Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.204.793
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
CPU chat tema

Pa to drzi najobicnija 4650 gddr2, a za 100kn sam evo bas jucer nasao 5570 gddr3 koja bez beda to drzi i bolje od igpu

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
11 godina
neaktivan
Re: CPU chat tema

Ok onda uzmi Ryzen koji kosta isto kao recimo 7600 i dodaj jos 100kn za biblijsku grafu, trosi vise struje i grij si prostor uzalud. Dost dobar deal.

Battlelog: D3lBoy-00
15 godina

Ma patrick ti je kao Tonci dize u nebesa AMD a jos uvjek samo intel u kucistu stoji 

15 godina

Da li ima velike razlike između i7 4790k i i7 7700k?

17 godina
dreadmoore kaže...

Ma patrick ti je kao Tonci dize u nebesa AMD a jos uvjek samo intel u kucistu stoji 

Ti znas sta meni u kucistu stoji? da imalo pratis forum znao bi da imam i intela i amd

15 godina
protjeran
galinjo24 kaže...

Da li ima velike razlike između i7 4790k i i7 7700k?

Ukratko - nema.

17 godina
CPU chat tema

Rasprava za dječiji vrtič, sad su bitne Intel iGPU grafe a 90% kupaca jačih Intel procova uopče ne želi/ne treba iGPU.Kupci več godinama traži ovako, bacajte iGPU van pa dajte nam još CPU jezgri fučkaj ga sad.

Sad kad prokleti Ryzen nudi upravo to, dakle 6/12 proc bez iGPU e sad opet nije dobro jer je zaheba Intel.

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/coffee-lake-procesori-imat-sest-jezgri/245374.aspx?page=1&jumpto=5224846&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/coffee-lake-procesori-imat-sest-jezgri/245374.aspx?page=1&jumpto=5225895&sort=asc&view=flat

"Švabo je glup pa pametno kupuje", a tipičan Hrvat ne zna kud bi sa lovom pa kupuje Intel 4/4 proc jer če krepat bez iGPU grafe.

Intel=pokvareni podmukli smradovi!
9 godina
CPU chat tema

ako san dobro svatia zadnjih par postova zakljucak je da 8(naravno slabijih) threadova više ili 2 prave jezgre više, nije toliko bitno. al je zato bitan igpu? kakve igpu uopće ima veze s cpu performansama?

17 godina
CPU chat tema

Ma to ti je u slucaju da ti pregori grafa da imas na cemu igrati, a prije par postova je receno da je igpu k... za igranje, ovisi kako vjetar zapuse tako se i opravdava kupnja slabijeg cpu samo zato jer ima igpu, bemti polovne grafe na svakom cosku imas i to za sitnu lovu, cak i ovi koji stalno mijenjaju hardwer nije valja problem ostaviti neku staru grafu u slucaju da ces prodati glavni gpu. Eto ja imam igpu na svom i5 3570k pa ga nisam nikad koristio, uvijek neku grafu ostavim da imam u slucaju da mi druga rikne ili da moram slat na garanciju. 

15 godina

govorim ono sto vidim pod moj pc a nigdje nisam vidio da pise da imas amd a brate nisi mi zanimljiv da te pratim.

17 godina
CPU chat tema

Nisam zanimljiv a stalno me spominjes? Ajde ohladi malo, ne stane sve u profil da napisem sta sve ima a niti imam volje za tolikim pisanjem, nabacio sam vec par testova a cudi me kako nisi vidio jer koliko vidim znas bolje od svih tko sta ima

15 godina

izgleda da nisu svi tvoji kuci samo da mi je znati kad sam te zadnji put spomenuo  a da to nije bilo danas 

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2017 20:04 (dreadmoore).
13 godina
neaktivan
CPU chat tema

Je'o te život, kad je izbačen kaby (il sky, nisam točno siguran, al isti vrag) bilo je priča "zašto ne izbace taj glupi igpu, tko to uopće koristi kad kupuje proc za 3000kn i zašto ne počnu lemit procesore". Pa stazice, pa cijena, pa potrošnja/temp, pa 165hz monitori.

Sad odjednom svi trebaju igpu, nema veze što je pljuvačka pod IHS-om, nitko ne treba HT itd. Ništa nema veze, dok god se kupuje intel (i naravno nova matična svake godine - gotta keep it fresh!)

9 godina
protjeran
CPU chat tema

Ma netrebaju lemit, to bi bilo previse izivljavanja na AMD-u 

14 godina
D3lBoy kaže...

Hmm nađi mi grafu za 50kn koja moze igrati igre 720p low-medium novije igre, a igre tipa cs i slicne i u 1080.

Također, još se držite cinebench scorea kao odraz IPCa, dok je u igrama drugacija prica. i5 8600 ce uz maticnu koja podrzava boost na sve jezgre ic na 4.4Ghz.

A ne, IPC se mjeri brojem frejmova na 720P sa najjačim GPU-om...

Mi o kruškama a ti o jabukama, spominjemo lockani i5 8400, sa njim neće biti kao sa i5 6400/6500 da će se moći clockati na nekim pločama, spustili su cijene pa da sad još i to dopuste, a izdaju model 8600K.

I ne, neće ići na 4.4GHZ boostom, to je one core boost, sve jezgre idu na 4.2GHZ, kad već pričaš bar se informiraj vezano za i5 K 6C/6T :)

17 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

1600 i 7600 uspoređujemo zar ne? Isto koštaju, jedan ima igpu drugi ne.

Uspoređujeme babe i žabe. Jedan ima dvije jezgre vioše i SMT a drugi ma gpu. Kaj je tu vrijednije ovisi o pojedincu. Ali da Intel dijeli gpu badave su priče za malu djecu.

17 godina
CPU chat tema

Ma hebes ti dodatne jezgre daj mi igpu to mi je najbitnija stavka kod procesora 

9 godina
Lucidius kaže...

Ma netrebaju lemit, to bi bilo previse izivljavanja na AMD-u 

...nisam fan ni jedne firme,a u zadnjih par godina više intel cpua mi je prošlo kroz kompove i cak mobitel, nego amda...
zapravo iživljavaju se na ekipi šta kupi cpu koji nije zalemljen. 
nema nikakvog smisla napravit "cuting edge" arhitekturu pa da bi uštedili jako sitne novce naspram cjene procesora u proizvodnji, tim namjerno limitirat tu istu arhitekturu.(ali kako ce drugacije budalama 3[ili 4 ako racunamo i one na x299] puta podvalit istu arhitekturu)
razumia bi 110% da se radi o non-k modelima koji su samim tim šta su zakljućani limitirani na tdp koji još nekako prolazi preko majoneze i koji su ionako limitirani stok hladnjacima.
ali napravit top model koji se uz to reklamira da je za overklok i stavit pastu koja mu zapravo termalnim otporom limitira tdp do te mjere da 360mm radijator slabo pomaže nema apsolutno nikakvog smisla. 
vi ih još i branite i radite feature od delida , još se i rugate "amdovcima" jer su kupili ryzen koji je jedino lošiji po single core performansama .
slobodno td vi šta znate da je ovo istina ali svejedno ne zelite je prihvatit

15 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

Ma hebes ti dodatne jezgre daj mi igpu to mi je najbitnija stavka kod procesora 

Imaju isto jezgara...

9 godina
protjeran
CPU chat tema

Druže neznam o cemu ti ali meni proc radi na 4.9GHz u IDLE na pasivi bez ijednog upaljenog venta u kucistu na nekih 45 stupnjeva (youtube, forum, fejs itd..) 

, a na 5GHz kod GAMINGA cak i na 1.4v je na 65 stupnjeva 
 , tako da brbljanja o majonezi i da se zbog nje proc pregrijava ostavi nekom drugom. Da je 7700k zalemljen isao bi na 5.2GHz.

Cinjenica je da intel stedi jer izvlaci masu iz svojih procesora i bez lema, dok je to kod AMD-a jedina solucija i bez tog lema bio bi sretan i na 3.7GHz standarda iz 2007.g 

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2017 21:34 (Lucidius).
16 godina
Lucidius kaže...

Cinjenica je da intel stedi jer izvlaci masu iz svojih budalastih fanbojeva na več 4 rebranda

Ispravio sam te.

kradem mine iz minskog polja
9 godina
protjeran
CPU chat tema

Dokazi su ispred tebe, deal with that 

8 godina
neaktivan
Čitah neki dan da majonezom produljuju radni vijek procesora u odnosu na lemljenje, a da je razlika u samim performansama zanemariva.
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

Propaganda.

9 godina
protjeran
Averletum kaže...
Čitah neki dan da majonezom produljuju radni vijek procesora u odnosu na lemljenje, a da je razlika u samim performansama zanemariva.

Razlika je svakako zanemariva zato jer sa 200MHz visim taktovima kod lema nebudes skoro nista dobio, a kod profi klokanja sa LN2 se moze dogoditi da lem popuca, dok kod paste tog rizika nema.

11 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...

ako san dobro svatia zadnjih par postova zakljucak je da 8(naravno slabijih) threadova više ili 2 prave jezgre više, nije toliko bitno. al je zato bitan igpu? kakve igpu uopće ima veze s cpu performansama?

Krivo si shvatio jer to nitko nije govorio. Nema veze sa temom ni logikom.

Patrick_cro kaže...

Ma to ti je u slucaju da ti pregori grafa da imas na cemu igrati, a prije par postova je receno da je igpu k... za igranje, ovisi kako vjetar zapuse tako se i opravdava kupnja slabijeg cpu samo zato jer ima igpu, bemti polovne grafe na svakom cosku imas i to za sitnu lovu, cak i ovi koji stalno mijenjaju hardwer nije valja problem ostaviti neku staru grafu u slucaju da ces prodati glavni gpu. Eto ja imam igpu na svom i5 3570k pa ga nisam nikad koristio, uvijek neku grafu ostavim da imam u slucaju da mi druga rikne ili da moram slat na garanciju. 

Pricali smo o mogucnosti , napravili ste apsolutni kupus od teme. Nitko nije rekao da je igpu MUST HAVE, ali da je dobro imati mogucnost koristiti igpu, pa cak i igrati bez graficke kartice - za istu cijenu, po performansama istog procesora.

zoharbizo kaže...
D3lBoy kaže...

Hmm nađi mi grafu za 50kn koja moze igrati igre 720p low-medium novije igre, a igre tipa cs i slicne i u 1080.

Također, još se držite cinebench scorea kao odraz IPCa, dok je u igrama drugacija prica. i5 8600 ce uz maticnu koja podrzava boost na sve jezgre ic na 4.4Ghz.

A ne, IPC se mjeri brojem frejmova na 720P sa najjačim GPU-om...

Mi o kruškama a ti o jabukama, spominjemo lockani i5 8400, sa njim neće biti kao sa i5 6400/6500 da će se moći clockati na nekim pločama, spustili su cijene pa da sad još i to dopuste, a izdaju model 8600K.

I ne, neće ići na 4.4GHZ boostom, to je one core boost, sve jezgre idu na 4.2GHZ, kad već pričaš bar se informiraj vezano za i5 K 6C/6T :)

Ako ne vidiš ima između gornjeg i donjeg dijela ima razmak ergo dvije razlicite teme, prvi dio je namjenjen za "mogu nac gpu za 50-100kn koji ce mi dat te performanse", drugi za IPC koji si komentirao, cije se performanse u igrama ne odražavaju onome u Cinebenchu. Stoga nije moguce uspoređivati Intel i AMD ipc po tome. Neke maticne imaju Enhanced turbo boost, iliti max. turbo na svim jezgrama (vrijedi i za non k)

XXX kaže...
D3lBoy kaže...

1600 i 7600 uspoređujemo zar ne? Isto koštaju, jedan ima igpu drugi ne.

Uspoređujeme babe i žabe. Jedan ima dvije jezgre vioše i SMT a drugi ma gpu. Kaj je tu vrijednije ovisi o pojedincu. Ali da Intel dijeli gpu badave su priče za malu djecu.

Ne, kao i za prvi citat, nitko to nije usporedio. Pricamo o igpu i mogucnosti korištenja igpua vec dvije stranice, nitko nije spominjao jezgre niti da je to usporedivo sa igpuom, nit je to tema. Ne dijeli za badave, vec i5 7600 i R5 1600 su CPUovi relativno istih performansi a iste cijene, samo što kod i5 ne moraš uzeti posebno GPU u slucaju nužde.

Totalno uništenje rasprave tako da se stvari vade iz konteksta i hvata za nešto što nije spomenuto. Zanimljivo je kako vecina igara nece iskoristiti 8 jezgri, ali ok "Lijepo je imati više jezgri kao mogucnost", i tu se svi slažemo. Ali zato kad je lijepo imati mogucnost igpua neeee, kom' to treba? Bitnije su jezgre! yada, yada, yada. Vjerujem da i više ljudi (makar s vremena na vrijeme) koristi taj igpu, nego što ljudi iskoriste tih 16 threadova. Za one kojima treba dva puta objasnit, nisam rekao da su jezgre bitnije od igpua, vec da je mogucnost imanja neceg dobra, bilo jezgre bilo igpu. Svatko ima druge zahtijeve i ocekivanja. Majke mi morat cu i ja pocet šarat postove fuckaj ga sad.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2017 22:42 (D3lBoy).
9 godina
Lucidius kaže...
Averletum kaže...

Razlika je svakako zanemariva zato jer sa 200MHz visim taktovima kod lema nebudes skoro nista dobio, a kod profi klokanja sa LN2 se moze dogoditi da lem popuca, dok kod paste tog rizika nema.

.... radite feature od delida

niko na cilome internetu nema ništa pozitivno za reć o pasti osim derbaurera(ili kako vec) u videima koji je od te paste napravia sebi biznis i jednog ćlanka di neki nepoznati novinar uz priloženi pre glupi gif koji nema veze s nićim ("you know nothing jon snow") porućuje da su svi debili jer lem puca nakon sto ciklusa -100+100 stupnjeva pa je pasta bolja bez obzira šta nema nikakvih problema od +15 do +60 ciklusa.

svi ostali linkaju na jedan od ova dva izvora koji pak ne linkaju na ništa nego eto oni su to tako rekli i to je tako.
a na kraju svega zašto nisu stavili kvalitetnu pastu hah.
edit: shit evo sad san pogleda i ispada baš derbaurer da je autor tog ćlanka ,sam je sebi potvrdia teoriju lol lol

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2017 22:44 (dabar_solta_V2).
17 godina
odjavljen
CPU chat tema

I opet uspoređuješ babe i žabe, i te razlike ovise o korisniku kaj bu više preferirao...to si sam zaključio na kraju. I ryzen 1600 je bog i batina za i5 7600 po pitanju performansi...pogle crysis kak se i5 zaguši i kakav mu je frame time...rizen 6/12 se tam zajebava.

13 godina
protjeran
XXX kaže...

I opet uspoređuješ babe i žabe, i te razlike ovise o korisniku kaj bu više preferirao...to si sam zaključio na kraju. I ryzen 1600 je bog i batina za i5 7600 po pitanju performansi...pogle crysis kak se i5 zaguši i kakav mu je frame time...rizen 6/12 se tam zajebava.

I pogledaj onda ostalih 56345708435 igara gdje je 7600k bolji sto u avrg sto u 1% low FPS. 

11 godina
neaktivan

Procitaj ponovno neda mi se ponovno pisat iako bi ocito trebao. Ne povezano sa temom o kojoj mi raspravljamo zadnjih 2 stranice, naravno da ce netko uzet sta mu vise treba no to uopce nije bit teme.

A ovo za Crysis smo imali nas dvoje raspravu prije nekih 3 tjedna i ti se još uvijek držiš samo Crysisa i na tome baziraš cijelu pricu, nema smisla tako ic. Kad ti pokažem benchmarkove gdje i5 dominira onda bude "E pa uzmeš 60gigaherza rame, overclockaš cpu, kupiš 4 vodena i bolju maticnu i to ti je onda više manje to". Tako da necu o tome raspravljat, to je fanboy stav, bez obzira šta imaš u kucistu. Ja prihvacam da i5 sucka muda u BF1 kad je uparen sa jacom grafickom, ali u ostalom radi fantasticno, i da nemam CPU uzeo bi Ryzen 1700 jer daje dosta za pristupacnu cijenu, no to ne znaci da je apsolutni vrh od CPUa. No AMD fanboyevi ne mogu ništa prihvatit i sve vide kao osobni napad i usporedbu sa svojim CPUom.

Ryzen je super, ali nije toliko WOW kako ga neki predstavljaju. Došao je na performanse koje Intel ima godinama, dobro, trebalo nam je, ali to je to ne treba odma kršit po svemu i preuvelicavat.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice