Donekle sam u offtopic ušao, ali da ne otvaram novu temu, jedno moje osobno i privatno užasno gorko i teško iskustvo da podijelim i upozorim što se može očekivati bilo kome za ubuduće!!!!
Krajem 2009 sam kupio IPhone 3GS i uzeo tarifu I150, koja mi je trajala do predkraj 2011 godine, i sada kako je došlo vrijeme za kupnju novog moba, kao uzeću HOX u Extra L tarifi, imam 12000 bodova i to će me izaći 2099.00 kuna, plaćanje po PBZ Maestro kartici na 12 rata, jer je iznos iznad 2000 kuna!
Obzirom sam pretplatnik postao dok je postojao Hrvatski Telekom, sada njemački T Com, a od 1997 godine, i što je tragikomično, svoj sam broj tada "kupio" za 1000 hrvatskih dinara ili kuna, ne znam što je više tada bilo u optjecaju,uz mob imam doma T3 paket, što uključuje telefon, internet i MAX TV, nisam očekivao ikakav problem da bi mogao postojati, osim onog što se desilo!!
Iz meni nepoznatog razloga, moj je zahtjev ODBIJEN , gdje od mene
još i traže da im UNAPRIJED
položim 2000.00 kuna
, zbog provjere moje platne validnosti, da ne spominjem da mi je račun za mobitel u ožujuku mjesecu bio preko 500.00 kuna, u zadnja 4 mjeseca sam imao ukupno računa skorom 1300.00 kuna, da ne spominjem ostale troškove, a uz MAX TV imam i posebno iz paketa sportski!
U subotu 12 ovog mjeseca sam trebao kupiti svoj novi mob, ali nažalost nisam, žalio sam se putem maila, i navodno moram čekat oko 15 dana za odgovor, to valjda svaki dan za 15 godina neprekidno pretplatničkog odnosa
, a ako ovako nastave, dalje slijedi žalba Udruzi za zaštitu potrošača, pa i jednostran prekid svih kontakata sa T Com-om s moje strane, pa neka razmisle tko će im mjesečno u prosjeku 700.00 do 800.00 kuna plaćati njima za njihove odlične plaće i ostale pogodnosti!
Kako stoje stvari, lagano sam konsterniran ponašanjem nekog spram komintenta koji je to još od prošlog tisućljeća !!!!
Jbg, u današnja vremena ne prolaze svi zahtjevi za skupe tarife, očito imaju negativnih iskustava. Mislim da si ovo mogao rještiti na način da si par dana prije dolaska na potpis ugovora išao rezervirati uređaj i tražio provjeru kreditne sposobnosti.