Mac OS na PC-u?

poruka: 1.621
|
čitano: 532.818
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Mac OS na PC-u?
ficx kaže...

Hvala na brzom odgovoru :)

Ima li ovdje netko da to radi u zamjenu za KUNE, a po mogucnosti da je iz Karlovca?

Problem mi je sta imam jako malo vremena za igrati se sa tim, a netko ko ima iskustva ce to relativno, brzo i bezbolno napraviti...

Ja bi ti to sve napravio besplatno da si bliže. Sama instalacija traje nekih 25 min, a stavljanje kextova i to par minuta..

Nema tog pitanja na kojeg ja imam pametan odgovor.
13 godina
neaktivan

A di si ti? Meni odgovara od Zagreba do Dubrovnika ako je to toliko brzo... :)

13 godina
ficx kaže...

A di si ti? Meni odgovara od Zagreba do Dubrovnika ako je to toliko brzo... :)

Ja sam 10 km SZ od Rijeke

13 godina
neaktivan

A Rijeka mi nije baš uz put... ;)

Pokušat cu sam kad uhvatim malo vremena. Koji tutorial mi preporucujete. Koliko sam skuzio ima tu vise nacina. Mene zanima najbolji i da provjereno radi. Koliko sam skuzio treba kupiti OS X Lion preko mac storea?

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.8.2012 23:13 (ficx).
13 godina
ficx kaže...

A Rijeka mi nije baš uz put... ;)

Pokušat cu sam kad uhvatim malo vremena. Koji tutorial mi preporucujete. Koliko sam skuzio ima tu vise nacina. Mene zanima najbolji i da provjereno radi. Koliko sam skuzio treba kupiti OS X Lion preko mac storea?

Da bi kupio OS X Lion trebaš imati OS X Snow Leopard instaliran jer s njega skidaš OS X Lion.

Ja bi ti za sada preporučio iATKOS L2, skineš s "piratskog zaljeva", spržiš na DVD i instaliraš.

16 godina
Mac OS na PC-u?

Dali ima negdje za skinuti Front Row enebeler za M.lion 10.8 ?

Ovaj za lion 10.7 neradi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.8.2012 15:45 (zzz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
zzz kaže...

Dali ima negdje za skinuti Front Row enebeler za M.lion 10.8 ?

Ovaj za lion 10.7 neradi.

Probaj sa Movistom, jel koliko vidim nema još front row za 10.8

http://code.google.com/p/movist/

13 godina
neaktivan
Cromaki kaže...

Da bi kupio OS X Lion trebaš imati OS X Snow Leopard instaliran jer s njega skidaš OS X Lion.

Ja bi ti za sada preporučio iATKOS L2, skineš s "piratskog zaljeva", spržiš na DVD i instaliraš.

Ako stavim iATKOS L2 hoce li mi sve raditi kako treba, isto kao kada instaliram Snow Leopard i zatim OS X Lion?

Jako mi je bitno da je stabilno, da "radi", zelim izbjeci probleme rusenje sistema, blokiranja i slicne gluposti...

13 godina

Ako stavim iATKOS L2 hoce li mi sve raditi kako treba, isto kao kada instaliram Snow Leopard i zatim OS X Lion?

Jako mi je bitno da je stabilno, da "radi", zelim izbjeci probleme rusenje sistema, blokiranja i slicne gluposti...

Snow Leopard je najstabilniji za hackintosh koliko sam čuo, Mountain lion nisam isprobao a Lion mi je prosječan. 

Radit će ti sve na iATKOS L2 ako nađeš odgovorajuće kextove.

Napomena: za L2 možda ti bue trebao Nawcom's modcd kako bi isprva mogao bootati OS X, barem kod mene bez njega neide, a kasnije napraviš update na 10.6.8 i instaliraš Chameleon bootloader i sve valja.

13 godina
neaktivan
Cromaki kaže...

Snow Leopard je najstabilniji za hackintosh koliko sam čuo, Mountain lion nisam isprobao a Lion mi je prosječan. 

Radit će ti sve na iATKOS L2 ako nađeš odgovorajuće kextove.

Napomena: za L2 možda ti bue trebao Nawcom's modcd kako bi isprva mogao bootati OS X, barem kod mene bez njega neide, a kasnije napraviš update na 10.6.8 i instaliraš Chameleon bootloader i sve valja.

Ok. skužio sam, a sta se tice stabilnosti svi hvale Leopard.

Naručio sam komp ali su mi iz trgovine javili da nema matične koju sam tražio MBO ASUS SABERTOOTH P67, socket 1155, Intel P67 Chipset, firewire, USB 3.0.

