Htio bih kupit xbox 360 na ebay.de pa me zanima jel šalju u Hrvatsku i jel neko ima iskustva sa ebay-em? I da mi neko objasni proceduru kupovine preko ebaya. thanks unaprijed !!!!!
E-bay iskustva
- poruka: 36
- |
- čitano: 12.872
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Ja kupim tu i tamo sitnice na e-bay-u.
Kad napravis acc na e-bay-u, trebaces i paypal acc napraviti. Ebay je kupio paypal pa ce ti sam ponuditi opcije.
Svaka kupovina preko ebaya zavrsava dogovorom o placanju, ja koristim paypal na kojem imam registriranu karticu.
Bitno je da prilikom kupovine gledas feedback od korisnika (onih od kojih kupujes) i taj feedback treba da bude sto blize 100% positive.
Prodavaci navode kakve metode placanja prihvataju.
bok
htio bi naručiti majicu na UK ebayu, i majica košta 10,99£ , koliko će me koštati kad dođe do mene (poštarina i sve) ? 16,19£ (otprilike 150kn), dali sam dobro izračunal ?
Kako DrNasty veli, do 300kn ne carine robu.
Tako da će te koštati onoliko koliko piše.
Kada naručujete preko e-bay-a odma vam kod proizvoda piše u koje zemlje šalju i koja je poštarina i vi sve skupa proizvod + poštarina platite preko paypala i to je to.
Jedino u slučaju da je proizvod malo skuplji onda vam naša ljepa država tuče carinu, neznam koliku ali se može provjeriri na stranicama od carine
ok
ak ja dobro kužim, e-bay funkcionira kao aukcija, i sad stvar košta 20 funti, i ja ponudim npr. 10 funti, i nitko me ne bida, ja dobijem tu stvar za 10 funti ??
Jer postoje stvari koje su na aukciji ali i one koje možeš kupiti samo odmah.
Ali ako je aukcija, i ti imaš najvišu ponudu, artikl je tvoj za onoliko koliko si ponudio.
Jer postoje stvari koje su na aukciji ali i one koje možeš kupiti samo odmah.
Ali ako je aukcija, i ti imaš najvišu ponudu, artikl je tvoj za onoliko koliko si ponudio.
Na sto se sve plaća carina?
Ja bih htio uzet napajanje i grafičku preko Ebaya... ima moj frend acoount i sve pa me zanima dal se isplati?
Planiram uzet sljedeće : grafulja i neko napajanje...pretpostavljam da moje trenutno napajanje od 280 W nebi izdržalo :S
Ja sam planirao naruciti jedan fotic iz US koji košta cca. 500 $ + poštarian ( tamo je pisalo 120$ ) . Zanima me hoću li morati platiti i još neku carinu (0sim onih 120$) ili sl. dok dođe? Ako da jel mi može neko barem otprilike reci koliko?
Hvala
Vrlo vjerojatno ćeš morati i neku carinu platiti, ali to ne znam koliko.
No, s obzirom da ovdje fotić košta rekao si 500$? A tamo 120$, ova ti se kupovina definitivno isplati.
Ako nije dosao item zali se ebayju ili trazi refund. Frend je bio lijen i pravio se blesav, pa je ostao bez telefona i para.
Što prije traži refund. Jer nakon 30 dana (mislim) nemaš se više pravo žaliti, dok za plaćanje preko paypala rok za žalbu ti je 45 dana.
EDIT: i za eBay je rok za žalbu 45 dana, provjerio sam.
ja sam narucio potenciometar kakav je narucio i F1-IVO i vec 2mj ne dolazi,a nije prvi put,mami leće 3mj tati kamere 5mj
stagod da narucim neispadne dobro,tako da,cuvaj se
Meni je najdulje bilo oko 35 dana i frajer mi je dao refund. Kasnije je stiglo i platio sam mu naknadno.
sta cu se zalit ako ce doc?
nadam se barem
Baš sada gledam taj item koji sam uzeo i uz njega pise Paid on 14-Nov-09 via PayPal, iznad toga kliknem na Contact Seller i tamo mi pise The seller received your payment on 02 Dec, 2009 zar je moguce da mu je toliko trebalo da primi??
preko koje kartice je najbolje uplacivati na pay pal ...ja sam otvorio visa electron u banci ali ne na ziro racun nego mi je stavila devizni u eurima...
da li ima to kakve veze??
kako namjestit da mi pokaže samo item-ove koji se mogu slat u hrvatsku?
Znaći carina rulez !
.
stigla mi kuverta od pošte da moram doć na carinarnicu da mi ocarine xbox 360 controller koji sam naručio preko e bay,i naravno dođem ja tamo i veli ova da nema gospođe koja je zadužena za to,da će doć u ponedjeljak,rekoh odlično -.- i moram donest nekakve račune ,nemam pojma kakve al dobro
Isprintaj potvrdu od PayPal-a.
kako maknut item koji sam "kupio" ali još moram platit ?
Pošalji prodavaču mail da si se zabunio kada si kupovao tu stvar ili šta već i zamoli ga da ti otkaže kupnju. Meni je to proradilo, slučajno kupio nešto na aukciji, a nisam gledao da je slanje 12$ na proizvod koji košta 0,5$ hehe!
Pošalji mail ili čekaj da selleru dop*zdi ili ako ima neki timeout. Ako ne pošalješ mail gotovo sigurno ćeš dobit negative feedback, a ako pošalješ, možda seller bude imao razumijevanja.
Planiram kupiti neke stvari na e bayu i sad me zanima dali adresa dostave mora biti adresa mog prebivališta na koje sam prijavljen!