Diskusija o Bogu zaključana tema

poruka: 42
|
čitano: 5.791
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Diskusija o Bogu
Pozdrav
Pravoslavne sam vjeroispovjesti i vjerujem u Boga. Želio bih da se javi ateista kako bi smo mogli da diskutujemo
11 godina
Diskusija o Bogu

E a pravi forum si našao za to.... Brzo ćeš ti pod ključ.

Molim nove članove da mi ne šalju PM u vezi ETS 2 multiplayera jer više ne odgovaram na takve poruke. Sve je objašnjeno u temi! Dajte si malo truda i u par minuta ćete pronaći sve odgovore.
11 godina
Diskusija o Bogu

George Carlin on Religion

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
15 godina
Diskusija o Bogu

Možda ipak ne.

Bolje lock da ne krenu svađe.

Ništa ne ostavljam nezavrš
15 godina
neaktivan
Diskusija o Bogu

Sa ateistom nećeš imati diskusiju o bogu nego ćeš ti govoriti da postoji i da ima smilsla da svime upravlja, a ateist će ti govoriti da su to gluposti i da postoje znanstveni dokazi da je sve išlo biološkom evolucijom.

Ovo dolazi od ateista.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
12 godina
neaktivan
Diskusija o Bogu

A agnostik kaže - postoji nešto, ali to nije bog :D

16 godina
Diskusija o Bogu

Vjernik ne treba dokazivati svoju vjeru. Ako osoba u nešto vjeruje to znači da tu nema dokaza. Jer da ima onda bi jednostavno znao. E, sada ja nisam vjernik u smislu da čvrsto vjerujem da Bog postoji, ali se nadam da ipak nešto postoji. Ponajviše se nadam u nastavak života i mišljenja sam da je život stvarno vječan jer mi je to najsmislenije.

Jasno da možda i nije tako, ali život je stvarno sveobuhvatan i golem u smislu praktički svega i to je ono što ljude tjera na razmišljanje o Bogu ili nekom Ultimativnom biću. Naravno, razlog je i naša smrtnost i to također dosta ljudi tjera na razmišljanje o Bogu.

Svašta ljudima daje nadu i snagu za život i ono što je da je nakon ovozemaljskog života. Dakle, znanost kaže da Bog ne mora postojati, a neki ljudi tvrde da su iskusili ovo ili ono, vidjeli duhove, vidjeli što ja znam sve čudno, što ih navodi na to da postoji "nešto". Ali dokle god se to ne potvrdi, zabilježi kako treba i ponovi, to službeno ne postoji. I to je tako.

Znači, mi možemo raspravljati o postojanju Stvoritelja ili nečeg tzv. paranormalnog, ali sve se to na kraju svodi na to da jedna strana vjeruje i kao dokaze daje nešto što nije sigurno ili nije naprosto mjerljivo i drugoj strani su argumenti upravo nesigurnost i nevjerodostojnost tih argumenata od strane vjernika.

No, kao što sam rekao, ako ti vjeruješ u nešto ti to zapravo ne moraš dokazati (jer ne možeš), ali bit je riječ vjera. Jer vjerovati ne znači znati. Vjerovanje po meni znači čak nesigurnost.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2015 14:57 (Izzy).
16 godina
neaktivan
Diskusija o Bogu

Najgore je što religija i vjernici uvijek imaju neki izgovor. Znači imaš sje*an život pun nesreće a nisi ničime to zaslužio. Miljuni ljudi umiru neki  odmah a oni drugi u mukama. Pa imamo ratove elementarne nepogode i razne epidemije. I onda pogledaš oko sebe i vidiš da Nacisti žive 100+ godina i da oni najgori ljudi imaju puno novaca i sreće. Kapitalisti i vlasnici velikih firmi i banaka koji su gori od nacista isto tako žive 100+ godina lagodno i puni para.FUCK LOGIC I naravno odgovor vjernika i religije na sve to "To je božija volja" i slični izgovori.

10 godina
protjeran
Diskusija o Bogu

diskusija koja nema nikakvog smisla  !

10 godina
Diskusija o Bogu

Ne vjerujem u boga zato jer ima ljudske osobine, ono očito je da su ljudi to izmislili...i nitko nezna kaj se dogodi nakon smrti, zašto bi vjerovao u priču staru 2000 godina?

'Navijam' za reinkarnaciju, to bi za mene bio vječni život, ali nevjerujem u karmu jednostavno ponovno se rodimo kao neka od milijun vrsta, ili možda opet čovjek.

12 godina
Re: Diskusija o Bogu
GreenLife kaže...

A agnostik kaže - postoji nešto, ali to nije bog :D

agnostici su se brzo uzdigli kod nas prije 4-5 godina i postali popularni, no kako se bivši precednik pretvorio/prokazao u piz.u, malko su se posakrivali od srama

10 godina
neaktivan
Diskusija o Bogu

Uvijek ista epena priča, nitko ne vjeruje u Boga dok se ne razboli ... djeca, i djeca u glavi.

15 godina
neaktivan
Uskoro očekujem temu u kojoj će netko predavati vjeronauk.
10 godina
Infamous_cro kaže...

Uvijek ista epena priča, nitko ne vjeruje u Boga dok se ne razboli ... djeca, i djeca u glavi.

Ljudi umiru od svakakvih bolesti, gdje je onda taj bog zašto ne pomaže vjernicima?

Eh djeca vjeruju u bajke...

17 godina
Diskusija o Bogu

Ma meni je to sve OK dok se ne pojave oni koji počnu tupit po svom i tvrdit da su jedini oni u pravu te druge ubjeđivati u svoje vjerovanje... nebitno bili to kršćani, muslimani, budisti, jehovini svjedoci, ateisti i sl...

Generalno iz ovih svih skupina najviše poštujem agnostike jer nisu zaluđeni s niti jednom stvari od ovih niti idu u krajnosti poput recimo ateista. Treba shvatiti i pomiriti se s tim da nećemo saznati dali to nešto postoji ili ne i da ne vrijedi razbijati glavu i svađati se oko toga, a kamoli ratovati u ime toga, što se dešava na pola ove naše kugle. Bilo bi bilje da umjesto u rat ulažemo u znanost i pokušamo što više spoznati sebe i svijet oko nas. Al naravno 7mlrd ljudi, 7mlrd ćudi i svaka skupina vuče na svoju stranu i teško tu možemo trenutno nešto promijeniti na bolje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2015 11:31 (lllnuclearlll).
15 godina
protjeran
Diskusija o Bogu

Drug Tito je bog.

15 godina
lllnuclearlll kaže...

Generalno iz ovih svih skupina najviše poštujem agnostike jer nisu zaluđeni s niti jednom stvari od ovih niti idu u krajnosti poput recimo ateista.

Heh, agnostici su lijeni ateisti.

Swedish latin super funk.
13 godina
odjavljen
lllnuclearlll kaže...

Treba shvatiti i pomiriti se s tim da nećemo saznati dali to nešto postoji ...

Kak ne, saznat ćemo kada umremo.

11 godina
Diskusija o Bogu

Najgore je što danas tvoju nacionalnost određuje tvoja religija. Možda je tako bilo oduvijek ali sjećam se 1. razreda osnovne škole kad 

nam je vjeroučiteljica rekla da prije svega moramo poštovati tuđe religije. 

Kolega s posla je išao krstit malu i nakon kaj je došao u crkvu pitat šta i kako župnik je otvorio knjigu i reko da 

nisu uplaćivali dar crkvi već nekoliko godina. Ma nabijem ih na k..... Otišao je u drugu i tamo je krstio.

Pred dvije godine su mi došli za Božić posvetit kuću, bili smo cura, stara i ja doma i frajer pita dal radimo, ja reko radim u X, mala veli da radi u Y stara veli kak 

je u penziji. 

Kaže svečenik; To je divno, puno ljudi danas nema posao a zamislite sada da se nađu tri kuverte!! 

Zbog stare ga nisam htio hitit van iz stana, ipak dolaze odkad znam za sebe ali neće dugo. 

Još dva mjeseca i dobit ćemo kćer, nema crkve, nema krštenja. 

Oholost, škrtost, grcaju u parama, u nekretninama al vrag sere na velki kup, nema za druge za one kojima je potrebno. 

Tako da, samo vi vjerujte. 

90% vjernika živi u strahu od vječne patnje i da će gorjet u paklu ako ne vjeruju. Hahaha vjera koja se temelji na strahu. 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
10 godina
gocc01 kaže...

90% vjernika živi u strahu od vječne patnje i da će gorjet u paklu ako ne vjeruju. Hahaha vjera koja se temelji na strahu

Zato i ima toliko vjernika. Kad nestane taj strah onda se tek vidi koliko toga nema smisla u vjeri.

Sjećam se kad sam bio klinac najviše sam se plašio 'vraga' i 'demona', kad bi vidio na televiziji egzorcizam dva tjedna bi se tresao od straha.

Bezveze su me punili sa strahovima. Drago mi je da sam postao ateist, osjećam se puno slobodnije i ne živim u strahu.

11 godina
Diskusija o Bogu

Ali i vi ateisti vjerujete. Vjerujete da nema ničega makar ne vidite i ne znate sa sigurnošću da nema ničega (ironije li) 

17 godina
neaktivan
win10pro kaže...
gocc01 kaže...

90% vjernika živi u strahu od vječne patnje i da će gorjet u paklu ako ne vjeruju. Hahaha vjera koja se temelji na strahu

Zato i ima toliko vjernika. Kad nestane taj strah onda se tek vidi koliko toga nema smisla u vjeri.

Sjećam se kad sam bio klinac najviše sam se plašio 'vraga' i 'demona', kad bi vidio na televiziji egzorcizam dva tjedna bi se tresao od straha.

Bezveze su me punili sa strahovima. Drago mi je da sam postao ateist, osjećam se puno slobodnije i ne živim u strahu.

I sotoni je drago što si postao ateist, neznaš ni što je sloboda, Bog te štiti od demona, osim ako ih sam zoveš, ali tu igra veliku ulogu obitelj i ono s koljena na koljeno itd.

15 godina
Kako vjerovat u nešto što su ljudi izmislili?!
Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
17 godina
neaktivan
Diskusija o Bogu

Bog je s tobom od rođenja, možda ga nisi primjetio i najbolji ti je prijatelj, bolji od vlastite majke.

Koliko tzv. majki i roditelja  ne zaslužuje imati djecu, koliko je djece pobačeno, sotonizirano od vlastitih roditelja.

Ja sam se okrenuo nazad Bogu u 22-oj.godini  kad sam čitao Novi zavjet, a kao ateist nisam se raspravljao s vjernicima,

tko traži naći će.

14 godina
Diskusija o Bogu

Ne mozemo znati da li postoji nesto nadnaravno, ali mozemo znati da Bog kakvim ga opisuju danasnje glavne religije ne moze postojati.

Nadam se (a i trend to pokazuje) da cemo se kroz par stoljeca sa smijeskom sjecati vremena kada je razgovor s nevidljivim bicem smatran normalnim.

WordPress ❤
10 godina
protjeran
Markod2001 kaže...
Pozdrav
Pravoslavne sam vjeroispovjesti i vjerujem u Boga. Želio bih da se javi ateista kako bi smo mogli da diskutujemo

Samo cekaj da ti temu vidi baksa, ima da nakon par njegovih  potova predes instantno na ateizam.Taj ti covjek cega se god dohvati o tome zna sve najbolje, predaj se ili budi asimiliran(crnim kartonom).

11 godina
Diskusija o Bogu

Evo ako se nekome nije dalo gledati video par postova više 

17 godina
formula1live kaže...
lllnuclearlll kaže...

Treba shvatiti i pomiriti se s tim da nećemo saznati dali to nešto postoji ...

Kak ne, saznat ćemo kada umremo.

Misliš? 

13 godina
tunder kaže...

Bog je s tobom od rođenja, možda ga nisi primjetio i najbolji ti je prijatelj, bolji od vlastite majke.

Koliko tzv. majki i roditelja  ne zaslužuje imati djecu, koliko je djece pobačeno, sotonizirano od vlastitih roditelja.

Ja sam se okrenuo nazad Bogu u 22-oj.godini  kad sam čitao Novi zavjet, a kao ateist nisam se raspravljao s vjernicima,

tko traži naći će.

Jel bila ta biblija posoljena malo ? Pa te uzelo ? 

Od majke nema boljeg prijatelja, pogotovo ne neki imaginary dude... 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
17 godina
tunder kaže...

Odlično... Sad to što si napisao dokaži  Vrlo jednostavno...

I ja mogu u svojoj glavi stvoriti jednoroga i uvjeravati druge da je on tu, al to ne znači da taj jednorog postoji koliko god ja sebe uvjeravao u to.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.9.2015 14:37 (lllnuclearlll).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice