Who Will Get Hacked First: Vista, OSX or Linux?

poruka: 14
|
čitano: 2.872
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

...rezultat me ostavio u nevjerici, koja je prerasla u nezmjernu tugu. Plač

http://gizmodo.com/373109/who-will-get-hacked-first-vista-osx-or-linux-place-your-bets-here

http://www.macworld.com/article/132733/2008/03/hack.html

jesti i spavati
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.3.2008 16:10 (branimir).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Who Will Get Hacked First: Vista, OSX or Linux
i jos jedna tema u koj treba istaknuti: iMac therefore iSuck

bilo je za ocekivat.
17 godina
neaktivan

Nista novo.

Blupp ;p

Arch user, Don't Panic!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tux Slave kaže...

Nista novo.

Blupp ;p

Je ovo je staro puni jedan dan...
Mislim da je ovo bio prvi hack Leoparda - OS X 10.5

OS X je bio i prije provaljen, ali to su starije inacice - Panther i Tiger

jesti i spavati
17 godina
neaktivan

Na istom je natjecanju i prošle godine OSX bio "pobjednik"... Šta je čudno s obzirom da je idealna kombinacija zatvorenog koda i male korisničke baze.

A valjda ti l33t hakeri znaju da jedino mac fanboize mogu rasplakat pa im je zato mac napet, onako iz čiste zloće, hehehe....

17 godina
neaktivan

Pa iskreno receno, ako se bira izmedju ova tri ponudjena koji ces hacknut i dobit na pokolon, nije ni cudo sto su svi navalili na macbook air :) Nisu svi hackirani u isto vrijeme pa koji prvi padne...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

U igri je bilo $20000 prvi dan i $10000 drugi

17 godina
neaktivan

ulala - izgleda da os x i nije tako siguran ... sa novom zakrpom za quicktime sredili su 11 sigurnosnih propusta.

Lose je sto ti propusti postoje, a dobro je sto ih apple krpa.

Ako se nekome da vise citati o toj temi link je -> ovdje

jesti i spavati
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zanimljivo je misljenje korisnika da ce Vista past prva.Koliko ja znam Vista je najkompaktibilnija sa Antivirusnim programima,a i Windows Defender mi se cini dosta pouzdan.U cemu je onda caka??

C2DE6400@2,9Ghz, 8600GT512Mb
2GB Crucial Balistix
19" ASUS LCD
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

VIsta ti nije najsigurnija, tak ti se prića samo zato što nije napravljena na istoj platformi kao i XP nego je za nju razvijena zasebna, međutim lju već rade na proizvodnji novih virusa za nju. Nema ništa sigurnije od Lnux-a

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To da je linuks najsigurniji bas i nije istina... Svaki OS ima sigurnosne propuste i to je cinjenica. Samo je razlika u broju ljudi koji zele i znaju iskoristiti te propuste i/ili znaju napisati virus za neki OS. Do prije nekih 4-5 godina Jobs je na sva zvona zvonio kako je MacOS najsigurniji OS na svijetu i kako je prijavljeno neki mizeran broj napada i virusa (nesjecam se sad tocno pa necu da lupam po slami). Kvaka je u tome sto si korisnike MacOS-a tada mogao nabrojati na prste jedne ruke Smijeh... I tko bi pametan pisao virus za nesto tako nevazno. San svakog hackera je da bude poznat po necem ( bar kao Zero Cool ), da ga raja pamti a ne da ga tamo neki infatilni mamin sincic kune zato sto mu je srusio OS na najnovijoj igračci...

Linux  s  druge  strane  je  bio  tolika  nepoznanica  da  jedini ljudi koji su znali napisati virus za njega ili ga hackirati preko neta su bili oni isti ljudi koji su ga i stvorili.

( "Linux?...Jel to nesto sto se maze na kruh.?!" )

I  dolazimo  do  windowsa,  OS-a  za  koji  su  virusi  pisani  samo  zato  sto  se  BillyBoy  sjetio  nesto  ukrasti  prije  nas  ostalih  (  ne  mene,  ja  sam  sam tada jos zvakao kasete iz tatina commodorca...  ili  je  ono  bio  Dalibor  Brun,  nesjecam  se... ). Svi, ama bas svi su imali nesto protiv njih, bilo to sto su nestabilni, sto su skupi... nije vazno samo su svi tvrdili da nevaljaju ali na kraju dana svi bi dosli doma i upalili svoj PC na kojem je se vrtio neki od windowsa.

Mozda  nisam  dobro  opisao  sta  sam  mislio  reci  (ovo  gore  je  za  sve  one  rodjene  nakon  1990  ),  pa  evo  sve  u  jednoj  recenici:

"Pisati  viruse  za  bilo  sta  osim  za  windowse  bilo  je  kao  istrcati  100  metara  ispod  6  sekundi  ali  sam  na  livadi  iza  kuce. Jednostavno gubljene vremena."

Sad  dolazi  neko  novo  vrijeme  kad  za  uredski  posao  nije  dovoljno  znati  raditi  samo  na  jednom  OS-u,  vrijeme  kad  linux  postaje  upotrebljiv  OS  (obicnom  korisniku), vrijeme kad MacOS dobija "neki" trzisni udio u svijetu. Doslo je vrijeme kada se hackerima mogu nazvati samo oni koji znaju pisati programski kod za sve navedene  operacijske  sustave...  Strava...  zZz

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.4.2008 14:16 (brainiac).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

podpisujem gornji post.

dobro napisano

Pobrkao sam svoje namjere s svojim mogućnostima.
17 godina
neaktivan

Kad je Apple najavija Tiger reklama je glasila:

REDMOND, START YOUR PHOTOCOPIERSSmijeh

https://www.youtube.com/watch?v=upzKj-1HaKw

0 0 hvala 0
17 godina
dgigibao kaže...

Kad je Apple najavija Tiger reklama je glasila:

REDMOND, START YOUR PHOTOCOPIERSSmijeh

haha... ovo mi je genijalno!

...i tako je svizac zamotao čokoladu u omot.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice