Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.205.886
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: AMD Ryzen CPU
Lucidius kaže...

Ceka se ponedjeljak da se krene šamarat testove ;)

Kaj prva pomoc?lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
protjeran
ranko091 kaže...
Lucidius kaže...

Ceka se ponedjeljak da se krene šamarat testove ;)

zašto ponedjeljak? kad je NDA za 2 dana. tj. sve je već istestirano i složeno samo se čeka 2.3. da mogu sve ljudi objavit. svi ostali koliko vidim moraju čekat matične.

Pisem u svoje ime da ja mogu krenut testirat, neki su vec testirali i sve pripremili, dok neki tipa valentin i stjepanj budu mozda kroz godinu dana dosli do svog primjerka 

14 godina
Lucidius kaže...
 dok neki tipa valentin i stjepanj budu mozda kroz godinu dana dosli do svog primjerka 

Ma dok mi budemo mijenjali ti budeš mijenjao opet, jebga, kad Intel opet odere AMD, onda se vidimo u pravom taboru.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
14 godina
Lucidius kaže...

al ok, treba skupit lovu u danasnje vrijeme nije to lako, ajd bar imate njuškalo mozda uleti kakva krama povoljno  

Ma da, ja sam dao za UPS više nego budeš ti dao za R7 1700X, ploču za njega, RAM i meni je lova problem, ajde dobro.

ps. uredi onaj kotac u kujem živiš pa se onda javi.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.2.2017 20:21 (Valentin17).
9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Nisam ja kriv kaj imas smetnje sa strujom u toj zabiti 

8 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Poslušaj glasove razuma, parket bi ti trebao biti veći prioritet od kompa, Stjepan to riješi i još zabečnate (not to be confused with zabančite) skupa.

My pleasure darlin
15 godina
Lucidius kaže...

Pisem u svoje ime da ja mogu krenut testirat, neki su vec testirali i sve pripremili, dok neki tipa valentin i stjepanj budu mozda kroz godinu dana dosli do svog primjerka 

Znas sto je najbitnije sto si ti njima samo pokusni kunic nista vise a iskreno i meni je drago sto ces biti medju prvima sa tom svojom konfom od tebe cu znati jeli pametno prelaziti na to ili ne

15 godina

nevjerujem ja njima imam vise u tebe povjerenja

13 godina
protjeran
Jim Raynor kaže...
Lucidius kaže...

Poslušaj glasove razuma, parket bi ti trebao biti veći prioritet od kompa, Stjepan to riješi i još zabenčate (not to be confused with zabančite) skupa.

hahah, dobra,nema on kaj samnom benchati, moze samo gledati i ucitilp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Ha dobro, nisu sve recenzije ze preporuku, zna se od koga se uzimaju stvari za ozbiljno.

Inace, kaj ti stvarno mislis da je ovoj dvojici bitno kaj recenzije kazu? kaj god da kazu, ti nebudu nis kupili eto ja ti garantiram, stvar je kaj ti imaju sam za polovnu robu, a polovnih Ryzena po nekoj dobroj cjeni nebude jos oho ho, da ne pricam o ovom biseru da ce uzet nes novije kad dođe od intela, nis bitno od intela nebu prije 8 mjeseca, plus kaj ce i onda trebat cekat minimum pola godine da se nađe nes polovno po dobroj cijeni od toga, tako da mos zaboravit da ce ovi imaj kupit do prije polovine 2018te 

15 godina
AMD Ryzen CPU

Tek je novi na forumu dajte mu vremena i kanite se vise tog parketa sta covjeka jebete vise. 

15 godina
Lucidius kaže...

Ha dobro, nisu sve recenzije ze preporuku, zna se od koga se uzimaju stvari za ozbiljno.

a polovnih Ryzena po nekoj dobroj cjeni nebude jos oho ho, da ne pricam o ovom biseru da ce uzet nes novije kad dođe od intela, nis bitno od intela nebu prije 8 mjeseca, plus kaj ce i onda trebat cekat minimum pola godine da se nađe nes polovno po dobroj cijeni od toga, tako da mos zaboravit da ce ovi imaj kupit do prije polovine 2018te 

A sad slusaj otkud znas mozda ti budes razocaran pa ga ti budes prodavao po nizoj cijeni nikad neznas sto se krije u njemu

9 godina
protjeran
AMD Ryzen CPU

Pa ja cu isto pogledat recenzije u cetvrtak, nisam ni ja vesla sisao 

14 godina
AMD Ryzen CPU

Pogledam i ja recenzija a sisu sam sisao!!

AUDIOFIL
15 godina
AMD Ryzen CPU

Ma ja opet kazem nevjerujem ja tim recenzijama dok ga svojim ocima nevidim nista me nemoze lako uvjeriti.Mada mislim da ce među prvima biti leopard_st koji ce napraviti benchmarke i objaviti.Meni osobno ni jedan ryzen od 8C/16t netreba pa tako da cu zaobici taj dio pa cak i ovaj 6700k mi nije potreban ali sta cu kad sam ga dobio za sitne novce.

13 godina
AMD Ryzen CPU

*Turbomegaultra offtopic*

J... ga sad i ja moram znat...

Kakva su fore sa tim parketom ?

13 godina
AMD Ryzen CPU

Covjek dodje u temu da procita nesto o Ryzenu a umjesto toga nauci gdje i kako doci do majstora i povoljne cijene parketa 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
AMD Ryzen CPU

nitko nije spomenu majstora dok ti nisi dosao i ovako radi tebe svi idemo u veliki off topic

8 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Treba ga "osvježiti 

http://i.imgur.com/hBGpRxe.jpg

My pleasure darlin
17 godina
odjavljen
Jim Raynor kaže...
DarthMarkus kaže...

Treba ga "osvježiti 

http://i.imgur.com/hBGpRxe.jpg

Aj ti prvo osvjezi zvucnike, ovi su ti bananica malo zesca...

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
AMD Ryzen CPU

Zvučnici se ne vide na rang ljestvicama.

14 godina
dreadmoore kaže...

Ma ja opet kazem nevjerujem ja tim recenzijama dok ga svojim ocima nevidim nista me nemoze lako uvjeriti.Mada mislim da ce među prvima biti leopard_st koji ce napraviti benchmarke i objaviti.Meni osobno ni jedan ryzen od 8C/16t netreba pa tako da cu zaobici taj dio pa cak i ovaj 6700k mi nije potreban ali sta cu kad sam ga dobio za sitne novce.

Leo ima 10 core desktop CPU i jedino što će kupiti je Titan X2 eventualno, Ryzen zaboravi i bilo kakve testove.

Evo mene svrbe novci i kupio bi al znam da mi je to opet glupa investicija kad ću samo hebeno benchati.

15 godina
zoharbizo kaže...

Leo ima 10 core desktop CPU i jedino što će kupiti je Titan X2 eventualno, Ryzen zaboravi i bilo kakve testove.

Evo mene svrbe novci i kupio bi al znam da mi je to opet glupa investicija kad ću samo hebeno benchati.

Ma nisam ni gledao sta ima onako sam ga naveo svakako ga neće ni jedan ryzena skinuti s top liste.A nebi bilo loše da kupiš i da opravdas svoje ime u benchmark temi možda se u guras u top 5.Ja neću ja sam zadovoljan i sa top 30.Zasad mi netreba jer nisam vidio neki top napredak samo su došli na razinu Intela možda su malo jaci u multithread-u ali to je zanemarivo.Vise sam od amd-a očekivao bar da bude razlika od 15-20% u svim segmentima.

14 godina

Ma dobro ti kažeš kolega. Ja ne znam isto kako AMD nije čisto sramota izbacit CPU sa preko 50% IPC poboljšanja !! To jeste skandal zaista. Mislim, pa to nije ni 0% IPC poboljšanja nego pišljivih preko 50% !! Užas.

13 godina
AMD Ryzen CPU

Hold your horses - 50% ipc poboljšanja u odnosu na njihovu stariju arhitekturu, koju Intel ima već godinama i s kojom nas trola...

Ako uspoređuješ tehnologije onda ih usporedi sa konkurencijom. Mislim nitko ne prati samo jednog proizvođača HW (osim Chaselola).

Meni je više wow to što nude punokrvnih 8 jezgri za duplo manje love, te što su približili nama nikad dostupan razred procesora.

Ne znam jel se zna što je sa mobilnim Ryzenima ? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 0:36 (DarthMarkus).
14 godina

Pa besmisleno je uopće spominjati i uspoređivati IPC Intela i AMD-a kad govorimo u kruškama i jabukama. Svatko ima svoju arhitekturu i svoj razvoj. Isto kao CUDA jezgre kod Nvidi-e te stream procesore kod AMD-a. Ali da, kako god okreneš bitno je da su brzi kao konkurencija, bitno manjeg TDP-a (što nitko ne komentira ali je bilo uredno pljuvanja po istom kod FX-a kad je bio visok) te da nam to nude po trećini cijene s obzirom na Intel . Nigdje nisam vidio da išta komentiraju za mobilno tržište.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 0:45 (itomic009).
11 godina

Nije besmisleno jer nisu baš skroz kruške i jabuke. Međusobno si posuđuju tehnologije kada si dozvole, s time da je, ako se ne varam, većina AMDovih tehnologija open source. Kaj se tiče poslovanja po meni tu jesu kruške i jabuke, a da nisu, tko zna, možda bi Intel podržavao izvrsne ideje kao APU (ali bi onda okrenuli leđa Nvidiji i tak to).

17 godina
DarthMarkus kaže...

Hold your horses - 50% ipc poboljšanja u odnosu na njihovu stariju arhitekturu, koju Intel ima već godinama i s kojom nas trola...

Ako uspoređuješ tehnologije onda ih usporedi sa konkurencijom. Mislim nitko ne prati samo jednog proizvođača HW (osim Chaselola).

Meni je više wow to što nude punokrvnih 8 jezgri za duplo manje love, te što su približili nama nikad dostupan razred procesora.

Ne znam jel se zna što je sa mobilnim Ryzenima ? 

Stižu na jesen ili pod kraj ove godine, ali to je sasvim razumljivo ipak je Desktop Ryzen CPU gurnut u prvi plan.

itomic009 kaže...

Pa besmisleno je uopće spominjati i uspoređivati IPC Intela i AMD-a kad govorimo u kruškama i jabukama. Svatko ima svoju arhitekturu i svoj razvoj. Isto kao CUDA jezgre kod Nvidi-e te stream procesore kod AMD-a. Ali da, kako god okreneš bitno je da su brzi kao konkurencija, bitno manjeg TDP-a (što nitko ne komentira ali je bilo uredno pljuvanja po istom kod FX-a kad je bio visok) te da nam to nude po trećini cijene s obzirom na Intel . Nigdje nisam vidio da išta komentiraju za mobilno tržište.

Realno danas su Ryzen i Intel procovi prilično slični, dakle arhitektura ali opet ima dosta bitnih razlika oko određenih CPU tehnikalija.

A šta se ima komentirat, osim da 95W 8/16 Ryzen 14nm troši manje struje od 140W Intel 6/12 proca na 14nm.Šta sad tu komentirat, osim da je to puno bolje od ranijih očekivanja to sigurno.Kolko tek struje troši 8/16 Ryzen od 65W TDP-a, u odnosu na recimo 6/12 i7 6800K ili pogotovo i7 6900K dakle 8/16 proc.

ansha kaže...
rambox kaže...

Tak ti to bude jel, kad ti Intel več godinama ne da čisti 6 Core CPU=zaskoči ga Ryzen i namlati ko budalu.

Hm, cudno, kladio bi se da je kod mene vec godinu i po cisti 6/12 intel kojeg sam platio 2900kn (sa pdv-om) u ducanu.

Lupaš gluposti kao i obično, umjesto da smisleno pročitaš kaj je neko napisal ili ranije linkal.Tvoj 22nm proc ima 140W TDP-a, čitaj opet kaj sam dole linkal dakle do 100W TDP-a i tu onda 6 Core CPU. To je ono kaj ti Intel nije htio dat na 14nm, cijena je potpuno nebitna a bitan je samo TDP segment i točnije vrlo bitan.

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/coffee-lake-procesori-imat-sest-jezgri/245374.aspx?page=1&jumpto=5224846&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/coffee-lake-procesori-imat-sest-jezgri/245374.aspx?page=1&jumpto=5225895&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 1:38 (rambox).
17 godina
The_Fichek kaže...

Nije besmisleno jer nisu baš skroz kruške i jabuke. Međusobno si posuđuju tehnologije kada si dozvole, s time da je, ako se ne varam, većina AMDovih tehnologija open source. Kaj se tiče poslovanja po meni tu jesu kruške i jabuke, a da nisu, tko zna, možda bi Intel podržavao izvrsne ideje kao APU (ali bi onda okrenuli leđa Nvidiji i tak to).

intel i nvidia si tak i tak okrecu ledja, imaju dosta konkurentnih proizvida, uostalom, nedavno su odbacili nvidiu u korist amd igpu rjesenja

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
8 godina
protjeran
Friday kaže...

Aj ti prvo osvjezi zvucnike, ovi su ti bananica malo zesca...

Krivo si skužio ovo je Lucijev rig, ne moj, slika je iz teme "Vaš desk".

My pleasure darlin
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.3.2017 6:49 (Jim Raynor).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice