Mogu li pokrenuti Mac OS na ovoj konfiguraciji?

poruka: 21
|
čitano: 4.569
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Prije nego uopće probam ću jednostavno pitati, mogu li pokrenuti Mac OS na ovom PC-u?

Vir prudens non contra ventum mingit...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A da kažeš koja je konfiguracija?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Mogu li pokrenuti Mac OS na ovoj konfiguraciji
big_guy kaže...

A da kažeš koja je konfiguracija?

trebala je bit slika...

AMD Turion(tm) 64 X2 Mobile...
2GB
NVIDIA GeForce 8400M G

wifi kartica: atheros ar5007eg
16 godina
neaktivan

Zar ti je lakše doć na forum s tim pitanjem ili upisat u Google:system requirements for mac os x

Anyway,evo ti Zahtjevi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Macovi su bazirani na PowerPC ili Intelovim procesorima što znači da će se vući ko krepana mačka

ako ga uspiješ instalirati...

I što će ti macOS? Zar ti nije lakše instalirati Linux ako baš nećeš Winse?

Jaunty user :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nedIm kaže...

Macovi su bazirani na PowerPC ili Intelovim procesorima što znači da će se vući ko krepana mačka

ako ga uspiješ instalirati...

I što će ti macOS? Zar ti nije lakše instalirati Linux ako baš nećeš Winse?

Samo da je brži od Viste. Ma nije ni Vista loša, ali su mi dosadili Windowsi

Ma imam Linux.....naravno, ni Isus ne bi mogao naći wifi drivere ni za Ubuntu, a kamoli Mint, a prije no što pomislim nabaviti MacBook htio bih iskusiti Mac OS na duže od par minuta u npr. iStyle-u
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2009 18:55 (MaterAos).
17 godina
neaktivan

malo offtopic.. zanima me kako uopce pc moze dobrofunkcionirati s Mac OS-om...

Dakle ako sam ja imao XP Sp2i hocu instalirati Mac, to bi bilo moguce... A da li je uopce isplativo instalirati MAc OS na komp?

Stvarno sam noob stose tice Mac OS-a pa neam pojma ak moze odgovor...Thanx

"Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno" Ulrike Meinhof
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma biće ti sporiji od viste bar 2-3 puta...

Od linuxa možeš probati backtrack (4) distru na kojoj rade sve moguće mrežene kartice (i one koje ne rade na ubuntuu).

Jaunty user :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
eterna luchar kaže...

malo offtopic.. zanima me kako uopce pc moze dobrofunkcionirati s Mac OS-om...

Dakle ako sam ja imao XP Sp2i hocu instalirati Mac, to bi bilo moguce... A da li je uopce isplativo instalirati MAc OS na komp?

Stvarno sam noob stose tice Mac OS-a pa neam pojma ak moze odgovor...Thanx

Kolko ja razumijem (znam koristit Mac OS, ali pojma nemam o instalaciji...sad ga skidam) ne ovisi o windowsima, nego intel vs. amd
16 godina
neaktivan
nedIm kaže...

Ma biće ti sporiji od viste bar 2-3 puta...

Od linuxa možeš probati backtrack (4) distru na kojoj rade sve moguće mrežene kartice (i one koje ne rade na ubuntuu).

Ma ionako nema veze...samo hoću probat ono što ne bi smio u npr. istyle-u, tako da mi brzina nije toliko važna
16 godina
neaktivan

Dobra, dobra;)

E, baš bi ovo prijavio.... E, baš bi ovo prijavio....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MaterAos kaže...

AMD Turion(tm) 64 X2 Mobile...
2GB
NVIDIA GeForce 8400M G

wifi kartica: atheros ar5007eg
 Nisam siguran ali mislim da bi mogao. Inače postoji mnogo OSX prerada koje su prerađene da imaju mnoge drivere u sebi koje Apple uopće ne podržava (postoje verzije koje savršeno rade i na AMD-ovim procesorima i čipsetima). Ali budi oprezan - one su nelegalne i većina je puna drivera upitne stabilnosti, a još imaš laptop pa je upitno koliko je drivera napravljeno baš za njegove komponenete.
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali balkan nikako iz čovjeka.
16 godina
neaktivan

Dakle zajedničko mišljenje je da bi mogao, ali je upitno???

Ma pričekat ću do kolovoza, nagovorit nekog iz obitelji tko će mi tada biti najdraža osoba na svijetu da mi jednostavno kupi MacBook

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MaterAos kaže...

Ma pričekat ću do kolovoza, nagovorit nekog iz obitelji tko će mi tada biti najdraža osoba na svijetu da mi jednostavno kupi MacBook

Po meni je macbook neispativ za kupovanje, a još pogotovo ako imaš ovaj laptop koji je itekako dobar. Zar 10000 kuna (ili čak više) ti je lakše dati nego se par sati pomučiti, probati instalirati, pronaći i naštelati drivere?
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali balkan nikako iz čovjeka.
16 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
MaterAos kaže...

Po meni je macbook neispativ za kupovanje, a još pogotovo ako imaš ovaj laptop koji je itekako dobar. Zar 10000 kuna (ili čak više) ti je lakše dati nego se par sati pomučiti, probati instalirati, pronaći i naštelati drivere?
 Nisam rekao da neću probati....još samo 10 i pol sati skidanja OS X-a, barem 3-4 sata pretraživanja internetskih pustoši za driverima i onda barem negdje pola sata do sat instalacije i slavljenja na kraju...ali ću si jednog dana ipak nabavit mac
17 godina
neaktivan

Da li je meni promaknulo ili nisi napisao koji OSX skidaš?

Ako skidaš retail onda trebaš probati metodom 132.

Inače ako si pratio teme makar samo na ovom forumu primjeto si da prerađenih distribucija ima nekoliko... iATKOS, iDeneb, iPC Leo4All, Kalyway...

Da li će koja raditi na tvom kompu gotovo OOB, većinom je stvar hardwarea i sreće.

Ja sam isto u fazi prelaska na Mac i upravo sam na svom hackintoshu P4 HT 3,60. Pardon, Mac Pro.

Isprobavam razna čudesa tog os-a i raznog softwarea koji začudo radi vrlo dobro na ovoj konfiguraciji.

Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja.- J. Krishnamurti

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
archer02 kaže...

Inače ako si pratio teme makar samo na ovom forumu primjeto si da prerađenih distribucija ima nekoliko... iATKOS, iDeneb, iPC Leo4All, Kalyway...

Da li će koja raditi na tvom kompu gotovo OOB, većinom je stvar hardwarea i sreće.

Ja sam isto u fazi prelaska na Mac i upravo sam na svom hackintoshu P4 HT 3,60. Pardon, Mac Pro.

Isprobavam razna čudesa tog os-a i raznog softwarea koji začudo radi vrlo dobro na ovoj konfiguraciji.

Nisam te sreće...pogledao sam popis podržanog hardvera za hrpu distribucija, a podržana mi je samo zvučna kartica
17 godina
neaktivan
MaterAos kaže...
archer02 kaže...

Nisam te sreće...pogledao sam popis podržanog hardvera za hrpu distribucija, a podržana mi je samo zvučna kartica
 Podržava ti i grafiku jer koliko ja znam macbbook-ovi su imali grafičku kao i tvoju. Proc bi možda neki podržavali koji podržavaju AMD-ovu arhitekturu. Jedino čipset i wireless bi mogao biti problem.
16 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
MaterAos kaže...
archer02 kaže...

Podržava ti i grafiku jer koliko ja znam macbbook-ovi su imali grafičku kao i tvoju. Proc bi možda neki podržavali koji podržavaju AMD-ovu arhitekturu. Jedino čipset i wireless bi mogao biti problem.
 Ne, podržava dosta nvidia grafičkih, ali sigurno ne 8400m g
17 godina
neaktivan

Dajte mi preporuku koja hackinthos distribucija bi mogla ici na m2n asusovu plocu,problem je u sata disku kojeg nemoze prepoznat a nemogu se snac bas sa ubacivanjem kext drivera za chipset ove ploce.....

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: "What is it?" * Me: "An operating system." * Friend: "Like Firefox?"
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mejt kaže...

Dajte mi preporuku koja hackinthos distribucija bi mogla ici na m2n asusovu plocu,problem je u sata disku kojeg nemoze prepoznat a nemogu se snac bas sa ubacivanjem kext drivera za chipset ove ploce.....

i meni je taj isti problem može li itko pomoc?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice