Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.552.995
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
ansha kaže...

Znaci bit ce 3.5 na stocku a ne 3.3, znaci da bi imao cca. 22fps u onoj sceni. 

Sta ti tocno nije jasno sa logickim zakljuckom, kupio si procesor koji ti je preskup i koji ti ne treba i sad pricas kako je sporiji superioran. Jos superiornini bi ti bio obican 8/16 ryzen..

AVX masakrira mogucnost overclocka? Ovo stvarno ne kuzim, kako god okrenes znacajno je brzi od TR-a, al tebi to za tvoj posao ne treba, tako reci...

Nebitna je 3.3 i 3.5 razlika. Kao i prednost 7980XE u odnosu na 1950X. Dakle, omjer uloženo-dobiveno je izrazito nepovoljan, bez obzira što jest brži. Ako mi je 1000€ stroj plaćen viška da mi 30% dana bude brži 30%, to je efikasnost od 9% ukupno, za 120% cijene koju dodatno moram amortizirat, tj. na satnici od 150-170 eura, imam 20-30 eura manje zbog mnogo skupljeg hardvera. Priličan gubitak od ~18%.

Ne kužiš da, jer AVX load toliko zagrijava CPU da moraš reducirati overclock znatno u odnosu na non-AVX load. Non-AVX na 4.6GHz je na full loadu oko 80°C. AVX probija 98°C (zadnje što sam vidio prije paničnog gašenja) čak s offsetom od -3 i moram spustiti overclock na 4.2GHz za 18 jezgreni load. TR ima porast sa 60°C na 70°C na 4.0GHz. Na taj način ga masakrira. AVX na Threadripperu ne zagrijava procesor toliko značajno više, kao na X299 Intelu i time imam stabilni 4.0 u svim uvjetima, a ovdje na 4.3 i mesh na 3.0, moram ventove imati na max da 4.2 AVX držim ispod 85°C. Razlika u radu je takva da TR jednostavno daje malo manje za manje od pola cijene.

Nope.
12 godina
Džaba ti Tonči. Kakvu god matematiku i razlog da mu napišeš on će ti naći protuodgovor.
16 godina
protjeran
Tonči kaže...

A jesi uporan, tebi ne treba pa onda razliku od 30% (sta je realno ogromna razlika) pretstavljas ko nesto nebitno. Normalna stvar da moras stavit avx offset, sta to ima veze kad opet pojede TR-a? 

A zaboravljas da se istog za recimo godinu dana kad izadje nesto brze mozes rijesit za recimo 1100€ dok ces za TR-a dobit 500 (vec naleti polovni za 600€ na njem. oglasima) tako da te koristenje intela izadje niti 400€ vise a ne 1000€. 400€ ja kao teski amater dobijem za neki sugavi render kucice koji napravim u 2 dana jer sam spor...

17 godina
odjavljen

Ma kome ću prodat 18-jezgreni CPU koji je "pokvaren" meltdownom i spectreom? Nije bitno što on radi, to je sve mrtav tech u profi svijetu. Za doma te nije briga, čak ne želiš zakrpe, al' workstation... a tu AMD opet mnogo bolje stoji.

Nope.
16 godina
protjeran
Tonči kaže...

Ma kome ću prodat 18-jezgreni CPU koji je "pokvaren" meltdownom i spectreom? Nije bitno što on radi, to je sve mrtav tech u profi svijetu. Za doma te nije briga, čak ne želiš zakrpe, al' workstation... a tu AMD opet mnogo bolje stoji.

E sad si vec otisao u totalne bedastoce...

17 godina
odjavljen
ansha kaže...

Sve je marketing. :)

Nope.
9 godina
neaktivan
ansha kaže...
AVX masakrira mogucnost overclocka?

U pitanju je zvizda majoneza. ;)

16 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

Sve je marketing. :)

Al nema tog marketinga koji ce postic da amd bolje drzi cijenu.

Ko oce Threadrippera evo prilike... 

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.3.2018 10:35 (ansha).
18 godina
neaktivan
war3_tft kaže...
toxic kaže...

ma kvalitetno hladenje ima vecina ljudi koji su prije imali intele samo nabavljaju brecket i to je to..

Ja osobno vise nisam za AIO riješenja i radije bih ulozio u zracno hladenje...

Ofkors. Koji su razlozi odustajanja od AIO-a?

Nemam pozitivna iskustva..sva sreca pa eto nije procurilo nigdje ali eto AC 240 je krepao u radu...pc se izgasio.

Kolegi s posla su vec dva riknula jedan Corsair i jedan Antec oba 120mm a opcenito me strah da mi ne propisa negdje kada me nema doma a komp upaljen, pitanje je tko bi to pokrio uopce..

Uglavnom zrak je ziherica, dobar zracni hladnjak ko neki 120mm AIO i bok.. vise od toga mi ne treba.

11 godina
neaktivan
Chat tema ljubitelja hardvera

XXX evo temperature sa stock coolerom

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.3.2018 12:16 (Kolacic).
14 godina
protjeran

Slucajno objavljena pocetna cijena od 250 eura i datum izlaska 19.04. za Ryzen 2600x na njemackom Amazonu, Asrock potvrdio da ce biti vendor za AMD kartice, ... 

.

14 godina
protjeran
Decko danas ide na delid, malo smo se u meduvremenu spigali😑;
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
Kolacic kaže...

probaj drugi put izrezati iz fotke nebitno, kako bi ono bitno na fotki bilo krupnije i lakše za vidjeti

16 godina

Evo malo nekih benchmarka https://www.techpowerup.com/242506/amd-ryzen-7-2700x-ryzen-5-2600-review-popped-up-ahead-of-time ali zalosno je to od Techpowerup da za usporedbu uzima 6700k koji je star vec 3 godine ocito im je jos uvjek trn u oku ne samo njima nego i Amd-u

AMD AntiBoy
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.3.2018 14:00 (dreadmoore).
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Ti si iskrivio PCB?

Nope.
14 godina
protjeran
Pa ono valjda.
14 godina
protjeran

Savinuo se od temperature na 1.7v.

9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Stipane ostavi se ćorava posla, nisi nego za motiku i okopavati krumpire 

14 godina
protjeran
Govno se savija pod prstima toliko o cvrstoci, inace AC liquid 120mm nema distancere kao noctua pa ak prejako stegnete desi se ovo..lp
18 godina
odjavljen

Hardversko divljaštvo

9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Govno se savija pod prstima toliko o cvrstoci, inace AC liquid 120mm nema distancere kao noctua pa ak prejako stegnete desi se ovo..lp

ništa Stjepko, uzimaj rižu, ali našao bi i tamo načina za iskriviti pcb 

govno je teško 3 grama, eno ja vagao kad sam rastavio privjeska, ali nije baš da je mekan i da se krivi pod prstima, pazi ti da nebi već svinuti pcb kvrcnuo kad ga budeš stiskao u toolu 

11 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Kolacic kaže...

probaj drugi put izrezati iz fotke nebitno, kako bi ono bitno na fotki bilo krupnije i lakše za vidjeti

WAT savrseno se vidi. 

13 godina
Kolacic kaže...

WAT savrseno se vidi. 

ovo se savršeno vidi, ono tvoje je da ti oči iscure

11 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Kolacic kaže...

WAT savrseno se vidi. 

ovo se savršeno vidi, ono tvoje je da ti oči iscure

Nemam pojma,ali meni je isto i ovo tvoje i moje.

14 godina
protjeran

Ekipa Delidator 3 dio je zavrsio s skoro 20°c razlike, malo sam nakurio ram i napon cisto za test

Prime95@5ghz@1.34V

prije i poslje

Stock+pasta Stock+pasta
vs
Tekuci+metal Tekuci+metal
  brutala, vrijeme za HC OC

stavim i slike cim stignem!

uglavnom 91°c stock pasta vs 74°c Tekuci metal

Evo i teme;

https://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/delid-anje-i5-8600k/257482.aspx?page=0&jumpto=5627123&sort=asc&view=flat

lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.3.2018 17:27 (Stjepanj).
16 godina

Stjepko koji cooler imas i zasto su ti tako visoke temperature na tako niskom naponu.Zar nebi trebala 8 generacija biti bolja od 6 generacije.Znam da si imao noctu NH-d14 i da si mjenjao za neko vodeno 

AMD AntiBoy
18 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

Stjepko koji cooler imas i zasto su ti tako visoke temperature na tako niskom naponu.Zar nebi trebala 8 generacija biti bolja od 6 generacije.Znam da si imao noctu NH-d14 i da si mjenjao za neko vodeno 

Uzeo neku AIO zujalicu za lajbeke...

Freak Show Inc.
16 godina
Friday kaže...
dreadmoore kaže...

Uzeo neku AIO zujalicu za lajbeke...

Ma zeznuo je se on u pogledu noctue nema tog aio vodenog za koji bi ja svoju zamjenio jos ga nisu napravili.

AMD AntiBoy
17 godina
odjavljen

Nema tog zraka koji će ohladiti bolje od vodenog.

Nope.
13 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Nema tog zraka koji će ohladiti bolje od vodenog.

Zapravo ima. Polarni na minus 60°C... Ako ćemo baš cjepidlačit 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice