..trebam za comp na kojem je Win7 OS
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
možda će ti smiješno zvučat, ali preporučam Puran Defrag

Na Windows 7 nijedan od tih.
Prema jednom njemačkom informatičkom časopisu, broju iz 6og mjeseca, na windowsima 7 najbolje defragmentira upravo ugrađeni Windows 7 defragmenter.
Slijedi ga Ashampoo Magical defrag koji je pak lošiji (sporije defragmentira a s približno istim rezultatima).
Radili su temeljito testiranje večine dostupnih alata i to vrlo profesionalno te propisno dokumentirano, zbog toga im vjerujem.
zavisi, meni defraggler recimo oslobodi najviše mjesta na disku, svaki je poseban na svoj način, ima neke prednosti i mane, da i ja sam načuo da je navodno ugrađeni defragmenter najbolji na windows 7
ja sam prije koristio DisKeeper, kojeg moram pohvaliti sa schedule funkcijom "Set It And Forget It"
lijepo u backgroundu defragmentira, kompjuter ti je uvijek stabilan i nemaš brige
samo kaj je taj program malo komercijalan.. i ovogaaaaaaaa mdaaaa
a sad kako sam se prebacio na sedmicu, primjetio sam da windows defragmenter isto tako ima sličan princip rada kao i Diskeeper, pa sam se zadržao na defaultnome isto tako, funkcionira lijepo i glatko, uvijek stabilno bez prigušenja, kašljuckanja i tih sličnih simptoma
O&O Defrag
Kao što preporučava FighterZu
Ja ga imam na 7 pro
Brz, dobar, svakih par mjeseci update
Preporuka
Također preporuka za njega, odličan je što ti automatski provjerava disk i sam vidi kada je potrebno defragmentirati, tako će ti on sam čim recimo instaliraš/izbrišeš veliki program/datoteke odmah to srediti i optimizirati, tako da uopće nemoraš raditi klasični defragment kada se sjetiš. Meni evo ta radi na već godinu dana staroj sedmici i nema nikakvih znakova usporavanja kompa(tipa sporo dizanje i sl)
Prema testiranju tog časopisa u kojem stoji da je za Win 7 naj onaj defaultni od Windowsa Smart Defrag je jedan od najgorih.
Naveli su nešto u stilu: jako brzo defragmentira a u stvari ne uradi ništa ili jako malo.
Ne gasi ugrađenog win defragmentera, koji po svojoj naravi povremeno defragmentira ako ga se ne ugasi, odtud osječaj da je Smart Defrag nešto napravio.
Ja koristim diskeeper i da "kupio" sam ga.
Meni je on dovoljan.
možda će ti smiješno zvučat, ali preporučam Puran Defrag
Purna je odnedavno besplatan, i po meni bolji i od windowsovog defragmentera
sto fali onom u sedmici?
jeste li ga ikad isprobali ili mislite da je to isto nekorisno smece kao na xp-u?
Već treći put u ovoj temi pišem da je onaj ugrađen u Windows 7 jako dobar, vjerojatno i nabjbolji.
Zašto? Zato što su ovaj put inženjeri iz Microsofta stvarno popravili (ili bolje da kažem napravili novi) Microsoftov alat za defragmentaciju.
sto fali onom u sedmici?
jeste li ga ikad isprobali ili mislite da je to isto nekorisno smece kao na xp-u?
ne fali mu nista, dobro radi svoj posao, samo sto se meni vise sivda ovaj Puran zbog nekih dodatnih opcija
sto fali onom u sedmici?
ne fali mu nista, dobro radi svoj posao, samo sto se meni vise sivda ovaj Puran zbog nekih dodatnih opcija
Po mome mišljenju: 1. Auslogics-ov defragmenter jedan od najboljih u free verzijama
2. Pirifom-ov Defraggler ne može defragmentirati "zapečene" page filove
3. Komercijalni O&O i Diskeeper su odlični, tu nema priče, zaslužuju reputaciju koja ih prati
4. Ono najbitnije što se tiče ovog posta, a to je Puran Defrag. Odličan, relativno nepoznat, s puno opcija kako je već napisano,a ona meni najbitnija je Boot Time Defrag koju uredno obavi. Da, uz komercijalnu postoji i besplatna verzija za osobne potrebe. Link
sto fali onom u sedmici?
Po mome mišljenju: 1. Auslogics-ov defragmenter jedan od najboljih u free verzijama
2. Pirifom-ov Defraggler ne može defragmentirati "zapečene" page filove
3. Komercijalni O&O i Diskeeper su odlični, tu nema priče, zaslužuju reputaciju koja ih prati
4. Ono najbitnije što se tiče ovog posta, a to je Puran Defrag. Odličan, relativno nepoznat, s puno opcija kako je već napisano,a ona meni najbitnija je Boot Time Defrag koju uredno obavi. Da, uz komercijalnu postoji i besplatna verzija za osobne potrebe. Link
FYI, Puran free su sada izjednačili sa komercijalnom verzijom, dakle nema nikakve razlike, a ova sadašnja komercijalna je sada za one koje žele pomoći developerima
sto fali onom u sedmici?
Nista ne fali osim sto mi (korisnici) smo razmazeni pa zelimo graficki prikaz o onome sto se zbiva prije/prilikom defragmentacije.
Doduse ugradeni defrag ne zna premestiti lockane datoteke ali ima jednu kljucnu prednost (koju O&O Defrag I Diskeeper znaju iskoristiti) a to je rasporedivanje datoteka prema layout.ini koja je "proizvod" prefetchera koji, kao sto znamo, premesta datoteke po disku prema ucestalosti koristenja.
Koliko vidim i PURAN defrag zna raditi ovo (kao i ostali..manje/vise)
Free i paid defragmenteri se ne trebaju cesto koristiti nakon inicijalne defragmentacije zato sto se korisnicki programi nalaze onamo gde jesu..sve do momenta kada je program nadograden (na pr. Adobe updater ili Windows Update)
Ono sto se vrlo cesto fragmentira je cache browsera..ostalo se ne fragmentira toliko cesto zahvaljujuci same "konstrukcije" NTFS-a