Samo kad mjenjam distru koju koristim. Inače samo:
emerge -dU world
i imam sve najnovije programe zakrpe i sve ostalo šta mi treba.
Samo kad mjenjam distru koju koristim. Inače samo:
emerge -dU world
i imam sve najnovije programe zakrpe i sve ostalo šta mi treba.
A cuj smece treba cistit i ak neznas kaj delas nemoj cackat pa nebu problem!!!
A cuj smece treba cistit i ak neznas kaj delas nemoj cackat pa nebu problem!!!
izgleda da ću si morat ponovo rušit i podić novi win. ovaj sad mi nešt sere
ma svakog prvog.... zezam se zavisi kako kad ako šta zašteka ili ako nešto eksperimentiram itd
prosjek je malo viši od 4 puta
Ja rijetko reinstaliram OS. Zadnji Windowsi su mi bili 2 i pol godine, a sad imam Windows Vistu vec 6 mjeseci i radi savrseno. Al reinstall radim sa Acronis True Image programom i sve traje par minuta pa tako da se ni ne zamaram ako i moram raditi reinstall.
Godišnje prosječno reinstaliram windowse 3-4 puta.
Reinstaliram kad trebam a ne koliko puta u određenom vremenu.
Inače, ne radim reinstalaciju već sam napravio Image sistemske particije i vratim sve za 10-ak minuta u prvobitno stanje sa svim programima i postavkama tako da mi to nije više nikakav problem.
ako gledam samo svoj komp i laptop onda u zadnih godinu dana dva puta desktop računalo, prvo zbog prelaska s xp na vistu, a drugi put zbog prelaska na 64bit vistu, a laptop tri puta, vista na xp, pa xp na linux, pa linux na xp (jer mi trebaju CAD aplikacije)
a ako računam frendov komp kojeg više manje ja servisiram, onda 5 puta u zadnja 2 dana, plus još jedno 10 puta u zadnjih godinu dana
A kako se to uopće radi? Sramim se što ne znam, no još sam u cvijetu mladosti...
Prošle godine (2008) sam uradio 4 puta reinstalaciju windowsa xp, ponajviše radi virusa a i svakakvog smeća koje je se gomilalo po Program Fileovima i registeriju i tako usporavalo normalan rad...
Moram priznati da sam bio dosta sklon radoznalosti, isprobavanju i čestom instaliranju raznoraznih programa... Danas sam već pronašao one "prave" za svoj vlastiti ukus i meni neophodne programe tako da nemam potreba za nekim eksperimentiranjima više!!!
Zadnju reinstalaciju sam uradio 20.12.2008 i evo do sada sve radi perfektno i nijedan put nisam imao niti ijedan najmanji problemčić koji bi me ponukao na reinstall....
Zato budite što manje radoznali i odredite što želite imati i što vam je potrebno pa će biti manje reinstalacija i problema!!
Jednom mjesečno. Reinstalacija mi traje oko 2 sata sa svim podešavanjima, toliko sam se ispraksao... OS Vista x64. Znam da nema potrebe ali jednostavno to volim da radim.
2 puta. Meni je to dosta.
Zato budite što manje radoznali i odredite što želite imati i što vam je potrebno pa će biti manje reinstalacija i problema!!
U skoro 3 godine kolko imam ovaj komp nisam nijednom reinstaliro OS, sve do jucer kad sam zbog nekog novog hardwera konacno odlucio prec na Vistu 64bit sve radi savrseno i jako sam zadovoljan. Iskreno ne razumijem ljude koji blate windows ja nikad problema s njim nisam igro, samo treba bit malo pametan i to je to...
Jednom mjesečno. Reinstalacija mi traje oko 2 sata sa svim podešavanjima, toliko sam se ispraksao... OS Vista x64. Znam da nema potrebe ali jednostavno to volim da radim.
evo danas samo reinstalirao xp. bilo mi dosadno, pa šta ću, ajd reinstalirat xp... a sutra sedmicu u dual boot...
isprobaj Ubuntu ako već nisi.......
Previse puta hhehe iskreno rijetko kad izdrzim 2 mjeseca na jednom sistemu tj.Cesto mjenjam sisteme.Buduci da sam nakon mnogo isprobanih...xp sp2,xp sp3, XP 7, xp Royal, cak i Linux UBUTU i Mandrivu.. jedino nisam Vistu jer mi se cini komplikovana.Mnogo sam sistema izmjenjao i mislim da mi je najbolji do sad bio ovaj koji sad imam XP sp 2 Profesional, prije sam koristio Home eedition.
Niste jos otkrili alate za kloniranje diskova/particija? Acronis? Ghost? Ima i besplathih
Danas sam upravo "vratio" nazad C: particiju nakon sto sam shebo stvar sa ADI driverima...windozi su se podizali preko 5 minuta a nisu se gasili :)
Scenario mi je pravlenje sliku sistemske particije jedanput nedeljno sa time sto cuvam jednu sliku od prethodne nedelje dok se ne uverim da je sve u redu,antivir. scan na primer ili da vidim kako se nakon WU ponasa sistem. Preporucam bilo koji alat te namjene,citajte recenzije na netu i isprobajte.
Prosao sam taj put i stvarno mi je stresno da ponovo sve installiram. Samo podesavanje Photoshopa i Acrobata oduzece mi jedan dan....podesavanje Outlooka i "vracnje" mejlova natrag...strasno
System Restore ne koristim (ne zbog prostora) vec zato sto se moj antiviri ne voli sa restoreom a niti restore sa antiviriom :)
I cuvam sliku windowsa 7 pa je vratim kada mi je dosadno. Vracanje 45 Gb podataka na particiju od 60 Gb oduzima mi 25 minuta
ja reinstaliram u prosjeku 5 puta godišnje. nekad i više ako nadograđivam komponente ili mi ga virus sj**e
Inače OS reinstaliram rijetko (prije češće), kada se stvarno nakupi previše smeća po registrima i kad su pojedine aplikacije "apgredane" po neznam koji put a PC se počne vuć ko krava...
Originalne windowse XP sa urednim upadetima još nikako nisam reinstalirao (oko godina i pol).
A piratske 1 do dva puta godišnje.
Kad započinjem neki novi projekt pa iskonfiguriran stanicu za testiranje, potrebno mi je napraviti novu instalaciju, jer nekad mi treba glashfish, nekad apache, Mysql, nekad Netbeans, IReport Server i tako. Želim da mi je stanica optimalno postavljena za ono što trenutno radim.
OpenSuse reinstaliram kad dođe nova verzija (iako nekad napravim samo update), a Slackware često jer se dosta igram sa njim...
Originalni XP i Suse su mi na poslu ( to je stabilno) a piratski i Slack doma i sa njima se dosta zezam....
jedanput u dvije godine...
Originalne windowse XP sa urednim upadetima još nikako nisam reinstalirao (oko godina i pol).
A piratske 1 do dva puta godišnje.
Kad započinjem neki novi projekt pa iskonfiguriran stanicu za testiranje, potrebno mi je napraviti novu instalaciju, jer nekad mi treba glashfish, nekad apache, Mysql, nekad Netbeans, IReport Server i tako. Želim da mi je stanica optimalno postavljena za ono što trenutno radim.
OpenSuse reinstaliram kad dođe nova verzija (iako nekad napravim samo update), a Slackware često jer se dosta igram sa njim...
Originalni XP i Suse su mi na poslu ( to je stabilno) a piratski i Slack doma i sa njima se dosta zezam....
Od kada koristim Vistu nisam morao ponovno instalirati OS, to bi bilo nekakvih 2 godine možda...
Dosta pazim na sistem i trudim se da je uvijek up to-date i čist.
Doduše nekoliko prijatelja kojima sam ja glavni dežurni za sve probleme sa kompom mi dofuravaju po dva-tri puta godišnje na reinstall. :)
Sve je do toga koliko se pazi na sistem i koliko čovjek radi pametno na računalu.