Znaci bit ce 3.5 na stocku a ne 3.3, znaci da bi imao cca. 22fps u onoj sceni.
Sta ti tocno nije jasno sa logickim zakljuckom, kupio si procesor koji ti je preskup i koji ti ne treba i sad pricas kako je sporiji superioran. Jos superiornini bi ti bio obican 8/16 ryzen..
AVX masakrira mogucnost overclocka? Ovo stvarno ne kuzim, kako god okrenes znacajno je brzi od TR-a, al tebi to za tvoj posao ne treba, tako reci...
Nebitna je 3.3 i 3.5 razlika. Kao i prednost 7980XE u odnosu na 1950X. Dakle, omjer uloženo-dobiveno je izrazito nepovoljan, bez obzira što jest brži. Ako mi je 1000€ stroj plaćen viška da mi 30% dana bude brži 30%, to je efikasnost od 9% ukupno, za 120% cijene koju dodatno moram amortizirat, tj. na satnici od 150-170 eura, imam 20-30 eura manje zbog mnogo skupljeg hardvera. Priličan gubitak od ~18%.
Ne kužiš da, jer AVX load toliko zagrijava CPU da moraš reducirati overclock znatno u odnosu na non-AVX load. Non-AVX na 4.6GHz je na full loadu oko 80°C. AVX probija 98°C (zadnje što sam vidio prije paničnog gašenja) čak s offsetom od -3 i moram spustiti overclock na 4.2GHz za 18 jezgreni load. TR ima porast sa 60°C na 70°C na 4.0GHz. Na taj način ga masakrira. AVX na Threadripperu ne zagrijava procesor toliko značajno više, kao na X299 Intelu i time imam stabilni 4.0 u svim uvjetima, a ovdje na 4.3 i mesh na 3.0, moram ventove imati na max da 4.2 AVX držim ispod 85°C. Razlika u radu je takva da TR jednostavno daje malo manje za manje od pola cijene.

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy

brutala, vrijeme za HC OC