Zna li netko neku dobru zamjenu, da je cijenom kao i SABERTOOTH i naravno da se voli sa Hackintoshom... :)

16 godina
Mac OS na PC-u?

Ako baš želiš imati osx na pc-u ,onda kupi neku od gigabytovih matičnih ploča.

Na ovom linku imaš skoro sve upute.Tu pronađi DSDT za svoju matičnu ploču ,taj DSDT je jako bitan i punu pomaže.Najpametnije bi bilo ne kupovati matičnu za koju nema dsdt.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Mac OS na PC-u?

Prilično sam iznenađen sa rezultati Heaven benchmarka, nekako mi ide mnogo glađe nego directx na Windowsu, barem u situacijama di dobivam 13 fps-a ne primijeti se toliko štekanje koliko na Windowsima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mac OS na PC-u?

jel mi može netko molim vas pomoći?
Kad odem na Apple > About this Mac piše mi za video card: Graphics  Unknown nVidia card 896 MB  ( imam nvidia gtx275 )

After Effects mi je prepoznaje no nisu mi neke opciju dostupne u vezi grafičke u tome programu jer mislim da ako nije osx prepoznao grafičku dobro,da onda neće ni after Effects.

Pa ako netko zna rješenje,bio bih mu jako zahvalan

After Effects,Sony Vegas Pro i Cinema 4D tutoriali na hrvatskom: http://www.youtube.com/user/AdobeTemplate

0 0 hvala 0
16 godina
BugHacker kaže...

Kad odem na Apple > About this Mac piše mi za video card: Graphics  Unknown nVidia card 896 MB  ( imam nvidia gtx275 )

After Effects mi je prepoznaje no nisu mi neke opciju dostupne u vezi grafičke u tome programu jer mislim da ako nije osx prepoznao grafičku dobro,da onda neće ni after Effects.

Možda je problem u driveru za grafu,skini najnovije sa nvidia stranice i instaliraj.

17 godina
zzz kaže...
BugHacker kaže...

Možda je problem u driveru za grafu,skini najnovije sa nvidia stranice i instaliraj.

No certified downloads were found for this configuration. To include beta downloads in your search, click here.Trenutno koristim quadro drivere ja mislim one fx4000

After Effects,Sony Vegas Pro i Cinema 4D tutoriali na hrvatskom: http://www.youtube.com/user/AdobeTemplate
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 12:08 (BugHacker).
17 godina
Mac OS na PC-u?

riješio sam problem.Izbrisao sam NVEnabler.kext

0 0 hvala 0
16 godina
Mac OS na PC-u?

Instalirao sam osx 10.8 pomoću alata MyHack,sad kad se podiže os automatski se otvaraju vrata dvd pogona.Ako ostavim neki cd u pogonu,onda se vrata ne otvaraju.

Znali netko zašto se to dešava,i kako taj bug ispraviti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zzz kaže...

Instalirao sam osx 10.8 pomoću alata MyHack,sad kad se podiže os automatski se otvaraju vrata dvd pogona.Ako ostavim neki cd u pogonu,onda se vrata ne otvaraju.

Napravil sam instalaciju sa novim UniBeastom i nemam nikakvih problema ,dapače - čak se vratil i Sleep ,koji je ''nestal'' u 10.7.2 Lionu.

Možda da probaš?

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
kizo2703 kaže...
zzz kaže...

Napravil sam instalaciju sa novim UniBeastom i nemam nikakvih problema ,dapače - čak se vratil i Sleep ,koji je ''nestal'' u 10.7.2 Lionu.

Možda da probaš?

Nisam uspio sa UniBeastom ,nikako da mi napravi usb,,radi neko vrime i onda bloka(UniBeast).

Pa sam zato pokušao sa MayHack.

Za sada sam iskopčao kabel iz pržilice,ionako je rijetko koristim.

13 godina
Mac OS na PC-u?

Kakav je Mountain Lion ?

Pa ja nemam sreće sa Lionom, za poludit...

Jučer sam uspio srediti donekle stabilnost no kako koristim DWL-G122 Wireless USB Adapter moram otvoriti pref. pane da bi se spojio na mrežu... No prilikom otvaranja mora se relaunchati da pokrene taj DWL-G122 pref. pane u 32-bit no uopće ne pokrene i bez interneta sam. Sada sam opet na Windowsima, pa me zanima dali bi stabilnost riješilo s time da instaliram retail OS X Lion sa Unibeast ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Cromaki kaže...

Kakav je Mountain Lion ?

Pa ja nemam sreće sa Lionom, za poludit...

Jučer sam uspio srediti donekle stabilnost no kako koristim DWL-G122 Wireless USB Adapter moram otvoriti pref. pane da bi se spojio na mrežu... No prilikom otvaranja mora se relaunchati da pokrene taj DWL-G122 pref. pane u 32-bit no uopće ne pokrene i bez interneta sam. Sada sam opet na Windowsima, pa me zanima dali bi stabilnost riješilo s time da instaliram retail OS X Lion sa Unibeast ?

Retail je najbolje rješenje,stabilnost je maxsimalna,koristim ga od kada je izašao i nisam imao niti jedno rušenje.

Ako to instaliraš na ovaj pc sa 1GB RAM,e to bi mogao biti veliki problem.Mislim da je minimum za Lion-a 2 GB RAM-a,ako se nevaram.

Možda da staviš  snow leopard 10.6.8 to je isto odličan izbor,stabilan i brz.

13 godina

Retail je najbolje rješenje,stabilnost je maxsimalna,koristim ga od kada je izašao i nisam imao niti jedno rušenje.

Ako to instaliraš na ovaj pc sa 1GB RAM,e to bi mogao biti veliki problem.Mislim da je minimum za Lion-a 2 GB RAM-a,ako se nevaram.

Možda da staviš  snow leopard 10.6.8 to je isto odličan izbor,stabilan i brz.

Sa SL sam već probavao ali ne žeči bootati sa vanilla kernelom, kernel panic.  A nakon updateova zapne na ethernet address i dođe da moram zagasit komp, no to sam nekako već sredio zadnje je bilo PCI Configuration Begin, niti jedan boot flag ne pomaze, nisam mogao uci u OS niti sa Nawcom boot cd.

A Lion ide fluidno s vanilla kernelom, RAM zasada nisam još iskoristio do kraja gledajući po  Activity Monitoru, free bude 200-500 mb ovisno koliko aplikacija imam otvoreno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 19:02 (Cromaki).
17 godina
Mac OS na PC-u?

jel zna netko kako bih se mogao riješiti smetnje u zvuku kada snimam s mikrofonom koji se pojavljuje u snimci kada preslušavam snimljenu snimku?Chip je VIA 1708s

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 19:59 (BugHacker).

0 0 hvala 0
13 godina
BugHacker kaže...

jel zna netko kako bih se mogao riješiti smetnje u zvuku kada snimam s mikrofonom koji se pojavljuje u snimci kada preslušavam snimljenu snimku?Chip je VIA 1708s

Otvori Audio MIDI Setup u Utillities i za playback device stavi za Format 44100.0 Hz i 2 ch - 16-bit integer.

Kod mene pomaže.

17 godina
Mac OS na PC-u?

probao to odavno,nažalost ništa :(((

0 0 hvala 0
17 godina
Mac OS na PC-u?

Pozdrav svima. Može preporuka nekog softwera za konvertiranje mp4 ili mkv u avi. Na winsima sam koristio agk ili freemake ali za mac ne nalazim baš nešto što bi dalo poželjan kvalitet. Ako znate neki dobar program molim vas da se javite. Hvala.

nunaVk
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2012 20:41 (nunaVk).

0 0 hvala 0
16 godina
nunaVk kaže...

Pozdrav svima. Može preporuka nekog softwera za konvertiranje mp4 ili mkv u avi. Na winsima sam koristio agk ili freemake ali za mac ne nalazim baš nešto što bi dalo poželjan kvalitet. Ako znate molim vas da se javite. Hvala.

Toast titanium

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2012 20:40 (zzz).
17 godina
zzz kaže...
nunaVk kaže...

Pozdrav svima. Može preporuka nekog softwera za konvertiranje mp4 ili mkv u avi. Na winsima sam koristio agk ili freemake ali za mac ne nalazim baš nešto što bi dalo poželjan kvalitet. Ako znate molim vas da se javite. Hvala.

Toast titanium   Koristiš li ga, može li raditi sa xvid codecom i ako ga koristiš koliko si zadovoljan?

nunaVk
16 godina
nunaVk kaže...
zzz kaže...
nunaVk kaže...

Toast titanium   Koristiš li ga, može li raditi sa xvid codecom i ako ga koristiš koliko si zadovoljan?

Jednom sam konvertirao nešto,bilo je to malo davnije.....pa se baš i nesječam,ali ga nisam izbrisao,a to je dobar znak.

1 1
17 godina
Mac OS na PC-u?

Zna li netko može li Lion ili M.Lion na ovu ploču? Kupujem nove komponente pa me zanima vrijedi li se zezati ili ne. Na prošloj ploči ep45-ud3lr sve je išlo glatko pomoću Kakewalka. 

GA-Z77-D3H

nunaVk

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice