Zracenje antena

poruka: 69
|
čitano: 29.008
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Zracenje antena
Jesam :) samo sam ovo morao naglasiti zbog drugih koji ne čitaju :)

Sve ti je u prezentaciji :)
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
16 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...
OK mi ovdje raspravljamo o radio frekvencijama, odnosno od 30kHz do 300GHz, odnosno konkretno u nasem slucaju GSM frekvencijama koje se krecu od 380MHZ do 2GHz.

Imas li nepobitan dokaz da je bilo koja frekvencija u ovom rasponu stetna za ljude?

Naravno, ne postoji nepobitan dokaz niti da nije stetna, ali to je ono sto pokusavam naglasiti zanjih par postova.

Zapravo se uopće ne radi o toliko o samoj frekvenciji, već snazi vala. Sve frekvencije zračenja su loše za ljudski organizam, pitanje je samo snage. Ovisi nešto i o frekvenciji, ali..

Naravno da postoji nepobitan dokaz štetnosti takvih zračenja; radari ovisno o tipu i namjeni rade od cca 10MHz - 10GHz i to područje je vrlo dobro dokumentirano u smislu utjecaja na ljude. Malo googlaj i vidjeti ćeš. A ti nemoj vjerovati, nađi negdje kakav vojni radar srednje snage i stani se na jedno pola sata ispred antene > amen..

To su gluposti. Ono što ne postoji je relevantna studija vezana uz specifične uređaje + dovoljno veliki vremenski otklon za sagledavanje posljedica. Vjerojatno telekomi i ostali koji imaju zaradu na toj tehnologiji baš i nisu zainteresirani za koje-kakve studije u tom području. Ali daleko od toga da ne postoje dokazi što koje zračenje i kolike snage čine ljudskom tijelu.

17 godina
neaktivan
Slazem se bed... bio sam to htio napisati...

Radnici koji se bave odrzavanjem radara i slicno ne smiju raditi to više od 10 godina... I ako se ne varam skoro svugdje u svijetu nakon toga imaju pravo na odstetu + cijelo vrijeme dobijaju beneficirani radni staž...

Da ne govorim koliko ih oboli od raka i inih stvari (puno više no na ostalim poslovima), ali glavno je da svi govore kako je neionizirajuce zračenje neštetno...

Također sami EM valovi spektra 900 - 1800 - 2400 MHZ nisu stetni ako nisu blizu (par cm od površine čak i 10ak mW radi štetu, pri kontaktu je dovoljno manje od 2...), ili poput repetitora dalje od kojih 100 - 200 metara...

Također... što mislite zasto se isplaćuje odšteta svim stanovnicima zgrade kad se postavi repetitor na vrh...

Zato da sve to lakše prođe na sudu...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
16 godina
bed kaže...

Zapravo se uopće ne radi o toliko o samoj frekvenciji, već snazi vala. Sve frekvencije zračenja su loše za ljudski organizam, pitanje je samo snage. Ovisi nešto i o frekvenciji, ali..

Naravno da postoji nepobitan dokaz štetnosti takvih zračenja; radari ovisno o tipu i namjeni rade od cca 10MHz - 10GHz i to područje je vrlo dobro dokumentirano u smislu utjecaja na ljude. Malo googlaj i vidjeti ćeš. A ti nemoj vjerovati, nađi negdje kakav vojni radar srednje snage i stani se na jedno pola sata ispred antene > amen..

To su gluposti. Ono što ne postoji je relevantna studija vezana uz specifične uređaje + dovoljno veliki vremenski otklon za sagledavanje posljedica. Vjerojatno telekomi i ostali koji imaju zaradu na toj tehnologiji baš i nisu zainteresirani za koje-kakve studije u tom području. Ali daleko od toga da ne postoje dokazi što koje zračenje i kolike snage čine ljudskom tijelu.

Ti shvacas da mi raspravljamo o mobitelima, antenama i opcenitoj tehnologiji namjenjeoj za civilnu upotrebu i zakonski limitiranim snagama?

Jasno je da je snaga iznimno bitan faktor, ali mislim da naglasavanje ocitoga nije bilo potrebno, jer prema toj logici mozemo deklarirati i njoke sa sljivama kao potrencijalno opasne jer izazivaju smrt ukoliko ih se konzumira 10Kg odjednom?

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 14:12 (syncmaster245b).
16 godina
neaktivan

Hoćeš reći da civilni radari rade izvan zakonskih limitiranih snaga??

Uopće se ne radi ovdje o radarima, samo sam ti na praktičnom primjeru pokazao da se zna i da postoje dokazi kako zračenje utječe na ljude. Jer ti si naime tvrdio da ne postoje dokazi za tako nešto..

16 godina
bed kaže...

Hoćeš reći da civilni radari rade izvan zakonskih limitiranih snaga??

Ne, to je samo tvoj problem doslovnog tumacenja i hvatanja za rijeci izvadjene van konteksta.

bed kaže...

Uopće se ne radi ovdje o radarima, samo sam ti na praktičnom primjeru pokazao da se zna i da postoje dokazi kako zračenje utječe na ljude. Jer ti si naime tvrdio da ne postoje dokazi za tako nešto..

Isto tako niti se ovdje radi o njokima sa sljivama pa sam ti ih iznio kao primjer da i oni mogu biti pogubni ukoliko se pretjera.

Problem u cijeloj ovoj prici je nedostatak uzoraka, odnosno ukoliko se ne pronadje nacin kojim ce se jasno utvrditi da li zracenje iz mobitela, wifi kartica i ostalih bezicnih uredjaja male snage siroke potrosnje stetno ili ne, ne preostaje nam nista drugo do pricekati 50tak godina kada ce se statisticki moci doci do nekih relevantnijih spoznaja.

Do tada i ja, i ti i Phoenix smo svega na korak od mlacenja prazne slame.

17 godina
Zracenje antena

syncmaster, nemoj se uvrijedit, čak se više ni ne trudim komentirat ovu temu, al tvoji glavni argumenti su cjepanice i njoki od šljiva... toliko od tome od mene...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Val kaže...

syncmaster, nemoj se uvrijedit, čak se više ni ne trudim komentirat ovu temu, al tvoji glavni argumenti su cjepanice i njoki od šljiva... toliko od tome od mene...

Ne ljutim se ja ne brini se, uvijek sam raspolozen za kvalitetnu raspravu.

Ipak, ne znam na koji nacin bi ti vise ukazao sto mislim o ovoj temi. Vjerujem da sam argumenata iznio i previse, no ukoliko se krene sa selektivnim citanjem svi argumenti pa i u ovom slucaju moji, postaju nistavni.

Siguran sam, ukoliko potpuno procitas moje odgovore da ces naci daleko vise toga osim cjepanica i njoki sa sljivama (njoke od sljiva jos nisam probao, ali zvuce zanimljivo :)

17 godina
neaktivan
Zracenje antena

Syncmaster vec 3 stranice objasnjava da ni on ni niko drugi trenutno ne zna da li su takva zracenja stetna, a troje ljudi mu govori da je kreten ako tvrdi da zracenja nisu stetna...

Jel vi ljudi znate razliku izmedju NE ZNAM i TVRDIM SUPROTNO OD TEBE?

www.theredsolstice.com - Prvi hrvatski top-down tactical shooter

0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice