ovako je zna ko dali se moze sta desiti ako na krov stavim cvor znaci bila bi jedna SEKTOR, GRID, i PANEL stara i brat misle da ce to zraciti i da ce neko dobiti rak il islicno zna ko sta o tome
Nitko nece dobiti rak.
a kakva su zracenja su jaka ili tak nes jel me moze ko prijaviiti
nema dokaza da elektromagnetsko zračenje uzrokuje karcinom, mislim ovoga ono
nitko te nece prijaviti.
sam pici
ma ustvari neznam al niko nece dobit rak
uglavnom nebi se trebao obazirati bas na takve stvari
nema ni dokaza da podzemne vode uzrokuju rak pa ljudi oboljevaju kad spavaju na takvim mjestima. znanost je katkad slijepa.
Ja to ne bi postavljao...
Mozda sam paranoican al imas ovdje dosta inf. pa prosudi sam
http://www.zracenja.ozdravljenje.net/Mjerenje/mjerenje.html
mah zaboli me ide cvor na kucu i tocka ko da ce nekome sta biti
To je dosta diskutabilno područje.. neki tvrde da su moguće zdravstvene komplikacije, dok drugi odmahuju rukom (sve u interesu napretka) ali znaš kako se kaže - gdje ima dima ima i vatre, pa ti prosudi sam
Ali ti nije problem nasloniti mobitel na glavu koji moze imati i do 2W na anteni.
Snaga WiFi opreme za javnu upotrebu je limitirana na 100mW (barem unutar EU) i kao takva je apsolutna neskodljiva.
btw, jesi vidio bogataše kakve telefone imaju kući? u white house npr. svi rabe one na žicu, zanimljivo.
Pa ne smijes jako pritiskati slusalicu na uho.
sad ipak malo pretjerujete
Sve te teorije sa skodljivoscu EM zracenja, podzemnih voda i slicno su kvaziznanstvene. Moguce da tu neceg i ima, ali najvjerojatnije se u slucajevima u kojima se primijetila razlika nakon promjene zivotnih navika zapravo radi o placebu.
Osim toga, kroz nas prolazi toliko EM valova da jedna antena vise manje ne bi trebala veliku razliku napraviti
Sve te teorije sa skodljivoscu EM zracenja, podzemnih voda i slicno su kvaziznanstvene. Moguce da tu neceg i ima, ali najvjerojatnije se u slucajevima u kojima se primijetila razlika nakon promjene zivotnih navika zapravo radi o placebu.
Osim toga, kroz nas prolazi toliko EM valova da jedna antena vise manje ne bi trebala veliku razliku napraviti
godinama sam se bavio radiestezijom i imao nebrojen slučaj oboljenja od raka i sl. jer su ljudi spavali na lošim mjestima (podzemne vode + tehnička zračenja). imaš sreće što ti nisi među njima jer ne bi tako pričala.
sad ipak malo pretjerujete
Pa jasno da pretjerujem.
Ljudi su zabrinuti su zbog zracenja samo zato jer se prica o tome. Kolika je moc autosugestije najbolji primjer ti je Karakteran. Covjeka je boljelo uho zato jer je pricao na bezicni telefon.
Iako sumnjam da danas postoje ljudi koji se ne sluze mobitelom, a da se ujedno sluze racunalom, nas kolega Karakteran je zasigurno svoj zivot presjedio pred CRT televizijom (ili monitorom) koja, u odnosu na ostale kucanske aparate, ima iznimno veliko elektromagnetno zracenje pa se kladim da nikada nije imao mucnine, povracanja, proljev... nakon gledanja HTZ-a (doduse ja imam ali nije vezano za zracenje)
Jedna stvar je sigurna. Ljudi nisu dovoljno upuceni i kao takvi podlozni su mistificiranju, autosugestiji i ko zna cemu sve ne.
A kada bi tek znali da je i svjetlo elektromagnetsko zracenje.........
nije ona pojela nego je on pojeo... uglavnom grga je musko!
ako je i od tebe previše je.
Ali ti nije problem nasloniti mobitel na glavu koji moze imati i do 2W na anteni.
Snaga WiFi opreme za javnu upotrebu je limitirana na 100mW (barem unutar EU) i kao takva je apsolutna neskodljiva.
pa ja svoj ap drzim sada na 251mW znaci po tome bi to trebalo skoditi, sta bi trebao onda Baska wireless koji su nabili pa skoro na jedan WAT oni bi trebali ssve iskopcati
Ovo bi mogla biti zanimljiva tema.
Naime i mene isto zanima zračenje WIFI antena za kućnu upotrebu.
Uzeo sam router sa izlaznom snagom 1W, koliko bi ju morao odmaknuti od ljudi da mogu reći da je zračenje u granicama normale?
godinama sam se bavio radiestezijom i imao nebrojen slučaj oboljenja od raka i sl. jer su ljudi spavali na lošim mjestima (podzemne vode + tehnička zračenja). imaš sreće što ti nisi među njima jer ne bi tako pričala.
Sve si reko :)
pa ja svoj ap drzim sada na 251mW znaci po tome bi to trebalo skoditi, sta bi trebao onda Baska wireless koji su nabili pa skoro na jedan WAT oni bi trebali ssve iskopcati
Pretpostavljam da oni to drže na zgradama, kućama, stupovima?
Uzeo sam router sa izlaznom snagom 1W, koliko bi ju morao odmaknuti od ljudi da mogu reći da je zračenje u granicama normale?
Jedine kartice sa tom snagom su Alfe i Mikrotik Crossroad. Bar ovo sto je dobavljivo kod nas. Ovi neki ruteri koji se deklariraju na 1W izlazne snage nisu ni blizu tome. Dovoljno je reci da ja hvatam signal od jednog Mikrotik Crossroada sa antenama od 14dB na svom mobitelu na udaljenosti od oko 10 km sa signalom od -90dB.
pa ja svoj ap drzim sada na 251mW znaci po tome bi to trebalo skoditi.
Pa ako navecer osjecas umor, peckanje ociju i nemozes drzati oci otvorene, a ujutro je sve u redu, mislim da bi trebao smanjiti svoj AP i pomaknuti krevet unutar sobe sto dalje od antene Baska Wirelessa
Jedine kartice sa tom snagom su Alfe i Mikrotik Crossroad. Bar ovo sto je dobavljivo kod nas. Ovi neki ruteri koji se deklariraju na 1W izlazne snage nisu ni blizu tome. Dovoljno je reci da ja hvatam signal od jednog Mikrotik Crossroada sa antenama od 14dB na svom mobitelu na udaljenosti od oko 10 km sa signalom od -90dB.
Airlive Air3G ima max izlaznu snagu 1W (bar tako piše)
http://www.airlive.com/product/product_3.jsp?pdid=PD1263500510006
u white house npr. svi rabe one na žicu, zanimljivo.
možda zbog sigurnosti?
tvoj bežični je lakše špijunirati nego žičani....
albright za vrijeme posjeta beogradu tijekom '90-ih: "zar vi mislite da ja ne znam što vi pričate? awacs snima razgovor kuhara dva kata ispod nas"
albright za vrijeme posjeta beogradu tijekom '90-ih: "zar vi mislite da ja ne znam što vi pričate? awacs snima razgovor kuhara dva kata ispod nas"
HA ha ahahahah
predobro