Povecat si brzinu net-a ?

poruka: 21
|
čitano: 7.635
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Ovako jednom mi se desilo kad sam skido bit torrent da mi je na sekundu sa 480 kbp/s na 3500 kbp/s ... e sad mene zanima zasto se to dogodilo i dali je moguce si po noci mogu maksimum iz cijele linije izvuc net jer sam na nenaseljenom podrucju i imamo 10 veza i ukupno 3 kuce koriste internet i maxtv  i po noci niko ne koristi net pa dali bi ja nekako mogo si dignut bar na 10 mbp/s dignut net? jer kada mi je upaljen maxtv moram imat 2mbp/s jer mi linija nemoze drzat a kad ga iskljucim net se automatski digne na standardnih 4 mbp/s ..e sad sta su u modem stavili kada da mi bude takva brzina ili je do centrale ? 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Mozes povecati brzinu bez problema samo uzmi najbrzi paket sto ti je u ponudi i to je to. Na neke druge "fore" zaboravi.

0 0 hvala 0
16 godina

Pa vidis da kaze da mu brzina interneta pada na 2 Mbit/s kada ukljuci max tv...... cini se da ne mozes imati vece brzine odnosno u prijevodu, ako ti je max tv ukljucen onda nebi mogao imati punih 10 Mbit/s kod adsl-a jer ti pada brzina kada ukljucis max tv. Znaci, ako ti padne na nekih 2 Mbit/s kada je max tv ukljucen onda to znaci da ti linija ima maksimalnu propusnost od 6-7 Mbit/s jer ti sam MaxTV koristi nekih 4-5 Mbit/s + 2Mbit/s ADSL koliko ti ostane kada je Max TV ukljucen.

BTW ovo sto ti se digao naglo upload mislim da je slucajnost, u realnosti zapravo mozda nije niti doslo do te brzine jer bi bilo nemoguce...

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2012 11:07 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Povecat si brzinu net-a ?

Zovi 0800 9000 prijavi kvar i da stavi u opis da ti dođe čovjek da izmjeri propusnost mreže i gotovo.

13 godina
neaktivan
lovac82 kaže...

Pa vidis da kaze da mu brzina interneta pada na 2 Mbit/s kada ukljuci max tv...... cini se da ne mozes imati vece brzine odnosno u prijevodu, ako ti je max tv ukljucen onda nebi mogao imati punih 10 Mbit/s kod adsl-a jer ti pada brzina kada ukljucis max tv. Znaci, ako ti padne na nekih 2 Mbit/s kada je max tv ukljucen onda to znaci da ti linija ima maksimalnu propusnost od 6-7 Mbit/s jer ti sam MaxTV koristi nekih 4-5 Mbit/s + 2Mbit/s ADSL koliko ti ostane kada je Max TV ukljucen.

BTW ovo sto ti se digao naglo upload mislim da je slucajnost, u realnosti zapravo mozda nije niti doslo do te brzine jer bi bilo nemoguce...

MISLIS DOWNLOAD NA 3400 KBP/S ? ... ne pitam se ako oni stave u modem zastitu tj kao kad radi maxtv da mi se net spusti na 2 a tip mi je reko kao ako nekad nebudem imo maxtv da moze mi brzina neta biti i do 6 megabita sto znaci da ne planirma kupovat pakete neke za jace brzine ako mi ih t-com nece moc isporucit e sad dali ja mogu stavit na 6 megabita kad mi je maxtv ugasen bezobzira sto ne placam takvu brzinu p.s moj frend placa 4 megabita a ima 14 megabita jer je blizu centrale i njega niko nis ne pita tako da sigurno i ja mogu nekako dobit sigurno 

17 godina
Damir1908 kaže...

p.s moj frend placa 4 megabita a ima 14 megabita jer je blizu centrale i njega niko nis ne pita tako da sigurno i ja mogu nekako dobit sigurno 

Taj tvoj frend je ludilo! LOLOL Odlicna ti je ova bila dobro me nasmijala.

Ako ti MaxTV zauzima dio brzine iskljuci ga, ali ne mozes nikako imati vecu brzinu od one koje placas. Mozda 50kb/s vise od one koju placas, ali to je skoro pa zanemarivo.

13 godina
neaktivan
Sint1 kaže...

Ako ti MaxTV zauzima dio brzine iskljuci ga, ali ne mozes nikako imati vecu brzinu od one koje placas. Mozda 50kb/s vise od one koju placas, ali to je skoro pa zanemarivo.

Ne zaj****** se lik stvarno ima -.-" 

17 godina
Damir1908 kaže...
Sint1 kaže...

Ne zaj****** se lik stvarno ima -.-" 

Aha. Dok ga ne ufate. {#}

12 godina
neaktivan

ja imam 30kb preko znaći 10.30 Mb dl, to što ti lik plača 4mb, a ima 14 to me jako čudi, ali negovorim da je nemoguće.  Ja sam imao prvih par godina normalnu brzinu koju sam plačao, te svaki komp/laptop/smartphone koji bi se spojio na moj ruter imao je max brzinu znaći ja sam testao 1 komp i 2 laptopa i svaki je skidao max što je bilo nemoguće jer brzina se trebala dijeliti, ali to su popravili :/

13 godina
neaktivan

tip ima vec dosta godina takvu brzinu tako da ono cisto sumljam ... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Damir1908 kaže...

tip ima vec dosta godina takvu brzinu tako da ono cisto sumljam ... 

samo sumljaj. {#}

17 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...

p.s moj frend placa 4 megabita a ima 14 megabita jer je blizu centrale i njega niko nis ne pita tako da sigurno i ja mogu nekako dobit sigurno 

Frend ti krade brzinu!{#}

P.S. Ne brini, nije T-Com tako darežljiv niti naivan.

World Championships: 7, GP started: 303, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,560
13 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
Damir1908 kaže...

Frend ti krade brzinu!{#}

P.S. Ne brini, nije T-Com tako darežljiv niti naivan.

cim vidim tebe da mi kometiras nesto odma se pripremam za neku opomenu ili karton {#} ... krade? daj onda reci kako krade da i ja kradem ? .. da je to tako lako svi bi to radili  a on je noob za to .. jednostavno je tip su*** i tjt 

17 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...
cim vidim tebe da mi kometiras nesto odma se pripremam za neku opomenu ili karton {#} ... krade? daj onda reci kako krade da i ja kradem ? .. da je to tako lako svi bi to radili  a on je noob za to .. jednostavno je tip su*** i tjt 

Kad sam rekao da krade mislio sam na to da krade tebi pa tako ti imaš manju:)

Pokušaj šale koji nije shvaćen:)

World Championships: 7, GP started: 303, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,560
13 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

nije sala ... 

15 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...

Ovako jednom mi se desilo kad sam skido bit torrent da mi je na sekundu sa 480 kbp/s na 3500 kbp/s

Lag. Utorrent je multithreaded program, te ti se dogodilo da je main thread zapeo, dok je mrežni nastavio skidati. Kad se main probudio "vidio" je da se nakupilo 3500 kB podataka, pa je to sve odjednom prikazao kao da se skinulo unutar jedne sekunde.

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
17 godina
Damir1908 kaže...
F1-IVO kaže...

nije sala ... 

Nažalost, samo je šala. Da mu i je u profilu na DSLAM-u krivo složeno, na prvoj analizi će mu vratiti na "kupljeno".

13 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Nažalost, samo je šala. Da mu i je u profilu na DSLAM-u krivo složeno, na prvoj analizi će mu vratiti na "kupljeno".

kak onda tip ima cijelo vrijeme tolku brzinu vec neznam ni ja kolko al vec je sigurno godinu dana..sta nebi trebalo biti ovako.. centrala i odma je on tu a ja sam ihahaj daleko... dok t-com salje iz svoje centrale maksimum da bi mi najdalji korisnici dobili "ostatak" tako i frend taj moj moze ugrabit to sto t-com salje ili je to u routerima postavljen limit ? ... btw skinuo sam dosad 95 gb u ovom mjesecu pa bi htio pitat dal ce me opet ko proslih par puta kad skinem preko 100 gb izbacivat s interneta i imat cu problema sa konekcijom to mi se inace desavalo kad bih imao "malo veci" download nego inace hh{#}... stigo disk od 1 tb staces {#}

17 godina
Damir1908 kaže...
Old Iggy kaže...

kak onda tip ima cijelo vrijeme tolku brzinu vec neznam ni ja kolko al vec je sigurno godinu dana..sta nebi trebalo biti ovako.. centrala i odma je on tu a ja sam ihahaj daleko... dok t-com salje iz svoje centrale maksimum da bi mi najdalji korisnici dobili "ostatak" tako i frend taj moj moze ugrabit to sto t-com salje ili je to u routerima postavljen limit ? ... btw skinuo sam dosad 95 gb u ovom mjesecu pa bi htio pitat dal ce me opet ko proslih par puta kad skinem preko 100 gb izbacivat s interneta i imat cu problema sa konekcijom to mi se inace desavalo kad bih imao "malo veci" download nego inace hh{#}... stigo disk od 1 tb staces {#}

Nema nikakve veze koliko je udaljen od centrale. Brzina se ne konfigurira "ako si do centrale, imaš maksimalnu brzinu, ako si dalje kol'ko damo". {#}

Profilom je postavljen limit. A i nisam još čuo da netko ima problema sa smo 100 GB mjesečno.

12 godina
neaktivan

Da, ako je tako zasto mi frend koji je dalje od centrale nemoze ni imati maxtv upaljen i normalno pricat na skype i igrat nesto. A i oni su cigani stalno mi smanjuju brzinu inteneta prvo mi je bila 600 kb/s pa 480 pa su mi smanjili na 260 pa sam i se mora zalit da mi vrate brzinu. Oni ce ti smanjivat brzinu nekom povecavat pa kad se ti zalis tebi vrate nekom smanje.

17 godina
Fecmar kaže...

Da, ako je tako zasto mi frend koji je dalje od centrale nemoze ni imati maxtv upaljen i normalno pricat na skype i igrat nesto. A i oni su cigani stalno mi smanjuju brzinu inteneta prvo mi je bila 600 kb/s pa 480 pa su mi smanjili na 260 pa sam i se mora zalit da mi vrate brzinu. Oni ce ti smanjivat brzinu nekom povecavat pa kad se ti zalis tebi vrate nekom smanje.

Ne znam da li me shvaćaš... Ako uzmeš 4 Mbit, imaš 4 Mbit. Daljinom od centrale propusnost veze pada ( i s drugim stvarima, loči vodovi, spojevi itd.).

Ali nemaš 16 Mbit ako si blizu, ni 2 Mbit ako si daleko. Max brzinu definira profil.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice