Mac OS X:prije ili poslije?

poruka: 5
|
čitano: 1.652
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ok, radi se o ovome:

Instalirao sam retail kopiju Snow Leoparda na komp pomoću iBoot-a, a želim dual boot sa Win 7. Imam Win 7 DVD koji sam skinuo s neta ali ga ne mogu boot-ati, jedino imam XP CD koji opet ne ide na GUID formatirani HDD. Šta da sad napravim? Dali da najprvo instaliram Win XP pa da onda instaliram OS X ili obrnuto?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Mac OS X:prije ili poslije?

Pošto si koristil iBoot ,pretpostavljam da si pročital Tonyevo detaljno uputstvo o samoj instalaciji na istoj stranici ,pogotovo ovaj dio :

BEFORE YOU BEGIN

Remove any hard drives besides the blank drive being used for OS X.
Remove any USB peripherals besides keyboard and mouse.
Remove any PCI cards besides graphics- they may not be Mac compatible.
If using a Gigabyte 1156 board, use the blue Intel SATA ports- not the white Gigabyte SATA ports.
It's best to use an empty hard drive- you will have to partition and format the drive.
Always back up any of your important data.

Znači ,čisti ,poseban disk za OS X ,za drugi OS ,drugi disk!! Inače možeš ostati bez podataka na jednom ili drugom ,a moguće i na oba sistema!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
14 godina
neaktivan

Tnx, ali stvar je u tome da imam samo 1 disk. Mislio sam instalirati xp na vanjski disk, napraviti upgrade na Win7 pa onda kopirati na unutarnji disk, ali ne mogu instalirati xp na vanjski disk!Sad me zanima dali mogu namjestiti samo jednu particiju na GUID ili moram cijeli disk?Već 3 tjedna pokušavam izvesti dual boot ali ne uspijevam...{#}

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Mac OS X:prije ili poslije?

Ne! Za klasičan dual boot morat ćeš birati - samo OSX ili Windows ,ili nabava još jednog diska.

Ali inače ,ima opcija pošto već imaš OSX instaliran - Boot Camp.

Prouči i onda instaliraj Windowse u njega ,ako hoćeš!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 0:16 (kizo2703).
14 godina
neaktivan

Hvala ti puno, odlučio da ću za sada ostati pri Mac-u.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice