Netko je provalio u kompjuter mog bratića

poruka: 26
|
čitano: 5.668
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Pozdrav

Naime neki dan sam kod bratića otišao sasvim slučajno i primjetili smo da mu je na pozadini druga slika,drukćije poredane ikone,i izbrisana jedna igra

Odmah smo znali da mu je netko provalio u računalo.

Rekao mi je da ima XP,i da je u njega (MOŽDA) najlakše provaliti.Njemu bi trebali neko programi samo ni ja neznam koji,tako da ako itko zna neka se javi

Hvala unaprijed

Jebeš novce i slavu kad nema moje drage kraj mene...
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

"Njemu bi trebali neko programi samo ni ja neznam koji,tako da ako itko zna neka se javi"

Ovaj dio ne kužim...

[url=http://www.userbars.be][img]http://img398.imageshack.us/img398/1037/18842rw3.png[/img][/url]
Moj PC  
12 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Netko je provalio u kompjuter mog bratića
Zizm kaže...

"Njemu bi trebali neko programi samo ni ja neznam koji,tako da ako itko zna neka se javi"

Ovaj dio ne kužim...

Treba mu neki program,nešto kao antivirusni da mu nitko nemože provaliti,ili bar da sakrije IP adresu.

15 godina
protjeran

neka ispocetka intsalira windovse i nek stavi dobar antivirus

xDDD

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
ni ja ne kuzim taj dio..
Koji internet ima?
15 godina
protjeran
sina1212 kaže...
ni ja ne kuzim taj dio..
Koji internet ima?

MAX-ADSL

17 godina
Cro.Renger50 kaže...
Zizm kaže...

Ovaj dio ne kužim...

Treba mu neki program,nešto kao antivirusni da mu nitko nemože provaliti,ili bar da sakrije IP adresu.

nemora znacit da ako ima antivirusni program da mu nece nitko provaliti, mozda je netko fizicki ukljucio komp i sve namjerno ispremjesto/izbrisao.

17 godina
neaktivan
jel komp bio upaljen prije nego ste to primjetili i spojen na internet?
17 godina
neaktivan
15 godina

Istu stvar može napraviti i virus. Skenirajte MBAM-om i za svaki slučaj stavite neki firewall.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
15 godina
neaktivan
Cro.Renger50 kaže...

Pozdrav

Naime neki dan sam kod bratića otišao sasvim slučajno i primjetili smo da mu je na pozadini druga slika,drukćije poredane ikone,i izbrisana jedna igra

Rekao mi je da ima XP,i da je u njega (MOŽDA) najlakše provaliti.Njemu bi trebali neko programi samo ni ja neznam koji,tako da ako itko zna neka se javi

Hvala unaprijed

joj baš če mu neko provaliti u komp i isptemještati ikone??!! ako i je provalio onda je to radi interneta ....jel mu uključen wirles??? i ja također mislim da ja taj komp neko koristio a da to neznaš...možda buraz, sestra...??

''Znam da ništa ne znam.''
15 godina
protjeran
sina1212 kaže...

Ne uopće nije bio upaljen niti spojen na internet

17 godina

u svakom slucaju, skeniraj komp sa antivirusnim programom (npr. Norton,Kaspersky,Nord32 itd) a mozes i friske Windowse stavit

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
ilija2010lukic kaže...
Cro.Renger50 kaže...

Pozdrav

Hvala unaprijed

joj baš če mu neko provaliti u komp i isptemještati ikone??!! ako i je provalio onda je to radi interneta ....jel mu uključen wirles??? i ja također mislim da ja taj komp neko koristio a da to neznaš...možda buraz, sestra...??

Ne nije nitko,ima šifru,gadan problem,još šifra pa mu netko uđe na komp,...

15 godina

Skeniraj gore navedenim alatom pa javi rezultate. Možeš i pogledati događaje u Event Vieweru.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
16 godina

feeding troll?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

2 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kako ja nikada ne naletim na te hakere koji vole mijenjati wallpaper i raspored ikona...

...a bas bi mi dobro dosao jedan da mi malo spegla desktop. Damn.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
15 godina
neaktivan

Ako netko je provalio u komp, što najvjerojatnije nije to je onda rootkit. Njega se bez beda riješiš sa Kasperskiem. A moguče je da nitko nije provalio u komp što je onda najvjerojatnije malware što se i meni dogodilo. Njega sam se riješio sa malwarebites programom, instaliraj ih u safe modu, ako želiš naravno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sejki32 kaže...

Ako netko je provalio u komp, što najvjerojatnije nije to je onda rootkit. Njega se bez beda riješiš sa Kasperskiem. A moguče je da nitko nije provalio u komp što je onda najvjerojatnije malware što se i meni dogodilo. Njega sam se riješio sa malwarebites programom, instaliraj ih u safe modu, ako želiš naravno.

Rootkiti se ne riješavaju Kasperskyjem, već antispyware alatima, odnosno specijaliziranim antirootkit programima.  Kaspersky je možda dobar u obrani, ali baš i nije u čišćenju malwarea. Uz to, antivirusne programe nije poželjno instalirati na već zaraženo računalo (to je čak i vrlo teško napraviti kod većine virusa, a pogotovo rootkita).   Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.10.2010 17:14 (deadman).
16 godina
Cro.Renger50 kaže...
ilija2010lukic kaže...
Cro.Renger50 kaže...

Pozdrav

Hvala unaprijed

Ne nije nitko,ima šifru,gadan problem,još šifra pa mu netko uđe na komp,...

a šifra se zaobiđe za 10min

Volim jabuke :)
16 godina
odjavljen
Sejki32 kaže...

Malwarebyte's se ne koristi u safe modeu.

Kaspersky se ne koristi za čišćenje, nego za preventivu, za što je već kasno.

Ne prićajte gluposti ako ne znate pomoći.

Malo mi ovo smješno zvuči, ali ako uistinu je nekakav malware, autor teme bi mogao malo više sudjelovati ili možda dat bratiću link foruma pa neka se registrira, ovako nema smisla, opet je to tema: "onaj tamo ima problem zaboravio je šifru, kako da nađemo šifru" i sl. gluposti. Uostalom, ako se radi o problemu, deadman je dao savjet, a dok se autor teme ne javi s odgovorom je li MBAM što našao nema potrebe spammati, zar ne?

...
15 godina
neaktivan

Mozda je bratic bio previse na 4chanu a zapravo je newfag...

Ontopic:

Kaspersky® Internet Security 2011 za pocetak...

Pravi programeri programiraju binarno!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kingmedo kaže...
Sejki32 kaže...

Malwarebyte's se ne koristi u safe modeu.

Kaspersky se ne koristi za čišćenje, nego za preventivu, za što je već kasno.

Ne prićajte gluposti ako ne znate pomoći.

Malo mi ovo smješno zvuči, ali ako uistinu je nekakav malware, autor teme bi mogao malo više sudjelovati ili možda dat bratiću link foruma pa neka se registrira, ovako nema smisla, opet je to tema: "onaj tamo ima problem zaboravio je šifru, kako da nađemo šifru" i sl. gluposti. Uostalom, ako se radi o problemu, deadman je dao savjet, a dok se autor teme ne javi s odgovorom je li MBAM što našao nema potrebe spammati, zar ne?

Nisam rekao koristi nego instaliraj, makar neznam zašto se nebi mogao koristiti. Ja sam sebi riješio problem onog fake antivirusa u safe modu sa njime. Znači, po tebi se Kaspersky ne koristi za čiščenje virusa nego za preventivu, a zašto molim te se sa njime nebi mogao očistiti kompjuter od virusa?

16 godina
neaktivan

mbam se pokreće u safe modu ako se ne može pokrenuti normalno..znači smije se pokretati,koliko će biti učinkovit s obzirom da je prvenstveno namijenjen za aktvne malware,to je druga stvar

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.10.2010 0:48 (seneka).
16 godina
odjavljen
@sejki32
Kaspersky se ne koristi za cisenje jer ima puno bolji cistaca koji su, gle cuda, namjenjeni za ciscenje. Nema smisla instalirati Kaspersky na zarazeno racunalo.
...
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

odnesi komp u servis...jos cete nes i zaje... :p

The best way to be boring is to leave nothing out.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice