Cijena komponenti izvan RH!

poruka: 22
|
čitano: 1.837
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Otvaram ovu temu jer uvijek ima pitanja oko toga. Tema neka bude više raspravljačka.

Večina nas se barem jednom upitala zašto cijene računalnih komponenti su jeftinije izvan naše RH.

Ja nažalost ne mogu doći do suvislog odgovora. Na primjer, nova GTX 460 dođe 230$(1380kn) u SAD, Australiji dok u Hrvatskoj ona košta 1900kn. Pa čak i Njemačka ima niže cijene, a i susjedna BiH je zanimljiva.

Kako u državi koja ima niži BDP po stanovniku može dizat cijene tj. dopustit takve cijene, nego neka inozemna koja ima veći BDP.

Tu robu kupujemo po tvorničkim cijenam kao i ostale zemlje, pa čak i transport ne može praviti toliku razliku u cijenama.

Stoga napišite svoja iskustva, saznanja, argumente. Hvala i Pozdrav!

16 godina
neaktivan

cudno mozda nasa genijalna vlada ima nesto sa time Neodlučan

17 godina
neaktivan

sta je sa carinjenjem te opreme?

sta je sa troskom dostave ?

sta je sa porezom?

neznam odgovore na ta pitanja, pa me zanima da usporedis sve te drzave sa ovom odvratno nasom...

a valjda ce se netko javit iz te branse da i to skontamo...

potpis :D
15 godina
neaktivan

Hvala hackeru za usmjerenje!

Ovo što ču vam reći če vas iznenadit. Za sada ču se zadržati na stopi PDV-a u zemljama. Pa krenimo redom:

1. Hrvatska   23% PDV-a (bio 22%)

2. BiH             17% PDV-a

3. Njemačka   19% PDV-a (bio 16%)

4. Australija   23% PDV-a

5. SAD             0% PDV-a ( da vidite dobro SAD nema pdv-a barem ne na državnoj razini, naime kod njih postoji pdv i to samo na lokalnoj                                               razini poput Kalifornije)

Sa sada se razmatra opcija uvođenja pdv-a i na državnu razinu, Najveći zagovaratelj PDV-a u SAD-u je Obamin                                               savjetnik Paul Volcker.   Izgleda da nastoje pokrpat manjak zbog zakona o besplatnom zdravstvu.

Zar ima smisla tražiti i informacije o carinjenju. Ova država je, žao mi je što to moram reći, je sramota. Vladine loše odluke i manjak stručnog i poštenog osoblja, osoblja sa vizijom nas je dovelo tu gdje jesmo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.7.2010 23:17 (Wuk19).
15 godina
neaktivan

meni uopce nije žao reći da je država totalna katastrofa , to je istina i kak ih nije sramota , u ova vremena troše na suvišne stvari , dobro jedino naš novi predsjednik netroši koliko ovi lopovi iz vlade , nek im on bude uzor , a sto jadranka troši , to je sasvim druga priča ......

17 godina
neaktivan
ma da nam je tita poslao bi sve ovu lopovsku gamad usred noci na goli otok(jos od tudmana do sanadera i kosorice).....ti bokca ex jugoslavija je bila u dugu oko 19mil.kuna a sad samo hrv ima vec s ovim sto su posudili oko 54mil. Ma daj banda jedna....sam nas pljackaju
Nisu igre što su nekad bile!Nisu žene što su nekad bile!
16 godina
neaktivan
RE: Cijena komponenti izvan RH!
dominik246 kaže...

meni uopce nije žao reći da je država totalna katastrofa , to je istina i kak ih nije sramota , u ova vremena troše na suvišne stvari , dobro jedino naš novi predsjednik netroši koliko ovi lopovi iz vlade , nek im on bude uzor , a sto jadranka troši , to je sasvim druga priča ......

Pa na šta će predsjednik trošit kad ima sve besplatno i još dobiva plaću, a i predsjednik nemože upravljati državnim novcem, da može vjerojatno bi i on krao

17 godina
neaktivan

Ja računam ovako: cijena u SADu + 23% PDVa + 10% carine + marža

I am awesome.
15 godina
neaktivan

Ali uzmi u obzir da ta cijena u SAD-u od 1380kn nije tvornička več prodajna. Mogu reći da je naša  Hrvatska kao ekskluzivni restoran gdje hamburger plačaš 150kn. I da, mi svi smo elita koji živimo u njoj.

17 godina
neaktivan

OT:

nije to vezano samo za komponente i tehniku kod nas.

to je vezano za apsulutno sve sto se prodaje.od auta pa na dalje.

zalosno,ali tako je.

umjesto da se smanji drzavna potrosnja   i smanje porezi da bi se povecala kupovna moc,oni rade suprotno.i uvijek ce.

naravno to je dvosjekli mac, ko bi otpustio ljude i tako izgubio pun klinac glasova...

svijete evo me.. :)

16 godina

Da smo mi hrvati borbeni go grci tek bi onda vidjeli ovi iz vlade ko ce krast a ko ne,ovi nama nabace porez 23%i onda nasi placu i placu a grci kad cuju da im nesto tako rade odmah ih se par milijuna skupi po ulici,tragju bacaju i ta sranja i naravno nedaju dio njihovog kolaca a naravno nasi jos vise od nas uzimaju i to  im pase a mi popadamo,kao sto se ovaj debil hvalio sto smo uzeli jos jedan novi kredit,pa di ces se ic novim kreditom na drzavu hvalit.Viče Mi se jednostavno ne usudimo izac u velikom broju i strajkat ko seljaci sta su svoje pravo izborili.

xfire:hole3store |LoL EU: Cro Fake |msn: musared@hotmail.com |PM: "on"
17 godina
Fake_Alert kaže...

Da smo mi hrvati borbeni go grci tek bi onda vidjeli ovi iz vlade ko ce krast a ko ne,ovi nama nabace porez 23%i onda nasi placu i placu a grci kad cuju da im nesto tako rade odmah ih se par milijuna skupi po ulici,tragju bacaju i ta sranja i naravno nedaju dio njihovog kolaca a naravno nasi jos vise od nas uzimaju i to  im pase a mi popadamo,kao sto se ovaj debil hvalio sto smo uzeli jos jedan novi kredit,pa di ces se ic novim kreditom na drzavu hvalit.Viče Mi se jednostavno ne usudimo izac u velikom broju i strajkat ko seljaci sta su svoje pravo izborili.

Mozda su izborili Pravo, ali zapravo nisu izborili nista... Nikakvog dogovora (a da bude ispunjen) nema, vladu treba likvidirat.

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
16 godina
Batista kaže...
Fake_Alert kaže...

Mozda su izborili Pravo, ali zapravo nisu izborili nista... Nikakvog dogovora (a da bude ispunjen) nema, vladu treba likvidirat.

Ma to su sve dubrad korumpirana,sam kradu nama iza leda a mi nista ne poduzimamo..

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.7.2010 10:41 (Fake_Alert).
15 godina
neaktivan

za početak treba kosorku i milinovića skinuti s vlasti , pa onda smanjiti vladi i predsjedniku plaču za oko 1/3 minimum , pa onda ukinuti privatni prijevoz , neka idu javnim prijevozom , onda sve sto vlada financira ukinuti , pa cijeli sabor i njihove zastupnike otpustiti i zabjeniti i svježim mesom i onda pozvati negdje oko pola milijuna hrvata , da napadne sve te idiote iz vlade :) i svi ce biti sretni :P

17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Nisu li grci svejedno dobili veci porez?

samo ih je europa kreditirala da bi se neredi smirili, i na kraju ce taj kredit jos duplo platit? ili? ne pratim bas...

dominik246 kaže...

za početak treba kosorku i milinovića skinuti s vlasti , pa onda smanjiti vladi i predsjedniku plaču za oko 1/3 minimum , pa onda ukinuti privatni prijevoz , neka idu javnim prijevozom , onda sve sto vlada financira ukinuti , pa cijeli sabor i njihove zastupnike otpustiti i zabjeniti i svježim mesom i onda pozvati negdje oko pola milijuna hrvata , da napadne sve te idiote iz vlade :) i svi ce biti sretni :P

kad hdz ode doci ce novi... sdp...

opet isti kos, drukcija prica, mlada ekipa ali standard problemi...

znas ti na sta bi sve ovi gradani trebali pristat da bi nam ''MOZDA'' sutra bilo bolje?

Manje place za:

- sve u javnom sektoru

bolnice, policija, vatrogasci, profesori, fakulteti, skole, vrtici, lokalne samouprave potpuno odrezat i ostavih ih 5 ogromnih...

poticaje na sve smanjit

- bankama pocet uzimat kredite jer kraju nasu drzavu (sta rade sve pametne zemlje svijeta)

- svaki strani investitor ili strani vikendas mora godisnje uplatit nesto nekom fondu ( nema djabe ces ti meni kucu drzat na HRV grudi i kupat se a placat porez 2 tjedna godisnje)...

- svaku korupciju opeljesit, sudionike na stolicu, stolicu spojit na struju, a onda sva imovina od przenja neka se prodaje ili daje...

- svaka vila neka postane vrtic, a svaki veci neboder skola

- kucerine i okucnice beskucnicima na koristenje

procvali bi mi XD

16 godina
Hacker-ri kaže...

Vidis i sam da grci za svaku sitnicu van izlaze a mi uopce van nejdemo,jedno radi faksa da ne placamo,a to je davno bilo i radi pesnice i nista drugo.Grci rade jos nerede a mi ko drvene marije idemo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.7.2010 12:58 (Fake_Alert).
15 godina
neaktivan

ova tema bi se trebala preimenovati u "sprdanje vlade" , XDDDD

17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...
Hacker-ri kaže...

Vidis i sam da grci za svaku sitnicu van izlaze a mi uopce van nejdemo,jedno radi faksa da ne placamo,a to je davno bilo i radi pesnice i nista drugo.Grci rade jos nerede a mi ko drvene marije idemo.

Prica ide ovako...

Podrzavcam svaki prosvjed ali ne sudjelujem u onima koji me se ne ticu:

- strajk studenata: zamisli, oni bi sada da im se iz naseg djepa placa studij kako bi se oni svi zajebavali prvu godinu, pa njih oko 30% je ni ne zavrsi, pustih 30% milijuna baceni u vjetar da bi se djeca zajebavala

Neznam dali je bio onaj prijedlog i sta je prihvaceno, da kad padnu prvu godinu je i placaju, ali opet, meni se odbije porez, student padne godinu i plati, ali se nama taj nas doprinos ne vrati, nego ja platim drzavi da skoluje druge...

Onda vrtic mog brata ima manja sredstva za rad jer drzava mora placat studije okolo...

Strajk u varsavskoj:

tamo se ustvari strajka (valjda) zbog izlaska privatne garaze na javnu povrsinu? jer ako se strajka za bilo sto drugo onda su to idiotarije, jer covjek ima sve potrebne dozvole, koje je skupljao u 5 godina (da je korupcija u igri nebi valjda 5 godina cekao)...

place u javnom sektoru:

bolje i ne pricat, treba im oduzet apsolutno sve, i jos toliko...

primam placu iz inozemstva u inozemstvo, tj ja love nemam...

za drzavu sam nezaposlen i ne kradem nicije mjesto na zavodu za zaposljavanje, nemam zdravstveno jer imam family status u susjednoj drzavi gdje je zdravstvo ODMAH a rengen cekas mjesec dana, a ne 10 mjeseci kao kod nas...

tako da, sve sta me se ne tice, mogu podrzat ali ne zelim sudjelovat

16 godina
Hacker-ri kaže...

To je podrzano ali koji picku materinu oni nama idu dizat porez,davat nam racune za HRT pretplatu (nek si puse kitu) samo zato sto struju imamo a ako nemamo TV opet moramo pretplatu placat,a ova govna iz vlade voze hebene aute i boli ih ona stvar jos kradu odozada da mi to nevidimo, a tek ovi iz Engleske lordovi neznaju ni koje aute voze a kazu "samo da nas oni sluze od A do B  lokacije i to nam jedino sluzi" ,ali oni za razliku od nasih zato znaju radit svoj posao i ako se dogodi neko sranje onda sve daju otkaz a ne nasi svaljuju na druge i sute i kriju sve sta su oni krivi(evo ti primjer onog vlaka koji je iskocio kada se necim spricalo po pruzi,svi sute!),ali bitno da nasi voze BMW,Audi i ostale gluposti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.7.2010 13:34 (Fake_Alert).
16 godina
neaktivan

Slažem se u puno stvari sa svima vama.

Hrvatska je sigurno najbogatija zemlja na svijetu, kad se tolko puno kralo, a opet ima za ukrast.

Jedino  u Hrvatskoj za krađu, muljanje i propuste, degradira sa manjeg položaja u veći.

Ali ajde nek netko, ko ima iskustvs s "uvozom" hardvera preko grane kaže postupak ako te carinici skuže, gdje je najpovoljnije, jel bi se isplatilo otić s autom, i tako to.

Sve je moguće...
17 godina
neaktivan

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/07/16/0222006.html?pos=n1

Svaki osmi splitski student, ili njih 2500, u cijeloj akademskoj godini nije položilo niti jedan jedini ispit. Ti 'genijalci' državu su koštali nevjerojatnih 57 milijuna kuna, odnosno svaki od njih 22.815 kuna godišnje.

EJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ

16 godina
Hacker-ri kaže...

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/07/16/0222006.html?pos=n1

Svaki osmi splitski student, ili njih 2500, u cijeloj akademskoj godini nije položilo niti jedan jedini ispit. Ti 'genijalci' državu su koštali nevjerojatnih 57 milijuna kuna, odnosno svaki od njih 22.815 kuna godišnje.

EJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ

Hebali svoju majku a znaju imat para za cigare a neznaju ucit.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice