Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.552.995
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: CPU chat tema
lav1000 kaže...

i Mladenu je cool biti trijezan, ali dva dana a onda ženu našamara 

a još sad kad ti Luci uživo pokaže kavicu, kad ubaci te tvoje ramove na z370, dva klika i rade na 3800... vidit ćemo kako se posebno osjećaš 

Nešto tebe svrbi taj Mladen Grdović, nije valjda da slušaš to te pratiš njegov lik i dijelo? 

Ja nemam tih problema da netko ima bolje komponente od mene.

Mislim da imaš nekih svojih problema pa me stavljaš u isti koš s sobom. na 60hz mijenjati hw baš nije mudro.

Ja sam bar prije imao 144hz i razloga raditi gluposti a ovo graniči neću niti napisati s čime.

Da ti još jednom sumiram jer vidim da ti je teško shvatiti.

4k monitor = Isto mi je da li mi proc radio na 3.6ghz, ili 4.8ghz, isto mi je da li imam Ryzena ili neki i7. Također mi je apsolutno svejedno na kojem taktu rade RAMI.

S tog ispekta ispao bio bih totalna budala kada bih prešao na bilo što drugo mimo ovog..

Zaključimo ovo.

9 godina
protjeran

ma u susjedstvu mi je kad sam u Zd, pa ga vidim 5 puta dnevno kad sam tamo...

Sorry ako te usporedba sa legendarnim MG-jem uvrijedila 

nećemo više o tvojoj skorašnjoj zamjeni platforme, evo obećajem 

18 godina
neaktivan
lav1000 kaže...

ma u susjedstvu mi je kad sam u Zd, pa ga vidim 5 puta dnevno kad sam tamo...

Sorry ako te usporedba sa legendarnim MG-jem uvrijedila 

nećemo više o tvojoj skorašnjoj zamjeni platforme, evo obećajem 

ajmo ovako.

ako ja promjenim platforumu u iduće 2 godine ti dobivaš 8gb rama a ako ne promjenim ja od tebe dobim 8gb rama?

Što kažeš jel fer?

9 godina
protjeran

ja sam više čovjek od hrane i pića, pa eto ako poklekneš častiš nas sa 2 kile janjetine i dvi butelje vina da raspravimo ko ljudi o novoj platformi, a ako ne poklekneš onda ja častim da raspravimo o novoj platformi koju ćeš kupiti.... financijski isto ali meni nekako veći gušt kad se mukte najedem i napijem nego kad dobijem nešto.... što mi treba sam kupim

8 godina
protjeran
CPU chat tema

Otkad ja pratim kompove, a pratim od 386sx (frendovog), meni se cini da se nista promijenilo nije. 4000Kn za mainstream komp. Svaka nova gen 10% brza, nesto niza potrosnja i zagrijavanje i jedna dvi nove djidja midje. Onaj tko navija za amd mora znati da su oni isti ko i intel, i da imaju bolju tech od intela, oderali bi vlastite fanove bez da trepnu. Sjetite se fx procesora od 8000 kn. Sad imaju priblizno dobar tech i gle cuda, 8 jezgri vise nije keku kuna, nego zeru vise :)

Razumijem da je netko entuzijast, ili se samo kurci, ali sve sto sad imate pod haubom za par godina cete vi sami prezirati i gledat ubost novo. Po meni je neki mainstream najbolji, gtx 1060 i neki i5, i svaku novu gen prodat i uzet opet mainstream. Najmanji gubitak love na taj nacin, a mozete vrtit uvijek sve.

18 godina
neaktivan
lav1000 kaže...

ja sam više čovjek od hrane i pića, pa eto ako poklekneš častiš nas sa 2 kile janjetine i dvi butelje vina da raspravimo ko ljudi o novoj platformi, a ako ne poklekneš onda ja častim da raspravimo o novoj platformi koju ćeš kupiti.... financijski isto ali meni nekako veći gušt kad se mukte najedem i napijem nego kad dobijem nešto.... što mi treba sam kupim

deal

16 godina
protjeran
hrvooje kaže...

Suzdržat ću se od vrijeđanja, nije moj stil. Korak unazad što se tiče tehnologije proizvodnje procesora, a ne što se tiče tebe kao korisnika. 

Ti si od sada vodeci forumski autoritet za podrucje "Proizvodnja proceva", evo ti medalja..

18 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

Nisam vrijedao tebe nego ovog u clanku sto si linkao kad je rekao "a step backward". Pretpostavljam da impliciras na to da intela sad vise kosta taj proizvodni proces pa je iz tog razloga to korak u nazad, prvo pitanje je da li je to uopce tako, a drugo zaboli korisnika ako proizvodni proces eventualno vise kosta intel, njemu je vazno da on kao korisnik dobije bolje performanse i potrosnju za manje novaca.

Ovaj u članku ,Ian Cutress ima sljedeće reference. Baš je neupućen i još s tim Oxsfordsski doktoratom. Bit će da priča gluposti.

https://uk.linkedin.com/in/iancutress

Academically I have obtained a doctorate degree (DPhil, aka PhD) from the University of Oxford and published nine first author papers in high impact factor peer-reviewed journals while investigating novel methods to aid simulate computational electrochemistry using parallel methods and novel hardware. Programming skills I learned during this time have been put to extensive use in subsequent endeavours.

Specialities: technical writing, motherboards, processors, projects, DRAM, workstations, enterprise, product design, analysis, scientific method, editorial, research, chemistry, physical chemistry, CUDA, C++ AMP.

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.11.2017 13:56 (hrvooje).
13 godina
Drug tile je poceo dijeliti ordene, sad jos cekamo i moderatorske ovlasti da padne i koje pomilovanje... :D
8 godina
protjeran
CPU chat tema

Znaci on je za proizvodnju proceva. A sto mi ostali proizvodimo?

17 godina
odjavljen
hrvooje kaže...
war3_tft kaže...

Nisam vrijedao tebe nego ovog u clanku sto si linkao kad je rekao "a step backward". Pretpostavljam da impliciras na to da intela sad vise kosta taj proizvodni proces pa je iz tog razloga to korak u nazad, prvo pitanje je da li je to uopce tako, a drugo zaboli korisnika ako proizvodni proces eventualno vise kosta intel, njemu je vazno da on kao korisnik dobije bolje performanse i potrosnju za manje novaca.

Ovaj u članku ,Ian Cutress ima sljedeće reference. Baš je neupućen.

https://uk.linkedin.com/in/iancutress

Academically I have obtained a doctorate degree (DPhil, aka PhD) from the University of Oxford and published nine first author papers in high impact factor peer-reviewed journals while investigating novel methods to aid simulate computational electrochemistry using parallel methods and novel hardware. Programming skills I learned during this time have been put to extensive use in subsequent endeavours.

Specialities: technical writing, motherboards, processors, projects, DRAM, workstations, enterprise, product design, analysis, scientific method, editorial, research, chemistry, physical chemistry, CUDA, C++ AMP.

Što je jedan kolonijalni doktor prema forumašima Buga?! Pa Luci ga rasturi k'o majmun bananu.

Nope.
8 godina
protjeran
CPU chat tema

Vele da nije bitno kojim si pijetetima okicen...

12 godina
neaktivan
CPU chat tema

Ima li kakvih glasina o jos kojem non k? Npr. i5 8600, ili ce ove generacije to preskociti?

Battlelog: D3lBoy-00
18 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

Toliko o tome da je 1600x bolji od 8400 u novom AC-u 

. Istina da 1600x nije overklokan, al njegov all core boost je 3.7Ghz sto bi znacilo da bi se eventualno izjednacio sa 8400 kad bi se stavio na 3.8-3.9Ghz, ali nikako prestigao.

Kolega chaselol je isto tako tvrdio kako je ryzen 1300x jednak sa 7600k u ovoj igri, a ovdje se vidi da je 7600k brzi cak i od 1500x koji je 4/8 cpu. 

Preskočio sam nekako ovo.

No Ryzen r5 1600 ti boosta samo 1 jezgru na 3.6ghz (možda su dvije) moram provjeriti

18 godina
neaktivan
toxic kaže...

Pa rami su mi slijedeća najskuplja komponenta poslije grafe koja isto košta 5 tisuca kn.

Dakle grafa : 5000 kn

Rami : 1850 kn

Proc : 1700 kn

Ploca: 800 kn

Psu: 700 kn

Kejs : 600 kn

Ne računam periferiju i da sam za slušalice dao 1800 kn =) I tastaturu 1300 kn 1500kn

Razmišljao sam da osvježim ovaj moj prastari setup koji me vjerno služi već 8 godina i htio sam nabaviti ploču/proc i RAM da mogu iskoristiti 290-tku ali da ostavim još prostora za nadogradnju grafičke nekada za 2 godine kada postane preslaba.. Sa ovakvima cijenama RAM-a sam se ohladio od bilo kakvog apgrejda.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
9 godina
protjeran
toxic kaže...
war3_tft kaže...

. Istina da 1600x nije overklokan, al njegov all core boost je 3.7Ghz sto bi znacilo da bi se eventualno izjednacio sa 8400 kad bi se stavio na 3.8-3.9Ghz, ali nikako prestigao.

Kolega chaselol je isto tako tvrdio kako je ryzen 1300x jednak sa 7600k u ovoj igri, a ovdje se vidi da je 7600k brzi cak i od 1500x koji je 4/8 cpu. 

No Ryzen r5 1600 ti boosta samo 1 jezgru na 3.6ghz (možda su dvije) moram provjeriti

1 jezgru na 3.7 

18 godina
neaktivan
lav1000 kaže...
toxic kaže...

1 jezgru na 3.7 

3.6

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
18 godina
neaktivan
CPU chat tema

Počašćen udarničkom značkom, donosim vijesti naših saveznika. Kinezi i VIA su ujedinili snage. Na pomolu je x86 CPU za kinesko tržište. Mi smo more krvi prolili za bratstvo i jedinstvo i nećemo dopustiti da nas ruju iznutra :)

http://www.zhaoxin.com/InCenterContent.aspx?id=135

Next Zhaoxin KX-6000 processors (2018) seem to be very competitive (16nm FF+ TSMC, 4C/8T, DDR4, DX11 S3 iGPU, AVX2, AES, SHA

13 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

Nisam rekao za 1300X vec za 1200, kad vec citiras citiraj kako treba 

p.s. ne sjecam se koji je i5 bio u pitanju ali vrlo lako moguce da su identicni kad ih uparis sa grafom tipa 1070 

Nadji video pa provjeri, mene mrzi jer sam ga linkao 5 puta i svih 5 puta je bilo kuknjave k'o poslije izbora kad je Trump izabran 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
protjeran
hrvooje kaže...

Ovaj u članku ,Ian Cutress ima sljedeće reference. Baš je neupućen i još s tim Oxsfordsski doktoratom. Bit će da priča gluposti.

Sad sam isao procitati cijeli clanak, a ne se oslanjati na tvoju interpretaciju i krive informacije o vecoj potrosnji itd.

Kad je covjek rekao korak u nazad nisi citirao ovaj dio:

The truth of the matter is that back in 2015, we were expecting Intel to be selling 10nm processors en-masse by now. As delays have crept into that timeline, the 14++ note is holding over until 10nm is on track. Intel has already stated that 10+ is likely to be the first node on the desktop, which given the track record on 14+ and 14++ might be a relaxed version of 10 in order to hit performance/power/yield targets, with some minor updates. Conceptually, Intel seems to be drifting towards seperate low-power and high-performance process nodes, with the former coming first.

Izgleda da je covjek jednostavno rekao kako je to korak u nazad posto svi iscekuju 10nm proces, a intel sad odjednom radi "veci" cip zbog povecanja tog gate pitcha, naravno u citavom clanku nigdje nema rijeci o poskupljenju samog procesa, a kamo li o povecanju potrosnje (sto je testiranjem i pokazano da je zapravo manje po jezgri nego u prethodnoj generaciji).

9 godina
protjeran

je piše tako u službenim speckama, no očitava 3.7, jeli to greška softwarea ili što već nije ni bitno...

14 godina
protjeran
chaselol kaže...

p.s. ne sjecam se koji je i5 bio u pitanju ali vrlo lako moguce da su identicni kad ih uparis sa grafom tipa 1070 

Nadji video pa provjeri, mene mrzi jer sam ga linkao 5 puta i svih 5 puta je bilo kuknjave k'o poslije izbora kad je Trump izabran 

Pricao sam o ovome, u pitanju je bio 1300x vs 7600k, a kartica je bila gtx 1080ti. Pokusao sam ti putem jednostavne logike objasniti da u igri koja dobro iskoristava cpu ta dva procesor nikad pa ni tad nece biti jednaka (sto smo sad i utvrdili), ali ti si uletio sa urnebesnim odgovorom

toxic U testu je bio 1600x, a koliko vidim on ima all core boost na 3.7GHz klik1, klik2.

The Ryzen 5 1600X sat comfortably at its 3.7GHz all-core boost frequency throughout testing thanks to our adequate Cooler Master Hyper 212X CPU cooler and solid power delivery from the ASRock motherboard.

18 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

Izgleda da je covjek jednostavno rekao kako je to korak u nazad posto svi iscekuju 10nm proces, a intel sad odjednom radi "veci" cip zbog povecanja tog gate pitcha, naravno u citavom clanku nigdje nema rijeci o poskupljenju samog procesa, a kamo li o povecanju potrosnje (sto je testiranjem i pokazano da je zapravo manje po jezgri nego u prethodnoj generaciji).

Veći čip, više 'silikona', više novaca. Nije teško skužit :)

18 godina
neaktivan
war3_tft kaže...
chaselol kaže...

Pricao sam o ovome, u pitanju je bio 1300x vs 7600k, a kartica je bila gtx 1080ti. Pokusao sam ti putem jednostavne logike objasniti da u igri koja dobro iskoristava cpu ta dva procesor nikad pa ni tad nece biti jednaka (sto smo sad i utvrdili), ali ti si uletio sa urnebesnim odgovorom

toxic U testu je bio 1600x, a koliko vidim on ima all core boost na 3.7GHz klik1, klik2.

The Ryzen 5 1600X sat comfortably at its 3.7GHz all-core boost frequency throughout testing thanks to our adequate Cooler Master Hyper 212X CPU cooler and solid power delivery from the ASRock motherboard.

yep u pravu si on bosta sve jezgre na 3.7ghz

14 godina
protjeran

Jbt pa sam tim cipovima i proizvodnm procesima je sve super jednostavno :)

A sad povratak u stvarnost i ajmo pitat nekoga tko se malo vise razumije u sve skupa. Tonči da li zbog povecanja tog gapa tj razmaka u gate pitchu moze doci do osjetnog povecanja silikona u proizvodnom procesu?

12 godina
Sta mislite da li ce Qualcomm u nekoj blizoj buducnosti krenuti u proizvodnju desktop i mobilnih procesora?
9 godina
protjeran
war3_tft kaže...

Jbt pa sam tim cipovima i proizvodnm procesima je sve super jednostavno :)

A sad povratak u stvarnost i ajmo pitat nekoga tko se malo vise razumije u sve skupa. Tonči da li zbog povecanja tog gapa tj razmaka u gate pitchu moze doci do osjetnog povecanja silikona u proizvodnom procesu?

nemoj biti ko naši političari, silikonska dolina i sl. izjave 

16 godina
neaktivan
Chico12 kaže...
Sta mislite da li ce Qualcomm u nekoj blizoj buducnosti krenuti u proizvodnju desktop i mobilnih procesora?

Pitanje je hoce li ostati na proizvodji cipova koje trenutno proizvode. Kako stvari stoje, stanje je jako klimavo za opstanak Qualcomma.

17 godina
odjavljen
Gorstak79 kaže...

Vele da nije bitno kojim si pijetetima okicen...

Lagali su ti. Zapravo, u stvarnom svijetu je vrlo, vrlo bitno. Ukrasi su posljedica ili rezultat, ne sredstvo. :) 

Nope.
8 godina
protjeran
CPU chat tema

Znaci sve manja pakiranja, a cijene silikona idu gore. Tko onda radi ta prosirenja na chipovima? Intel netko.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice