Kako napraviti auto-play DVD

poruka: 8
|
čitano: 7.850
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

Vjerujte mi da sam trasio stare teme po forumu,no nikako nisam mogao naci ono sto me zanima.

Zanima me preporuka programa koji pravi bootabilni (auto-play) DVD.

Znaci,htijeo bih napraviti DVD koji bi imao sve programe koji mi trebaju,upravo poput BUG-ovog DVD-a.

Sorry ako tema vec postoji,ipak sam ja malo stariji ciko{#}

i sinoć sam na stojećki dvije u birtiji popio rakije
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kako napraviti auto-play DVD
16 godina

-standardno za soft se koristi autorun.inf, običan txt file. Radi i to je to.

za autorun.inf imaš besplatnih generatora, ali kad vidiš sadržaj dovoljan ti je notepad za dalje.

html ili sl. je dovoljno dobar ako ti je potrebna interaktivnost (za start i dalje ostaje autorun.inf) dok html možeš ga generirati u bilo čemu, vrtiti na svim OSevima...

autorun se uvijek korisit za pokretenje (podatka ili programa), nešto treće bi jedino mogao biti virus.

- dali je uopće potrebno.. obično nije. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 21:47 (ihush).
14 godina
protjeran
ihush kaže...

-standardno za soft se koristi autorun.inf, običan txt file. Radi i to je to.

za autorun.inf imaš besplatnih generatora, ali kad vidiš sadržaj dovoljan ti je notepad za dalje.

html ili sl. je dovoljno dobar ako ti je potrebna interaktivnost (za start i dalje ostaje autorun.inf) dok html možeš ga generirati u bilo čemu, vrtiti na svim OSevima...

autorun se uvijek korisit za pokretenje (podatka ili programa), nešto treće bi jedino mogao biti virus.

- dali je uopće potrebno.. obično nije. :)

Sorry ali nemam blage veze o ovome sto si napisao{#}

U biti znam za autorun.inf,ali ne znam dosta o tome nacinu "programiranja",tako da ne zelim se niti zahebavati sa time.

Zelim napraviti DVD koji ima MENU,BROWSE,itd...za to mi je ipak mislim poterbno vise od same naredbe u txt autorun,inf.

Ovaj gore programcic mi se cini sjajan,no nikako da nadem "besplatnu" verziju{#}

17 godina
neaktivan
16 godina

koji god program, meni.. .exe napravio. s removable medija se neće pokrenuti bez autoruna (ili windowsovske opcije). Pošto se sad defaultno sve onemogućuje ni postojeći autorunovi ne znači i automatski start (traže dozvolu i potvrdu za pokretanje, dok su u firmama onemogućeni).

Tako da autorun.inf je samo prvi dio.

Meniji i ..(što još?) su ono što bi autorun pokrenuo, kao kod igara, BUGa .. dok je audio-CD ili video-DVD nešto sasvim drugo (tip).

primjer, otvori editor (notepad i napiši .. ili C/P..)

dijelovi s ; su REMani tj isključeni-ne koriste se možeš ih obrisati..

ako imaš neki .exe možeš koristiti njegovu ikonu ili imati zasebno ikonu kao .ico file..

ostalo je jasno?

- label, bilo što

-open i shellexecute su jednak rezultat, ali nisu identične naredbe. kao primjer pokretanje videa-podatak, možeš zamjeniti .html-om ša će se pokrenuti s def. brovserom.

usporedi s nekom igrom i sl..

[autorun]
;open=setup.exe
;ICON=setup.exe
label=Moja-LaBeLa

;open=explorer
;shellexecute=explorer
shellexecute=video.wmv

rezultat ovakvog infa je labela i pokreće se video iz roota medija. (root = korjenski direktorij)

snimi ako autorun.inf i snimi u root CD kompilacije. Pazi na extenziju, dali je prikazana u exploreru, ako je skrivena može biti .txt i nebi radilo.

Za test, nemoraš trošiti CD, recimo MagicDisk je dobar soft i za mountanje .ISOa kreiraš (test).ISO i mountaš ga. ....

Ponuda programa je slaba upravo zato jer se tu nema nešto pametnog za napraviti.

Ne miješati s npr prezentacijama u npr. flashu...

ako je to neki npr meni napravljen kao program .exe... samo makneš ; ispred open i odgovarajuće ime (setup.exe).

Ako je bilo koji podatak (html, baza, txt, audio, video..)  -najvjerojatni ćeš iskoristiti html.

Napomena, nemože pokrenuti dvije stvari, samo jednu i nakon tog je funkcija autorun izvršena, tako je zamišljena.

Ako i napraviš meni koji možeš pokrenuti desnim klikom na mediju.. nema neke prakitične koristi upravo zato.

klik...

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 23:45 (ihush).
14 godina
protjeran
ihush kaže...

koji god program, meni.. .exe napravio. s removable medija se neće pokrenuti bez autoruna (ili windowsovske opcije). Pošto se sad defaultno sve onemogućuje ni postojeći autorunovi ne znači i automatski start (traže dozvolu i potvrdu za pokretanje, dok su u firmama onemogućeni).

Tako da autorun.inf je samo prvi dio.

Meniji i ..(što još?) su ono što bi autorun pokrenuo, kao kod igara, BUGa .. dok je audio-CD ili video-DVD nešto sasvim drugo (tip).

primjer, otvori editor (notepad i napiši .. ili C/P..)

dijelovi s ; su REMani tj isključeni-ne koriste se možeš ih obrisati..

ako imaš neki .exe možeš koristiti njegovu ikonu ili imati zasebno ikonu kao .ico file..

ostalo je jasno?

- label, bilo što

-open i shellexecute su jednak rezultat, ali nisu identične naredbe. kao primjer pokretanje videa-podatak, možeš zamjeniti .html-om ša će se pokrenuti s def. brovserom.

usporedi s nekom igrom i sl..

[autorun]
;open=setup.exe
;ICON=setup.exe
label=Moja-LaBeLa

;open=explorer
;shellexecute=explorer
shellexecute=video.wmv

rezultat ovakvog infa je labela i pokreće se video iz roota medija. (root = korjenski direktorij)

snimi ako autorun.inf i snimi u root CD kompilacije. Pazi na extenziju, dali je prikazana u exploreru, ako je skrivena može biti .txt i nebi radilo.

Za test, nemoraš trošiti CD, recimo MagicDisk je dobar soft i za mountanje .ISOa kreiraš (test).ISO i mountaš ga. ....

Ponuda programa je slaba upravo zato jer se tu nema nešto pametnog za napraviti.

Ne miješati s npr prezentacijama u npr. flashu...

ako je to neki npr meni napravljen kao program .exe... samo makneš ; ispred open i odgovarajuće ime (setup.exe).

Ako je bilo koji podatak (html, baza, txt, audio, video..)  -najvjerojatni ćeš iskoristiti html.

Napomena, nemože pokrenuti dvije stvari, samo jednu i nakon tog je funkcija autorun izvršena, tako je zamišljena.

Ako i napraviš meni koji možeš pokrenuti desnim klikom na mediju.. nema neke prakitične koristi upravo zato.

klik...

Hmmm,moram priznati da si me zaintrigirao,morati cu se pozabaviti sa time!

U biti kada god extract-iramo neki auto run CD,svi se ti textovi i fileovi nalaze,nisam znao da je to u biti,"tako jednostavno" i da se i tako moze napraviti autorun dvd.

Dosta sam "zelen" u tome podruciju,no morati cu se potruditi!

Svaka cast!

16 godina

-samo pripazi, ne miješati:

Bootabilan -nema veze s autoplayom.

Ovo se odnosi na windowse, autorun.inf.

Audio-CD, DVD-Video su neke druge stvari, nemaju veze s windowsima (OS).

autorun.inf može biti na bilo kojem mediju-disku, recimo na USBu i koriste ga npr za logo-ikonu.... nije obavezno nešto pokrenuti.

Ovisno o postavkama windowsa i antivirusa, može bili blokirano pokretanje.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice