Wireless g vs n - domet

poruka: 7
|
čitano: 3.365
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Wireless g vs n - domet

Imam kod kuće Cisco AP koji mi stoji na tavanu i načelno je ok, samo što u kući imam neke "rupe" gdje nema baš dobrog signala. Mislio sam uzeti jedan n stick i ubosti ga u NAS (stoji u dnevnoj) koji može glumiti AP pa me zanima da li će mi generalna pokrivenost biti bolja. Čitao sam teoretiziranja po netu, ali zanimaju me konkretna iskustva.

Hvala

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Wireless g vs n - domet

Preseli se u manju kuću

Nego... Na osnovi mojih iskustava sa BG vs N, uglavnom je sve to isti klinac. N ima nešto sitno jači signal (a opet, možda je do nove opreme, pa bi i BG radio podjednako). Jedino što je zanimljivo da je nekako manje osjetljiv na razna EM ometala (klime, stara Končar oprema i sl.).

My name is Legion... For we are many!
17 godina
odjavljen
Wireless g vs n - domet

Ma nemam nikakva ometala, samo me zidovi jebu...

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

A gle, drži se standardnih pravila - izbjegavaj noseće zidove, izbjegavaj zidove kroz koje ide struja (pogotovo onaj glavni vod sa pancera) i vodovodne cijevi (voda "savršeno" razbija WiFi signal jer joj je rezonantna frekvencija 2.4 ghz) te gledaj da uloviš slobodan kanal (zauzeti kanali ± 2 = tvoj kanal).

Ili provuci LAN kablove ko čoek, kakav vajerles. Hebeš to.

17 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

A gle, drži se standardnih pravila - izbjegavaj noseće zidove, izbjegavaj zidove kroz koje ide struja (pogotovo onaj glavni vod sa pancera) i vodovodne cijevi (voda "savršeno" razbija WiFi signal jer joj je rezonantna frekvencija 2.4 ghz) te gledaj da uloviš slobodan kanal (zauzeti kanali ± 2 = tvoj kanal).

Ili provuci LAN kablove ko čoek, kakav vajerles. Hebeš to.

LOL, slobodan kanal... U krugu parsto metara oko mene nema ni jedna mreža

WLAN mi treba za mobitele i eventualne laptope - sve drugo je na gbe...

Freak Show Inc.
16 godina
odjavljen

Onda ti nema pomoći nego se preseliti u manju kuću... Ili malo razmjestiti APove.

Alternativno, kupi koji onaj mali repeater (što se samo upikne u utičnicu, imaš ih po 120ak kn i solidno rade) i tako "zakrpaj" te rupe.

Sad vidim da imaš samo jedan AP. Ona uzmi ovaj koji repeater i riješeno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2015 10:32 (Sum_of_all_fears).
11 godina

- Što je signal uži to ima pri istoj snazi veći domet dakle isti uređaj pri "g" modu(20MHz)  ima veći domet od "n" moda(40MHz).

- WiFi koristi veće širine (MHz) da bi se postigla mogućnost veće teoretske brzine modulacijom.

- Mod "ac" se zato koristi sad na 5GHz.

- Signal WiFi na 5GHz ima oko 30% veće gubitke kroz zidove od wifi-2,4GHz

ps: vodovodne cijevi, el.instalacija pa i betonska armatura su obične prepreke kao i druge metalne u prostoru koji pokrivaju svojom površinom, npr. ogledalo, metalne roletne, frižider itd.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice