Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 997.070
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Gitare i sve vezano uz njih

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 18:13 (royalhero).
16 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

Daleko ćeš ti da doguraš, kad ti je njegov "sound" prioritet. Lol

Nego, zna li itko koja je ovo gitara, što ju ovaj derač glasnica svira?

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.5.2014 23:57 (4ucker).
11 godina
neaktivan

Kakvi ste vi jarani i likovi jeli problem napisat toliko basa toliko trebla toliko midla i postavi toliko gaina... Eto vi ste odma znali sve...

Eto hoću da budfem loš gitarista, daBogda ja bio "loš" gitarista ko Brega! Samo mi molim vas otprilike recite šta mislite kakve su bile postavke, šta vas košta da mi to kažete?

Sviram klasičnu gitaru dugo vremena, zavšrio sam nižu muzičku i u ovome sam bauk nekidan dobio squiera i marshalla.

16 godina

Daj ponovo pročitaj moj post, to ti nitko od nas ne može sa sigurnosti reći, niti sam Brega vjerojatno jel se ne sjeća i na to je utrošio niti 5 sekundi. Stvar je u pojačalu, pedalama... ti se sa namještanjem EQ-a možeš malo približit tom zvuku, ali nemožeš sa tako malim 10 W tranzistorcem dobiti njegov zvuk. Igraj se sa pojačalom, gitarom, istražuj šta sve možeš igrajući se sa potovima na gitari i ono što tebi najbolje zvuči za taj sound to ostavi.

13 godina

.

14 godina

Može preporuka par metal distorzijskih pedala? Nisam se nikad koristia njima pa ni neznam nista o njima.

13 godina

.

16 godina
neaktivan

Mislim si kupiti pojačalo u Franc Music Shopu, ali vidim da nemaju više Epiphonovo Valve pojačalo, gledao sam BEHRINGER pojačalo, ali ne znam da li je lapmaš.

Možete li preporučit neko dobro pojačalo za oko 1500kn (link)?

Hvala!

I move in silence, Speak with violence, Think with science, Live free and walk with lions
15 godina
odjavljen

Ovo su ti lampaši za te pare u tom dućanu:

http://www.franc-music-shop.com/pojacala/za-elektricne-gitare/combo/11325-fender-greta-230v-eu-ds

i

http://www.franc-music-shop.com/pojacala/za-elektricne-gitare/combo/1277-vox-ac-4tv-pojacalo

Ako možeš, protegni se do ovog Voxa, čuo sam jako dobre kritike na njega. Probaj još tražiti popust.

Ovo što si ti stavio nije lampaš, za te pare idu 5w i manje lampaši.

Naravno, to je samo iz tog jednog dućana.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
neaktivan
Sad si razmišljam da nije bolje skupiti još para i kupiti si bolje pojačalo. E sad koliko bi trebao otprilike skupiti?

Hvala ti puno sto si pomogao i izvini ako ti smetam!
I move in silence, Speak with violence, Think with science, Live free and walk with lions
13 godina

.

16 godina
neaktivan

Planiram si kupiti Epiphone Les Paul Standard Plus Top Pro i odmah uz njega pojačalo, zasad mi treba za kuću, a kasnije uvijek mogu prodati ovo i kupiti novo. Znači neki mali lampaš od 5W?

15 godina
odjavljen

Po meni apsolutno.

Svi smo mi Mentalist.
13 godina

.

16 godina
neaktivan

Da, gledao sam, ali moram prvo isprobati, pa da vidim šta mi bolje "leži".

Hvala svima na pomoći!

PS

Šta mislite o ovom pojačalu: http://www.musicshop-no1.hr/vox-vt15

Piše da je lampaš, a da li je puni lampaš?

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 0:50 (Dark Neno).
13 godina

.

15 godina
odjavljen

Ništa to, bitno je da bude ful lampa.

Svi smo mi Mentalist.
13 godina

\,

16 godina
neaktivan

Pozdrav, planiram uzeti gitaru do kraja mjeseca, do sad nikad nisam svirao i ne poznam nikoga koga bi mogao pitati da me nauci i zato sam ajmo reci odlucio ucit sam, preko youtubea.. Pa je moje pitanje dal to ima smisla uopce tako pocinjati, neki youtube kanal na preporuku ako moze?.. I još pitanje uvezi same gitare, odlučio sam uzeti akusticnu gitaru do nekih cca 600-700kn.., za početak, a kasnije bi naravno uzeo bolju, pa me zanima di da gledam, koje marke gitare itd.. (iz Zagreba sam)

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 17:12 (psp1).
17 godina
neaktivan
psp1 kaže...

Pozdrav, planiram uzeti gitaru do kraja mjeseca, do sad nikad nisam svirao i ne poznam nikoga koga bi mogao pitati da me nauci i zato sam ajmo reci odlucio ucit sam, preko youtubea.. Pa je moje pitanje dal to ima smisla uopce tako pocinjati, neki youtube kanal na preporuku ako moze?.. I još pitanje uvezi same gitare, odlučio sam uzeti akusticnu gitaru do nekih cca 600-700kn.., za početak, a kasnije bi naravno uzeo bolju, pa me zanima di da gledam, koje marke gitare itd.. (iz Zagreba sam)

Pa ako zapnes, ima smisla.

Ali moja preporuka je ipak uzeti ucitelja, bar na pocetku. Ako u pocetku steknes lose navike, a nece te tko imati ispraviti, kasnije ce ti biti to teze dovesti na pravi put. A da ne kazem da ce te to usporiti u samom napretku jer zbog gresaka ces tesko napredovati. Zato je moja preporuka uzeti nekoga, bar sad u pocetku dok se ne uvaljas u to i pohvatas konce. Nakon sto te netko malo pouci i uvede u to, lakse ces kasnije sam uciti i napredovati.

Ako hoces (s obzirom da kazes da si iz ZG), mogu ti dati broj kolege s faksa koji poducava klasicnu, akusticnu i elektricnu gitaru. Cijena mu je 30kn/60min (prvi sat 20kn/60min).

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
16 godina
neaktivan

Može broj u PP, koliko mislis da bi mi trebalo sati otprilike da naucim te ajmo reci "osnove" pa da dalje mogu sam?

17 godina
neaktivan
psp1 kaže...

Može broj u PP, koliko mislis da bi mi trebalo sati otprilike da naucim te ajmo reci "osnove" pa da dalje mogu sam?

Pa ovisi o tebi. Mozes ti i odmah sam. ;)
Da si uzmes nekoga je samo moj savjet.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
16 godina
neaktivan

Razumijem, možeš mi dati broj pa kad kupim gitaru, budem ga kontaktirao :) Hvala ti.

16 godina
neaktivan
royalhero kaže...

Što odmah nisi rekao da si iz BiH, imaš u Artistu, za 240 KM, cca 120€, Peavey Valve King Royal 8, sa lampom i u pojačalu i u predpojačalu. 5W, dva inputa, hi i low, tone, gain i volume kontrola.

Jel se isplati to pojačalo, vidim nije loše.

13 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 18:12 (royalhero).
15 godina
odjavljen

Pa ono, od svih 5w pojačalo ovo je dobilo tako tako komentare, tako da bi meni možda bila opcija tek ako ne nađem nešto drugo. Iako na kraju nije loše pojačalo.

Svi smo mi Mentalist.
13 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 18:12 (royalhero).
15 godina
odjavljen

Pa najbolje je gledati rabljeno, dakle orange ili marshalli ali stariji za te pare, nađe se lijepih komboa ili glava, od novog tiny terror, laney lionheart, bugera v22 itd, ovisi šta zvukovno preferiraš, jer se tu već počinju razlikovati, ovi 5w su više manje ista topologija.

Svi smo mi Mentalist.
12 godina
protjeran
4ucker kaže...

Daleko ćeš ti da doguraš, kad ti je njegov "sound" prioritet. Lol

Nego, zna li itko koja je ovo gitara, što ju ovaj derač glasnica svira?

Ne znam koja je gitara, ali zna tko je Godflesh....

15 godina
odjavljen

Netko je pitao prije par postova, za lampaša oko 4000 kn, moj dobar prijatelj prodaje marshalla jcm900 u super stanju za te pare.

Svi smo mi Mentalist.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice