Cijena piva

poruka: 4
|
čitano: 986
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Cijena piva

Može li mi netko objasniti zašto je pivo od 1 litre skuplje od piva od 2 litre?

Piše pivo u limenci grejp 0,5l je 9,49 dok pivo od 2 litre u plastičnoj boci 15,99.

Recimo pivo u staklenoj ambalaži od 0,5l je 7,19, znači 4 od pola litre su 28,76 ako nemaš povratne boce.

Sad meni nije jasno zašto toliko cijene variraju u čemu je kvaka? 

15 godina
Re: Cijena piva
Gremlin144 kaže...

Može li mi netko objasniti zašto je pivo od 1 litre skuplje od piva od 2 litre?

Piše pivo u limenci grejp 0,5l je 9,49 dok pivo od 2 litre u plastičnoj boci 15,99.

Recimo pivo u staklenoj ambalaži od 0,5l je 7,19, znači 4 od pola litre su 28,76 ako nemaš povratne boce.

Sad meni nije jasno zašto toliko cijene variraju u čemu je kvaka? 

prvo što mi pada na pamet:
1. cijena ambalaže u proizvodnji
2. masa ambalaže (skuplji transport), skuplji transport može biti zbog još nekih propertya ambalaže, relativno zauzeće prostora, maksimalni stuck up itd...
3. lomljivost ambalaže (više loma, veći trošak, ili skuplje osiguranje u transportu)
4. trajnost piva u nekoj vrsti ambalaže (manji povrat robe, manji trošak)
5. marketing - ako ljudi radije kupuju pivo u nekoj ambalaži jasno je da će proizvođač htjeti zaraditi više.

14 godina
Cijena piva

Pa kada "pogledaš" da je Cockta recimo u boci od 1.5 litre 11.50 kuna, a ona mala u prodaji oko 8.00 u birtijama i preko 12.00 kuna. 

Utvaram si da je to čisto markentinški, koliko kupac "si može priuštiti, čitaj dozvoliti" potrošiti za cugu 

ATJ Lučko
15 godina
Cijena piva

ne sječam se kad, jednom je bilo da litra i pol obične vode je  6 kn, dok sky cola 2 litre 6.5kn .

Ne kužim igru, što se pokušava s tim cijenama. 

Na kraju toj vodi vjerojatno promjene datume i opet bace u prodaju. Ne vjerujem da uspjevaju to sve prodat.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.7.2018 18:12 (Gremlin144).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice