Dobra i loša iskustva iz BOL Forum oglasnika izdvojena tema

poruka: 2.155
|
čitano: 1.355.138
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Dobra i loša iskustva iz oglasnika
16 godina
Re: Dobra i loša iskustva iz BOL Forum oglasnika
Swipsich kaže...
Kido Butai kaže...
Alfredo nr.2 kaže...
ivanoile kaže...

ProdavačVolume 

Javio se covjeku za RTX4060, kao ima puno zainteresiranih. Pronadem osobu koja moze uzivo preuzet karticu, covjek ne odgovori 2 tjedna na poruku da se dogovorimo za primopredaju, da bi danas stavio "Up" na zakljucan oglas.

Pa eto, zna se na sto smrde ovakve stvari, a bome i poruka iznad ne uljeva povjerenje.

Bježi od kolege, mnoge je zeznuo. Imaš o njemu temu na pcekspert forumu.

Sad čitao tamo, priča je nadrealna. Volume  nije iznio svoju stranu priče iako je pozvan a neki generalni zaključak je da se tim kratkoročno kreditira bez kamata...

Može link na temu? Iako ne znam hoću li moći pročitati ako nisam član pcekspert foruma.

Ako nisi član ne vjerujem da ćeš moći vidjeti temu, probaj, link:

https://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3767734#post3767734

Uglavnom poanta priče je da lik prodaje hardver po povoljnoj cijeni, ljudi mu uplate, više njih, i onda im kaže da nešto ne valja sa hardverom i vrati im novce. Moguće da tako plaća kredit ili nešto. Uglavnom, nemojte čovjeku uplaćivati s mišlju da će te dobiti ono što ste uplatili. Uplatiti će te mu na Revolut, za par dana će se javiti da nije mogao poslati paket, ili je poslao, a paket se izgubio ili je hardver pokvaren, pa će on vratiti novce...uglavnom dosad je vraćao novce nakon nekog vremena. 

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
16 mjeseci
Kido Butai kaže...

Sad čitao tamo, priča je nadrealna. Volume  nije iznio svoju stranu priče iako je pozvan a neki generalni zaključak je da se tim kratkoročno kreditira bez kamata...

Neće ni iznijeti jer je počeo muljariti i varati na sve strane, i to od nedavno (njuškalo, Bug forum, drugi forumi) jer je očito došlo do nekih problema u životu, no to svejedno nije način i ne daje ti za pravo da se "igraš" sa tuđim novcima. A prije toga je kupovao i grafu 4090 i proc i skupu ploču i ima komp u dosta velikoj vrijednosti pa je sve jasno, muljaže se vjerovatno nastavljaju.

HrDsHL
10 godina
Dobra i loša iskustva iz BOL Forum oglasnika

Zaljepi par screenova ovde sa vidimo 

9 mjeseci
protjeran
thebatman kaže...

Zaljepi par screenova ovde sa vidimo 

Dugo sam razmišljao bi li postao ovo ili ne, ali evo moje jedno iskustvo s kolegom Volume. Napominjem kako ovime ne govorim da je kolega "Prljav, zao i neodgovoran", nego čisto moja zapažanja i što sam zaključio iz situacije koja se dogodila pa ako tko ima kakav komentar, mišljenje da sam ja možda u krivu, gleda neke stvari iz druge perspektive.. slobodno neka napiše.

Znači, 28.05. ove godine kolega oglašava 3070Ti po odličnoj cijeni od 300€ ovdje: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=320024 i ja se javljam valjda u roku 5-10 min da bih uzeo. Odgovara da je dostupno i ja rekoh da mi šibne podatke za uplatu. Bio sam u nekom poslu taj dan pa mu nisam odmah uplatio pa mi je javio da mu potvrdim da uzimam jer "IMA JAKO PUNO ZAINTERESIRANIH ŠTO NIJE OČEKIVAO". Potvrdim da uzimam i uplatim novce i kažem mu da pošalje kad stigne jer je rekao da je na poslovnom putu par dana pa kad se vrati šalje. Ja sam brzo nakon toga uplatio i čekao.

31.05. kolega javlja da nije još poslao jer je morao duže ostati na terenu i da će javiti čim pošalje. Rekoh "nikakav problem".

03.06. javlja da je zapeo van HR i da neće moći nazad 10-ak dana, da će mi vratiti novce i rezervirati mi karticu AKO JU JOŠ ŽELIM. Rekoh da nema potrebe vraćati novce i da slobodno šibne grafu kad se vrati.

10.06. kaže kolega da se vraća za vikend pa šalje, nudi mi smanjenje cijene i da vrati dio novaca. Rekoh mu da sam zaboravio da sam to uopće kupio i da nema potrebe ništa vraćati/snižavati cijenu itd, da vrijedi dogovor kako je i bio i nema frke.

15.06. kolega javlja da se opet produžio teren, da mi odmah vraća novce i ne želi da ga više čekam, nudi da mi uplati ekstra 20€ za zavrzlamu. Rekoh mu da nije nikakav problem, da ne mora ništa vraćati, a tek ovih 20€ ekstra. Kaže da vraća novce sutra ujutro i da će mi dati grafu za 260€ kad se vrati.

16.06. kaže da je zvao prijatelja da ode do njega, da izvadi grafu i da ju pošalje meni. Rekoh da nije potrebno i neka on pošalje kad dođe. Ipak kolega inzistira i ja kažem da ajde, kako god želi.

18.06. kaže da prijatelj ipak ne može. Rekoh "np", a kolega kaže "AKO TE BUDE ZANIMALO I DALJE HAHAHAH NAKON SVEGA" - rekoh "može može čujemo se".

28.06. kaže kolega da mu šibnem 260€ kako mi je ponudio. Kaže da opet pošaljem adresu i da ide spakirati. Opet kasnije kaže da sad MOŽDA stigne danas poslati jer će ići do grada i pita jesam li uplatio. Rekoh da nisam uplatio i da se vozim doma pa ću uplatiti kroz cca 1h. Taj dan sam se vozio s mora doma i šteta da nisam rekao da ću navratiti do njega po grafu da vidim što bi mi odgovorio - dva sata kasnije uplaćujem mu ponovno 300€ jer nisam fukara da mu uplatim 260€.

29.06. kaže da je za sat vremena gotov s poslom i ide poslati. Javlja kasnije da je žena poslala oko 14h poštom preporučena pošiljka.

02.07. se čujemo oko nekog MBO+PROC kombo-a kad me kolega pita je li stigla grafa. Rekoh nije.

03.07. isto pitanje, rekoh nije još stigla. Kaže kolega ako ne stigne sutra da će ići do pošte. Rekoh mu da znam da je pošta u banani, da pošiljke kasne, ali da stignu kad tad.

04.07. opet kolega pita je li stigla i rekoh da nije.

07.07. opet isto pitanje i ako ne dođe za tri dana da mu javim da će zvat poštu i vratit mi novce.

12.07. opet isto pitanje i ja kažem da nema još ništa. Kaže da vraća novce danas i sutra ide do pošte.

13.07. kaže kolega da uplaćuje novce kroz sat vremena i da će ići na poštu. Kasnije kaže da provjerim jesu li novci stigli - jesu. Kaže da je bio i na pošti i da ženska ne može naći nikakve informacije o paketu osim toga da je otišao iz grada odavno već i da su mu dali e-mail za pritužbe, paket nije bio osiguran ovo ono.. ja kažem da vjerujem da će stići kad tad jer koja je vjerojatno da preporučena pošiljka nestane i da ću mu onda vratiti nazad novce. Kaže kolega na to:
"MA NEMA NIŠTA OD TOGA, KO ZNA DI JE TO ZAVRŠILO". - ovdje se prelako odrekao 300€ i tu mi se alarm upalio.

-------------------------------------------------

Tu je u pravilu završila naša komunikacija i grafa nikad nije stigla. Ja sam mu se javio još 20.08 i objasnio moju teoriju + napisao da bih radije da mi je odmah rekao "čuj kolega, ja sam se zajebao, stavio sam prenisku cijenu i odustao bih od prodaje" na što bih ja rekao da nema nikakvih problema.. kolega je na poruku odgovorio nešto što nema veze s ovom kupovinom, kao da grafa uopće nije poslana poštom, a druga je kod amazona, da nešto nije bilo oke s grafom, da će se popraviti, da će on vratiti novce zbog toga.. ja mu odgovorim da me pomiješao s nekim drugim na što on odgovara citiram "Nisan drugar, samo nisan zna šta bi napisa pa kažen ajmo ovako izrugat se...Jel triba kartica, nabavim ja drugu pa pošaljem za džabe. Živia"

E sad, moja teorija je da je kolega skužio da je stavio prenisku cijenu za grafu i da ju može bilo kad u 5 min prodati za 350€, a možda i za 400€ jer mu se sigurno hrpetina ljudi javila, a i sam mi je rekao da potvrdim kupovinu jer mu se javilo drugih forumaša što nije očekivao. Nažalost, zajebao se što mi je rekao da je grafa dostupna i u pravilu sam ja tad postao prvi kupac grafe, da je tad napisao "e čuj, već se netko javio i prodana je" izvukao bi se i ne bi nikad došlo do ikakvih problema. Mislim da je probao odugovlačenjem kako bi ja odustao od kupnje i da na kraju nikad grafu nije poslao, nego je eto na kraju, nakon što je vidio da ja ne odustajem nakon svih odugovlačenja, odlučio reći da je poslao grafu iako nije i kasnije optužio poštu da su izgubili paket.

Zašto je to moja teorija:
- skužio je da je stavio nisku cijenu i da može sigurno izvući još 50-100€
- sva ta silna odugovlačenja
- u više navrata vraćanje novaca
- poruke "AKO ĆEŠ UOPĆE BITI JOŠ ZAINTERESIRAN ZA KUPNJU"
- ova zadnja poruka kad sam mu ja rekao da će grafa sigurno doći i da ću mu javiti i uplatiti nazad 300€ na što je on odgovorio "MA NEMA NIŠTA OD TOGA, KO ZNA DI JE TO ZAVRŠILO" - tu mi se alarm upalio i počelo mi se po glavi vrtiti da od početka nije imao namjeru prodati kad je skužio kakvu je cijenu stavio. Ja sam očekivao sam da će mi napisati nešto tipa "E super, puno ti hvala ako ćeš tako biti pošten" jer se ipak radi o 300€, a on mrtav hladan "Nema od toga ništa" - prelako se odrekao 300€ kao što sam već napisao.
- na moju poruku u kojoj sam mu opisao svoju teoriju prvo me zamijenio s nekim drugim, a onda pokušao okrenuti na foru i u pravilu nije ni potvrdio ni opovrgnuo moju teoriju.

Ja sam kolegi u ovoj zadnjoj poruci 20.08. napisao da sam ja 99% siguran da on to nije nikad poslao, a da sve ovo ostalo nagađam. Da od mene nema ljutnje jer nije da mi je ukrao novce samo eto radije bih da mi je napisao da se zajebao s cijenom i da bi odustao od kupovine ako je u redu samnom na što bih ja pristao i puno bolje bi mi iskustvo bilo, nego ovako kako je ispalo na kraju. Čak mu ne bih riječ rekao i da mi je priznao sve sad u ovoj zadnjoj poruci i draže bi mi bilo (ne bi ni pisao ovaj post) tako nego ovako da i dalje nemam pojma što je tu bilo na kraju. Također sam mu napisao da ako ispada da sam u krivu i da je on to stvarno poslao da mu se ispričavam što i ovdje opet ponavljam.

TLDR - Dogovorio sam kupnju grafe od kolege Volume po vrlo niskoj cijeni, dugo je odugovlačio sa slanjem i iz svog tog iskustva s njime sam zaključio da grafu nikad nije poslao iako je rekao je jest.

Nakon sve javilo se još par forumaša sa istim pričama. Zadnji post tamo je Volume  da preko Njuškala prodao hladnjak, nije poslao, ni vratio novce, izbrisao profil...

Akagi, Kaga, Sōryū, Hiryū, Shōkaku, Zuikaku
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.10.2024 9:47 (Kido Butai).
9 godina

Kupnja PC-a od kolege Nenadmazivi 5/5.

Sve je išlo glatko po dogovoru, čak mi je donio doma nakon posla (iako mu nije usput).

8 godina

Odlično iskustvo s maxtoxic

Poslao jučer cpu bundle iz Osijeka. Jutros stiglo na moju adresu u Zagreb. Pokrio je i troškove pošte. 

Preporuka! 

12 godina

evo još jedna pohvala i preporuka za kolegu sa foruma maxtoxic

kupovina Lenovo Thinkpad T580 prošla uz vrlo brz dogovor i još bržu dostavu.

Također je pokrio troškove dostave. 

5/5.

6 godina

Oprosti, ali nisi u pravu. Ja sam tu isto malo, trolam dnevno dva, tri posta u prosjeku. Iako sam imao malo cudne zahtjeve, nikoga od kolega nisam zeznuo. Jedan je htio moju staru graficku, nije bila na prodaju, i danas mi je za ukras. Jasno je iskomunicirano. Kupio sam graficku i procesor, apsolutno nikakvih problema sa obje strane. Jednostavno, ili si covjek ili nisi. 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
14 godina
cvaja997 kaže...

Oprosti, ali nisi u pravu. Ja sam tu isto malo, trolam dnevno dva, tri posta u prosjeku. Iako sam imao malo cudne zahtjeve, nikoga od kolega nisam zeznuo. Jedan je htio moju staru graficku, nije bila na prodaju, i danas mi je za ukras. Jasno je iskomunicirano. Kupio sam graficku i procesor, apsolutno nikakvih problema sa obje strane. Jednostavno, ili si covjek ili nisi. 

To stoji 100% ali već sad banirani član nije imao nijednu prodaju, ni suvisli post da mu se može vjerovati osim što ga je ocjenio forumaš kojemu je to jedini post u 4 godine koliko je tu. Meni je to red flag. Ne znam zašto si se sad išao uspoređivati s takvima, ti si aktivniji i od mene. Neću uplaćivati nekome unaprijed ma da je tu i 10 godina a ne napiše nijednu rečenicu na forumu u to vrijeme, osobno se toga držim.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2024 18:59 (vrinho).
8 godina

Kupac: Ja (he/him, oni/they i ostale moje alt ličnosti)

Prodavač: Bloodraven

Predmet prodaje: Blue Yeti mikrofon

Poslao jučer, stiglo danas. Sve OK radi.  Sad mogu još glasnije vrištat na dječurliju u online igrama.

Prosječno glup i umjereno lud
12 godina

Pozdrav, vrlo lose iskustvo s forumasem Volume također. Mislim da bi ga trebalo banati sa foruma.

7 godina
Meni zasad nije vratio novac...
4 godine
brka911 kaže...

Pozdrav, vrlo lose iskustvo s forumasem Volume također. Mislim da bi ga trebalo banati sa foruma.

Swipsich kaže...

DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus

12 godina
Swipsich kaže...

Nije ni meni.. Pokrenuo sam postupak na revolutu i vjerojatno sutra idem na policiju, pa što bude. Treba mu očito nešto što će ga odvratiti od prevara.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.10.2024 21:31 (brka911).
7 godina
Pozdrav, i ja sam pokrenuo postupak na Revolutu, iako sumnjam da će biti nešto od toga (kažu da pokušavaju vratiti sredstva). Prijavio sam i korisnika na Njuškalu, sada sam dobio odgovor da je račun suspendiran, iako je bio obrisan dan-dva nakon interakcije. Zanimljivo kako nakon prijave prijevare na Njuškalu nestanu poruke sa prodavačem, dobra je praksa spremiti snimke zaslona za svaki slučaj.
8 godina

Prodavač: 

Bloodraven

Predmet:

Meta Quest 2

Iskustvo: sve preporuke za ovog gospodina, ovo mi je prvi VR headset i čovjek mi je sve objasnio i pokazao, vidi se da pazi na svoje stvari tako da vjerujem da je bilo koji njegov predmet na prodaju u odličnom stanju

Ocjena: 5/5 

2 mjeseca

cini se da je i mene volume spalio za 200eur, 2 tjedna proslo ni traga ni glasa grafickoj

nabavio sam full adresu i idem uskoro u sibenik, odlezat cu ga par mjeseci no prob, dosta je zajebancije mora ga netko nauciti

10 godina
niksa_1 kaže...

cini se da je i mene volume spalio za 200eur, 2 tjedna proslo ni traga ni glasa grafickoj

nabavio sam full adresu i idem uskoro u sibenik, odlezat cu ga par mjeseci no prob, dosta je zajebancije mora ga netko nauciti

Kako te uspio sjebat? Ti si se registrirao 22.10, a to je koincidencijalno zadnji put kad je on bio aktivan na forumu, i ovo ti je prvi post. 

Volume varalico jesi li to ti? 😂

13 godina
Hahahahaha…jebote Volumen bi mi bio zadnji za kojeg bi rekao da je varalica…
AUDIOFIL
16 godina
volegradele kaže...
Volumen bi mi bio zadnji za kojeg bi rekao da je varalica

Potpisujem, već mi je nudio macbook pro 2018. I7 6 core, 16gb ddr4, 250gb ssd kad sam tražio sestri laptop, a već smo bili u pregovoru za RAM Kingston Fury Beast 2x8GB 3200mhz CL16RAM Kingston Fury Beast 2x8GB 3200mhz CL16, međutim kupio sam identične dominatore što imam u kompu od drugog.

LOL: Crobrother
16 godina

Prodavač: 

gss989

Predmet:

POCO M4 Pro 128GB

Opis trgovanja: gledao kupiti punici neki noviji Android mobitel jer ima prastari. Javio se kolegi, brzo se dogovorili oko plaćanja i slanja, mobitel stigao odlično zapakiran, a sami mobitel kao nov, nigdje crtice. Iznenadilo me također da ima novi HyperOS. 

Dojam: preporučam bez ikakvih briga trgovati s dotičnim bug forumašem

Ocjena: 5/5 

LOL: Crobrother
14 mjeseci

Sve pohvale za @ACMilan poslao laptop prije nego Sam platio.

Katastrofa iskustvo sa @Cryogenic

Nakon sto Sam odustao od kupnje jer mi se nije dalo cekati lik poceo prijetiti. Prijetnje u stilu Naci cu te kad tad I prepoznat tvoju ruznu facu 😂. Nasmijao me jebacki jer bi obrisao dupe sa njim. Poslao mu moju adresu puno ime I prezime Ali nema ga. Ker Koji laje ne grize. Uglavnom vjerujem da ovo nije prvi put. Budite oprezni sa doticnim.

Dd
16 godina

Prodavač - acmilan2 

Predmet kupnje - Zyxel NR5103E router

Vrlo brz i ugodan dogvor, uz veliku stvar, a to je da mi je prodao router na 2 rate!

Dopelal danas do mog mjesta, našli se, porazgovarali i sad mi dalje pomaže sa skriptom i ostalim pitanjima...

Definitivna preporuka za ovog forumaša!

10/10

11 godina

Hvala momci na dobrim rijecima. Nadam se da budu sve kupnje i prodaje ubuduce kao i s Vama. LP svima.

Kovačić
14 godina

Prodavač - acmilan2 

Kupac - ja

Predmet kupnje - ZTE MC801a

Odradio primopredaju nekoliko minuta nakon kolege Armora i iskustva su ista. Brz i lagan dogovor, korektna cijena, preporuke za kupnju od kolege. Minus mu je jedino što navija za Milan, ali ne može sve biti savršeno .

5/5

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Dobra i loša iskustva iz oglasnika
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice