Zracenje antena

poruka: 69
|
čitano: 29.012
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Zracenje antena
Exploder kaže...
tnakir kaže...
Exploder kaže...

Ovo bi mogla biti zanimljiva tema.

Naime i mene isto zanima zračenje WIFI antena za kućnu upotrebu.

Uzeo sam router sa izlaznom snagom 1W, koliko bi ju morao odmaknuti od ljudi da mogu reći da je zračenje u granicama normale?

Jedine kartice sa tom snagom su Alfe i Mikrotik Crossroad. Bar ovo sto je dobavljivo kod nas. Ovi neki ruteri koji se deklariraju na 1W izlazne snage nisu ni blizu tome. Dovoljno je reci da ja hvatam signal od jednog Mikrotik Crossroada sa antenama od 14dB na svom mobitelu na udaljenosti od oko 10 km sa signalom od -90dB.

Airlive Air3G ima max izlaznu snagu 1W (bar tako piše)

http://www.airlive.com/product/product_3.jsp?pdid=PD1263500510006

I da ima 1W (iako nevjerujem) sa tom antenom mu nema smisla.

I'm going woo woo
15 godina
neaktivan
Zracenje antena

Sto je tocno krivo rekao?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Grgapm kaže...

Sto je tocno krivo rekao?

Tko?

I'm going woo woo
17 godina
karakteran kaže...
zašto ja pored svih mudrih opaski i savjeta koje udijelih na forumu i dalje imam jednu zvjezdicu u profilu, a netko tko lupa takve patke ima dvje i pol? minuli rad? jel se može smanjit rejting ako pričaš stvari koje veze s vezom nemaju?

Ma te zvjezdice su totalno sranje.

Velika je nepravda jer te prikazuju kao nekvalitetnog člana foruma.

Ne znam jel ima veze sa hvala i slažem se ali mnogi korisnici ne znaju da to treba stisnuti a ne napisati HVALA.

Činjenica je da se savjeti više rangiranih članova uzimaju u obzir više nego slabije rangiranih.

Nećemo o tome više, dobit ćemo žuti

15 godina
neaktivan
sasa kaže...
karakteran kaže...

u white house npr. svi rabe one na žicu, zanimljivo.

možda zbog sigurnosti?

tvoj bežični je lakše špijunirati nego žičani....

Sta je tu tocno krivo

16 godina
protjeran
Zracenje antena

vise nikog nista nerazumije dajte malo razumljivije pisite

z v o n e x p
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
karakteran kaže...
mobitel ne prislanjam na uho jer ga nemam, nisam ga nikada ni imao, a nadam se da nikad ni neću. no, zato imam kućni bežični telefon koji se preko noći puni i mogu ti reći kada sam ga prvi puta stavio na uho prije dosta godina uho me je jako boljelo. nakon tog prvog razgovora više nije. no i njega izbjegavam jer malo telefoniram.
btw, jesi vidio bogataše kakve telefone imaju kući? u white house npr. svi rabe one na žicu, zanimljivo.

poznajem mnogo bogataša i svi uredno koriste mobitele i kučne bežične telefone .dosada još od nikog nisam čuo da ga je "bolilo uho nakon korištenja"

zar misliš da če u "white house-u" gdje se donose odluke o sudbini zemlje pričat na bežične telefone koji šalju informacije u svim smjerovima'Izlanuo se

Don't pray in my school, and I won't think in your church
15 godina
neaktivan
Zracenje antena

HAHAHA ZVONE TI SE ISTO :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
nemoj to pisat konju i nisu na 1 w nabili jer bi im se kartice sprzile :D LOL
15 godina
neaktivan
Zracenje antena

hahahahahahahaha

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zracenje antena

zasto je karakteran suspendiran?

Model fashion guru.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zracenje antena

Ništa zvone odi do plejera, pa vidi malo :D hahahaha, evo tu na http://www.zracenja.ozdravljenje.net/Zraeenja/zraeenja.html pri dnu stranice ti piše DOGOVORITE BESPLATNU PROVJERU ZRAČENJA loooooooooooool

0 1 hvala 0
17 godina
Zracenje antena

baš me zanima jel ima netko ovdje da nakon sat vremena pričanja na mobitel (bez handsfreea da se razumijemo) može tvrdit da ga ne boli dio glave na koji je mobitel naslonjen?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Val kaže...

baš me zanima jel ima netko ovdje da nakon sat vremena pričanja na mobitel (bez handsfreea da se razumijemo) može tvrdit da ga ne boli dio glave na koji je mobitel naslonjen?

Ja mogu. Valjda sam se već navikao.

Međutim, kad sam kupio prvi mobitel (T10{#} ), nakon cjelodnevnog prčkanja po njemu mi je glava pucala. Slučajnost ili ne, ajd ga znaj...

Kadir beneath Mo Moteh
16 godina
Val kaže...

Nasloni cjepanicu na glavu i drzi je sat vremena pa mi reci kako ti se glava i uho  osjecaju. Sudeci po tvojoj konstataciji, rekao bih prazno.

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.1.2011 18:11 (syncmaster245b).
15 godina
neaktivan
Zracenje antena

Ljudi ajmo reci nesto realno. Znaci izlazna snaga od 100 mw nije uopce opasna, zvone ako netko nabije tako ko sta si ti klijenta na 251 mw (najbolje koristit usmjerene antene za to) bit ce ozracen onaj kod koga je cvor. Tj. klijenti su najmanje ozraceni, najvise je ozracena pristupna tocka ako ljudi nabiju tako izlaznu snagu :) 

0 0 hvala 0
17 godina
syncmaster245b kaže...
Val kaže...

Nasloni cjepanicu na glavu i drzi je sat vremena pa mi reci kako ti se glava i uho  osjecaju. Sudeci po tvojoj konstataciji, rekao bih prazno.

mislim, šta da ti kažem osim da si kreten?

16 godina
Val kaže...

mislim, šta da ti kažem osim da si kreten?

Kao prvo, ne mislis jer da mislis ne bi pisao gluposti o stvarima o kojima ocito ne znas, ama bas nista.

Kao drugo, tvoju kvalifikaciju mene shvatiti cu kao izraz nemoci i posvemasnji nedostatak kvalitetnog argumenta.

17 godina
Zracenje antena

znači ti tvrdiš da mobiteli ne zrače ama baš ništa i da nakon sat vremena konstantnog pričanja nema ama baš nikakve promjene? pod time ne mislim da se glava izobliči, nego onak čudan osjećaj u tom dijelu glave, zagrijavanja uha i oko uha (i ne, to nije od samog držanja mobitela u blizini)? znam bar 10 ljudi iz šireg društva koji mi tvrde da osjećaju iste stvari nakon dužeg pričanja na mobitel, mene recimo nakon sat i pol boli cijela glava, dok neki tvrde da im čak bude muka....

i mislim da nije u redu da se svađamo, tak da te molim da se ne prepucavamo tu, ja nisam od onih koji bi se samo svađali. Osim toga, stojim uz ovo sve što sam rekao jer, kao što kažem, i mene samog boli glava nakon  dužeg  pričanja na mob.

imaš ti nekakve argumente da ne postoji apsolutno nikakva razina zračenja (ne pričamo o radioaktivnom zračenju naravno) mobitela dok pričaš u odnosu na razinu zračenja dok je mobitel u standbyu? uz sve to, dok je u standbyu, u 99% slučajeva se nalazi u džepu hlača, a dok se koristi, u 80% slučajeva je na uhu... A mislim da svi znamo da pričaju da ne držimo mobitele u džepovima hlača jer smanjuju plodnost, a i tad je razina zračenja "nikakva?" jer je u standbyu... To nije nikakav argument?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Val kaže...

znači ti tvrdiš da mobiteli ne zrače ama baš ništa i da nakon sat vremena konstantnog pričanja nema ama baš nikakve promjene? pod time ne mislim da se glava izobliči, nego onak čudan osjećaj u tom dijelu glave, zagrijavanja uha i oko uha (i ne, to nije od samog držanja mobitela u blizini)? znam bar 10 ljudi iz šireg društva koji mi tvrde da osjećaju iste stvari nakon dužeg pričanja na mobitel, mene recimo nakon sat i pol boli cijela glava, dok neki tvrde da im čak bude muka....

i mislim da nije u redu da se svađamo, tak da te molim da se ne prepucavamo tu, ja nisam od onih koji bi se samo svađali. Osim toga, stojim uz ovo sve što sam rekao jer, kao što kažem, i mene samog boli glava nakon dužeg pričanja na mob.

imaš ti nekakve argumente da ne postoji apsolutno nikakva razina zračenja (ne pričamo o radioaktivnom zračenju naravno) mobitela dok pričaš u odnosu na razinu zračenja dok je mobitel u standbyu? uz sve to, dok je u standbyu, u 99% slučajeva se nalazi u džepu hlača, a dok se koristi, u 80% slučajeva je na uhu... A mislim da svi znamo da pričaju da ne držimo mobitele u džepovima hlača jer smanjuju plodnost, a i tad je razina zračenja "nikakva?" jer je u standbyu... To nije nikakav argument?

Mislim da kolega nije mislio reci da mobiteli nikako ne zrace.. Iako, s tobom s slazem. Moj stari vec godinama i godinama razgovara na mobitel ucestalo(posao) pa vec 10-ak% slabije cuje na to uho. Cinjenica je da mobiteli zrace, samo je pitanje koliko to zracenje zapravo utjece na nas

Google IS your friend!!!
17 godina
neaktivan
Ok... ajmo ovako pošto nešto znam o tome i upućen sam "nezavisne" studije...

Znači ovako...
Mobitel zrači, ne previše ali opet na razdaljini od par cm od mozga... PUNO PREVIŠE...

Što to zračenje radi? Pošto je to neionizirano zračenje NE BI trebalo raditi preveliku štetu samom tkivu...

ALI ono ekscitira molekule vode, zbog čega se sama stanica zagrijava (95% stanice je voda)... A pri tome nastaju i pogrešno transkriptirane DNA...

Sada zavisi od transkipcije i razine oštećenja DNA se popravlja, šalje se signal za apoptozu, ili mutirana stanica ostaje...

A pošto je time obuhvaćeno više od nekoliko milijuna stanica, od kojih za vrijeme 30 minutnog razgovora jedno 1.5 - 2% ode u fazu djeljenja... Dolazi do priličnih razmjera štete koje tijelo puno teže kontrolira... I moze uvijek biti ona jedna stanica koja će jednostavno aktivirati gen za telomerazu i postati besmrtna (tumorna stanica)...

Također... Mogu se vidjeti i razmjeri štetnosti u pčela gdje se pozivam na indijske znanstvene studije...

A da ne govorim u ZG povećan broj oboljelih od raka u zgradama koje imaju instaliran repetitor u blizini i/ili na krovu, za oko 400%... Svi to zovu slučajnošću... ali to je presmijesno... Slažeš se...

Telefoniranje mobilnim telefonima nije ZDRAVO kada prijemnik/predajnik držiš blizu tijela (što ja svojoj dragoj koja razgovara i po sat vremena na da pokusavam utuviti... i polako ide)... Ako već moraš razgovarati duže vrijeme rabi handsfree...
Isto tako drži mobitel dalje od testisa...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
16 godina
Val kaže...

znači ti tvrdiš da mobiteli ne zrače ama baš ništa i da nakon sat vremena konstantnog pričanja nema ama baš nikakve promjene?

To ja nisam nigdje rekao niti sam to tvrdio. Ono sto sam tvrdio da ces imati jednaki osjecaj na glavi i uhu ako budes i obicnu cjepanicu drzao na uhu sat vremena.

Do sada jedine promjene koje su potvrdjene od sire znastvene zajednice je da  dugotrajni razgovori neznatno zagrijavaju tkivo izlozeno  koncetriranom EM zracenju, izrazava se kao SAR vrijednost (kolicina upijenog zracenja, mjerna jedinica W/kg). Koliko je to stetno ili nije, uopce dokazano niti postoji znanstvena studija sa konkretnim i nedvosmislenim rezultatima. Da je sve jos prilicno mutno govori i cinjenica da nije niti uskladjen nacin mjerenja SAR-a na svjetskoj razini (EU mjeri na uzorcima preko 10 grama, dok ameri preko 1 grama) i naravno da rezultati divljaju.

Ono sto je kolega Prosvjetljeni feniks rekao je tocno da EM zracenja uzbudjuju molekule vode koje se pritom zagrijavaju.

Ono sto kolega nije naveo  da je frekvencija na kojoj molekule vode najbolje rezoniraju ~2.4GHz, odnosno frekvencija mikrovalne pecnice koju posjeduje velika vecina kucanstava. Sad probaj pogoditi ili naslutiti kada te ovako znacajno pitam na kojoj frekvenciji radi Bluetooth?

Dakle ako zelimo misljenja formirati nagadjanjem ono moze biti na oba kraja spektra. Od onoga da je potpuno neskodljivo pa do onoga da je to smrt samo sto nije.

Osobno vjerujem da je daleko opasnije sirenje panike u nedostatku konkretnih rezultata, nego sto je stetno samo zracenje.

Na kraju krajeva i svjetlo je EM frekvenicija, pa ti sada vidi.

17 godina
neaktivan

problem ti je sljedeci vecina stvari koje rezonira na 2.4 GHZ (a nije to jedina frekvencija na kojoj voda dobro rezonira, a daleko od toga da je NAJBOLJA) je što su više od 30 cm udaljeni od nas...

Što ti znači da utjecaj takvog zračenja ne prolazi ispod površinskih (većinom mrtvih) stanica... DOK u mobitela koji je na prislonjen uz kožu, taj je efekt puno jači, i kompenzira sve ostalo...

A što se tiče tih nedvosmislenih rezultata...

Baš me zanima kako bi ti producirao bilo kakve rezultate i tko bi ti ih objavio kad ti za vratom sjedi telekomunikacijski lobi vrijedan desetina trilijuna USD, a da ne govorimo o vladama koje tako ubiru porez...

I da... svijetlo je mozda EM frekvencija, ali isto tako kao i pozadinsko radioaktivno zračenje, ono je prisutno u ovim ili sličnim količinama već milijardama godina, te su se svi organizmi razvili tako da to ili kompenziraju ili čak to rabe za proizvodnju nekih drugih organizmima potrebnih stvari...

A mobiteli i neionizirajuće zračenje je prisutno tek... 2 stoljeća... ako i toliko...

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 11:24 (EnlightenedPhoenix).
16 godina
odjavljen
Zracenje antena

Pola sata pričanja na mobitel podiže temperaturu u mozgu za 0,1 °C. To je znanstveno dokazano, samo je upitno kakav utjecaj to ima u konačnici. Da toliko povišenje temperature povečava znatno rizik od raka, onda ne bi UV zračenje bilo problematično za melanom, već infracrveno koje zagrijava kožu, čak i dublje nego UV prodire.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________

0 0 hvala 0
16 godina
EnlightenedPhoenix kaže...

Gledaj, izostavimo teorije urote za trenutak iz price.

Umjetno stvorena EM zracenja se sire ovom planetom zadnjih 100njak godina.

Ljudi, odnosno gotovo 100% razvijenog svijeta, sjedi zadnjih 50 godina ispred CRT televizora minimalno po nekoliko sati dnevno. Uredjaja koji imaju izniman EM izboj i pritom su najcesce ~2 metra udaljeni od njih samih.

Prosjecan zivotni vijek se iz desetljeca u desetljece produzava, sto bi se moglo predstaviti kao nedvojbeni dokaz da nama EM zracenja zapravo gode!

Dakle, ono sto ti ja pokusavam reci da pouzdanih rezultata nema i da mi jos uvijek ovdje vodimo raspravu baziranu na "educated guesses".

Jos jednom. Sirenje panike je u ovom momentu daleko pogubnije nego sto je samo zracenje. Doslovno postaje lov na vjestice, zasnovan na rekla kazala.

Da li to znaci da bi trebali sada Mudrinica na lomacu?

17 godina
neaktivan
... kako neki shvacaju stvari to je strasno...

sync stvarno se ne razumijes u to... EM zračenje = bad osim u nekim jako uskim frekvencijama za ljude... NHF

mrblc...

Kako sto vec rekoh... Problem ti je sljedeci... naše tijelo zna kompenzirati infracrveno i dio UV zračenja zbog milijuna, milijardi godina prilagođenosti organizama...

Neionizirajuce zračenje u ovakvim količinama i toliko blizu ljudskom tijelu je novina za organizme, te se naš organizam ne može priviknuti na to (za nekih parsto tisuća godina da... ovako brzo ne)...

Zato nastaju ogromni problemi...
16 godina
... kako neki shvacaju stvari to je strasno...

sync stvarno se ne razumijes u to... EM zračenje = bad osim u nekim jako uskim frekvencijama za ljude... NHF

OK mi ovdje raspravljamo o radio frekvencijama, odnosno od 30kHz do 300GHz, odnosno konkretno u nasem slucaju GSM frekvencijama koje se krecu od 380MHZ do 2GHz.

Imas li nepobitan dokaz da je bilo koja frekvencija u ovom rasponu stetna za ljude?

Naravno, ne postoji nepobitan dokaz niti da nije stetna, ali to je ono sto pokusavam naglasiti zanjih par postova.

17 godina
neaktivan
Imaš ti nepobitan dokaz da nije štetno?

ja ti kažem što neke studije s kojima sam upoznat potvrdjuju (normalno ništa nije izravno s mobitelima nego posve druga istrazivanja)...

Kažem... tko hoće nek rabi...

Ja znam da ja neću...
16 godina
neaktivan
karakteran kaže...
mobitel ne prislanjam na uho jer ga nemam, nisam ga nikada ni imao, a nadam se da nikad ni neću. no, zato imam kućni bežični telefon koji se preko noći puni i mogu ti reći kada sam ga prvi puta stavio na uho prije dosta godina uho me je jako boljelo. nakon tog prvog razgovora više nije. no i njega izbjegavam jer malo telefoniram.
btw, jesi vidio bogataše kakve telefone imaju kući? u white house npr. svi rabe one na žicu, zanimljivo.

o sunce ti nadrogirano... {#}

Nema bombe do napalm bombe
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 11:52 (Dodi NAPALMIKUS).
16 godina
Imaš ti nepobitan dokaz da nije štetno?

Procitas li ti moje odgovore do kraja ili samo biras dijelove koji tebi pasu?

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 11:54 (syncmaster245b).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice