Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.281.358
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: AMD Ryzen CPU
Maksimus kaže...

Malo sam "kopao" po netu i negdje sam nasao da ce ploce sa oznakom AM4+ biti bolje za ovecklocking...
https://www.reddit.com/r/Amd/comments/3y19lo/will_an_am4_cpu_be_able_to_work_in_an_am4/

a ja negdje da ce AM4+ uz DDR4 imati i HBM  pretpostavljam da ce to biti dobro za APU..

ama polako ja idem spavati.... mozda provitam . mozda ne.....

u glavi mi je samo dobar P/L omjer R5 1600X jace od toga mi ne treba..

samo da mi malo MB poprave, malo su mi ovi pocetni  skromni ali bti ce bolje nor Asrock Killer SLI AC

Svako dobro ..uzivajte s Ryzenom, nadam se uskoro i mene

malo korekcije, ciao ciao

-->-->--@
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2017 23:52 (Jebodiah).
13 godina
picajzla0707 kaže...

trenutno nemam nikakve potrebe za upgrejdom, ovaj i5 mi je sasvim dovoljan

eventualno mogu uzet jaču grafu za godinu-dvije dana i opet biti miran neko vrijeme, tim više što igram isključivo sp igre, gdje je ovaj i5 uglavnom dovoljan i za grafe ranga 1070

samo što mi ne pada na pamet davati 4-5 soma kuna za grafu, radije pričekam dvije godine i uzmem neku za soma i pol kuna, koja će za dvije godine biti istih perfomansi kao današnja 1070, amd ili nvidia sasvim svejedno

kad sam rekao mozes upgrade, mislio sam "ako izadje taj 2c/4t ryzen" da je pametniji izbor njega uzeti jer ces moci ici na 4/6/8 core procesore koji ce biti jeftiniji od intela, a gle cuda i manje trose 

Ma SP je sminkeraj i ovaj novi pentium je dovoljan

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
Ja i dalje stojim kod toga da nema smisla prodavati i5 ako ce se ici na 4/4 ryzena 4/8 ryzena, eto procijeni moj i5 3570k + maticna + ddr ram + racunaj koliko ce otprilike doci 4/4 ryzen + ploca + ddr4 ram, i7 3770k ce se u to vrijeme i rabljeni naci za dobru cijenu a onaj tko ima dobru podlogu( maticnu) tesko da ce uzeti ryzen jer najveci problem je nepoznanica cijene maticne ploce s kojom ces moci ganjati ryzena na +1ghz. Ako se ide na 6/12 onda svakako cim prije prodati konfu i cekati na h110+g4560 do 5 mj.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
AMD Ryzen CPU
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2017 23:58 (chaselol).
12 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

MSI Boost dugme

http://hwbot.org/signature/u135800.png
16 godina
protjeran
Tonči kaže...
chaselol kaže...
Maksimus kaže...

Nisam bas siguran da ce se Intelasi samo tako lako odreci ulozenog....

Pa realno ili ce prodati 4 core procesore i uzeti 6 core, ili ce k'o cangrizavi zagrizenici lupati TD i hejtati dok ne popuse kartone na forumu.

Pa, cijena 8-jezgrenog je manja ili ista, ovisno o frekv. kao intelov 4-jezgreni (6600K, 6700K). Vrijednost prelaska je ogromna.

Vecini koji gejmaju je vrijednost prelaska mala do nikakva. Ko kupuje novo, nema dileme - amd, al da se zbog gejmanja isplati prelazit, i ne bas...

14 godina
chaselol kaže...
picajzla0707 kaže...

trenutno nemam nikakve potrebe za upgrejdom, ovaj i5 mi je sasvim dovoljan

eventualno mogu uzet jaču grafu za godinu-dvije dana i opet biti miran neko vrijeme, tim više što igram isključivo sp igre, gdje je ovaj i5 uglavnom dovoljan i za grafe ranga 1070

samo što mi ne pada na pamet davati 4-5 soma kuna za grafu, radije pričekam dvije godine i uzmem neku za soma i pol kuna, koja će za dvije godine biti istih perfomansi kao današnja 1070, amd ili nvidia sasvim svejedno

kad sam rekao mozes upgrade, mislio sam "ako izadje taj 2c/4t ryzen" da je pametniji izbor njega uzeti jer ces moci ici na 4/6/8 core procesore koji ce biti jeftiniji od intela, a gle cuda i manje trose 

Ma SP je sminkeraj i ovaj novi pentium je dovoljan

Pentium ima integriranu grafičku. Osobe koje ne igraju će im taj pentium biti bolji jer bi uz Ryzen morali kupiti grafičku.

AMD bi morao izbaciti APU takav da će konkurirati Pentiumu performansama i cijenom.

15 godina
AMD Ryzen CPU

Jedino tko ima neki upgrade za novi PC to su oni koji još nisu zamijenili fx, phenoma i stare Intel procesore tipa ivy ovo sve ostalo na prema gore mogu biti mirni još 2-3 god posebno mislim na one koji koriste PC za gejming.

15 godina
AMD Ryzen CPU

Nije od lošega čekati niti odgovor Intela, kad god on bude. 

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
16 godina
ranko091 kaže...

kakva su iskustva sa Alzom?

http://imgur.com/a/WfNyx

Nisam nikada kod njih kupovao neke skuplje stvari i nisam nikada imao potrebe za reklamacijom, pa o tome ne mogu nista napisati.

Ali ono sto sam kupovao uredno je stiglo za cca. 5 dana i sa time nikakvih problema.

Demokracija je sistem u kojem dvije budale mogu preglasati jednog genija.
12 godina
mirzet1976 kaže...

MSI Boost dugme 

zar ne bi klok trebao biti veći na procesorima s manje jezgri, a kod njih što manje jezgri to manji klok?

17 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Ima li kakav test gdje sve vidi koliko je AMD dobar u gejmingu. Ovo je definitivno procesor kojeg bi želio nabavit obzirom da cjena je više nego dobra za ekvivalentne procesore koji nudi Intel ... samo defitivno ću sačekat generaciju ... razlog je da vidim što će Intel da ponudi a i AMD će sigurno u 2 generaciji ispolirat ovaj procesor.

14 godina
XXX kaže...

Evo jedan test

Ima negdje kakva izravna usporedba i7 vs Ryzen u BF1, ali u grafovima.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2017 9:54 (CyberDemonVZ).
11 godina
Amd će sigurno izbaciti jedan takav Apu, a svi znamo koliko je bolji amd po pitanju intrgrirane grafike. Neće imati procesorsku snagu kao taj pentium, pogotovo single core, multi će biti podjednak, ali grafički će biti puno snažniji.
17 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Pa, cijena 8-jezgrenog je manja ili ista, ovisno o frekv. kao intelov 4-jezgreni (6600K, 6700K). Vrijednost prelaska je ogromna.

Vecini koji gejmaju je vrijednost prelaska mala do nikakva. Ko kupuje novo, nema dileme - amd, al da se zbog gejmanja isplati prelazit, i ne bas...

Ja uvijek govorim da se za gejmanje ne isplati ni i7, jer se ne isplati za malo više keša i irelevantan HT to raditi. Ali nekome tko igra one dvije igre koje mogu iskoristit više od 4 jezgre, njemu je ovo puno bolje od Intelovog 8-jezgrenog. Ryzen 8-core je 350 dolara, Intel 8-core je 1100 dolara. Suludo je kupiti Intelov 4-jezgreni CPU za 350 dolara, kad je moguće kupiti AMD-ov 8-jezgreni za isti novac.

prodajem jednu od mašina
13 godina
AMD Ryzen CPU
13 godina
odjavljen

I opet budu svi kupovali Intel, sigurno je sigurno.

SkorvY
13 godina
protjeran
Ja samo ne kuzim sta je tebi toliko smjesno?
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

Došle cijene ima MSan i links

Procesor AMD Ryzen 7 1800X BOX, s. AM4, 3.6GHz, 20MB cache, Octa Core   4.415,04   newegg 500dolara

Procesor AMD Ryzen 7 1700X BOX, s. AM4, 3.4GHz, 20MB cache, Octa Core   3.551.04   newegg 400 dolara

Procesor AMD Ryzen 7 1700 BOX, s. AM4, 3.0GHz, 20MB cache, Octa Core   2.869,44     newegg 329dolara

17 godina
odjavljen
lopesz kaže...

Došle cijene ima MSan i links

Procesor AMD Ryzen 7 1800X BOX, s. AM4, 3.6GHz, 20MB cache, Octa Core   4.415,04   newegg 500dolara

Procesor AMD Ryzen 7 1700X BOX, s. AM4, 3.4GHz, 20MB cache, Octa Core   3.551.04   newegg 400 dolara

Procesor AMD Ryzen 7 1700 BOX, s. AM4, 3.0GHz, 20MB cache, Octa Core   2.869,44     newegg 329dolara

Zar ne ide na newegg jos i pdv? Nemam pojma, samo pitam...

Freak Show Inc.
15 godina
neaktivan
AMD Ryzen CPU

nema pdv ili porez za one koji uspiju nekako prebaciti preko grane ali da ako ideš normalnim putom i + dostava

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2017 10:38 (lopesz).
16 godina
protjeran

Opet ne znas citat clanke koje linkas, intel nije sluzbeno spustio cijene nego ducan. Uostalom, vec je bila ta vijest jucer...

15 godina
ansha kaže...

Opet ne znas citat clanke koje linkas, intel nije sluzbeno spustio cijene nego ducan. Uostalom, vec je bila ta vijest jucer...

Nije on kriv😁

13 godina

wcftech nikad nije bio pouzdan, ovo je ipak pouzdanije

Nego umjesto sto hejtas tu k'o kakvo dijete kome su uzeli igracku, spakuj tu kantu od kompa, stavi fino neku masnicu da se dodje po to 

16 godina
protjeran
chaselol kaže...

wcftech nikad nije bio pouzdan, ovo je ipak pouzdanije

Nego umjesto sto hejtas tu k'o kakvo dijete kome su uzeli igracku, spakuj tu kantu od kompa, stavi fino neku masnicu da se dodje po to 

Lol, kad ukazem na to da fanboy laze/obmanjuje, onda hejtam? Dao bi ti bubreg za moj komp, tako da, pricekaj da dodju 2/4 ryzeni pa i ti mozda ubodes ryzena..

15 godina
AMD Ryzen CPU

Ali prvo se treba riješiti fx-a koji više nitko neće.

9 godina
dreadmoore kaže...

Ke neće, 500 kn nek bubnu za fx 8300 pa da vidiš ko nebu htel.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2017 11:11 (BOOMboy).
15 godina
BOOMboy kaže...
dreadmoore kaže...

Velika je razlika 500kn i 100 eura kao što je kod njega slucaj

9 godina
dreadmoore kaže...
BOOMboy kaže...
dreadmoore kaže...

Velika je razlika 500kn i 100 eura kao što je kod njega slucaj

Ko zna možda ga snize na 400, bit ce puna sava bačenih dualaca, i3 ca i 5 tica.

13 godina

Ne razumijem samo sto su ovi intelovi fanboyi toliko agresivni kad su vidjeli da im njihove 140W grijalice izgubile 50% na cijeni preko noci, jbga pregazio vas tehnoloski napredak.

Deal with it i pokusajte se drzati teme, nije tako tesko procitati naslov.

Dao bubreg za komp, eh sine to je prva stvar koju si kupio u zivotu i sad  kenjas, big fakin deal milju i po eura potrosio, mali si ti za mene 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice