Buka 24/7 - kome se obratiti?

poruka: 13
|
čitano: 14.873
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Valjda sam temu stavio pod tocan podforum.

Dakle, ovako ide prica.

Susjedi na kuci imaju neku Sim Air grdosiju od klima uredaja. Kad kazem grdosiju mislim doslovno, ima bar 10kW. Oduvijek je bio bucan, ali u zadnje vrijeme (6+ mjeseci) je to nemoguce. Stoji na nekih 4m zracne udaljenosti od moje sobe. To cudo radi 24/7/365 zadnjih 10ak godina, gasi se samo kad se pokvari. Nebitno je li proljece, ljeto, jesen, zima, ono se ne gasi.

Stvar ne bi bila takav problem da ti ljudi nisu kreteni u doslovnom smislu, s njima se ne moze razgovarati ni nista. Ne ostaje mi drugo nego traziti pravnu pomoc, jer ovako samo pokusavam ne izgubiti zivce i sabotirati to..

Kome se obratiti za to? Na netu nikakvo konkretno objasnjenje nisam nasao. Kladim se da generira bar 70dB buke, ako ne i vise.

clock2much
16 godina
neaktivan

Ak stoji 4m zracne linije od tvoje sobe, koliko onda ima (zracne linije) do prve susjedove prostorije?

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka
15 godina
neaktivan

Sumnjam da se tu sto moze pravno. Nece mu valjda skinuti to sa zida.

Ja bi na tvome mjestu pokusao s prijavom, a ako ne bude islo, nadji prijatelja koji je dva metra u visinu, metar i pol u sirinu i odite popricati o klimi.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
16 godina
neaktivan

Ja bi to uzvratio bukom ... i to se zna kakvom {#}

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka
14 godina
neaktivan
Re: Buka 24/7 - kome se obratiti?
rebelsy kaže...

Ak stoji 4m zracne linije od tvoje sobe, koliko onda ima (zracne linije) do prve susjedove prostorije?

Stoji zakacena na zid njegove kuce.

chutac kaže...

... a ako ne bude islo, nadji prijatelja koji je dva metra u visinu, metar i pol u sirinu i odite popricati o klimi.

A ovo mi je zadnja opcija..

clock2much
16 godina
neaktivan

Jesi siguran da se ne radi o osobi/osobama sa nekim zdravstvenim problemima pa moraju koristit neki uredaj za prociscavanje zraka ili slicno?
Znan ja za jedan takav slican slucaj kod prijatelja, kuca do ima ureda malo veci od klime i on non stop radi, sluzi bas za procisvanje zraka i slicno jer ukucanin ima alergijske reakcije na masu stvari 

14 godina
neaktivan
badboycro kaže...

Jesi siguran da se ne radi o osobi/osobama sa nekim zdravstvenim problemima pa moraju koristit neki uredaj za prociscavanje zraka ili slicno?
Znan ja za jedan takav slican slucaj kod prijatelja, kuca do ima ureda malo veci od klime i on non stop radi, sluzi bas za procisvanje zraka i slicno jer ukucanin ima alergijske reakcije na masu stvari 

100% siguran da nije.

clock2much
15 godina
neaktivan

Ali kako takav stroj je sposoban djelovati u cijeloj kuci, mogao je staviti na zid koji gleda u njegovo dvoriste.

15 godina

Da li se radi o pravnoj ili privatnoj osobi?

Ovdje ti je zakonska regulativa po pitanju buke. Mislim da je za buku nadležna sanitarna inspekcija. Ako je u pitanju pravni subjekt onda je nadležna i inspekcija zaštite na radu.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
neaktivan
chutac kaže...

Ali kako takav stroj je sposoban djelovati u cijeloj kuci, mogao je staviti na zid koji gleda u njegovo dvoriste.

Cudni su to ljudi, vjeruj mi.

mario.L_hr kaže...

Da li se radi o pravnoj ili privatnoj osobi?

Ovdje ti je zakonska regulativa po pitanju buke. Mislim da je za buku nadležna sanitarna inspekcija. Ako je u pitanju pravni subjekt onda je nadležna i inspekcija zaštite na radu.

Radi se o fizickoj (privatnoj) osobi. Bacit cu oko na taj link.

clock2much
16 godina

Vlasnik nekretnine ne smije koristiti svoju nekretninu na način da s nje na drugu nekretninu dolaze neugodni mirisi, dim, buka i sl., ako su prekomjerni ili izazivaju znatniju štetu. Vlasnik ugrožene nekretnine ovlašten je od svoga susjeda zahtijevati uklanjanje uzroka tih imisija i naknadu štete, kao i da ubuduće ukloni ili se suzdrži od činjenja koje uzrokuje takve imisije. Direktne imisije nisu dopuštene dok svaka imisija da bi bila nedopuštena mora biti prekomjerna s obzirom na namjenu nekretnine, mjesto i vrijeme nastanka. Šteta mora biti znatnija jer i oštećeni do uobičajene mjere nužno mora trpjeti takve utjecaje. I to je stav VSRH izražen u presudi br. 2686/1990 i sve to u skladu s čl. 110 ZV i uobičajenom sudskom praksom. Privrednici, obrtnici, poljoprivrednici često se susreću s ovim pravnim pitanjem.

Izvor: http://www.privrednik.net/privrednikov-pravnik-savjetuje/202-pravni-savjeti-susjedska-prava-na-nekretninama-2.html

Ukratko......TUŽBA!{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.3.2013 23:23 (phoenix2003).
15 godina
neaktivan

Imam i ja takve u zgradi.

Imaju pascad i uvijek su ulazna vrata otvorena(kamen ih drzi) i uvjek je sve zasrano i zapisano, ali ne moze im nitko nista. Sin je blago mentalno bolestan pa ih to izvlaci. Nemam nista protiv pasa, narocito ako su za terapiju, ali imam ako seru po stepenicama i ako grizu ljude.

15 godina
mate960 kaže...

Radi se o fizickoj (privatnoj) osobi. Bacit cu oko na taj link.

Na žalost mislim da bez tužbe nećeš postići ništa. Ipak za svaki slučaj nazovi sanitarnu inspekciju i podnesi prijavu. Za svaki slučaj se prije informiraj o dozvoljenoj razini buke u tvojoj zoni (dozvoljena buka je deklarirana u zakonskoj regulativi a ovisi o tome koja zona je u pitanju) kako nebi bilo nismo znali.

Stručnjak za odmaganje...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice