Zanima me da li je legalno skinuti windowse preko torrenta (npr piratebay), instalirati ih i aktivirati kljucem kojeg sam platio? Odnosno kupio sam windowse ali zbog loseg interneta skinuti se mogu jedino torrent protokolom a stranica s koje moram skinut ne nudi tu opciju. Znaci, 'ilegalno' skinuti windowsi aktivirani vlastitim placenim kodom su legalni ili ne?
zahvaljujem unaprijed
Legalni Windowsi ili ne?
- poruka: 9
- |
- čitano: 3.255
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zanima me da li je legalno skinuti windowse preko torrenta (npr piratebay), instalirati ih i aktivirati kljucem kojeg sam platio? Odnosno kupio sam windowse ali zbog loseg interneta skinuti se mogu jedino torrent protokolom a stranica s koje moram skinut ne nudi tu opciju. Znaci, 'ilegalno' skinuti windowsi aktivirani vlastitim placenim kodom su legalni ili ne?
zahvaljujem unaprijed
Ako su čista, tzv. "untouched" verzija, legalno je aktivirati ih tim kodom.
a ukoliko nije? i kako to mogu znati?
Samo traži retail iso i nećeš imati problema...
Pokusao sam sad, sto se tice win xp ima ali za win 7 i win 8 nisam nasao. Znaci ukoliko nije retail verzija moze se smatrat da imam 'ilegalne' windowse?
Bilo kakav iso koji potiče od MS-a.. Imaš na MDL forumu dosta tih linkova
Ako si skinuo točno ono što si platio tada to ne bi trebalo biti ilegalno.
Recimo imaš Windows XP pro licence key, u teoriji bilo koji Windows XP pro image koji u sebi ne sadrži i nešto što nisi platio bi trebao biti ok, neovisno o tome gdje si ga nabavio.
Pokusao sam sad, sto se tice win xp ima ali za win 7 i win 8 nisam nasao. Znaci ukoliko nije retail verzija moze se smatrat da imam 'ilegalne' windowse?
Windows 7 ,sve verzije ,potpuno legalne.
Lik je rekao da mu paše torrent