Carina

poruka: 10
|
čitano: 4.074
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Carina

http://cgi.ebay.com/Genuine-7800mAh-MSI-EX610-MS163D-GX620-GX610-BATTERY_W0QQitemZ220520761804QQcmdZViewItemQQptZLaptop_Batteries?hash=item33580fc9cc

Sta mislite isplatili se?

ovde bateria od 4 ćelije i 4400mAh kosta 800 kn, a ova 400?

koliko bi carina dosla ako bi narucio otprilike?

pozdrav!

ćufta
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2009 17:13 (josip2608).
17 godina
RE: Carina

Vidim da se šalje iz Kine, a s njima se može dogovoriti - zamoli ih da ti na paketu napišu kako se radi o nečem manje vrijednom (recimo, paketu olovaka, ili tako nešto što odgovara veličini i težini) i da stave manju vrijednost na etiketi (ispod 300 kn s poštarinom), i napravit će ti to.

A i ako ti naplate carinu - ona ti je 10%, a PDV-a na informatičke proizvode nema.

Inače, ja skoro sve (kozmetiku, žilete, CD-e i DVD-e, baterije, sitnu info opremu) naručujem preko e-baya, i nikad nisam imao problema s time.

17 godina

otprilike 120 kn ( carina  ) po meni je isplativo, i da uštediš samo 100 kn opet se isplati jer ipak 100 kn je 100 kn, nemoraš nikamo ići, doći će ti na kućna vrata, samo dvaput moraš kliknuti i to je to Cool

Vdim netko me preduhitrio, ovako,  pazi se što se tiće stavljanje manje vrijdenosti jer današnji carinici ti jako dobro znaju koristit ebay, pa će sigurni ići usporedit cijene ( imam iskustva s tim podosta ) a zatražit će te i izvadak ( a možda budeš imao sreće pa neće, jer svaki carinik ti radi drugačije, što je žalosno ) od paypal/kartičnog plaćanja plaćanja, tako da je ''muljanje'' teško prolaziNamigiva

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2009 17:35 (kostolomac).
17 godina
neaktivan

skoro sigurno ti nećei bit carine na to jer je mali paket

reci prodavaču nek označi kao "gift" i vrijednost 10 dolara

nek ne stavlja paypal invoice u paket

inače bi ti carina bila oko 200 kn na to(pdv + neki njihovi manipulativni troški)

18 godina
neaktivan
Carina

hehe, koji smo mi balkanci :)

a ono onda se budem probo s njima nagodit nekako, konto sam i sam da stavi cijenu oko 300 kn, mislim malo je manje al eto, mozda uspije,

al nije mi problem ni platit carniu do 200 kn, malo sam pogledo feedbacke i svi su zadovoljni sa baterijama, bili originalne i zamjenske, dok ova smeca u nas nemaju nego jednu, u svijet-medija.

a valjda ce i bit kvalitetnije od ove moje, mislim malo jaca, jer u mene je 4 cells i 440mAh, kad sam uzeo lap moglo je oko sat i pol trajat, a sad mi se totalno istrosila i nakon 6 min se gasi, na 8% kapaciteta je.

samo da se uspijemo razumumjent na engleskom, jer im slabo ide meni se cini : forgivennes please :)

carevi

ćufta
18 godina
neaktivan
Carina

inace kako se placa carina?

jel se mora negdje ic ili dodje nesto kao racun?

ćufta
17 godina
josip2608 kaže...

inace kako se placa carina?

jel se mora negdje ic ili dodje nesto kao racun?

U većini slučaja ti poštar donese paket(ako je manje dimezije) i odmah račun od carine ili ako je veće dimenzije moraš otići u pošto i tamo preuzet paket i platit carinu.

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/
18 godina
CrnaBitanga kaže...

Vidim da se šalje iz Kine, a s njima se može dogovoriti - zamoli ih da ti na paketu napišu kako se radi o nečem manje vrijednom (recimo, paketu olovaka, ili tako nešto što odgovara veličini i težini) i da stave manju vrijednost na etiketi (ispod 300 kn s poštarinom), i napravit će ti to.

A i ako ti naplate carinu - ona ti je 10%, a PDV-a na informatičke proizvode nema.

Inače, ja skoro sve (kozmetiku, žilete, CD-e i DVD-e, baterije, sitnu info opremu) naručujem preko e-baya, i nikad nisam imao problema s time.

Malo obrnuto - nemas carine na IT opremu, ali imas PDV. Isto tako, PDV se placa na robu + vrijednost prijevoza, a ni 300 kn oslobadjanja ne vrijedi za postanski promet.

Ni oznaka "gift" ne sluzi nicemu.

18 godina
neaktivan
Carina

evo dolsa mi je baterija, predobra je, oko 3 i pol sata traje.

a sta se tice carnine nije bilo nista, fino je bilo upakirano u mali kartončić, a na papiru je pisalo 26 dolara da je vrijednost,

sve odlicno proslo

ćufta
16 godina
Carina

Evo pala odluka za novi laptop, Lenovo IdeaPad Y560 i7 iz Srbije. Bit će PCpractic ili Laptop-Srbija... Obje trgovine imaju otprilike istu cijenu (75000 RSD) ili nekih 5300kn (PDV uključen). E sad, mene zanima koliko dođe poštarina i carina za ovakav proizvod. Koliko sam čuo, iz EU ne plaćam poštarinu?

You wanna play rough? I'll play rough!!! Say hello to my little friend!
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2011 12:48 (tonchy).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice