isto napraviti u 100. Sta ja znam zasto uopce postoji ledeno doba, mozda su dinosauri previse prdili...a mozda je i do sunca ;)
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.6.2009 0:57 (bnaci).
16 godina
protjeran
stalker kaže...

Evo jedan zanimljiv članak našega Krešimira Mišaka - click here

Preporuka, pročitati do samog kraja.

Odlican clanak, bas sam citao neki dan. Tko hoce pljuvati - neka prvo procita bar 30%.
17 godina
neaktivan
Global warming - hoax!

možda je hoax, a možda i nije.

ako se otope polarne kape, a na more ćemo ići u u gorski kotar i još k tome koristiti losion sa zaštitnim faktorom milion.E onda ćemo znati sa sigurnosću.

Kad je bal, nek je maskenbal.
17 godina
neaktivan
vjeko kaže...

Prvo moram reći da, na svoje iznenađenje, u godinu dana, koliko se tema za emisiju Na rubu znanosti o globalnom zatopljenju kristalizirala, na svoje iznenađenje, nisam sreo niti jednog stručnjaka koji bi potvrdio da se globalno zatopljavanje događa. A spektar jer širok.

.

Zar je on imao uopće nekog stručnjaka u svojoj emisiji?

Znas, nekad bi mogao procitati i sto pise u clanku, a ne samo naslov
17 godina
neaktivan
bnaci kaže...
stalker kaže...

Jesi ti sam otisao iz skole ili su te izbacili?
Postoji medjunarodni dan zastite ozonskog omotaca. Zasto? Zato sto ga unistavamo svojom djelatnoscu, on prestaje filtritati stetno UV zracenje i mi pusimo rakove koze.
I nije ti nimalo sumnjivo sto se ledenjaci stari 4500 godina odlomljavaju bas sada? Gle cuda, cekao tolike godine...
Pa fakat ti to ne kuiš stari, nisi gledao "The Arrival". Nismo mi krivi već alieni u "trećim zemljama" koji nas teraformiraju... ono fakat kuiš stari
Samo pogledaj kako sad živimo sa "ekološkim" klima uređajima i hladnjacima. Prije kad se nisu koristili "eko" plinovi na manjim tlakovima uređaji su trajali po 20-30 godina. A danas kad koristimo eko plinove na nekih 40-ak bar-a pa se kupuju novi svakih 4-5 godina. Ja sam tako sebi lijepo našao jednu prastaru klimu (sa totalno neekološkim plinom) koja hladi 10 puta bolja ode bilo koje današnje. To je sve izmišljeno da bi se više trošilo...
Ma šta se mene tiče živo me zaboli. Zemlja ima svoje cikluse, mi smo ovdje "just along for the ride". To što se dešava nema nikakve veze sa onih par % plinova koje mi šaljemo u atmosferu. Sve je to velika reklama i pompa kapitalističkog društva :D

Ali najbolji su mi ovi "borci za Zemlju i ekologiju". Ma ja bi njih sve strpao na neku pustopoljinu bez struje, vode i shopping centra pa nek mi oni koji prežive mjesec dana melju i tome kako trebamo "save the planet". Bit će on još ovdje daleko nakon što mi svi izumremo.

16 godina
neaktivan
Global warming - hoax!

Nisam jos procitao clanak do kraja, ali hocu jer mi se cini zanimljivo.

Cinjenice koje imam za iznjeti u vezi osobnih opazanja i iskustva:

• Negdje 1986, kad sam imao 5-6 godina, bio sam na suncu bez problema, bez ulja ili kreme. Tu i tamo bi izgorio, naravno, ali nista ozbiljno. Inace imam osjetljiviju kozu. Danas ako se slucajno pojavim na suncu 20ak minuta bez zastitne kreme prije 16 sati, taj dio tijela OBAVEZNO pocrveni.
  • Pred neki dan sam se isao kupati, a vruce je dovoljno da me ni tanka kratka maja ne spasava od znojenja. To ne bi bilo toliko cudno da nisam trenutno u Norveskoj, i da ljudi ne govore i sami da je ovdje sve poludjelo. U rodnom gradu, Puli, kisurina, a ja i zena se ovdje suncamo.

Imam i jedno pitanje do kojeg sam dosao nekom logikom, valjda ima netko strucniji da mi objasni:

Dakle, ako se zagrijava atmosfera, to znaci da se otapaju ledenjaci od topline, ali po meni to znaci i vise isparavanja vode sto znaci vise kise sto znaci hladnija klima, sto znaci vise zaledjivanja.... valjda.... gdje sam pogrijesio u ovom slijedu?

Ibanez RG1527 * Mesa Simulclass 2:90 * Mesa Triaxis (4th edition) * TC Electronics GMajor * Marshall JCM 1960 * Behringer FCB1010 + UNO mod * iPc + Ubuntu Studio * Van Den Hull D501 silver
16 godina
protjeran
Global warming - hoax!

Promjene su nepobitne. Samo se radi o tome da li je to sve "prirodno" ili mi imamo prstice u tome. Ja mislim da imamo, posto kad 6,9 milijardi ljudi prdne, ima da se osjeti. Atmosfera je jako tanak sloj. Covjek bez maske moze do samo 6-7 kilometara nadmorske visine od ukupno 120 km. Nije to bas takav sloj da se ne moze zagaditi.

Ukazao bi na brzinu promjene. Stvari se desavaju maltene naocigled. Nijedno prirodno ledeno doba se ne desava takvom brzinom da vas tatica moze reci da je bila drugacija klima kada je on bio djecak. Kad bi oduvijek bilo ovakvo stanje ledena doba bi se izmjenjivala u 500 godina a ne 25 000.

16 godina
protjeran
Deus ex machina kaže....

Imam i jedno pitanje do kojeg sam dosao nekom logikom, valjda ima netko strucniji da mi objasni:

Dakle, ako se zagrijava atmosfera, to znaci da se otapaju ledenjaci od topline, ali po meni to znaci i vise isparavanja vode sto znaci vise kise sto znaci hladnija klima, sto znaci vise zaledjivanja.... valjda.... gdje sam pogrijesio u ovom slijedu?

Ne bi zelio krivo sada reci pa da me zapale na lomaci ovi greenpeacovci... ali sto mi je poznati da je najstarije ledeno doba bilo prekinuto seizmoloskom aktivnoscu zemlje.. navodno su vulkani proradili, ispustili golemu kolicinu co2 i zagrijali atmosferu da su se polarne kape povukle na polove. Mi to isto sada radimo samo na umjetni nacin i dakako u manjoj mjeri. Ali napredujemo fino. Mene samo zanima dokle to ide. Mislim da je ocito da se zagrijavamo a ne hladimo. Greenland hoce autonomiju posto se led tamo otopio pa bi sada naftu crpiti.. samo primjer.
16 godina
neaktivan
Lightning kaže...

Ali najbolji su mi ovi "borci za Zemlju i ekologiju". Ma ja bi njih sve strpao na neku pustopoljinu bez struje, vode i shopping centra pa nek mi oni koji prežive mjesec dana melju i tome kako trebamo "save the planet". Bit će on još ovdje daleko nakon što mi svi izumremo.

Siguran? Već danas USA i Rusija zajedno imaju dovoljno nuklearki za odlomiti komad planeta (doslovno), tako da ne bih volio biti neki optimist jer smo još mlada vrsta (3,2 m god.)
A to "save the planet" je ok,  nije baš da se želimo kupati u plastici i fekalijama, ali tu i tamo automobil dobro dođe.
Nothing else matters.
16 godina

Nekada na sjevernom polu je bila - tropska prašuma (zato je sada to područje bogato naftom).

Postoji jedan kalendar, ne mogu mu se sijetiti imena, koji prema kojem zemlja cijelo vrijeme ide od globalnog zatopljenja prema globalnom zahladnjenju i obratno...

Prije 10 000 godina je bilo zadnje ledeno doba. Čistom logikom zaključujemo kuda Zemlja ide.

Inače, istina da je ozon poprilično načet (iako nije ni blizu da bude uništen. Da kojim slučajem je ozbiljnije oštećen ozon -> nema života uopće), međutim, ozon isto tako se može regenerirati (električna pražnjenja u atmosferi).

Every hole is a goal!
16 godina
protjeran
Bukva kaže...

Nekada na sjevernom polu je bila - tropska prašuma (zato je sada to područje bogato naftom).

Uh, ova teorija je toliko nategnuta da puca po savovima. Mislim da nikad nije bilo toliko toplo da na polovima bude prasuma.
Naime nezna se jos odakle tocno nafta... jedna teorija je organskog podrijetla a druga hm.. nije organskog.
16 godina

E, sad, nisam 100% siguran, ali mislim da je u Šetnji s dinosaurima bilo prikazano neko doba gdje su na polovima obitavali Dino & friends u prašumama...

Every hole is a goal!
17 godina
neaktivan
Global warming - hoax!

Ne znam je li netko spomenuo, ali da se klima na Zemlji stalno mijenja, i da uopce ne treba utjecaj industrije da bismo dozivjeli ovo sto mislimo da danas dozivljavamo evo jedan link

http://www.hrvatska-povijest.info/index.php/Ekohistorija/Malo-ledeno-doba.html

A to sto se ledenjaci otapaju ne mora znaciti da ce biti sve toplije i biti manje kise, iako logika nalaze da sto je veca povrsina vode vise ce se topline upijati, u odnosu na led kod kojeg se sunceva svjetlost (toplina) u najvecem postotku odbija, pa bi podrucja bila toliko suha da cemo vidjeti pustinju do Zagreba (malo ironije), ali ako dodje do velikog otapanja grenlandskog leda i otpustanje ogromne kolicine te vode u ocean moglo bi poremetiti Golfsku struju, a to bi moglo znaciti novo ledeno doba, pogotovo za Europu, ali i ostatak svijeta...

EDIT:

Ne znam vise tocno radi li se samo o teorijama ili znanstvenoj cinjenici, ali danasnji zaledjeni polovi nekad doista nisu bili zaledjeni, nego naseljive povrsine, kao uostalom i sibir...

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.6.2009 14:11 (nexus).
17 godina
neaktivan
bnaci kaže...
 Ne bi zelio krivo sada reci pa da me zapale na lomaci ovi greenpeacovci...
 Ma nemoj tako... meni je jako zabavno kad sretnem nekog tako nastrojenog provocirat ga u zdrav mozak kako se kaže :D
D_Inuit kaže...

Siguran? Već danas USA i Rusija zajedno imaju dovoljno nuklearki za odlomiti komad planeta (doslovno), tako da ne bih volio biti neki optimist jer smo još mlada vrsta (3,2 m god.)A to "save the planet" je ok,  nije baš da se želimo kupati u plastici i fekalijama, ali tu i tamo automobil dobro dođe.
Ma sve je to ok u razumnoj razini. Neću ja sad ne koristit struju ili vezivat se za drveće... neki od tih manijaka bi radije potamanili par ljudi nego da se jedna kokoš očerupa meni za večeru. A ako su nuklearke tako loše koja je alternativa? Solarno i vjetro je beskorisno jer je učinkovitost u usporedbi sa cijenom nikakva.
Eventualno kakvo geotermalno ili tako nešto ali to ovisi o geografskim lokacijama...
Najjači u svemu tome su mi oni koji kupe neki prius ili tako neko smeće i onda idu okolo govore kako oni daju svoj dio u spašavanju planeta :D
bnaci kaže...
Uh, ova teorija je toliko nategnuta da puca po savovima. Mislim da nikad nije bilo toliko toplo da na polovima bude prasuma.
Naime nezna se jos odakle tocno nafta... jedna teorija je organskog podrijetla a druga hm.. nije organskog.
Pa odakle je onda nafta? Kad se već u školama hrpu godina uči kako je organskog podrijetla, prosvjetli nas koje je to drugo podrijetlo?
16 godina
neaktivan
Global warming - hoax!

Da ako niste znali ljudi su vrsta koja ce unistiti zemlju.Jer ono sto ne mogu pojesti ubiti ce iz zabave.Iskoristiti ce sve moguce resurse samo radi bogatstva.Zapocet ce ratove radi bogatsva i porobljavanja drugih ljudi.Nisam zeleni ali ljudi nisu za suzivot ni sa prirodom,ni sa drugim ljudima,ni sa zivotinjama niti sa bilo cim.A kraj svijeta bi trebao biti 2017 kada treba udariti onaj asteroid u zemlju tzv.ELLE.Pa uzivajte dok mozete...

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
16 godina
neaktivan
Lightning kaže...
bnaci kaže...
 Ne bi zelio krivo sada reci pa da me zapale na lomaci ovi greenpeacovci...
 Ma nemoj tako... meni je jako zabavno kad sretnem nekog tako nastrojenog provocirat ga u zdrav mozak kako se kaže :D
D_Inuit kaže...

Siguran? Već danas USA i Rusija zajedno imaju dovoljno nuklearki za odlomiti komad planeta (doslovno), tako da ne bih volio biti neki optimist jer smo još mlada vrsta (3,2 m god.)A to "save the planet" je ok,  nije baš da se želimo kupati u plastici i fekalijama, ali tu i tamo automobil dobro dođe.
Ma sve je to ok u razumnoj razini. Neću ja sad ne koristit struju ili vezivat se za drveće... neki od tih manijaka bi radije potamanili par ljudi nego da se jedna kokoš očerupa meni za večeru. A ako su nuklearke tako loše koja je alternativa? Solarno i vjetro je beskorisno jer je učinkovitost u usporedbi sa cijenom nikakva.
Eventualno kakvo geotermalno ili tako nešto ali to ovisi o geografskim lokacijama...
Najjači u svemu tome su mi oni koji kupe neki prius ili tako neko smeće i onda idu okolo govore kako oni daju svoj dio u spašavanju planeta :D
bnaci kaže...
Pa odakle je onda nafta? Kad se već u školama hrpu godina uči kako je organskog podrijetla, prosvjetli nas koje je to drugo podrijetlo?

Hum, imam iskreno pitanje, ja sa mislio da je Prius stvarno OK auto, stedi benzin etc. Ima ga moj bivsi CEO i cinio mi se sasvim posten stedisa benzina, a ako stedi benzin, valjda malo stedi i zrak. Objasni mi.
Sto se tice kokosi, ja nemam nista protiv mesa, ali imam protiv masivnog uzgoja. Ja znam da sebi za veceru bez problema prikoljem kokos ili svinju, ako mi se jede meso, ali moram priznati da frkcem prepotentno na ljude koji misle da meso raste na stablu. Ima gomila debelih ljudi ili zena koje ne mogu taknuti zivotinju, ali spremno se kljukaju njezinim mesom. Po meni vrijedi ona darwinovska, ako nesto ne mozes uloviti i priklati, onda ti to nije sudjena vecera. Znam da nisam u pravu, ali nemam bolju teoriju trenutno.
Radije bi da svi ljudi koji si ne mogu uloviti/ubiti zivotinju za veceru dobiju zabranu da jedu meso, nego da se meso ovako uzasno uzgaja za siroku potrosnju i da te jadne zivotinje imaju to smece od zivota. Samo zato jer smo mi 'superiornija' vrsta.
Ibanez RG1527 * Mesa Simulclass 2:90 * Mesa Triaxis (4th edition) * TC Electronics GMajor * Marshall JCM 1960 * Behringer FCB1010 + UNO mod * iPc + Ubuntu Studio * Van Den Hull D501 silver
16 godina
protjeran
Lightning kaže...
bnaci kaže...
Takvi ograniceni kao sto si ti rijetko koga mogu isprovociati. Vide ljudi s kim imaju posla. Odi prvo na wikipediu, ako te bas nesto specificno zanima a ne da ja tebi sada tu elaboriram.
16 godina
bnaci kaže...
Takvi ograniceni kao sto si ti rijetko koga mogu isprovociati. Vide ljudi s kim imaju posla. Odi prvo na wikipediu, ako te bas nesto specificno zanima a ne da ja tebi sada tu elaboriram.
 Zapravo čovjek dobro zbori, a ti mi djeluješ... Izgubljeno.
U svakom školskom užbeniku ćeš naći da je nafta organskog podrjetla. Ošo sam na wikipediju, i pročito i drugu teoriju, ali, iskreno, prvi puta za nju čujem. Nekako, u takvim sitvacijama, wikipedija mi nije relevantan izvor (pošto mogu i ja gore napisati što hoću).
Daj mi neki relevantniji izvor i, ok, mogu prihvatiti (iako s velikim skepticizmom) tu teoriju, ali pozivati se na wikipediju... Nice try, but, sry...
Every hole is a goal!
17 godina
neaktivan
General Zed kaže...

Da ako niste znali ljudi su vrsta koja ce unistiti zemlju.Jer ono sto ne mogu pojesti ubiti ce iz zabave.Iskoristiti ce sve moguce resurse samo radi bogatstva.Zapocet ce ratove radi bogatsva i porobljavanja drugih ljudi.Nisam zeleni ali ljudi nisu za suzivot ni sa prirodom,ni sa drugim ljudima,ni sa zivotinjama niti sa bilo cim.A kraj svijeta bi trebao biti 2017 kada treba udariti onaj asteroid u zemlju tzv.ELLE.Pa uzivajte dok mozete...

Ljudi mogu djelomicno nastetiti nasem planetu, ali mi nismo nitko i nista za Zemlju. S obzirom na milijarde godine njenog zivota mi smo mravi jucer rodjeni. I nakon sto mi kao rasa izumremo Zemlja ce jos uvijek "zivjeti", kao da nas i sad sta pita, kad se dogodi potres, kad vulkan proradi, kao se pojavi tornado ili tajfun, kad se zadesi obicna oluja i tuca mi tu ne mozemo gotovo nista utjecati...Jedino sto mozemo je poremetiti prirodnu ravnotezu tako da cemo sami uzrokovati svoje unistenje.
.
ELE ce biti 2017? Pojasni.
.
Teorije da nafta nije organskog podrijetla (ima i takvih) spadaju u ovu drugu skupinu, znanstveno nepotvrdjene teorije kao i sve ono o cemu ovdje raspravljamo, od Planeta X, likova u zitu, laznog zatopljenja, teorija zavjere itd.
Dakle, dok znanost ne potvrdi drugacije i dok drugacije ne bude pisalo u skolskim udzbenicima vjerovat ce se da nafta nastaje od organskog materijala u procesu koji traje milijunima godina ispod Zemljine povrsine zbog tlaka i nedostatka zraka. Iako, sa mog skromnog i slabo upucenog gledista, kolicine nafte su pregoleme za tu teoriju.
.
EDIT:
Tockanje.
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2009 12:51 (nexus).
16 godina
protjeran
Bukva kaže...
bnaci kaže...
 Zapravo čovjek dobro zbori, a ti mi djeluješ... Izgubljeno.
U svakom školskom užbeniku ćeš naći da je nafta organskog podrjetla. Ošo sam na wikipediju, i pročito i drugu teoriju, ali, iskreno, prvi puta za nju čujem. Nekako, u takvim sitvacijama, wikipedija mi nije relevantan izvor (pošto mogu i ja gore napisati što hoću).
Daj mi neki relevantniji izvor i, ok, mogu prihvatiti (iako s velikim skepticizmom) tu teoriju, ali pozivati se na wikipediju... Nice try, but, sry...
I sta ti je to toliko nelogicno da je nafta MOZDA ne-organskog podrijetla. Prije se vjerovalo da je zemlja ravna ploca pa je jedan ludjak rekao da je okrugla.
Covjek dobro zbori o nuklearkama kad cijeli svijet pokusava da ih izbjegne. To ti je razumno!? Bas si prava bukva.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice