Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.968
|
čitano: 989.778
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Re: Gitare i sve vezano uz njih
alankish kaže...

Naravno da se nebi trebao okaniti sviranja ako nisi nadaren, ali nikada nećeš biti zadovoljan sam sa sobom.

Pričaš strašne gluposti, ali ok, rasprava je gotova {#}

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan
Svakome se desi da ostane bez ideja ili želja, a ovo za sluh da se ne može razvit je totalna laž. Nakon dovoljno vježbe razliku između osobe "sa sluhom" i "bez sluha" postaju sve manje a na kraju se više ni ne čuju. Ako imaš sluha onda ti je samo olakšan početak (lakše se prepoznaju akordi, tempo itd.) ali sluh nije ništa bez vježbe. Sasvim je nebitno ako ti čuješ bolje od nekoga tko vježba po cijele dane a ti gitaru pipneš jedanput na tjedan.
O_O
13 godina
neaktivan
EVO kaže...
Svakome se desi da ostane bez ideja ili želja, a ovo za sluh da se ne može razvit je totalna laž. Nakon dovoljno vježbe razliku između osobe "sa sluhom" i "bez sluha" postaju sve manje a na kraju se više ni ne čuju. Ako imaš sluha onda ti je samo olakšan početak (lakše se prepoznaju akordi, tempo itd.) ali sluh nije ništa bez vježbe. Sasvim je nebitno ako ti čuješ bolje od nekoga tko vježba po cijele dane a ti gitaru pipneš jedanput na tjedan.

Ne.

Sluh nije povezan s gitarom.

17 godina
neaktivan
alankish kaže...

... Ono o čemu ja pričam je apstraktnije prirode, glazba se može opisati matematičkim funkcijama, ali proces stvaranja glazbe, a govorimo o umjetnosti je nešto poprilično drugačije, umjetnost se stvara emocijama, isto kao i glazba, ...

O rly?

1

2

3

{#}

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
16 godina
Gitare i sve vezano uz njih

Samo da kažem kad sam ja počeo svirat, a ima 2 godine, mislio sam da uopće nemam sluha te da ću se stalno oslanjat na tabove i akorde. Skinut pjesmu s tri akorda - ne daj bože. Onda sam pitao frenda koji svira preko 10 g., kako sve po sluhu sviraš ? On kaže da ti to jednostavno dođe s vremenom i sviranjem. I danas kad se sjetim toga, bio je u pravu iako sam mislio da jednostavno za mene nema šanse da to uspijem. Ono što ja smatram bitnije od samog sviranja je slušanje. Slušati raznorazne žanrove pjesama, naučiti kako su strukturirane, pokušati si izolirati u glavi svaki instrument zasebno šta svira, upoznati se sa tehnikama gitarista kojeg već slušaš... kad slušaš solo pokušati zamisliti u glavi odmah kako ga je on izveo. Kad poslušaš neku pjesmu više puta zaredom, već dobiješ neku osnovnu ideju što i kako. Imam frenda koji bi želio svirat Metallicu, a iz njegovog se sviranja točno vidi da nikad nije sjeo i poslušao tu pjesmu od početka do kraja. To jednostavno tako ne ide...

Inače, moj način kako skidam pjesme, mada još nisam niš posebno po tom pitanju, ali napredujem (da, sluh se razvija, alankish)... Prvo poslušati i usredotočiti se na gitarski track kolko ga možeš čuti (ovisno kolko je zakopan u mixu), zatim odrediti tuning. Čuješ neke poznate akorde - vrlo vjerojatno je standard E. Slušaš Stonse i čuješ hammer-onove ili pull-offove, moguće da se radi o Open G-u. Onda određuješ tonalitet, čuješ A, Bm i D akorde... očito je pjesma u A duru. Na ovoj stranici je dosta dobro objašnjeno. Napomena da ne mora cijela pjesma biti u istom tonalitetu, mogu se modulirati poput My Generation (The Who) gdje ide iz A u B, pa u C i na kraju u D, ali to nije tolko čest slučaj. Kod soliranja, ne moraš uopće znati skale, ali je preporučljivo. Ne moraš svirati ton po ton, pa zaustavljati. Izrežeš solo na nekoliko djelova i u laganini... Eto, ugrubo. Dakle, s puno slušanja i sviranja dođe i sluh sam po sebi. Samo treba sjest sa gitarom i vježbati.

13 godina

Evo mojeg covera legendarnog sola iz pjesme Hotel California. {#}

samo nešto struže..
16 godina

Žice za gitaru kupujte kod nas il si naručujete iz vana ?

LOL EUNE: slinA
13 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 18:11 (royalhero).
16 godina

Gledam si sad po ebayu. Za 200kn mogu uzet 3 paketa eliksirki a kod nas samo 2.

13 godina
.
13 godina
neaktivan
AmonZero kaže...

Precijenjene.

16 godina

Koja je tvoja preporuka žica za gitaru skale 25.1''  ?

17 godina
AmonZero kaže...

To je skupo meni se cini da sam ja 3komada platio nekih 120kn bio.

[ Xfire: slickman25 ] [ Steam: ryou229 ] [ Battle.net: exzzy#2808 ] [ EUNE:exzzy ]
13 godina
neaktivan
AmonZero kaže...

Koja je tvoja preporuka žica za gitaru skale 25.1''  ?

Bilo koje jeftinije poput Ernie Ball, Dunlop, D'Addario.

Vjerujem da bi većina, poput mene, izabrala sviranje na novim žicama duplo češće. Ne znam, ako imaš para na bacanje onda kupuj najskuplje.

12 godina
protjeran

Dva najpodcjenjenija gitarista u povijesti

Michael Schenker - UFO - Rock Bottom (3:00)

Frank Marino - Im a King Bee/Back Door Man (2:06, koji Free Bird, pff)

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.8.2014 12:56 (Tallahassee).
13 godina

.

17 godina
neaktivan

Bi li mi se ovo isplatilo uzeti?

http://www.njuskalo.hr/elektricne-gitare/el-gitara-cort-x-2-vrlo-jako-pojacalo-te-oprema-oglas-12485884 

13 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 18:10 (royalhero).
17 godina
neaktivan

početnička :)

13 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 18:10 (royalhero).
14 godina
neaktivan

Šta fali Amplitubeu? ja na njemu dobim bolji zvuk od vecine likova koji rade covere na yt, koristim rocksmith adapter koji dode 25 dolara.

Pojacalo sam prodao i nisam požalio. Ovo pricam o kucnoj svirci sviranje sa bendom je vec druga prica.

13 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 18:09 (royalhero).
16 godina
neaktivan
Pa sviranje preko pc-a je ok ali ako se hoće jednog dana svirati uživo onda je problem sto i ako se nabavi pojačalo sigurno nećeš preko noći srediti da zvuci bas kako želiš.
O_O
16 godina

Ovaj EzDrummer 2 je jedna od najboljih stvari ikad napravljenih. Opcija "tap to find" {#}

Za 3 min sam napravio drum track za pjesmu.

16 godina
neaktivan

Zanima me koje je najbolje pojačalo od navedenih i koje bi preporučili?

Behringer AC108

Peavey Valve King Royal 8

Ili da skupim para i kupim Bugera V5?

Hvala!

I move in silence, Speak with violence, Think with science, Live free and walk with lions
13 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 18:09 (royalhero).
15 godina
odjavljen
Dark Neno kaže...

Zanima me koje je najbolje pojačalo od navedenih i koje bi preporučili?

Behringer AC108

Peavey Valve King Royal 8

Ili da skupim para i kupim Bugera V5?

Hvala!

Ovo prvo nije lampaš, a dao bih prednost bugeri pred peaveyom.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan

Da znam Artist zna cijenu stavit preko granica i to još kao "Artist cijena"

Sijećam se prije jednog slučaja, jedna Blade gitara u Artistu bila oko 1000KM (oko 4000kn), a u AudioPro, što je ista firma samo za Hrvatsku bila je 500Km (2000kn). 50% razlike?!

I move in silence, Speak with violence, Think with science, Live free and walk with lions
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.8.2014 21:05 (Dark Neno).
14 godina
RE: Gitare i sve vezano uz njih

Pozdrav ekipa

evo ovako imam klasičnu gitaru..i sada bi mi trebalo nekakvo pojačanje ..zanima me nekakav piezo pickup ili mikrofon preko kojeg bi mogao  zvuk sa gitare staviti na pojačalo ??

ideje ,savjeti,.. molim vas nemojte mi govoriti to ti ne treba ovo ono :P

Ljep pozdrav . Ante 

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
15 godina
odjavljen
RE: Gitare i sve vezano uz njih
ante5656 kaže...

Pozdrav ekipa

evo ovako imam klasičnu gitaru..i sada bi mi trebalo nekakvo pojačanje ..zanima me nekakav piezo pickup ili mikrofon preko kojeg bi mogao  zvuk sa gitare staviti na pojačalo ??

ideje ,savjeti,.. molim vas nemojte mi govoriti to ti ne treba ovo ono :P

Ljep pozdrav . Ante 

Kupi piezo koji se zalijepi na tijelo gitare, ne može jednostavnije.

http://www.glazbena-kutija.hr/grupe_proizvoda/gitare/pickup-ovi/2896/14/214

Svi smo mi Mentalist.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice