Spajanje 2 maxtv-a

poruka: 14
|
čitano: 19.921
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Spajanje 2 maxtv-a

Imam spojen max tv na drugom katu. Sada bih htio spojiti još jedan na prvi kat(znači govorimo o obiteljskoj kući). Problem je u tome što nebi htio provlačiti kabele preko cijele kuće,

pa me zanima dali bi se mogao spojiti preko routera.

Evo kako sam ja to zamislio:

Preko svog routera imam maxadsl i maxtv, sada bih uzeo još jedan ruter koji bi se preko wirelessa spojio na moj router tj. radio bih u bridge modu i na taj router bih spojio još jedan resiver od maxtv.

Dali je to izvedivo.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Spajanje 2 maxtv-a

Nitko nezna???????????????????????

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Spajanje 2 maxtv-a

Nije.

FA FA LA SI MI TI FA LA TI
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Spajanje 2 maxtv-a

Vjerovatno neće raditi.Ali probaj pa nam javi kak je prošlo.

Privatne poruke nisu privatne, upite šaljite na baotica@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.12.2008 21:44 (Baotica).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Spajanje 2 maxtv-a
Baotica kaže...

Vjerovatno neće raditi.Ali probaj pa nam javi kak je prošlo.

U tome i je problem, da imam još jedan resiver probao bih i nebi postavljao ovdje pitanja, ali nemam.
Jedino što mogu je probati spojiti ovaj jedan maxtv resiver preko dva routera pa ako to prođe onda bi bilo izvedivo.
Ništa provat ću pa šta bude
17 godina
neaktivan
RE: Spajanje 2 maxtv-a

probo sam ja. cak sam napravio dva indenticna max tv(njegovu flash memoriju kopiro na drugi) i nece ti raditi

17 godina
neaktivan
Spajanje 2 maxtv-a

Izmedu Routera i Prijamnika NESMIJE biti NISTA. Mora biti samo ne dostukavana zica. Ma makar morala 50m biti duga. Meni su u T-COMU rekli da garantiraju da ce raditi s zicom 10-15m a dalje ne. Isao sam ja na rizik i provukao 67m kabla do routera i radi bezprijekorno. SAmo so ponekad zasteka ali to je ipak MAXTV.

01101 01111 10010 00100 10011 01000 01001 00111 01001-LordShigi AMD Athlon 6000+ BOX, 4gb DDR 2 kingmax RAM, Sapphire Radeon HD4850,MB GB AM2 s940 GA-M56S-S3, 1tb disk, 550W napajanje
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Spajanje 2 maxtv-a ( napraviti dva identična )

Pozdrav, {#}

da li mi netko može podrobno objasniti kako napraviti 2 identična  Maxtv prijemnika ( flešanje memorije ) za gledanje na dva tv-a ---- jedan isključen iz rutera a na drugom gledam i obratno, ne za gledati u isto vrijeme. Znam da postoji kod T-coma i plati se, ali bez toga. Zaboravio sam napomenuti da imam pretplatu za maxtv na T-comu. Prijemnici  su  Maxtv STB Atlanta....

Hvala puno {#}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Spajanje 2 maxtv-a

Kupi DLink adapter za prijenos LAN signala preko električne instalacije i nećeš imati nikakvih problema sa spajanjem dodatnog prijemnika MaxTV-a. Ovo je provjereno i radi perfektno kod mene.

Teško konju kojeg selo hrani i državi koju suknja brani, jedan, dva, evo ti ga na
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Spajanje 2 maxtv-a
Jura iz druge galaksije kaže...

Kupi DLink adapter za prijenos LAN signala preko električne instalacije i nećeš imati nikakvih problema sa spajanjem dodatnog prijemnika MaxTV-a. Ovo je provjereno i radi perfektno kod mene.

Bok Jura...molim te da pojasniš kako spojiti prijemnike Atlanata za MaxTV, i zašto koristiti D-link adapter kad imam cijelu kuću umreženu UTP kablovima???

17 godina
neaktivan
zvonac17 kaže...

Bok Jura...molim te da pojasniš kako spojiti prijemnike Atlanata za MaxTV, i zašto koristiti D-link adapter kad imam cijelu kuću umreženu UTP kablovima???

Ako imaš provučene kablove onda ti ne trebaju ti adapteri. Odgovorio sam korisniku koji nema razvučenu mrežnu infrastrukturu, odnosno uvođenje iste bi bilo preskupo. Što se tiče spajanja dodatnog STB-a ništa jednostavnije. Na ruteru imaš 4 LAN priključka s oznakama 2 x internet i 2 x maxtv. Utakneš mrežni kabel u jedan slobodni utor za maxtv, drugi kraj u drugi STB i to je to.

Zlo se sprema, dobro biti neće ...
12 godina
neaktivan
zvonac17 kaže...

Ako imaš provučene kablove onda ti ne trebaju ti adapteri. Odgovorio sam korisniku koji nema razvučenu mrežnu infrastrukturu, odnosno uvođenje iste bi bilo preskupo. Što se tiče spajanja dodatnog STB-a ništa jednostavnije. Na ruteru imaš 4 LAN priključka s oznakama 2 x internet i 2 x maxtv. Utakneš mrežni kabel u jedan slobodni utor za maxtv, drugi kraj u drugi STB i to je to.

Idemo od početka: imam jednu pretplatu na MaxTV. Nabavio sam još jedan prijemnik Atlanta. Kako spojiti i gledati oba  ili barem gledati naizmjence (da ne moram preseljavati prijemnik).

17 godina
neaktivan
Spajanje 2 maxtv-a

Aha, neće ići tako. Moraju ti aktivirati dodatni MaxTV prijemnik i onda možeš gledati na oba što želiš. Svaki Maxtv prijemnik oni vide preko MAC adrese i dozvole mu spajanje na centralni server. Ako te adrese nema, nećeš uspjeti ništa gledati s tim dodatnim stb-om.

Zlo se sprema, dobro biti neće ...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Aha, neće ići tako. Moraju ti aktivirati dodatni MaxTV prijemnik i onda možeš gledati na oba što želiš. Svaki Maxtv prijemnik oni vide preko MAC adrese i dozvole mu spajanje na centralni server. Ako te adrese nema, nećeš uspjeti ništa gledati s tim dodatnim stb-om.

hvala...pozdrav

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice