E-bay iskustva zaključana tema

poruka: 36
|
čitano: 12.874
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
E-bay iskustva
pitanje

Htio bih kupit xbox 360 na ebay.de pa me zanima jel šalju u Hrvatsku i jel neko ima iskustva sa ebay-em? I da mi neko objasni proceduru kupovine preko ebaya.  thanks unaprijed !!!!!

17 godina
moderator
RE: E-bay iskustva
prihvaćeno rješenje

Ja kupim tu i tamo sitnice na e-bay-u.

Kad napravis acc na e-bay-u, trebaces i paypal acc napraviti. Ebay je kupio paypal pa ce ti sam ponuditi opcije.

Svaka kupovina preko ebaya zavrsava dogovorom o placanju, ja koristim paypal na kojem imam registriranu karticu.

Bitno je da prilikom kupovine gledas feedback od korisnika (onih od kojih kupujes) i taj feedback treba da bude sto blize 100% positive.

Prodavaci navode kakve metode placanja prihvataju.

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.9.2008 15:04 (DrNasty).
16 godina
E-bay iskustva

bok
htio bi naručiti majicu na UK ebayu, i majica košta 10,99£ , koliko će me koštati kad dođe do mene (poštarina i sve) ? 16,19£ (otprilike 150kn), dali sam dobro izračunal ?

TOSHIBA Satellite A300D-17F
17 godina
neaktivan
Za 10 funti ti nebude došla nikakva carina tak da tu nemaš frke.

Kako DrNasty veli, do 300kn ne carine robu.
Tako da će te koštati onoliko koliko piše.
16 godina
neaktivan
E-bay iskustva

Kada naručujete preko e-bay-a odma vam kod proizvoda piše u koje zemlje šalju i koja je poštarina i vi sve skupa proizvod + poštarina platite preko paypala i to je to.

Jedino u slučaju da je proizvod malo skuplji onda vam naša ljepa država tuče carinu, neznam koliku ali se može provjeriri na stranicama od carine

16 godina
E-bay iskustva

ok

ak ja dobro kužim, e-bay funkcionira kao aukcija, i sad stvar košta 20 funti, i ja ponudim npr. 10 funti, i nitko me ne bida, ja dobijem tu stvar za 10 funti ??

17 godina
neaktivan
Da ako je stvar koju želiš kupiti na aukciji.

Jer postoje stvari koje su na aukciji ali i one koje možeš kupiti samo odmah.

Ali ako je aukcija, i ti imaš najvišu ponudu, artikl je tvoj za onoliko koliko si ponudio.
16 godina
Danny_HR kaže...
Da ako je stvar koju želiš kupiti na aukciji.

Jer postoje stvari koje su na aukciji ali i one koje možeš kupiti samo odmah.

Ali ako je aukcija, i ti imaš najvišu ponudu, artikl je tvoj za onoliko koliko si ponudio.
 to je super !!
17 godina
neaktivan
E-bay iskustva

Na sto se sve plaća carina?

djevice,padobranci mineri griješe samo jednom! Postao sam ateista;ubili su boga u meni...
17 godina
neaktivan
E-bay iskustva

Ja bih htio uzet napajanje i grafičku preko Ebaya... ima moj frend acoount i sve pa me zanima dal se isplati?

Planiram uzet sljedeće : grafulja i neko napajanje...pretpostavljam da moje trenutno napajanje od 280 W nebi izdržalo :S

Music is my life :)
16 godina
neaktivan
E-bay iskustva

Ja sam planirao naruciti jedan fotic iz US koji košta cca. 500 $ + poštarian ( tamo je pisalo 120$ ) . Zanima me hoću li morati platiti i još neku carinu (0sim onih 120$) ili sl. dok dođe? Ako da jel mi može neko barem otprilike reci koliko?

Hvala

17 godina
neaktivan
Moraš platiti i poštarinu, to ti piše pokraj cijene artikla.

Vrlo vjerojatno ćeš morati i neku carinu platiti, ali to ne znam koliko.

No, s obzirom da ovdje fotić košta rekao si 500$? A tamo 120$, ova ti se kupovina definitivno isplati.
I have visited the hidden parts of the world. I have fought in both world wars, served the liberty in many others. I have saved the world from alien invasions and mutants. I have won the olimpics, and i was awarded the world footballer of the year award. I'm a gamer. And what have you done recently?
17 godina
neaktivan
Narucio sam misa preko ebay i evo vec skoro mjesec dana mi nije stigao.. Poslao sam poruku prodavaču, on je rekao da ukoliko jos par dana nedođe da ce mi napraviti refund, to je bilo prije tjedan dana... Da li da pricekam jos ili da ga trazim da mi napravi refund?.. Posto je shiping bio free najvjerojatnije je slao preko nekog jeftinog servisa pa sam mislio da zbog toga mu treba dugo da dode..
17 godina
moderator
E-bay iskustva

Ako nije dosao item zali se ebayju ili trazi refund. Frend je bio lijen i pravio se blesav, pa je ostao bez telefona i para.

Nije se usr*o onaj kojem je daleko zahod, nego onaj ko je kasno krenuo.
17 godina
E-bay iskustva

Što prije traži refund. Jer nakon 30 dana (mislim) nemaš se više pravo žaliti, dok za plaćanje preko paypala rok za žalbu ti je 45 dana.

EDIT: i za eBay je rok za žalbu 45 dana, provjerio sam.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2009 14:58 (Elles D.).
17 godina
neaktivan
Obično pričekaš 3 tjedna, kontaktiraš prodavača. Tek nakon toga se javiš službi za korisnike.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
16 godina
neaktivan
E-bay iskustva

ja sam narucio potenciometar kakav je narucio i F1-IVO i vec 2mj ne dolazi,a nije prvi put,mami leće 3mj tati kamere 5mj

stagod da narucim neispadne dobro,tako da,cuvaj se

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2009 14:58 (šiloman).
17 godina
neaktivan
Pa žali se.
Meni je najdulje bilo oko 35 dana i frajer mi je dao refund. Kasnije je stiglo i platio sam mu naknadno.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
16 godina
neaktivan
E-bay iskustva

sta cu se zalit ako ce doc?

nadam se barem

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!!
17 godina
neaktivan

Baš sada gledam taj item koji sam uzeo i uz njega pise Paid on 14-Nov-09 via PayPal, iznad toga kliknem na Contact Seller i tamo mi pise The seller received your payment on 02 Dec, 2009 zar je moguce da mu je toliko trebalo da primi??

14 godina
E-bay iskustva

preko koje kartice je najbolje uplacivati na pay pal ...ja sam otvorio visa electron u banci ali ne na ziro racun nego mi je stavila devizni u eurima...

da li ima to kakve veze??

15 godina
E-bay iskustva

kako namjestit da mi pokaže samo item-ove koji se mogu slat u hrvatsku?

15 godina
neaktivan
E-bay iskustva
Jedan lik kojeg poznajem kupio je dva china crap phone-a preko ibeja i zasutavili mu ih na carini kod nas !
Znaći carina rulez !
http://www.basketballhoopjam.com
15 godina
E-bay iskustva

.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2010 11:54 (john_ryder).
15 godina
E-bay iskustva

stigla mi kuverta od pošte da moram doć na carinarnicu da mi ocarine xbox 360 controller koji sam naručio preko e bay,i naravno dođem ja tamo i veli ova da nema gospođe koja je zadužena za to,da će doć u ponedjeljak,rekoh odlično -.- i moram donest nekakve račune ,nemam pojma kakve al dobro {#}

16 godina
odjavljen

Isprintaj potvrdu od PayPal-a.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
15 godina
E-bay iskustva

kako maknut item koji sam "kupio" ali još moram platit ?

17 godina
E-bay iskustva

Pošalji prodavaču mail da si se zabunio kada si kupovao tu stvar ili šta već i zamoli ga da ti otkaže kupnju. Meni je to proradilo, slučajno kupio nešto na aukciji, a nisam gledao da je slanje 12$ na proizvod koji košta 0,5$ hehe!

...Borba za mir je kao jebanje za nevinost...
16 godina
odjavljen

Pošalji mail ili čekaj da selleru dop*zdi ili ako ima neki timeout. Ako ne pošalješ mail gotovo sigurno ćeš dobit negative feedback, a ako pošalješ, možda seller bude imao razumijevanja.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
16 godina
neaktivan
E-bay iskustva

Planiram kupiti neke stvari na e bayu i sad me zanima dali adresa dostave mora biti adresa mog prebivališta na koje sam prijavljen!

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.2.2011 10:44 (zeroname).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice