Diskusija o Bogu zaključana tema

poruka: 42
|
čitano: 5.817
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Diskusija o Bogu
SimeKZ kaže...
tunder kaže...

najbolji ti je prijatelj, bolji od vlastite majke.

Moja majka se slaže s mnom po tom pitanju.

15 godina
win10pro kaže...
Infamous_cro kaže...

Uvijek ista epena priča, nitko ne vjeruje u Boga dok se ne razboli ... djeca, i djeca u glavi.

Ljudi umiru od svakakvih bolesti, gdje je onda taj bog zašto ne pomaže vjernicima?

Eh djeca vjeruju u bajke...

Jednostavno.

1. Bog ne postoji

2. Bog postoji, ali ne može pomoći

3. Bog postoji, ali ne želi pomoći

Ako je 2. ili 3. istina, zašto ga onda nazivaju bogom?

Ništa ne ostavljam nezavrš
17 godina
neaktivan
Diskusija o Bogu

Bog ima plan za sve, mi smo stvoreni na sliku Božiju, Bog je osoba svemoguća,

a samo anđeo kad bi se pokazao u svoj svojoj slavi čovjek bi umro.

I najljepše ljepote tu na zemlji samo su blijeda slika onoga što je u Kraljevstvu Božijem.

I najsunčaniji i najljepši dan tu na zemlji je kao najtamnija noć naspram Kraljevstva Božijeg.

A Bog mu daje tijelo kakvo hoće, i to svakom sjemenu svoje tijelo.
Nije svako tijelo isto tijelo; drugo je tijelo čovječje, drugo tijelo stoke, drugo tijelo ptičje, a drugo riblje. 

Ima tjelesa nebeskih i tjelesa zemaljskih, ali drugi je sjaj nebeskih, a drugi zemaljskih. 

Drugi je sjaj sunca, drugi sjaj mjeseca i drugi sjaj zvijezda; jer zvijezda se od zvijezde razlikuje u sjaju.  

Tako i uskrsnuće mrtvih: sije se u raspadljivosti, uskršava u neraspadljivosti;  sije se u sramoti, uskršava u slavi;

sije se u slabosti, uskršava u snazi;  sije se tijelo naravno, uskršava tijelo duhovno.

Nego, kako je pisano: Što oko ne vidje, i uho ne ču, i u srce čovječje ne uđe, to pripravi Bog onima koji ga ljube.

10 godina
neaktivan
Diskusija o Bogu

Kršćanstvo i Crkva nisu nužno povezani. Jednako kao što postoje zatupljeni vjernici postoje zatupljeni ateisti. 10 zapovjedi su korisni savjeti kako ne biti đubre. Bog je moj najbolji prijatelj.

17 godina
tunder kaže...

Nego, kako je pisano: Što oko ne vidje, i uho ne ču, i u srce čovječje ne uđe, to pripravi Bog onima koji ga ljube.

A koji to točno bog? katolički, islamski. budistički. scijentološki, hinduistički?????

14 godina
odjavljen
tunder kaže...

I najljepše ljepote tu na zemlji samo su blijeda slika onoga što je u Kraljevstvu Božijem.

I najsunčaniji i najljepši dan tu na zemlji je kao najtamnija noć naspram Kraljevstva Božijeg.

Nije svako tijelo isto tijelo; drugo je tijelo čovječje, drugo tijelo stoke, drugo tijelo ptičje, a drugo riblje

Ima tjelesa nebeskih i tjelesa zemaljskih, ali drugi je sjaj nebeskih, a drugi zemaljskih. 

Drugi je sjaj sunca, drugi sjaj mjeseca i drugi sjaj zvijezda; jer zvijezda se od zvijezde razlikuje u sjaju.  

Tako i uskrsnuće mrtvih: sije se u raspadljivosti, uskršava u neraspadljivosti;  sije se u sramoti, uskršava u slavi;

sije se u slabosti, uskršava u snazi;  sije se tijelo naravno, uskršava tijelo duhovno.

He he. Vidim da si neki veliki vjernik. Da li ti je jasno da ćeš zbog ovog podebljano završiti u paklu? Veliš da su sve to božja stvorenja, a koliko si ti insekata ubio, koliko mesa jedeš? Ako si toliki vjernik onda znaš da je ubijanje smrtni grijeh. Nema ti spasa, vidjet ćemo se u paklu. Ako umrem prije tebe but ti nakuril lijepu vatricu da te dočeka. Uz to kršiš božja pravila svaki dan, ne samo ovo gore, nego i sva ostala. Ako si toliki vjernik kao što se predstavljaš onda znaš koliki grijeha činiš svaki dan.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2015 15:08 (formula1live).
17 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...
A koji to točno bog? katolički, islamski. budistički. scijentološki, hinduistički?????

Isus Krist je isti jučer, danas i sutra.

Da li se može spasiti onaj koji je ostavio svoju Rimokatoličku Vjeru?

Gospodin Isus Krist ovako odgovara:
 "Onaj čovjek koji je u Mojem Stadu i Mene ostavi,
 neće se spasiti nikada ako se natrag ne povrati
 i ne očisti od grijeha svojih.
 Rimokatolik ima da bude u vjeri svojoj do groba!"

"AKO SE ČOVJEK RODI IZVAN RIMOKATOLIČKE VJERE,
 i ne zna pravoga puta,
 spasit ću ga po zakonu u kojem žvi
 i Meni služi na zemlji."

NE USKRAĆIVATI SVETO KRŠTENJE!

Ovako govori Gospodin Isus Krist:
"Tražim od Svojih slugu svećenika da djecu i odrasle pokrste kada ih Moja Milost dovede pred njih.
Što od djece nije pokršteno, Ja ću sâm pokrstiti u dan Suda."

16 godina
neaktivan
Diskusija o Bogu

10 godina
neaktivan

Doslovno tumačenje vjere nema veze s pameti. Religije su pokušaj da se smrtni ljudi uvjere da život ima smisao, da će njihova dobrota biti nagrađena i kao takve u biti ne predstavljaju ništa loše. Sve ima 2 strane pa tako i vjera, a tvrditi da nije tako mogu samo iskompleksirane budale.

17 godina
neaktivan
formula1live kaže...
tunder kaže...

Nije svako tijelo isto tijelo; drugo je tijelo čovječje, drugo tijelo stoke, drugo tijelo ptičje, a drugo riblje

He he. Da li ti je jasno da ćeš zbog ovog podebljano

Nisam rekao da sam ja neki veliki uzor svetosti, a ovo podebljano je citat iz Biblije-Novi Zavjet.

12 godina
odjavljen
Diskusija o Bogu

Tema je dobra ali pod uvjetom da se raspravlja sa postovanjem unatoc suprotnom uvjerenju. Znamo da je to tesko ovako anonimno, ali bas zato moze bit zanimljiv test strpljenja i akademskog odgoja. 

Prva stvar koju moramo svi imat na umu je da se niciji stav ne moze dokazat. Teisti nemaju zadacu dokazat postojanje Boga kako to inace misle ateisti, ali ni obrnutno nema smisla. Ako netko misli da se moze dokazat bilo postojanje bilo nepostojanje, takav nema sto raditi u ovoj temi.

I jos jedna stvar... Objektivan govor o Bogu je gotovo nemoguć, samo subjektivan, a to inace ne pruza zadovoljavajuci uvid u temu. Zapravo, ako netko zeli doznati bilo sto o transcendenciji, mora takorekuć "stupit u odnos s njom" jer znanje o istoj nije utemeljeno na klasicnoj informaciji koju se moze provjerit.

Moj subjektivan odnos sa Bogom i sam sebi otkrivam i odgonetavam kroz život, kako bih onda uopce to mogao nekom drugom objektivno prenijeti? Bojim se nikako, pogotovo nekome koji ima zabetonirano mišljenje o toj temi. Tako da, ljudi, prije svega postovanje prema drugacijem misljenju, a onda i otvoren um. 

Ako bih morao nekakve "dokaze" spominjati, spomenuo bih near death iskustva. Nisu dokazi, ali da su zanimljivi, jesu. Iako im ne pridajem neku vaznost i ne drzim vaznim za vjeru, mislim da nam daju zanimljive informacije o nekim granicnim iskustvima.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina

gocc01 kaže...

George Carlin on Religion

Ok navedeno razumsko predavanje to je osnova, ali uz njega obavezno treba ič i ovaj doljni prvi ali bogme i drugi video.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice