Bojkot?

poruka: 384
|
čitano: 24.157
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 mjeseci
Re: Bojkot?
Samarzija kaže...
Bide li narod ustrajan, uspit će.

Neće, jer je kasno i nema se tu u čemu uspjeti.

Hrvatska je rasprodala sve svoje velike firme (dukat, pliva, ina...), HR je uništila svoju poljoprivredu radi uvoza, HR gotovo nema proizvodnju, HR nema svoje banke, trgovine... sve je to u stranim rukama.

HR nema radne snage, HR nema svoju valutu, a samim time ni monetarnu politiku, HR nema zlatne rezerve niti smo energetski neovisni, a mirovine dobivamo na kredit od MMF-a.

HR je obična kolonija koja živi 3 mjeseca od turizma, a i to je na tankim nogama i ovisimo o indijcima i nepalcima koji će uskoro biti brojniji od nas.

Drugim riječima, ljudi su zakasnili 20 godina u svojim 'seljačkim bunama'.

Toliko toga je bilo radi čega su ljudi trebali izaći na ulice međutim nisu, ovo su sad samo posljedice spavanja i nema se tu više šta ispraviti.

Good luck.

12 godina
@SharkZ

Slažem se sa 99% ovog tvog zadnjeg napisanog , međutim ne slažem se u jednom. A to je da je kasno.

Nije. Sjeti se Islanda i engleskih banki.

Jest da smo mi drugačiji mentalitet, ali smo i sa puškama i vilama išli na JNA 90.
Ne bih ja nas baš olako odbacio i podcijenio.

Ljude samo treba ponovo uvjeriti da imaju snagu za promjenu. Ako žele, naravno.

8 mjeseci
zelenapaprika kaže...

S hranom to nije tako jednostavno tj. nije sve u cijeni, puno je u kvaliteti.

To što ti je nešto ukusnije ne znači da je kvalitetnije.

Najrazvikaniji brendovi su zapravo najveće smeće sa hrpom šećera i aditiva, milka, nutella, ferrero, coca-cola... sve to treba izbjegavati.

Meni su baš ovi 'žnj' brendovi ukusniji i stvarno se može naći hrpa jeftinih, a i ukusnih stvari, pa kad ću već jesti i piti smeće, onda nek je barem jeftino, a ne da se trujem skupo.

12 mjeseci
Bojkot?

Čitam komentare na Fejsu. Starija populacija uglavnom savjetuje da kupimo sve što nam treba dan-dva prije kako bismo izdržali taj dan bojkota, HDZ-ovi glasači .

5 godina
SharkZ kaže...
zelenapaprika kaže...

S hranom to nije tako jednostavno tj. nije sve u cijeni, puno je u kvaliteti.

To što ti je nešto ukusnije ne znači da je kvalitetnije.

Najrazvikaniji brendovi su zapravo najveće smeće sa hrpom šećera i aditiva, milka, nutella, ferrero, coca-cola... sve to treba izbjegavati.

Meni su baš ovi 'žnj' brendovi ukusniji i stvarno se može naći hrpa jeftinih, a i ukusnih stvari, pa kad ću već jesti i piti smeće, onda nek je barem jeftino, a ne da se trujem skupo.

Svugdje je u hrani kemija. Što je najgore, to piše na deklaracijama jer mora pisati. Kada već spominješ primjere, da ne davim, 90% toga ne kupujem. Svi raspravljaju o Nutelli, pa i Biljana Borzan, ali ja to u životu nisam kupio. I tako dalje.

Ove jeftine prehrambene varijante stvarno su upitne kvalitete. A kada te to sustigne i zdravlje ode k vragu, onda je kasno. Evo, prije 3 godine sam odbacio Colu i čipseve i onda sam se pred godinu opet vratio Coli, a čipsevima rjeđe. To je otrov za organizam.

Zaključak: bolje ne kupiti, nego se trovati.

11 godina
cvaja997 kaže...

Mozda sam ja to malo predoslovno shvatio kao drugi posao jer svatko tko si zeli radit malo vise, mora ulozit trud i vrijeme. Inace, rade odem u teretanu, kupanje, trcanje, pivu/izlazak, nego da lomim kicmu u polju. Od toga osobno koristi dosada nisam imao, nisam ni gubitaka, jedino sto znam sto jedem. 

sadnice i sjeme koštaju vrlo malo, mislim da je sadnica paradajza euro ili dva, a hrpu kila paradajza dobijem od jedne stabljike, s njih deset mirni smo i mi i još jedna familija cijelo ljeto i jesen

ista stvar je i sa ostalim, od mrkve, peršina i celera do tikvica, krastavaca, paprike i ostalog, mladi luk i sad berem, zelenu salatu isto, raštiku i lobodu koristim umjesto blitve i špinata, još zdravije i potpuno besplatno, raste samo

nema tu lomljenja kičme osim jednom na početku za štihanje, ostalo je povremeno počupat korov i paliti i gasiti kap na kap ujutro i navečer

doslovno danima ne moraš ulaziti u vrt, osim da pobereš ono što ti treba

itekako je ušteda, bar za nas koji nemaju divlje svinje da ti sjebu sav trud

9 godina
picajzla0707 kaže...
cvaja997 kaže...

Mozda sam ja to malo predoslovno shvatio kao drugi posao jer svatko tko si zeli radit malo vise, mora ulozit trud i vrijeme. Inace, rade odem u teretanu, kupanje, trcanje, pivu/izlazak, nego da lomim kicmu u polju. Od toga osobno koristi dosada nisam imao, nisam ni gubitaka, jedino sto znam sto jedem. 

sadnice i sjeme koštaju vrlo malo, mislim da je sadnica paradajza euro ili dva, a hrpu kila paradajza dobijem od jedne stabljike, s njih deset mirni smo i mi i još jedna familija cijelo ljeto i jesen

ista stvar je i sa ostalim, od mrkve, peršina i celera do tikvica, krastavaca, paprike i ostalog, mladi luk i sad berem, zelenu salatu isto, raštiku i lobodu koristim umjesto blitve i špinata, još zdravije i potpuno besplatno, raste samo

nema tu lomljenja kičme osim jednom na početku za štihanje, ostalo je povremeno počupat korov i paliti i gasiti kap na kap ujutro i navečer

doslovno danima ne moraš ulaziti u vrt, osim da pobereš ono što ti treba

itekako je ušteda, bar za nas koji nemaju divlje svinje da ti sjebu sav trud

I kod paradajza se bas osjeti velika razlika od ovog domaceg i onoga iz trgovine

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.1.2025 5:34 (Santana).
7 godina

Izgleda da su meni nerealne površine u pitanju. Ježi ga, ako nije 10.000 kvadrata pod urodom, kao da niti ne radim. Neka, uživaj u tome. 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
12 godina
Ako kupiš sjeme za paradajz i posiješ, misliš da će izrasti domaći ?
Skupio sam neke godine života i sjećam se paradajza od prije 40 godina...toga nema više.
9 godina
Štupser kaže...
Skupio sam neke godine života i sjećam se paradajza od prije 40 godina...toga nema više.

Jedem i domaci i kupovni i razlika je ogromna.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
11 godina
cvaja997 kaže...

Izgleda da su meni nerealne površine u pitanju. Ježi ga, ako nije 10.000 kvadrata pod urodom, kao da niti ne radim. Neka, uživaj u tome. 

a da, ovisi gdje si, ponajviše

dok smo živjeli u lici i mi smo sijali i sadili tolike površine, od vrta koji je bio pet puta veći nego sad, do krumpira, raži, ječma, zobi i kukuruza na vjerojatno isto nekih 10-ak tisuća kvadrata

na viru je zemlja preskupa za taj sport, tako da je i vrt od 30-ak kvadrata sasvim dovoljan za svašta posaditi od povrća

sad u lici moja sestrična sadi samo krumpire za prodaju, dao sam joj dozvolu da sadi i na mojem dijelu, pa mi je slobodno doći i iskopati si koliko mi treba, što napravim u više navrata s klicima, njima je to zanimljivo sat-dva, pa napunim pokoju vreću svaki put kad odemo na izlet

Štupser kaže...

sjećam se i ja paradajza otprije 40 godina, teško mi je to usporediti jer je onda bilo normalno i u trgovini da bude odličan

ali vjeruj mi, kad ga posadiš doma i pustiš da raste i zrije na suncu, pogotovo kod nas u dalmaciji, itekako se osjeti razlika čim uđeš u vrt, sve miriši, a tek kad ga narežeš, od mirisa i okusa sklapaš oči od užitka, niti blizu mu nije onaj iz trgovine, možda ponekad naletiš na sličan kad otkupe pravi domaći, ali to je rijetkost

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.1.2025 7:12 (picajzla0707).
9 godina
Bojkot?

A kakav je tek bil onaj od prije 100 godina ?

10 godina
30% manje racuna i iznosa racuna nego dan prije bojkota

60% vise nego nedjeljom
5 godina
Bojkot?

I Manchmallow mi je kao djetetu bio vrh vrhova...nisam ga je dugo vremena, 25 godina do nedavno...užas...možda je isti - možda se receptura promijenila...a možda je i moje nepce...jbga po sjećanju je teško usporediti...

Ali današnja rajčica iz vlastitog uzgoja je nebo i zemlja u odnosu na kupovnu. Nema okusa, kao da jedeš plastiku, bez okusa i mirisa.

Za vlastite potrebe smo posadili 2 reda u vrtu...plus pet kalića za cherry rajčicu. Malo salate, malo kupusa, crvenog luka, jagoda, aronije...kamo sreće da  se imam vremena i volje zajebavati s krumpirom...ali ako bude potrebe...naravno, većina ne živi u Slavoniji i nemaju zemlje...ali možda dolazi vrijeme kada ćemo opet morati proizvoditi dio svoje hrane sami.

4 mjeseca
No pasaran, borba do sniženja cijena ✊
5 godina
Sirotanovic kaže...
No pasaran, borba do sniženja cijena ✊

Gledam upravo članak na Indexu i račune koje su ljudi fotkali, pa poslali. Kupuju uglavnom pakirane stvari. Neke cijene su čak više u Sloveniji od onih u Hrvatskoj. I kao što je jedna komentatorica primijetila, nema mesa, nema povrća (tek tu i tamo). Ali ekipa kupuje prokletu tunu u konzervi, a zna se da to nije baš nešto (najmanje je tune, više je povrća). Ok, kao oblik protivljenja, ali na duži rok neće uštedjeti, osim onih koji žive kraj slovenske granice.

Po meni je ključ u suzdržavanju od kupovanja kretenskih stvari. I ja kad uđem u veći dućan u jednom trenutku pogledam košaricu i shvatim da sam kupio grickalice ili čokoladu, a još nisam došao do mesa. Treba paziti što se i koliko kupuje.

I ima dojam da kod nas dio ljudi baš ne koriste akcije, pa sada hvale cijene u Sloveniji (keksi Domaćica), a ista ta cijena je i u Hrvatskoj, na popustu.

6 godina
SharkZ kaže...
gpd kaže...

treba odabrati trgovca s liste trgovaca, te njega bojkotirati.

kad propadne taj trgovac ide slijedeči na listi

lol, da propast će.

Nego mene zanima kakve veze trgovac ima s ičime? Pa nema tu najjeftiniji i najskuplji trgovca.

Odnosno, trgovac ima 5000 artikala na policama, kod jednog su jeftinije neke stvari, kod drugog neke druge, kod trećeg treće.

Dalje, jedan brend je skuplji 3x od nekog drugog brenda, jel nije logičnije bojkotirat određeni brend koji ti je skup i kupiti onaj najjeftiniji?

Zašto kupovati coca-colu kad možeš neku crap kopiju? Ili najbolje ni ne kupovati colu nego piti vodu?

I tom logikom se voditi kad bilo što kupuješ.

Možda bi za početak ljudi trebali prestati jesti i piti smeće, i eto ti bojkota.

Trgovac je totalno nebitan, on je tebi izložio masu robe na police, nitko te ne sili da kupiš baš taj proizvod koji je skup, jeftina alternativa uvijek postoji.

Tako da je sve totalno promašeno jer bilo kakav bojkot treba biti usmjeren prema proizvođaču/brendu, a ne trgovcu.

i to je isto opcija,

Bitno je udarit bojkot, na trgovca ili proizvod, manje bitno,

ali ciljano.

Zamišljeni bojkot bi išao ovako :

Svatko odabere sebi proizvod ili trgovinu koju će bojkotirati do daljnjeg, i šera na društvenu mrežu što je odabrao.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.1.2025 20:06 (gpd).
5 godina
gpd kaže...

odaberemo neki proizvod : i udarimo bojkot, do daljnjeg

Ljudi prešutno već par mjeseci bojkotiraju čokoladu jednog domaćeg proizvođača. Vidim po količini neprodanih čokolada.

5 godina
Bojkot?

Jedna kolegica s posla bila je jučer u Ilirskoj Bistrici i potrošila 180 Eura.... to koliko je uštedjela je teško zapravo izračunati jer recimo kaže da je kupila jogurt od litre za Euro ( neka slovenska marka ) a da je kod nas 2 Eura.... zasigurno je ali imaš jogurt od litre za 1,20 Eura ( marka od Spara kojeg je uzimam )....

Generalno se slažem s bojkotom s time da bi udruga koja je pokrenula bojkot trebala napraviti popis proizvoda kojima je cijena nerealno narasla u zadnje vrijeme pa krenuti bojkotirati te i takve proizvode....

13 godina
Ja bojkotiram Podravku vec duze vrime gdje hdz-ovka Dalicka sebi isplacuje ljepe bonuse a radnici minimalac. Bolje da propadnu pa i radnici na burzu nego radit za 680 eura
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.1.2025 21:18 (nike098).
13 godina
Bojkot?

Bojkotiram vec godinama, pogotovo HR proizvode koji kod nas kostaju kao da su iz Edenskog vrta. Piletinu i povrce kupujem od OPG-a ili posadim kod sebe u vrtu.

11 godina
Bojkot?

danas malo uspoređivao kataloge hrvatskog lidla i slovenskog...

ista tjestenina 1.2kg xxl pakiranje u Sloveniji - 1.29e

u Hr - 99c pola kile

Nivea roll on dezić u Hoferu 2e i sitno, u DM-u 3.95e...

s druge strane, isti omekšivač (4 litre, Violeta) - slovenski lidl - 6.49e, hrvatski oko 5e

čokse od 100g ugavnom jeftinije dosta u Sloveniji...

inače kupujemo po određenom popisu točno kaj nam treba (naravno uvijek tu u košarici završi i nešto ekstra, ali oko toga će se pripaziti)

9 godina
Ulica Ulice kaže...

Jedna kolegica s posla bila je jučer u Ilirskoj Bistrici i potrošila 180 Eura.... to koliko je uštedjela je teško zapravo izračunati jer recimo kaže da je kupila jogurt od litre za Euro ( neka slovenska marka ) a da je kod nas 2 Eura.... zasigurno je ali imaš jogurt od litre za 1,20 Eura ( marka od Spara kojeg je uzimam )....

Generalno se slažem s bojkotom s time da bi udruga koja je pokrenula bojkot trebala napraviti popis proizvoda kojima je cijena nerealno narasla u zadnje vrijeme pa krenuti bojkotirati te i takve proizvode....

A vidis ima tu i klopki.
Recimo onaj sir za tople sendvice od Špara je osjetno skuplji po listicu nego recimo onaj President kojeg isto imaju samo su tak pakirali kao da ovog od Špara ima puno vise
Ne sjecam se sad tocno, al od Špara dobis negdje 25% vise sira za 50% visu cijenu. Kad ce bit prilika budem pogledal tocno razliku.

5 godina
Ulica Ulice kaže...

Trenutno imaš i u Konzumu litru uvoznog jogurta za 1,09 (https://www.konzum.hr/web/products/active-zone-jogurt-tekuci-0-5-mlijecne-masti-1-kg), a čašicu istog za 0,36, dok je neki dan bila 0,17, pa sam uzeo par komada.

K+ jogurti (tekući i čvrsti) u čašici su trenutno 0,29.

I tako dalje. Postoji raspon cijena. Pa tko što voli.

Kolegica... Ovisi što kupuje. Tu smo različiti.

Uglavnom, treba kupovati ciljano, a ne impulzivno.

U većim gradovima ljudi imaju izbor odlaska u više dućana. Ja to koristim. Nije mi teško otići pješice, tramvajem, autom u više dućana. Ako ne u istom danu, onda u par dana. Ali znam da se nekim ljudima to ne da. A bude finih popusta. Pa kada odeš u par dućana i doma zbrojiš te popuste, ipak uštediš. Treba pamtiti cijene i gledati tjedne kataloge s popustima.

5 godina
60nine kaže...

danas malo uspoređivao kataloge hrvatskog lidla i slovenskog...

ista tjestenina 1.2kg xxl pakiranje u Sloveniji - 1.29e

u Hr - 99c pola kile

s druge strane, isti omekšivač (4 litre, Violeta) - slovenski lidl - 6.49e, hrvatski oko 5e

čokse od 100g ugavnom jeftinije dosta u Sloveniji...

inače kupujemo po određenom popisu točno kaj nam treba (naravno uvijek tu u košarici završi i nešto ekstra, ali oko toga će se pripaziti)

U DM-u kupujem samo Denk mit marke. Ostalo je postalo skupo još pred par godina. Tu i tamo im se omakne popust. A nekada su bili baš povoljni. BIPA znat imati akcije - šamponi, paste za zube, muški vikend (nedavno - čistih 30% popusta), bebe, parfemi...

8 mjeseci
60nine kaže...

I zato kupiš dm-ov brend koji je 1.15 eura i ne trebaš dangubit po sloveniji:

https://www.dm.hr/balea-men-fresh-deo-roll-on-p4058172738999.html

14 godina
SharkZ kaže...
60nine kaže...

a isti takav u Njemačkoj 0,60€

8 mjeseci

Pa neka je, uvijek veća tržišta imaju manje cijene.

Njemačka ima 80 mil. ljudi, imaju niži porez od nas i to je njihov proizvod kojeg ne treba prevozit preko 5 zemalja da dođe do police. 

Sasvim je logično da će tamo biti jeftiniji.

Poanta je da imaš alternativu i ne moraš kupiti onaj po 4 eura.

11 godina
Bojkot?

nisam rekao da kupujem to :) (kupovao sam prije dok je imao normalniju cijenu, otkad su je digli za skoro 50% - prešao sam na drugu marku)

btw, tih stickova je u dm-u znalo biti 1+1 za mane love nego sad košta jedan (i to ne tako davno - i nisu tad u dm-u bili najskuplji - naprotiv)

11 godina
SharkZ kaže...
60nine kaže...

jer eto, baš bi zbog sticka išao u Sloveniju :D

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice