Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.581.597
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Chat tema ljubitelja hardvera

Stigla ploca, kako je Stjepko procijenio da ROG nije za mene, ja cu mu lijepo poslat ovu ROG putovnicu na slici ispod ako mi da svoje podatke na pm. Nisam fejsbuk pa mu je sigurnost podataka zajamcena :-p

p.s. Stjepko cemu ona hrpa botunica i polugica sluzi?!?

14 godina
protjeran

Ajme tak krasnu plocu ces utrpati u ono ogavno kuciste? kaj s tim prekidacima? kupio si je valjda da ih koristis ne? cekam te u 5ghz klubu vec 6g tebe nigdje, valjda ces sad napokon docilp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
Stjepanj kaže...

Ajme tak krasnu plocu ces utrpati u ono ogavno kuciste? kaj s tim prekidacima? kupio si je valjda da ih koristis ne? cekam te u 5ghz klubu vec 6g tebe nigdje, valjda ces sad napokon docilp

Prije ces ti u 5V Vcore club nego drug Ansha u 5Ghz 

14 godina
protjeran

aj nek je i on kupio nesto novo i da valja, ovo mu je tek 3 setup u ovih mojih 6g na forumu koliko ja znam bas je deda...lp

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2018 13:33 (Stjepanj).
16 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

aj nek je i on kupio nesto novo i da valja, ovo mu je tek 3 setup u ovih mojih 6g na forumu koliko ja znam bas je deda...lp

X99 je kod mene vise od 2.5 godina, cak nije ni bilo potrebe za upgrade kad radi ko sat, al eto, ide sad zeni kao uredski komp, fino undervoltan i na 4ghz ide u zasluzenu mirovinu.

Vidim da nije uploadao sliku cijele ploce..

17 godina
odjavljen

Koliko PCIE slotova koji će bit offline... cccc. 

Nope.
16 godina
protjeran
Tonči kaže...

Koliko PCIE slotova koji će bit offline... cccc. 

Cekaj Tonci, ovo je clockerska ploca, kakvo punjenje pci slotova te spopalo, pa da mi padne oc potencijal?

Al zato cu popunit sve ram slotove, jedino u ovaj 5 i 6 slot tesko ulaze dimm-ovi, morat cu jace nabit 

9 godina
protjeran

pravi kloker nema ni GPU spojen, u biti svi slotovi su višak osim jednog za keks RAMa 

17 godina
odjavljen

Clockanje tog okljaštrenog procesora je negdje u rangu tuniranja Opel Vectre... onako, nije govno, al' nije ni BMW M4....

Nope.
8 godina
Tonči kaže...

Clockanje tog okljaštrenog procesora je negdje u rangu tuniranja Opel Vectre... onako, nije govno, al' nije ni BMW M4....

opet Opela blatis, sto ti se tako zamjerila ta marka :) ?  (vozim seata, da ne bi bilo da sam fanboy)

16 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ovo je x299, ionako bi vrm-ovi eksplondirali da idem klokat sta jace od 7820x. 

Mislim da cu bit poseban i da ce ovo bit jedina Apex-ica na svijetu koja ce radit na stocku...

17 godina
odjavljen
3dfx kaže...
Tonči kaže...

opet Opela blatis, sto ti se tako zamjerila ta marka :) ?  (vozim seata, da ne bi bilo da sam fanboy)

Ma to je zajebancija samo. :) Ima sam Vectru jako dugo i bio iznimno zadovoljan. Uzeo sam to ovih dana kao mjericu srednje klase. 

ansha kaže...
Tonči kaže...

Ovo je x299, ionako bi vrm-ovi eksplondirali da idem klokat sta jace od 7820x. 

Mislim da cu bit poseban i da ce ovo bit jedina Apex-ica na svijetu koja ce radit na stocku...

Nope.
9 godina
protjeran

isprike na postu jedan za drugim, ali zanima me je li moguce 3d isprintat grafu?

18 godina
odjavljen

Odobrila mi zena kupovinu komponenti nakon godisnjeg... Neckam se izmedju 7820x i 7900x pa me zanimaju dvije stvari.

Ti procesori idu na isti socket/chipset?

Brzina memorije nema gotovo nikakvog utjecaja kod intela, ne? Znam da je kod AMD-a potrebna sto brza memorija pa mi je zato nekako lijeno ici na AMD jer mislim da ovih 3000 MHz nije dovoljno da novi ryzen pokaze puni potencijal, a memorija sad kosta za usrat se.

Freak Show Inc.
16 godina

vidjeh ovo na netu,nije konkurencija 8700 al nije ni za bacit...

14 godina
protjeran
Zna zena sta valja.
14 godina
protjeran
izvone kaže...

Nije da se hvalim ovo je s samo 6 jezgri

8600k@5.4ghz:

to im je jos i najbolji skor s 2700x

lp

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2018 21:12 (Stjepanj).
18 godina
Friday kaže...

