Evo ovako...koji da si instaliram alternativni OS?....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To stvarno ovisi o tvom izboru
................
................
Pa preporučite mi neki..:)
................
Eto recimo Mint
................
Eto recimo Mint
Evo sad upravo gledam...i vidio sam Linux..kakav je taj?
Recimo samo da je linux najbolji izbor za alternativni os, izaberi koji hoces...............
Recimo samo da je linux najbolji izbor za alternativni os, izaberi koji hoces...............
A šta kažeš za linux mint?... http://www.linuxmint.com/ ...
Evo sad upravo gledam...i vidio sam Linux..kakav je taj?
Pa Mint i jest Linux. Jedna od distra... Možeš recimo i FreeBSD staviti, ali preporuka je Linux, jer je najrasprostranjeniji.
EDIT: Ma super ti je Mint za nekoga tko tek kreće u istraživanje Linuxa.
Ubuntu zadnja verzija
Mogu ti reci da sam isprobao dosta distri pa tako i mint, ali najvise mi se svidio pc linux os...............
Mogu ti reci da sam isprobao dosta distri pa tako i mint, ali najvise mi se svidio pc linux os...............
Po čemu ti se svidio?
Kao prvo po izgledu (koristio sam kde graficko sucelje), zatim po jednostavnosti..............
Kao prvo po izgledu (koristio sam kde graficko sucelje), zatim po jednostavnosti..............
Hmmmmm...eh sad se nemogu odlučit između pclinux Os i Mint-a
a gle nemozes samo po sebi gledat
znam jako puno ekipe kojima KDE nevalja
Znam, zato i kazem da se meni osobno svidio, znam ih i ja koji mrze kde zato sto je pre natrpan ali to se sve da srediti..................
Znam, zato i kazem da se meni osobno svidio, znam ih i ja koji mrze kde zato sto je pre natrpan ali to se sve da srediti..................
Koji ondA?..:-D
Tako je, mrzim ga. Mrzim KDE :P, čak ga ni Linus ne voli. Previše je Windows-like i glomazan i natrpan. Gnome je manje, ali me i on počel živcirati u zadnje vrijeme. Mislim da bi ja najsretniji bio samo s X.orgom i terminalom...
Enlightenment mi je odličan :D
skini mint sprzi i pokreni live cd
znaci imat ces OS bez da ga instaliras i onda vidis dal ti se sviđa ili ne
tak mozes napravit za druge
Koji god ti hoćeš. Upravo je u tome i čar Linuxa, biraš kaj hoćeš. Isprobaj ih više, koji ti se najviše svidi...
Tako je, mrzim ga. Mrzim KDE :P, čak ga ni Linus ne voli. Previše je Windows-like i glomazan i natrpan. Gnome je manje, ali me i on počel živcirati u zadnje vrijeme. Mislim da bi ja najsretniji bio samo s X.orgom i terminalom...
Enlightenment mi je odličan :D
Hahahahaha
..................
tolko ste zapeli za taj mint, a zaboravili ubuntu -.-
meni je mint bolji zato sam rekao mint
Ma niko ga nije zaboravio, evo ja koristim Karmic Koalu. ;)
Nego jednostavno, lakši mu je Mint pošto je sve već poinstaliravano, svi codeci, bla bla, a i Mint menu je ljepši od klasičnog Gnome menu-a. ;)
Ljepota Linuxa je u Live distribuciji. Najbolje ti je skinuti nekoliko distribucija (moj prijedlog su: Ubuntu, Fedora, Linux Mint, PC Linux OS, Open Suse) svaku zaprži na optiku i isprobaj. Na mojoj staroj kanti samo PCLinux OS nije prepoznao sav hardware (osim TV kartice koja je priča za sebe).
Potroši po jedan dan na svaku distribuciju i odaberi onu koja ti je najbolja.