I5 na 5Ghz iduća gaming meka izgleda.
Za productivity, multitasking i price/perfomace ratio, Ryzen Bog otac i dalje.
O Bože, samo da su izvukli još kojih 400-500 Mhz imali bi savršen proc.
Ovako, opet Intel. FuČkaj ga.
Nadajmo se barem malom pomaku sa Zenom 2.
i5 je meka za 120HZ plus gamere, ilitiga top gaming CPU.
Ne mijenjaju se, Ryzen 1600 košta 200 eura, CL i5 6C/6T 93 eura više, plus cooler ukoliko želiš masan clock i adekvatna MBO.
Ryzen na stock cooleru i B350 ide sigurno na 3.8GHZ :)
Da se razumijemo, taj i5 je daleko najbolja opcija za gaming, najviše frejmova će dati.
Kolega, 8350 daje 60FPS-a u većini naslova, ali ne u svima, FOV i povećanje njega ga ubije u dosta open world igara i onda dropa FPS.
Provjereno znam, 8320 4.4GHZ i RX 470 SOC.
Pusti K verziju, prava konkurencija za ryzena je non-K i5 (3.8ghz all core clock) koji po onom leaku pjeva 190€ a dolazi s coolerom i ide na super jeftine ploce..
Nadajmo se barem malom pomaku sa Zenom 2.
i5 je meka za 120HZ plus gamere, ilitiga top gaming CPU.
Yep.
Nego đes ti čoeče, nema te 3. godine ?
Zadnji put kad si postao nešto Stjepko je još ložio sa R7950 :-)
A iskreno, pratio sam tu i tamo iz offlinea, radim jedan ozbiljan posao vezano za gambling industriju.
Tako da nisam imao puno vremena, sad sam se vratio u PC vode, i vidim Stjepko postao AMD fan, šok i nevjera.
Ne mijenjaju se, Ryzen 1600 košta 200 eura, CL i5 6C/6T 93 eura više, plus cooler ukoliko želiš masan clock i adekvatna MBO.
Ryzen na stock cooleru i B350 ide sigurno na 3.8GHZ :)
Da se razumijemo, taj i5 je daleko najbolja opcija za gaming, najviše frejmova će dati.
Kolega, 8350 daje 60FPS-a u većini naslova, ali ne u svima, FOV i povećanje njega ga ubije u dosta open world igara i onda dropa FPS.
Provjereno znam, 8320 4.4GHZ i RX 470 SOC.
Pusti K verziju, prava konkurencija za ryzena je non-K i5 (3.8ghz all core clock) koji po onom leaku pjeva 190€ a dolazi s coolerom i ide na super jeftine ploce..
Baš to ja cijelo vrime mislim,more ic na maticne od 500 kuna i jos mores stavit najjeftiniju ddr4 memoriju koja radi na mizernih 2133Mhz(a ne kao kod ryzena di ti treba 3000/3200mhz)a usto ima bolji ipc do 10%..taj procesor na taktu 3.8ghz sve jezgre ce jednostavno ubijat ryzen 1600 jer mozda kad zbrojis cijeli kombo(cpu+maticna+memorija)ce jos i na kraju bit jeftiniji a davat bolje performanse u igrama.
Single core performanse Ryzena pariraju kojoj arhitekturi intela?
Sandy
Sandy
Zar se cinebenchu može imalo vjerovati?
Složimo to ovako, Ryzen na 3.7-3.8GHZ ima perfomanse Skylakea, Kaby-a, Coffee Lakea na 3.5GHZ :)
Ako bude jeftinije za složit cijelu konfiguraciju.Ali kad nema ono K kao da je hebač bez kurza.
Jel? Ajdeee...
Ako bude jeftinije za složit cijelu konfiguraciju.Ali kad nema ono K kao da je hebač bez kurza.
Znaci osim toga nemos nac drugi razlog protiv non-K i5? I ja mislim tako...
Zar se cinebenchu može imalo vjerovati?
Radije cu tebi vjerovati.
AMD Ryzen R5 1600 - 198E
6C/12T CPU
clock per clock zanemarivo sporiji sporiji od Cofee Lakea
s njim ide cooler na kojem ide sigurno na 3.8GHZ 24/7
B350 sasvim dovoljna za overclock
nešto brži multithreadu
sporiji u gamingu
Intel i5 8400 - 192E
6C/6T CPU
clock per clock zanemarivo brži
ne treba skupu MBO kao ni R5 1600
nešto bolji u gamingu, oscilacija nebi trebala biti velika
sporiji u multithreadu
U slučaju da budu ovakve cijene, o njemu bi se još i dalo razmisliti, konkurentan je, ali sad da je daleko bolji, Ansha daleko do toga :)
riža 1600 nema niti će imat konkurenciju pogotovo ne govnu brat bez K...a
Sandy
haswell, koliko vidim u vecini testova je na toj generaciji! nije lose no intel ide dalje i dalje koliko se god ljudima nesvidalo konstantno stancanje novih socketa..lp
Zbog?
Ček, ti pričaš o i5 6400?
Ne znam ja kakvih ti problema imas, i sto je tome uzrok ali ja apsolutno nikakvih problema nemam sa tim procesorom.
Trenutno sam na integriranoj, igram DayZ na nekim med settings sa spuštenom rezom, uvijek mi je uz to upaljeno još nekoliko programa.
Evo za vikend na steamu igrao FM2016, na originu mi se skidala igra i pričao sa frendom na TS3.
igrao i bf4 i to an integriranoj prije nekih 2-3 tjedna i sa ekipom na discordu pričao, apsolutno nikakvih problema.
Ja ne znam šta je tebi bio uzrok toga ali četverojezgreni Intel CPU šeste generacije sigurno nije.