Odobrila mi zena kupovinu komponenti nakon godisnjeg... Neckam se izmedju 7820x i 7900x pa me zanimaju dvije stvari.

Ti procesori idu na isti socket/chipset?

Brzina memorije nema gotovo nikakvog utjecaja kod intela, ne? Znam da je kod AMD-a potrebna sto brza memorija pa mi je zato nekako lijeno ici na AMD jer mislim da ovih 3000 MHz nije dovoljno da novi ryzen pokaze puni potencijal, a memorija sad kosta za usrat se.

Da, oba idu na X299. Sa Intelom ideš na HEDT, a AMD varijanta je baš Ryzen ?

Kod Threadrippera dobiješ nešto memorijskih performansi sa quad-channel setupom (nisam gamer, pa se moram ograditi :)), odnosno da dodaš još dva keksa nije to baš tako loše.

Za X399 je jedino šteta što je izbor ploča puno manji, a i skuplje su.

13 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

lp

Čudi me da ni u multicore-u 2700x ne može ovdje nadjačat 6/12 kavu. Vidim jedva i i5-icu prešiša. Da ga klokneš na 5.1 ili nedajbože 5.2 već je i5 ispred i u multi core-u. Samo, mislim da je ovdje multicore bench malo nerealan. CB je mjerilo rekao bih.

Evo moj neki ofrlje 5ghz isto.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
14 godina
protjeran

pa u multiju ga dobije kao od šale, ljudima je vec preslo u naviku da im je 8xxx generacija na 5ghzlp

8 godina
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2018 21:31 (3dfx).
18 godina
odjavljen
Mladen kaže...

Da, oba idu na X299. Sa Intelom ideš na HEDT, a AMD varijanta je baš Ryzen ?

Kod Threadrippera dobiješ nešto memorijskih performansi sa quad-channel setupom (nisam gamer, pa se moram ograditi :)), odnosno da dodaš još dva keksa nije to baš tako loše.

Za X399 je jedino šteta što je izbor ploča puno manji, a i skuplje su.

Ma htio sam ici na TR ali nekako me bas intel vuce... Iako, bit ce zanimljivo vidjeti sta ce se dogoditi u iducih pola godine. Izlazi novi ryzen a nesto se navodno suska i o 8-jezgrenom i7. Iako mislim da je to apsolutno nemoguce. Kako god, planiram na plocu i proc potrositi do nekih 1300 eura, a onda prodati postojecu plocu i proc i uzeti neku grafu do 500-600 eura

EDIT: sad sam isto na 4 keksa pa zato ne bih memoriju dirao

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.3.2018 21:35 (Friday).
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
izvone kaže...

8600k@5.4ghz:

lp

Spizdio si nešto. Ja na 5.0 imam bolji score od tebe na 5.4 što nema logike. Imaš premalo napona pa ti shadow/phantom-throttla.

Nope.
18 godina
odjavljen

Stjepanjev proc samo misli da radi na toj frekvenciji

Freak Show Inc.
14 godina
protjeran
Tonči kaže...

Spizdio si nešto. Ja na 5.0 imam bolji score od tebe na 5.4 što nema logike. Imaš premalo napona pa ti shadow/phantom-throttla.

gdje je tvoj skor? neznam koliko treba imati na 5ghz, to sam odvrtio tak je ispalo! spectre&meltdown su icinili svojelp

16 godina
Stjepanj kaže...
izvone kaže...

8600k@5.4ghz:

lp

Odlican bench samo tako stjepko treba pokazati amd-u sta znace prave jezgre 

AMD AntiBoy
18 godina
Jok bencha, u tom benchu san ja sa i5 bio bolji od i7 iste ili mob je generacije, toliko o realnosti tog testa. Izvrši cinebench ili neki realnoj bench a ne tu sprdnu od testa.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
Jok bencha, u tom benchu san ja sa i5 bio bolji od i7 iste ili mob je generacije, toliko o realnosti tog testa. Izvrši cinebench ili neki realnoj bench a ne tu sprdnu od testa.

vidis da mozes i varati likovi imaju 7500 za single...lol

16 godina
odjavljen
Ne kuzim, za 1300 eura (cak i manje sada) uzmes 16-jezgrenog threadrippera i plocu, koji unisti dobrano bilo kog intela za slicne pare.
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
14 godina
protjeran
Jakovp kaže...
Ne kuzim, za 1300 eura (cak i manje sada) uzmes 16-jezgrenog threadrippera i plocu, koji unisti dobrano bilo kog intela za slicne pare.

evo ja cekam Friday-a s njegovom kupnjom nekakvog Ryzena(raspituje se u drugoj temi o doticnom, osobno nikad cuo za tu marku:) pa da mu se mozemo napokon svi rugati, za sad jos glumata frajera s nekakvim i7lp

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice