Mac os x instaliran!

poruka: 187
|
čitano: 81.049
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Mac os x instaliran!!!!
rappy kaže...

ovako mene zanima,

dali na Mac os radi sve, ja 

imam ugrađenu tv karticu,

sa satelitskom karticom sad me zanmia dali če 

mi to šljakat ako stavim mac os

Jako teško, jedino ako ima na stranici od prozivođača, mada sumnjam

Do you fear... death? Do you fear that dark abyss? All your deeds laid bare, all your sins punished?
15 godina
neaktivan

neznam, zato pitam, možda 

če htijet radit ovaj driver

što imam za tv karticu,

rappy
15 godina
neaktivan
rappy kaže...

neznam, zato pitam, možda 

če htijet radit ovaj driver

što imam za tv karticu,

Bit ćeš sretan ako od prve uspiješ instalirat OS, i sve drajvere, govorim posebno za VGA, jel zna zezat, dajte ti max rezoluciju 1024x768, ak uspiješ od prve sa točnim drajverom ili kextom, svaka čast

Do you fear... death? Do you fear that dark abyss? All your deeds laid bare, all your sins punished?
15 godina
neaktivan

neznam probat, ču vidio sam

na video, da imaš za odabrat

drivere koje želiš instalirat,

sad jeli to ide ili ne vidit ču.

rappy
15 godina
neaktivan
Mac os x instaliran!

tko ima AMD procesore osobno bih preporučio iAtkos S3 distribuciju( Snow Leopard 10.6.3) koja mi je jedina otprve radila, kao i dual boot...

za intelovce od Hazarda 10.6.6i...

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: Mac os x instaliran!

pa tu verziju i imam valjda neću

imat problema sa driverima

rappy
15 godina
neaktivan
Mac os x instaliran!
koje drivere bi trebo oznaćit,
prilikom, instaliranja mac os snow
leopard 10.6.1-10.6.2 za AMD
imam matićnu-Gigabyte GA-M61PME-S2
procesor-AMD Athlon LE-1640, 2600 MHz (13 x 200)
grafička -nVIDIA nForce 6100-430
zvućna-Realtek ALC662 @ nVIDIA MCP61
mreža-nVIDIA MCP61 - LAN Controller
monitor-SyncMaster 923NW
tipkovnica i miš-su mi na usb
rappy
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mac os x instaliran!

Ako si se odlučio za ovu distribuciju iATKOS s3, odi na dno stranice, imaš opisi svih drajvera pa idemo po redu

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.2.2011 1:57 (Flying Dutchman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mac os x instaliran!

Pozdrav narode,

taman ovaj vikend sam i ja napokon pokrenija Hekintosa uz pomoc iATKOS S3 v2 (nazalost nisam primjetio Hazarda 10.6.6)

Od drajvera jedino sam kliknija za LAN Marwell Yukon 8056 i proradilo sve iz prve osim grafulje ati 5870.

To san rijesija apdejtanjem na 10.6.6 uz pomoc ovog programa (http://www.dailyblogged.com/2977/updating-to-snow-leopard-10-6-6/)

Za fino tjuniranje sam iskoristija MultiBeast (http://tonymacx86.blogspot.com/2010/02/multibeast-ultimate-post-installation.html)

Za sada sve radi pristojno al tu i tamo zna pri nekoj izstalaciji da se smrzne i to mu je jedina prava mana. Dali je netko od vas imao slican problem i kakvo je rijesenje za to smrzavnje?

---------------------

Hardware: Asus Blitz Extereme MBO / Intel E6750 Core2Duo 2,66 / Corsair CM3X1024-1600C7DHX / Ati Saphire 5870 Vapor-X / Lan i zvuk sa MBO

hackintosh desktop hackintosh desktop
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 1:48 (Darth Wader).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Mac os x instaliran!
Darth Wader kaže...

Pozdrav narode,

taman ovaj vikend sam i ja napokon pokrenija Hekintosa uz pomoc iATKOS S3 v2 (nazalost nisam primjetio Hazarda 10.6.6)

Od drajvera jedino sam kliknija za LAN Marwell Yukon 8056 i proradilo sve iz prve osim grafulje ati 5870.

To san rijesija apdejtanjem na 10.6.6 uz pomoc ovog programa (http://www.dailyblogged.com/2977/updating-to-snow-leopard-10-6-6/)

Za fino tjuniranje sam iskoristija MultiBeast (http://tonymacx86.blogspot.com/2010/02/multibeast-ultimate-post-installation.html)

Za sada sve radi pristojno al tu i tamo zna pri nekoj izstalaciji da se smrzne i to mu je jedina prava mana. Dali je netko od vas imao slican problem i kakvo je rijesenje za to smrzavnje?

---------------------

Hardware: Asus Blitz Extereme MBO / Intel E6750 Core2Duo 2,66 / Corsair CM3X1024-1600C7DHX / Ati Saphire 5870 Vapor-X / Lan i zvuk sa MBO

to je i meni bio problem s iAtosom, ponekad se znao zablokirati na par sekundi, i činio mi se dosta trom i spor, pogotovo bootanje ili tokom rada u Officeu 2011.

zato sam instalirao Hazardovu distribuciju i čini mi se dosta fluidnijim, a bootanje je također vrlo brzo...

14 godina
neaktivan

Meni se smrzne kompletan, moran ga resetirat al sta se tice brzine bootanja i rada, radi najnormalnije (znam jer na poslu koristim iMAC 10,1). A probat cu kad mi dosadi reinstalirat i probat Hazarda ako ne skuzin sta ga smrzne.

Nakon kraceg testiranja Hazarda 10.6.6 zakljucak je sljedeci: radi mi stabilnije i brze (netko je rekao FLUIDNIJE) od iAtkosa S3 v2, a smrzavanju su nestala.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2011 17:50 (Darth Wader).
17 godina

@Iohannes:

Posto s ovim nikad nisam nista radio nit ista kuzim u vezi OSXa, moze mala pomoc?

Imam laptop Toshiba Satellite A100-011: C2D T5600(1.83ghz), 2gb DDR2, 160gb Hitachi, nVidia 7600 Go 256mb, hocu li imat problema sa grafickim ili nekim drugim drajverima?

Jos mi se skida hazard 10.6.6.i pa nisam ni probao ali pitam preventivno da odma mogu rjesit problem, ovo bi mi bio jedini OS na laptopu.

I dali na ovako instaliranom OSu radi sve sto bi radilo i na MACu ili ima nekih problema?

Fala!

15 godina
neaktivan
goodye kaže...
Cameleon kaže...

sta ce se sad rec da windows skinut sa neta je ilegalan??

Ma neeeee, kako ce biti ilegalan.
PA JBT NORMALNO DA JE ILEGALAN :D
sve sto skines s neta i ne platis (a nije free) onda je ilegalno, svaki program, svaka igra, svaka pjesma, svaki video...

Pa ako skinem s neta onda je free xD

Mislis na freeware {#}

Kad narastem bit ću Bill Gates, A'k ne narastem bit ću Steve Jobs
15 godina
neaktivan
disco kaže...

@Iohannes:

Posto s ovim nikad nisam nista radio nit ista kuzim u vezi OSXa, moze mala pomoc?

Imam laptop Toshiba Satellite A100-011: C2D T5600(1.83ghz), 2gb DDR2, 160gb Hitachi, nVidia 7600 Go 256mb, hocu li imat problema sa grafickim ili nekim drugim drajverima?

Jos mi se skida hazard 10.6.6.i pa nisam ni probao ali pitam preventivno da odma mogu rjesit problem, ovo bi mi bio jedini OS na laptopu.

I dali na ovako instaliranom OSu radi sve sto bi radilo i na MACu ili ima nekih problema?

Fala!

mislim da ne bi trebao imati problema, najmanje s grafičkom jer je kod nVidijinih graf. kartica veća šansa za uspješnu instalaciju nego kod

ATI-jevih kartica. Vjerujem da bi sve trebalo raditi bez većih problema. Ako bude šta, javi.

17 godina
Instalirao hazzard, formatirao cijeli disk na prvu opciju (bilo ih je cca 4-5 za birat al se ne kuzim pa sam pustio prvu opciju oznacenu), prvo neznam jesam ja sta zeznuo ili je to normalno, da DVD mora bit unutra i koristit se za butanje samog OSa . Ni grafika ni zvuk ni vajerles mi nisu radili, ustvari je jedino pronasao blutut.
Nije ni da sam imao bas puno opcija pri instalaciji, na njihovom sajtu sam vidi skrinsot di se bira kao koji cipset graficku imas.... a ja taj skrin uopce nisam dobio..
Ajd sad pomogaj ako znas ;-)
15 godina
neaktivan
Mac os x instaliran!

Poslije formatiranja diska u Mac OS Extended (Journaled) u Disk Utility, korak poslije toga imat ćeš customize, tu odabereš što ćeš odabrat u instalaciji

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
A bootanje, jel se moze normalno bootat bez DVD-a (ili cu odabir za ovo dobit kad kliknem na Customize)?
I cemu sluzi onaj dodatni fajl sta se dobije uz iso (IOATAFAMILY.PPF)?
15 godina
neaktivan
disco kaže...
A bootanje, jel se moze normalno bootat bez DVD-a (ili cu odabir za ovo dobit kad kliknem na Customize)?

Naravno da se boot-a bez DVD, pod customize odabireš drajvere i patcheve za Snow Leoparda, od grafičke, zvučne, mrežne itd.

Što se tiče PPF fajla evo ti program koji će ti patchirat ovaj iso fajl kaj si skinuo...

PPF O Matic

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 13:12 (Flying Dutchman).
15 godina
neaktivan
disco kaže...

a ne možeš očekivati da ti sve radi otprve...skini program zvan multibeast i tu si instaliraj drivere koji ti trebaju...

mislim, nije baš ok da moraš bootati s dvd-a, to je i meni bio dugo problem jer sam imao jedan hard disk. Onda sam sve formatirao,

na jednu particiju instalirao windowse, nisam napravio system reserved particiju jer to smeta. Zatim instaliraš na drugu particiju Mac,

onda skineš GParted Live CD, bootaš ga ( prvo izabereš 02 za jezik, zatim 0 za ulaz u grafičko sučelje), desni klik na win particiju i stisneš manage boot flag i stisneš boot...

tako ćeš popraviti da boota win particiju. Zatim na win instaliraš easy bcd i mac drive 8, i dodaš na easy bcd-u mac ( c particija, MBR, ne EFI) bootaš i voila :) ako ti nije šta jasno

pošalji na PM...i pošalji detaljnu konfiguraciju da izaberemo odgovarajuće kextove

15 godina
neaktivan
Mac os x instaliran!

Evo, da javim da je Snow Leopard (iAtkos S3 v.2) uspješno instaliran. Sve radi, nikakvih problema nisam imao sa driverima. {#}

HACKINTOSH:

Intel Core 2 Duo E4500 2x2.20

Gigabyte G31M-ES2L rev.2.0

2GB Kingmax DDR2, 800Mhz

Gigabyte Geforce 8600GTS, 256MB DDR3

WD Caviar Black, 640GB, SATA

Lite-On pržilica

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mac os x instaliran!

Ja sam instalirao MAC OSX na AMD procesoru, no kada sam ga morao restartati kao da ga nisam instalirao. Postoji li mozda koje rjesenje da se instalacija uspjesmo izvede.? Pokrenuo sam instalaciju s virtualbox-a

sule
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Mac os x instaliran!

evo ovak ja imam sad win 7(naravno){#} 

i sad bi htijeo da si instaliram mac os x na svoj komp pogledaje konfu na moj pc i recite mi jel se može jel bude kakvih problema i koj da skinem onaj ipc, ili one druge koji je najbolji.....hvala.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Crank1d kaže...

Evo, da javim da je Snow Leopard (iAtkos S3 v.2) uspješno instaliran. Sve radi, nikakvih problema nisam imao sa driverima. {#}

HACKINTOSH:

Intel Core 2 Duo E4500 2x2.20

Gigabyte G31M-ES2L rev.2.0

2GB Kingmax DDR2, 800Mhz

Gigabyte Geforce 8600GTS, 256MB DDR3

WD Caviar Black, 640GB, SATA

Lite-On pržilica

{#}:O sluša se a7x???to careee

KCB
16 godina
neaktivan
renoboXX kaže...

evo ovak ja imam sad win 7(naravno){#} 

i sad bi htijeo da si instaliram mac os x na svoj komp pogledaje konfu na moj pc i recite mi jel se može jel bude kakvih problema i koj da skinem onaj ipc, ili one druge koji je najbolji.....hvala.....

Kod hackintosha nikad neznas. Naoruzaj se svim distroima koji postoje i uzmi barem 10 sati da isprobas opcije na svakom i to je to. Savrsenog recepta nema.

[url=http://profile.mygamercard.net/IgorFastGun][img]http://card.mygamercard.net/gelsig/IgorFastGun.png[/img][/url]
15 godina
protjeran
Mac os x instaliran!

aj vi meni recite jel se na kraju isplati sa time zahebavat?
vidim tu treba dost truda i ima dost vas koji se sa time zahebavate pa jel vrjedno toga

http://www.soundstream.com/

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Mac os x instaliran!

ne treba puno distra.

najbolje hakirana verzija je iPC Leopard, samo što nema Snow.

Ko nije opterečen Snow Leopardom nek uzme taj iPC, iskreno između Leoparda i Snow Leoparda nema neke razlike

Ako iPC ne radi, teško da če koja druga.

Instalacija je jednostavna kao i instalacija Windowsa, samo što treba potraziti podršku za hardver...

nema ništa kompliciranoga, prosto najjednostavnije ga je staviti i sloziti

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mac os x instaliran!

Ima tko da mi hoce pomoc oko instalacije? 

<\\ c1on3r //>

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
soundstream kaže...

aj vi meni recite jel se na kraju isplati sa time zahebavat?
vidim tu treba dost truda i ima dost vas koji se sa time zahebavate pa jel vrjedno toga

probas pa vidis :D

ja ga imam na macbook prou, a volio bih ga instalirat na PC, ali sam cuo da je tolika muka da mi se ne isplati ...

naviknut sam cim sjednem za drugu tipkovnicu promjenim vec shorcute i sve... ali kad sma 15tak dana na putu pa sjednem kasnije za PC :DDD festa jedno sat vremena

ako ima tko savjet za moj PC iz potpisa, rado bih probao

potpis :D
15 godina
protjeran
Mac os x instaliran!

jel bi ja mogao stavit mac na svoju confu i jel bi bilo kakvih poteškoča s driverom i jel se može igrat sve vrste igre ja igram ove nove igre pa jel bi ih sve pokretalo ili.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mac os x instaliran!

1. Niko ti nemoze 100% reci dal ce radit ili ne, probaj.

2. Ako hoces igrati igre, zasto oces staviti OS X?

[url=http://profile.mygamercard.net/IgorFastGun][img]http://card.mygamercard.net/gelsig/IgorFastGun.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice