Anketa o čitanju knjiga

poruka: 5
|
čitano: 2.791
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Anketa o čitanju knjiga

Nažalost se ne može komentirati ankete, što mislim da bi trebalo uvesti, pa ću postat odi, valjda je ovo pravo misto.

Inače stvarno bi volio da se može komentirati, između ostaloga da se predloži dodavanje nekih opcija koje autori ponekad zaborave a prilično su očigledne, a i da se razgovara o značenju ankete.

Nego o konkretnoj ovoj anketi - jedine opcije su kupiti knjigu ili je posuditi u biblioteci !? {#} Da se razumijemo ja volim čitati, ali IMHO biblioteke su stvar prošlosti otkad postoji Internet, nisam bio u jednoj bar 15 godina (nekad sam bio čest posjetitelj, ali su me i tada mučili problemi manjka izbora, nedostajućih ili posuđenih nastavaka, radnog vremena, udaljenosti itd., što je sad sve nestalo). A što se kupovanja tiče, kupim ponekad rijetko (zadnju prije par godina) ali golemu većinu onoga što čitam SKINEM (besplatno u mom slučaju, ali mnogi diljem svijeta skidaju knjige i plaćaju ih) ! Zato sam i kupio e-reader (tj. dva) !

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.6.2012 17:13 (Enkidu).

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Anketa o čitanju knjiga

Ja nikada, nijednu knjigu nisam pročitao putem računala, osim posebnih slučajeva.

Nije to taj isti, ugodan osjećaj kad ti držiš tvorevinu u svojim rukama, umjesto scrollanja i buljenja u računalo. Isto mišljenje dijelim i vezano uz eBook čitače...

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.6.2012 17:41 (4ucker).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Anketa o čitanju knjiga

Good for you, svako ima pravo na svoje mišljenje, ali meni je e-reader sasvim jednako dobar a knjige su besplatne. Da nisu ne bi trošio za e-reader jer ne bi imalo smisla.

Međutim u Americi ima masu ljudi koji plaćaju knjige kupljene online i čitaju na e-readeru jer im je tako draže. E-reader ima i mnogo drugih prednosti pored cijene knjiga (npr. podesivost fonta, prenosivost veće količine knjiga, prevoditelj / rječnik, zoom in / out, search itd.).

Kao što rekoh meni e-reader ne bi ima puno smisla da mi nisu knjige za njega besplatne ali bezbroj ljudi plaćaju skidanje knjiga i ipak kažu da im je e-reader draži od papirnatih knjiga. Svakome svoje, nemoj sudit ako nisi temeljtio isprobao i informirao se, a ni tada jer svako ima različit ukus.

A papirnatih knjiga će bit sve manje i manje u budućnosti, iako nikad neće izumrijeti, ali će postati luksuzna roba samo za pojedine ljubitelje.

P.S.

Ekstremitet je ruka / noga / *****. {#}
Ono što si ti htio reći je ekstrem, ili ekstremno rijetki slučaj.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.6.2012 17:28 (Enkidu).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Anketa o čitanju knjiga

Daleko od toga da ja mislim da su e-čitači glupost. Čak što više, mislim da služe odlično svojoj svrsi. Ali ja govorim subjektivno, da meni sam osjećaj čitanja knjiga nije isti kao i kod papirnate verzije. Nije isključeno da jednom neću kupiti... Još kad vidim koje su prednosti.. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Anketa o čitanju knjiga

Btw jedan moj frend je godinama govorio da se to njemu ne sviđa jer da nije isti osjećaj, nema miris i opip papira, i onda prošlo ljeto ipak kupio e-reader. {#}

On dosta putuje pa mu triba nešto za ubit vrime u busu, zato ima netbook i e-reader (ka i ja).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice